Prva liga FBiH 2014./2015.

Moderator/ica: GracanicaAA

ALBOX
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2014./2015.

Post Postao/la ALBOX » 09 jul 2014, 20:40

LloriS je napisao/la:
cesc4 je napisao/la:Dajte nam Jedinstvo prvo kolo u Gracanici :pray:
Gdje ste zvijezde, doce vam institucija iduce polusezone, vidimo se ;)
Opet :lolno: :lolno: pa zar vi ne rekoste da vise ne dolazite u Gracanicu ,jednom nogom u PL :mrgreen: :mrgreen:

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 10 jul 2014, 07:52

meni nisu jasne pojedine lige. ako več neželiš u veći rang onda nemoj napadati prvo mjesto pusti nekome možda nego to želi.

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 10 jul 2014, 13:51

Bistrik je napisao/la:meni nisu jasne pojedine lige. ako več neželiš u veći rang onda nemoj napadati prvo mjesto pusti nekome možda nego to želi.
+1

nigdje veze :?
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 10 jul 2014, 14:05

Benjo_AFC86 je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:meni nisu jasne pojedine lige. ako več neželiš u veći rang onda nemoj napadati prvo mjesto pusti nekome možda nego to želi.
+1

nigdje veze :?
ahahahha ni on nezz sta je napiso LOL :damn: :damn: :damn: :damn:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 jul 2014, 14:41

Sistem je los, treba ga mijenjati.
Po meni prvo sto treba uraditi je smanjiti broj 2.liga sa 4 na 2.
I promijeniti ovo kriminalno pravilo tako da nam se ne desava situacija pa da ni ta dva kluba ne ispadaju.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 10 jul 2014, 16:53

da je normalan savez takvi klubovi bi se izbacili u kantonalnu ligu a navijači Bratstvsa su pokazali koliko su dvolični jer su se ovdje najviše veselili ispadanju Budućnosti a sad odobravaju kupovinu mjesta u 1. ligi jer misle da će im Budućnost dati 6 laganih bodova :kafa: .
Zadnja izmjena: Grdan, dana/u 10 jul 2014, 16:57, ukupno mijenjano 2 puta.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

ALBOX
Kontakt:

Post Postao/la ALBOX » 10 jul 2014, 16:56

Grdan je napisao/la:]

da je normalan savez takvi klubovi bi se izbacili u kantonalnu ligu a navijači Bratstvsa su pokazali koliko su dvolični jer su se ovdje najviše veselili ispadanju :bih: Budućnosti a sad odobravaju kupovinu mjesta u 1. ligi jer će misle da će im budućnsot dati 6 laganih bodova :kafa: .
Nema se tu care sta misliti ;) .... isto kao i Gosk u Konjicu i doboj kaknju...

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 10 jul 2014, 18:18

Grdan je napisao/la:
da je normalan savez takvi klubovi bi se izbacili u kantonalnu ligu a navijači Bratstvsa su pokazali koliko su dvolični jer su se ovdje najviše veselili ispadanju Budućnosti a sad odobravaju kupovinu mjesta u 1. ligi jer misle da će im Budućnost dati 6 laganih bodova :kafa: .
Jerane kad smo vam pustili ovde da pobjedite kucete dalje coece....Igraci se skladanju s puta da Buducnost da gol a oni smotani nmg da dadnu i kud da ides dalje ???
I sad govorite "navijači Bratstvsa su pokazali koliko su dvolični jer su se ovdje najviše veselili ispadanju Budućnosti"
jerane kad je Muhamed Mujic psovo igracima m-ater to nista i itd' igraci....

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 jul 2014, 19:19

Grdan je napisao/la:
Nece im dati, jedino prodati i mislim da ce glavne baje iz Buducnosti gledati da sto vise uzmu.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 10 jul 2014, 19:48

GracanicaAA je napisao/la:
Grdan je napisao/la:
Jerane kad smo vam pustili ovde da pobjedite kucete dalje coece....Igraci se skladanju s puta da Buducnost da gol a oni smotani nmg da dadnu i kud da ides dalje ???
I sad govorite "navijači Bratstvsa su pokazali koliko su dvolični jer su se ovdje najviše veselili ispadanju Budućnosti"
jerane kad je Muhamed Mujic psovo igracima m-ater to nista i itd' igraci....
Ovaj i dalje lupa li lupa,frajer ne čita uopšte. Jbt pa odgovaraš čovjeku koji je iz Hercegovine, šta li ste vi njemu pustili :)

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 10 jul 2014, 19:50

Studeni ja samo pisem kako je se odvijala tekma ovde kod nas kad smo pustili Banovicima..

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 11 jul 2014, 16:54

Mislim da je Bratstvo prvi i glavni favoriti za ulazak. Uglavnom su zadrzali ekipu iz prosle sezone a kako vidim i dovode nova pojacanja i lagano slazu i kompletiraju tim. Ozbiljno su usli u sezonu i ako je po tome suditi mislim da su favorit No 1. Jos ako se uzme u obzir da ce ove sezone konkurencija biti losija nego ikad, ako sad ne udju ne znam kada ce. Bez obzira na sve i njihov odnos prema nama iz prosle sezone, ako cemo gledati sportski segment, ja im zelim srecu na tom putu.Maestral je ekipa koja bi mogla biti najprijatnije iznenadjenje i vidim ih medju prvih pet. Ostalo je sve u pet deka.
MENI MOJE, A VAMA VASE

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 11 jul 2014, 17:59

Raspored jesenjeg dijela prvenstva:

http://nsfbih.ba/upload/documents/Raspo ... 014-15.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

incara
Kontakt:

Post Postao/la incara » 25 jul 2014, 15:28

Ukinuta je zabrana za organizovana gostovanja u Premijer Ligi, ali u saopštenju se nigdje ne spominje Prva Liga FBiH... Nema smisla da u Premijer Ligi nema zabrane, a u Prvoj Ligi ima.. :?

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 25 jul 2014, 16:42

Tako je bilo i kad je nametnuta zabrana. Prvo PL, pa je nakon toga i Federalni savez zabranio gostovanja. Vjerovatno će i to biti ukinuto uskoro u Prvoj ligