FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

rotweiss
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la rotweiss » 25 jul 2014, 16:14

GazijaKalesija je napisao/la:
rotweiss je napisao/la:
GazijaKalesija je napisao/la:E moj Pep...

"Toliko osporavan trener od strane mnogih navijača, jer oni toBože nešto vide što ljudi u Bayernovoj upravi nisu vidjeli, pa su mu dali toliku platu.

Ne mogu da vjerujem koliko su pojedini negativno nastrojeni.
"

Razumijem te u potpunosti! Nadam se da će promjenit mišljenje. Mada je dobro što imamo različita mišljenje, tko bi raspravljao :D

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 25 jul 2014, 17:04

rotweiss je napisao/la:Ja sam morao da se prijavim i odgovorim na tvoje izjave PEP, žao mi je što imaš tako loše mišljenje o našem treneru! Samo te želim pitat?? Koji trener Bayerna je u prošlosti osvojio više u prvoj sezoni i koji trener je omogućio da Bayern bude tako moćan u prvoj sezoni kao pep?? Kaži mi da znamo svi??!? Mi smo stali kada je povrijeđen Thiago da istina je trebamo to svi priznat da je glavni vezni naše ekipe i neka je! Kao da je frajer spoj Ronaldinha i Čavija! A da samo mi imamo tako moćnu ekipu pa hajde...Imaju je i dr velikani da sad ne nabrajam..Uđi na transfermarkt pa pogledaj Real, Barsu ili Chelsea, Paris ništa mi nismo bolji od njih po kadru realno...I čak nemaju pun starih igrača kao mi, ali manje mladih što je extra..Ispeci pa reci drug Pep je Institucija!

kao prvo pep nije omogucio da bayern bude mocan nego je to ponajvise plod rada i angazoovanosti uprave iz prijasnjih sezona dok se nije dobila beton ekipa ,a kao drugo ,pep je na rapolaganje dobio toliko jaku ekipu kao ni jedan trener bayerna u zadnjih 11,12 godina pa i sire ,te da nije osvojio BL i DF on vec sada ne bi bio u bayernu to je bio minimum sto se ocekivalo od ovakve ekipe ,ali pepe je ponajvise doveden za bitke evropskog trona i tu je vec ispusio u prvoj sezonii to kako u polufinalu da ne idem dalje ,za razliku od starog lisca yupa koji je samnogo slabijom ekipom u prvoj sezoni oitsao do kraja i nazalost nesretno izgubio,sezona nakon toga je povjest.Yup je u nasledje dobio rastelovanu momcad nakon odlaska van gala ,a pep je dobio prvaka uigranu razradjenu masineriju koju je barcuci svojim nekim zamislima razjebo .Bayern nije klub u kome ce se nesto ekperimentirati cjelu sezonu ,bayern je klub kojem je sam vrh cilj i nista vise.Ne moze se dopustiti da se klub prilagodjava jednom trenereu ,pa makar slvio za trenerskog "maga" kao sto je to pep,a nazlost moram reci da je to bayern uradio.

Klub kao sto je bayern ni u ludilu ne smije dopustiti da bude vezan za jednog igraca i da sve o njemu ovisi ,APSOLUTNO NIKAKO :!: ,a to se uradilo ,pep je uveo nesto svoje i tigao je bio taj pokretni kotac njegove igre kada njega nema prpa sve pada u vodu i preko kurca se igra i nasilu to je moglo proci nekako u BL i DF u evropi su nas posteno nafaka dobro pogurala u neki mecevima ,od ubitacnog tandema iz sezone ranije na poz.zadnjih veznih svajni i javi koji su sve preorali uzduz i poprijeko,napravio je pogubljene igrace ,izmisljajuci im nove pozcije gdje corava macka vidi da nije to to,a sve da bi podredio svome pulenu tiagu ,koji ono sto je odigrao prosle sezone ne moze se posteno neki hvalospjev pisao za maestralnu igru da se ne lazemo ,bilo je tu par poteza u nekih par meceva i to je to ostalo je bilo drkanje lopte kako od strane nejga tako i od ostatka momcadi .

BAyern kojeg je pep dobio je buio ubjedljivo najuigranija od ostalih pretedenata barce i reala,i ako je iko mogao ,a sigurno je da je se puno vise moglo i bolje proci od onoga polufinala sa realom ,pa malo amlo srece da so imali prolsi bi opet u finale,jer bayern je sve u tome dvojboju bio ali nije bio nadigran u to nema sumlje ,bayern je izgubio ponajvise zahvlajjuci treneru i nikome vise .

Sto se mene tice pep ,ima fore jos ovu sezonu ako ne ode do kraja ne znam vise sta ima traziti u bayernu iskreno.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 25 jul 2014, 17:30

Po tvome PEP svake godine bi trebalo sve osvojit, ma ti si mi jako skroman jarane moj! Sve ekipe u vrhu su poput naše ekipe i neću se raspravljat! Samo što tu u polufinalu pobjedi faktor motivacije i sreće..Ti znaš dobro kako je Real dao golove i da ih je sve išlo tu noć..Kao što neko od nas reče sve im se poklopilo. Da Ramos da dva gola i da se sjebemo psihički. Ti bi i subinu mjenjo kao i pepa. Kao i protiv čelzija na Allianz Areni, kume tu nema obješnjenja!! A znaš šta ću ti sad reći, da je Pep vodio Bayern to finale protiv Čelzija dali bi osvojio a šta misliš?? Sudbina se ne mjenja druže! Doći će vrijeme i da pep ide ako ne postigne što treba da postigne a to je osvoji lp kao što je sam najavio..

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 25 jul 2014, 18:00

Ljudi moji, pojedinci procitajte sta pisete malo se restartujte pa opet udjite i nesto pametnije napisiti, kakve gluposti pisete malo je za nepovjerovati. Ono kao nebi jup nista vise osvojio a pep je to morao osvojit. Vidim ovdje pojedini vole bayern od prosle god, znaci nesjecaju se mozda kad nas nije bilo u ligi prvaka pa nas mali getafe mucio.

Ja razumijem uvijek ima kriticara al malo ste poceli previse pretjerivat za zahtjevima kao MORA se osvojit klempa, pa ko to jos mora osvojit jel mozda real koji u 10god baci milijardu na pojacanja il celzi siti manutd barsa itd, hocu samo reci velika vecina se neslaze sa tim oko lahma i javia al pustimo pepa nek brigu brine brate dragi i nemoje se zamarat sta bi bilo kad bi bilo, cuj neko zna da jup nebi opet osvojio klempu il da je tiago bio zdrav bilo bi bolje il da necemo nikad imat bolja krila od roberija, ma dajte ljudi to djeca tako pricaju, ima sezona ispred nas pa cemo da vidimo sta ce biti!

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 25 jul 2014, 18:04

bavaracmujo je napisao/la:
Ja razumijem uvijek ima kriticara al malo ste poceli previse pretjerivat za zahtjevima kao MORA se osvojit klempa, pa ko to jos mora osvojit jel mozda real koji u 10god baci milijardu na pojacanja il celzi siti manutd barsa itd, hocu samo reci velika vecina se neslaze sa tim oko lahma i javia al pustimo pepa nek brigu brine brate dragi i nemoje se zamarat sta bi bilo kad bi bilo, cuj neko zna da jup nebi opet osvojio klempu il da je tiago bio zdrav bilo bi bolje il da necemo nikad imat bolja krila od roberija, ma dajte ljudi to djeca tako pricaju, ima sezona ispred nas pa cemo da vidimo sta ce biti!
Reagujem jer pojedini pljuju čovjeka koji je imao pristojnu sezonu, ne pljujem Juppa i nikad to nebi nisi me razumio! ja njemu kapu skidam! Samo sam htio reći da svi griješe i da treba pustit Pepa da radi svoj posao a ne pljuvat nije sezona ni počela! Toliko mujo :)

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 25 jul 2014, 18:12

rotweiss je napisao/la:Po tvome PEP svake godine bi trebalo sve osvojit, ma ti si mi jako skroman jarane moj! Sve ekipe u vrhu su poput naše ekipe i neću se raspravljat! Samo što tu u polufinalu pobjedi faktor motivacije i sreće..Ti znaš dobro kako je Real dao golove i da ih je sve išlo tu noć..Kao što neko od nas reče sve im se poklopilo. Da Ramos da dva gola i da se sjebemo psihički. Ti bi i subinu mjenjo kao i pepa. Kao i protiv čelzija na Allianz Areni, kume tu nema obješnjenja!! A znaš šta ću ti sad reći, da je Pep vodio Bayern to finale protiv Čelzija dali bi osvojio a šta misliš?? Sudbina se ne mjenja druže! Doći će vrijeme i da pep ide ako ne postigne što treba da postigne a to je osvoji lp kao što je sam najavio..

to ti kazes,sa aovakvom ekipom u nacionalnim takmicenjima to se podrazumjeva ali u evropi barem jos finela dva u kontinuitetu jer momcad je armirani beton :!: ,ostalo je do trenera.Da barca i rela su u vrhu ali mi smo za nijansu ispred njih u nekim segmentima i tu prednostnismo iskoristili da ne duzim.Pa krlaju kud ces vecu motivaciju od novog trenera i zelje da postignes ono stonikome u zadnjih 20 i kusur godina ni jednoj momcadi nije poslo za rukom da odbrani taj veliki trofej .Real ih je dao vise sretno nego spretno narocito prve golove ostlao je ,bila igra prekokurca s nase strane i dokrajcivanje nas od strane reala,Bayern je sve ali nije bio nadigran izuzev kada smo vidjeli koliko je sati i da je vec sve gotovo nakon prvog pluvremena.bayern je izgubio najvise zahvaljujuci peu i nikome vise.Pep im je najivise pomogao u toj pobjedi svojom postavkom ekipe .Sudbina je tu najmanji faktor bila ,a zaista nema smisla da poredis mec sa realom i finale sa chelsijem to se nikako u isti kontekst ne moze stavljati,ako si uposte gledao finale. To finele neka sila je i sudbinu prevazisla , kakve suprilike bile u tome meci i sta smo sve promasili ,a sta protiv real madrida gdje u 180 minuta nismo imali postene prilike.tako da uz duzno postovanje nema smisla dovodiiti i stavljati u isit kos ovaj dvmoec i finale.Zivio
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 25 jul 2014, 18:21

Nije ni stavljeno u isti koš! Nego sam ti htio reći kada ti je suđeno da ispadneš ispast ćeš taman da si bio bolji igrom kao mi od reala 20 puta! Sretno su došli do golova i to je bilo to, nedostižno.. Što se tiče finala s čelzijem opet nam se nije dalo i to sam ti htio reći kada se neda neda se! taman da si 100 puta bolji! Nije pametno očekivat svake godine klempu to je nerealno! Pep je pogriješio i tačka ali kao da dr nisu?? Npr zašto je dozvoljeno u finalu s čelzijem da Robben puca paenal u produžetku jer je na nejmu penal bio???Zaštoo??? Zašto izvodi veznjaka a ubacuje Buytena u finišu utakmice da se brani kada smo već držali loptu??Zašto nije mogao pobijedit dortmund u većini uutakmica??Prema tome svi griješimo svi griješimo, ali pep ne smije??? Daj bolan nikad nas se evropa više nije bojala od kako nam je postavio igru ne mogu ljudi do lopte doć i vidjet ćemo se nakon ove sezone pa ćemo ja i ti popričat ok??!!
OK PEP??

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 25 jul 2014, 18:46

pa po vama ispade pep nije toliko fulao taktiku nego je real sretno dosao do golova. :crazy:
prva utakmice s lahmom u vezi velika greska. rafinha na desnom beku je bio najgori pojedinac meca.
druga utakmica se pocinje samo sa svinjom i kroosom u vezi da bi se kod 3-0 ubacivao javi :facepalm:
imas za protivnika real koji je godinama na kontre igrao protiv barce i opet postavljas odbranu visoko na 40 metara od gola. to je suicid protiv ekipe koja ima balea i ronalda i ekipe koja je 3 godine posvetila trazenju recepta za takvu igru.
napad bezidejan, 180 minuta-0 prilika.
uveliko se fulala taktika druze.

rotweiss je napisao/la: Daj bolan nikad nas se evropa više nije bojala od kako nam je postavio igru ne mogu ljudi do lopte doć i vidjet ćemo se nakon ove sezone pa ćemo ja i ti popričat ok??!!
OK PEP??
:lol: :lol: koga se bojala
juppovog bayerna itekako da. ovaj bayern je nikad gori manchester umalo izbacio a ni arsenal nije bio rutina. real je suvisna prica. preplasena evropa!!

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 25 jul 2014, 19:05

rotweiss je napisao/la: Sretno su došli do golova i to je bilo to, nedostižno..
:facepalm:
ne mogu više ništa dodati na ovo..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 25 jul 2014, 19:30

Sretno doci do jednog, aj' 2 i nekako. Al' do 5 golova, e tu nesto smrdi. :think:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 jul 2014, 19:39

za ove neznalice i laike....Nogometni svijet o Pepu Guardioli :

Arsene Wenger: ''Barcelonina filozofija mora biti veća od pobjeda i poraza. Guardiola je jedan od predstavnika te filozofije, i tu filozofiju je učinio pobjedničkom, te bih zato volio da osten, vrati se i pokuša ponovo s njom.''

Hristo Stoičkov: ''Nikad više nećemo imati trenera sposobnog da osvoji svih 6 naslova u jednoj sezoni, što i jest praktički nemoguće.''

Roberto di Matteo: ''Kakav trener! Trenerčina! On je sjajan momak, on zna što radi i imao je nevjerojatne uspjehe. Nisam siguran da netko može ponoviti ono što je on uradio u Barceloni. Čovjek ide ispred svog vremena''.

Carles Puyol: ''Mnogo ti hvala. Pokazao si nam put.''

Gerard Pique: ''Puno hvala, Pep. Četiri godine pune pobjeda, radosti, a iznad svega nogometnih lekcija.''

Thiago Alcantara: ''Dosegli ste vrh i nikada s njega nećete sići dolje. Vječno ćemo vam biti zahvalni, mister.''

Cesc Fabregas: ''Iako smo zajedno proveli samo godinu, čini se kao mnogo više. Pep, moj idol kad sam bio mali, moje nadahnuće kao trener. Hvala za vrijeme provedeno zajedno, uvijek ću ga cijeniti.''

Pedro Rodriguez: ''Hvala Pep, za sve što si dao Barcelonismu.''

Isaac Cuenca: ''Veliki čovjek. Veliki maestro.''

Daniel Alves: ''Uvijek se prema nama odnosio kao prema svojim sinovima. Možemo mu samo biti zahvalni za sve ćime je doprinio našim životima, i ne mislim samo nogometno, već i humano i karakterno!''

Unai Emery: ''Pep nam je svima pokazao drugu dimenziju nogometa. neki su ga optuživali da je prijetvoran. Karakter je, skroman, klasa, i faca je, i sada je korak ispred. Sve je to Josep Guardiola.''

Marcelo Bielsa: ''Njegov odlazak je ogroman gubitak za nogomet, jer je ovom sportu davao poseban sjaj.''

Jose Ramon Sandoval: ''Jako je obogatio svijet nogomata. Poput Mesije je- osvijetlio nam je put u koji smo svi vjerovali.''

Gary Neville: ''Svaka čast Pep, stvorio si nogomet kojeg nisam nikad prije vidio! Čarolija...''.

Slaven Bilić: ''Ono što je on napravio s Barcelonom nemjerljivo je utjecalo na samo shvaćanje nogometa, na promjenu načina igre u cijeloj Europi i ostat će zapisano u povijesti.''

Antonio Conte: ''Posljednjih godina smo svi mogli učiti od njega, i kada čujem kako su njemu neki održali lekcije, kosa mi se diže na glavi. Oni koji žele igrati nogomet, mogu samo od njih učiti. Drugi način je puno jednostavniji, onaj obrambeni a mi u Italiji smo majstori s te točke glediša. Mi slijedimo Barcelonin način, a ostale gluposti koje čujem, kako bi ih trebli uzeti za primjer, za mene oni nikad neće biti to. Za mene će uvijek primjer biti Guardiolina Barcelona.''

Sandro Rosell: ''Pep je Barça. On živi za ovaj klub i to je ono što ga razlikuje od ostalih trenera.''

Fabio Capello: ''On je jedan od rijetkih intelektualaca na koje sam naišao u svlačionicama. Intelektualac u smislu da razmišlja o mnogo stvari. Mnogo i o nogometu, naravno, ali i o književnosti, umjetnosti.''

Xavi Hernandez: ''Ne da sebi ni minute odmora. Tvrdoglav je, nogomet mu je sve, potpuno se unosi u treninge. Pep skoro da ima nogometnu bolest.''

Franco Baresi: ''Pep Guardiola bio je jako inteligentan igrač, uvijek sam to snažno osjećao svaki put kad sam se našao nasuprot njemu na terenu. Znao je kako se kretati i odlično je čitao protivnikova kretanja.''

Zlatan Ibrahimović: ''Guardiola je fantastičan trener, problemi među nama su drugačije prirode.''

Frank de Boer: ''Pokazao nam je da i mlad trener može biti uspješan i na najvišem nivou.''

Victor Valdes: ''Pep je tajno oružje ove ekipe. Izuzetno je nadaren, jedna od najbolje čuvanih tajni ovoga kluba, i definitivno najvažniji u našoj ekipi.''

Sir Alex Ferguson: ''Pepova Barça je najbolja ekipa koju sam vidio u životu.''

Raul Gonzalez: ''Nogomet treba Guardiolu.''

Albert Limos: ''Guardiola je izgubio bitku, ali naslijeđe koje ostavlja za sobom je mnogo čvršće i dublje.''

Luis Milla: ''Pep je referentna točka za sve nas, zbog svega što je postigao, i zbog načina na koji je to napravio.''

Jurgen Klopp: ''Pep je najveći. Mi također volimo pritiskati neposredno nakon što izgubimo loptu, a meni je to puno lakše realizirati sa svojim igračima kada im mogu reći- gle, pa i Barca to radi tako. Gledam sve Barcine utakmice, a kad je el clasico, cijela se ekipa skupi pa gledamo svi zajedno.''

Terry Venables: ''Guardiola je najbolji, ne postoji nitko bolji. pokazao je svijetu kvalitetu mladih i njihov potencijal da uspiju. to je njegovo veliko nasljeđe.''

Guillem Balague: ''On je vođa, na terenu je uvijek pokazivao strast. Uvijek ste mogli vidjeti koliku je karizmu imao. Predstavlja svoju zemlju i klub s velikim dostojanstvom. Sve što je postigao, postigao je čvrsto se držeći vrednota kluba koji mu je u srcu. Nepokolebljiv je i strastven u vezi svojih zamisli. Sve ovo je razlog zašto mu se Xavi, Messi, Iniesta, Cesc dive. Njima je on sjajan vođa.''

Stale Solbakken: ''Pep je jako inteligentan tip i izvanredan trener. Uživao sam razgovarajući s njim.''

Twelve point courier: ''Snaga Guardiole dolazi iz njegova geometrijskog razmišljanja u linearnom svijetu. On igra šah umjesto, ne dame, već neke dječje igre koja se odlikuje pa-zašto-ne pristupom, jako sličnim još prevladavajućom nabij-dugu-i-pomoli-se taktikom koja se vrlo često koristi u 4-4-2 obliku. Njegov stil ne treba trkače poput konja ni skakače poput čimpanzi, jer njegov um nije divlji ili nepripitomljen, već razvijen. Njegovi instinkti nisu gonjeni emotivnim trenutkom ni nasljednim mehanizmima, već iskonskim razumijevanjem igre, taktike i toga kako se igraču kreću, poput lovaca i skakača. Rezultat je zadivljujuća i nadahnjujuća nadmoć uma prezentirana kroz hipnotizirajuću i romantičnu vrstu nogometa tako priličnu njegovoj beskompromisnoj povećenosti ljepoti igre.''

Muricy Ramalho: ''Pepova Barca igra nešto dosad neviđeno.''

Toni Padilla: ''Jednostavno, Guardiola svakodnevno stvara nešto novo. Nešto povijesno dešava se u Barceloni, i bez obzira kako će se završiti, sjajno je. Pravo ludilo.''

Victor Valdes: ''Svaki trening je kao predavanje na fakultetu. Naučio me da uživam u nogometu i igram timsku igru.''

Arrigo Sacchi: ''Josep Guardiola je tvorac ove sjajne Barcelone. On je maestro i autor ovog predivnog stila igre koji njegova momčad uvijek koristi. Ali on je i trener koji postiže vrhunske rezultate educirajući. Napisao je fantastičan scenarij i redatelj je šoua.''

Cesc Fabregas: ''Nevjerojatno je što sam sve naučio od Pepa u ovako kratko vrijeme.''

Graham Hunter: ''Guardiola je revolucionarni nogometni mislilac. Izuzetno marljiv, vizionar, maštovit, hrabar i inteligentan.''

Paul Breitner: ''Guardiola je stvorio ovu Barcelonu, razvijao ju je i razvijao, otkad ju je preuzeo od Rijkaarda. Usavršio ju je i postavio kriterije za godine koje dolaze, kriterije za to kako se nogomet treba igrati.''

Juan Ramon Sandoval: ''Guardiola nije Bog, ali je promijenio nogomet svojom petljom i hrabrošču: njegov način tumačenja stvari je promijenio sve. Učinio je veliki korak ka izvrsnosti. Njega smatram osobom koju najviše cijenim i proučavam.''

Sergi: ''Pep je jedinstven i poseban.''

Arrigo Sacchi: ''Barcina igra je nešto najljepše što se moglo dogoditi nogometu.''

Goran Vučević: ''Imao sam sreću igrati s Guardiolom, bio je velik igrač i jako inteligentna osoba. Mislio sam da taj tihi čovjek ne može biti toliko dobar. Guardiola je doveo do savršenstva stil igre u kojem se igrači ne umaraju, a pritom cijelo vrijeme uživaju u nogometu.''

Josep Maria Casanovas: ''Pep zna razlikovati hitno od važnoga, i isto tako zna da uspjeh dolazi prije teškog rada samo u rječniku. Njegova najveća vrlina je to što je vjerodostojan u današnje vrijeme zasićeno komedijašima i lošim glumcima. Ne boji se stručnosti drugih već svoje nestručnosti. Od prvog dana na Camp Nou svima je dao do znanja da će oni koji odbijaju promjene sami biti promijenjeni. Kao čitatelj Balzaca - često citira kako je rezignacija dnevno samoubojstvo. Poput Picassa, slažѕe se kako je razlika između vrlo dobrih i vrhunskih tek još malo napora. Ako osjećaj sreće produljuje život, onda itekako imamo na čemu zahvaljivati Pepu Guardioli. Kao trener on je šampion, a kao osoba je za 10, ogledalo vrlina u koje svi moramo gledati.''

Josep Maria Fonalleras: ''Pep ne prima ovu nagradu, kako je John Carlin napisao, zato što je nogometna legenda, ili zato što je najtrofejniji trener u povijesti kluba, ili zato što je izmislio nogomet koji je savršen spoj poezije i proze. Iako mu se ništa od toga ne može oduzeti - Guardiolin nogomet je zadojen dječjom romantikom s pjace Santpedora. Iako, kako piše David Trueba, pisac i redatelj, inače Pepov veliki prijatelj - Pep je uvijek u potrazi za savršenom utakmicom, za nekim svojim el doradom.''

Narcis Comadira: ''Mozak pauka koji kontrolira sve električne niti, graditelj puteva, arhitekt koji traga za temeljima novih građevina.''

Sid Lowe: ''Pep Guardiola je ljuto udario šakom i naredio igračima da igraju u napadu; tu nije bilo puno mjesta za pogriješiti, trebali su jedino napadati, napadati i napadati, što ne bi bilo čudno da oni već nisu imali vodstvo od 7-0''.

Hector Cuper: ''Otkad sam ja u nogometu oni su daleko najbolja momčad koju sam vidio.''

Cesar Luis Menotti: ''Svi bi htjeli biti Guardiola, ali ne znaju kako. On trenira svoje igrače s jasnim idejama, čini sebe posve razumljivim i pridobija igrače. Pokazalo se da je važniji od igrača. Naravno, on uvijek tvrdi kako nije tako, ali, što da kaže? Pa ne možeš sam za sebe tvrditi da si najbolji.''

David Villa: ''Pepovo obraćanje igračima prije finala s Manchester Unitedom je nešto što bi svaki mladi trener morao dobro proučiti za svoju edukaciju.''

Roberto Baggio: ''On misli na ekipu i dok spava.''

Ronald Koeman: ''Bili smo cimeri, bio je fantastičan momak. Jako voljan učiti, nezasitno gladan znanja. Sve živo me ispitivao, o nizozemskoj školi igre, o Ajaxu, o Ajaxovoj školi, o igri jednog dodira, o pozicionoj igri, znali smo satima razgovarati o igri. Češće sam bio s njim nego sa suprugom. Međutim, ono što me najviše fasciniralo kod Pepa jest koliko je normalan, jednostavan momak bio. Sjećam se, njegove prve sezone u ekipi - vozio je polovni Golf. Tri sezone kasnije- još uvijek isti polovni Golf. Skroman, ljubazan, bez trunke arogancije.''

Emilio Perez de Rozas: ''...ono grandiozno kod Guardiole je, povezujuć ga s ingenioznim Muttijem(jedan od najvećih svjetskih dirigenata), to što je uspio ući u dušu svojih igrača, zarobiti njihove emocije, i pustiti ih da uživajući u nogometu svakodnevno interpretiraju veličanstvenu simfoniju. Pepova filharmonija.''

Nikica Milenković: ''Kad bi došao Guardiola, svi bi bili oduševljeni. Izišao bi na trening loptom i klincima pokazivao driblinge i učio ih nogometu. Gledali su ga Xavi i Iniesta. Guardiola je ovu dvojicu veznjaka već kao kadete naučio nekim nogometnim trikovima, koje i danas izvode.''

Carles Rexach: ''Kada je trebalo implementirati neke taktičke varijacije na terenu, Johan i ja bismo samo to objasnili Pepu od svih igrača, i sve bi bilo ok.''

Cesar Luis Menotti: ''S moje točke gledišta, nemoguće je ne priznati da Zlatna lopta ne pripada Josepau Guardioli, ultimativnom treneru. Suočio se s teškim zadatkom umješnošču, te ljubavlju i vjerom u igru, istodobno se odmičući od uobičajene vulgarnosti karakteristične vrhunskim trenerima. Ostvario je kulturološku recoluciju koja je dosegnula dimenzije neprispodobive u zadnjih 30 godina. Svaki igrač osjeća radost kada susreće osobu poput Guardiole, nekoga tko ih ujedinjuje odanošču, tko može komunicirati s njima, tko ih može obrazovati. Barcini igrači dosegnuli su izvrsnost jer imaju trenera koji ih uči da kad je kolektivna inteligencija na vrhuncu, onda se ekipa lakše nosi i suprotstavlja svim preprekama koje se pojave. Istinski osvajač Zlatne lopte je kreator ovog umjetničkog djela koje Barcelona jest - Josep Guardiola.''

Miguel Angel Lotina: ''U ove 4 sezone sve ekipe su pokušale sve protiv Guardiole, a oni su opet dobili većinu utakmica.''

Michel: ''Promijenio je nogomet. Dobar je momak i pokušat ću učiti od njega. Ima određen stil i divim mu se zbog toga.''

Jose Mourinho: ''Još prije 13 godina sam ja rekao da će on postati vrhunski trener.''

Andoni Zubizarretta: ''Guardiola je prijatelj. On je marljiv, topao, netko kome možete vjerovati. Netko s kim možete razgovarati o složenim temama. On vas obogaćuje.''

Juanma Lillo: ''Prva stvar koju je napravio kad je stigao u Bresciju bilo je da je pitao sportskog direktora dva DVD-a predstojećeg protivnika.''

Juan Villoro: ''On se od nogometa odmara s - još nogometa.''

Miguel Serrano: ''Da sam sada klinac, moj tata bi imao vraški težak posao da me odvrati od toga da navijam za Barcu. No,za mene Pepov tim je došao prekasno, jer možeš promijeniti kuću, posao, ženu, političku opciju, čak i spol, ali ne i svoju nogometnu momčad. No, ipak, kad oni igraju- to je veličanstveno.''

Phil Ball: ''Njegov utjecaj na igru bio je i bit će strahovit. Njegov odlazak trebao bi značiti poticaj za razmišljanje za klub, ali i čitavu ligu.''

Andy Brassell: ''Čak i ako Guardiola odluči pretvoriti ovaj odmor u mirovinu, njegovo nasljeđe živjet će generacijama.''

Rob Hughes: ''Ne određuju trofeji Guardiolin uspjeh, već - stil. Čak i sada objavljujući svoj odlazak, pokazuje koliko stila ima. Guardiola ne odlazi zbog toga što je njegova momčad izgubila dva velika trofeja - prvenstvo i Ligu prvaka, već usprkos tome. Ti porazi i osjećaj da igrači trebaju vodstvo, odlazak samo čine još težim.''

Angel Cappa: ''Ako ga vidim, reći ću mu - hvala ti. To je najbolje što mu možemo reći. Puno ti hvala Pep. Vrati se uskoro. Svaka tvoja utakmica obećavala je sreću. Svaka utakmice tvoje Barce ostvarivala je naše snove

e sad je do vas kome cete vjerovati nekakvom forumskom marginalcu i spadalu Ahonenanom ili Conteu, Kloppu, Wengeru, Sacchiu, Cappelu, Linekeru itd

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 25 jul 2014, 19:56

koji flop :facepalm:
to sto ga u tim izjavama vecinom hvale igraci i bivsi igraci barce je iz njegovog mandata iz barce i nebitno za bayern.
jel ovdje zabranjeno konstatovati da je covjek od ubjedljivo najbolje ekipe svijeta napravio ekipu koja prima 4 i 3 komada na svom terenu?
svaka mu cast za barcu, niko ne spori njegova dostignuca tamo, osvrcem se iskljucivo na bayern.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 jul 2014, 20:01

:urnebes: :urnebes:

Nismo znali da su Wenger, Hector Cooper, Alex Ferguson, Klopp, Sacchi, Capello, Bielsa, Emery, Roberto Baggio, Baresi, Bilić, Raul Gonzales, Paul Breitner, Michel, Mourinho - svi oni bivši igraci Barce :lol:

kakav klaun :facepalm: samo ovakvi klauni su u stanju od takvog trenera napraviti Vladu Jagodića ili Bracu gumenu glavu... i to samo nakon jednog poraza i to od od jednog Real Madrida i to u polufinalu LP....kao to je sramota :lol: inace, Bayern svake godine standardno uzima triple ko iz picke (a ne samo jednom u svojoj historiji kluba) ;) ...pa je to sad neki neuspjeh.
A klaun ne gleda osvojene titule i kupove vec u prvoj sezoni...to ništa.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 25 jul 2014, 20:08, ukupno mijenjano 2 puta.

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 25 jul 2014, 20:06

Vi pojedini ili se pravite ili ne znate čitat ili čitate pa shvatate kako vam odgovara. "Madridista" nisam rekao sretno došli do 5 golova nego do prva dva gola u minhenu i onda je Bayern pao psihički i nije mogao ništa.. Niko ti nije osporio umjeće Real Madrida, nikakva umjetnost niti znanje nije potrošit milijardu eura pa osvojit lp nego puno manje znaš...Vaše shvatanje nogometa je trošit i trošit na zvjezde i zaduživat se..Dok klub i Španija ne eksplodira pa ćete zvat nijemce zbog reala ili barse da vas vade iz sranja..
Hvala ti let 3 na pomoći, oni znaju Pepa bolje :D Ja ću vjerovat ahonenu i onom "Pepu" s foruma..Ne velikanima..
A pričat ćemo s njima sl ljeto pa nek ostanu pri svom mišljenju i tada..

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 25 jul 2014, 20:08

inace izjave su vrhunske, malo sam bacio oko. :lol:

Jose Mourinho: ''Još prije 13 godina sam ja rekao da će on postati vrhunski trener.''

Roberto Baggio: ''On misli na ekipu i dok spava.''

Raul: ' Nogomet treba Guardiolu'
itd.

nema sta , promijenio sam misljenje o pepu nakon ovoga. :)

upadne momak s izjavama nekakvim kojih bi mogli naci 100 pozitivnih na twitteru i tim drustvenim mrezama da sutra npr. wenger il' conte objavi kraj karijere, i to uzima kao argument. :facepalm:

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 25 jul 2014, 20:21

Samo mi navedite jedan od ovih postignutih rezultata u kojim pep ne valja i nećemo pričat više ok:
1.Postignuti rezultati i oboreni rekordi,
2.Postignuti broj golova,
3.Primljeni golovi,
4.Posjed lopte,
5.Osvojeni trofeji,
6.Uticaj na povećanje prihoda,
7.Uticaj na smanjenje prihoda,
8.Autoritet u svlačionici,
9.Uticaj na dolazak igrača u FCB,
10.Taktički uticaj na igru,
11.Povećenje broja fanova, itd itd...
Bilo šta da se smanjilo ili ne valja od ovoga navedenog molim vas!?

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 25 jul 2014, 21:58

rotweiss je napisao/la:Samo mi navedite jedan od ovih postignutih rezultata u kojim pep ne valja i nećemo pričat više ok:
1. i 4. Jest vala baš 90% posjeda i 183759135 pasova od čega 99% onih smor pasova prvom do sebe od metar-dva... To je bitno naročito kada gubiš jer eto odjednom bitnije je to nego pobjediti ... Barca-fan mentalitet ...
2. Vala da se nešto više postiglo i nije u odnosu na prethodnu sezonu...
3. Oni golovi protiv Reala se broje po 10tku a vala bilo je utakmica kada su pucali opasno šavovi u odbrani a to je kulminiralo protiv Reala jer uprava nije davala kritiku a Guardiola uporno pokrivao oči ...
5. BL i Kup su uspjeh? Pa dobro bili bi da je Dortmund dao kakav otpor i da nije imao po 12 igrača povređenih ...
8. Mandžo se smijao kad je ovaj plakao i kukao se za taktiku protiv Reala a vala ni Ribery ga ne podnosi nešto Bogzna ...
9. Na Gotze-a nije uticao a Thiago ne bi ni trebao da Guardiola nije došao ...
10. Taktički je počeo izmišljati toplu vodu i komplicirati za neke na oko jednostavne stvari ...

Ove ekonomske stvari mene kao fana ne zanimaju i boli me neka stvar za marketingom jer nemam nikakve koristi ako Bayern imao 10-15 mil više po sezoni ili ne...

Je li to i ti misliš da je Lahm bolja opcija na DM pored Martineza i Bastiana :D ? Izmišljanje pozicija, ulazak bekova u sredinu (bljak :sick: ), protivnik (Man. utd) igra bunker a legenda igra kroz sredinu (koji taktički genije :puke: ), postavka protiv Reala bi ga trebala koštati jedno 10 miliona jer je ukaljao imidž Bayerna a onu taktiku ne bi postavio ni trener od milion po sezoni a ne 16 ...

Eto druge perspektive ... I što bi ovo bilo pogrešno razmišljanje?

Koliko ste "vi", koji imate vjeru u Guardiolu, veliki optimisti toliko sam i ja veliki pesimista ...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 25 jul 2014, 22:15

Ovaj sto naziva ljude klovnovima i laicima jer su "protiv" Guardiole bi trebao dobiti barem sedmodnevni boravak u Banovicima s punim pansionom. Niko ovdje ne kaze da Guardiola nije veliki trener, mozda cak i najbolji na svijetu, ali ljudi govore da je potpuno promasio strategiju protiv Reala sto su cinjenice. Pustite se tih prica sretno golove dali kakve su to gluposti? Real je razvalio Bayern na AA, bas kao sto je Bayo mnogo puta u proslosti radio istom tom Realu.
Nije problem da se ne osvoji klempa, ali je problem kada gigant poput Bayerna izgleda amaterski na terenu.
Dobro, moze se reci da je Guardioli potrebno vise vremena od te godine da uigra ekipu, eto ima ovu godinu, ako Bayern ponovo dozivi blamazu onda bi sam trebao dati ostavku.
Guardiola ima ovu godinu, za mene ne mora osvojiti LP, to bi bilo i suludo zahtjevati s obzirom koliko faktora treba uzeti u obzir, medjutim Bayern je iznad bilo koga i novih 180 minuta s jednom pravom prilikom i porazom od 5:0 se ne smije ponovo desiti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FC Bayern München

Post Postao/la JoseMourinho » 25 jul 2014, 23:18

rotweiss je napisao/la:Kako možeš biti neutralan a imaš ime profila murinjo a sliku avatar-a james-a, ne budi smješan :D znam ja rezultate ako si mlad??! Pitaj me pa ću ti ih sve objasnit nije frka..Budi ti neutralan na stranici Real madrida ok..Ne tražim puno :salut:
Ja da sam htio pričat s murinjom i realovcima nebi bio tu na forumu Fc Bayerna :D
I ponovo ti kažem ne navijam za real a slika Jamesa je od svjetskog ;)
I kako god razbili vas jesu pep vam je fulio taktiku skroz i to svi su vidjeli koliko god navijali za Bayern ;)

Ti si očigledno tvrdoglav pravo pa ispadas još gluplji u svojim tvrdnjama ;)

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 25 jul 2014, 23:36

Neka su razbili murinjo to nije tvoj problem, pošto ne navijaš ni za real . Ajde sad prestani pisat na ovom forumu jer nemaš pojma o fudbalu! Ti si neki nabrijani i neiživljeni klinac. Nije tebi mjesto ovde, koja ti je svrha pisanja? Zamolio bi te da ne komentarišeš ništa što ima veze samnom..

Sve ovo što sam gore napisao važi za sve one koji pišu s pesimizmom o našem treneru i klubu FCB!
Neću takvim ništa odg niti pisat, plitki ste..Hvala :D

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.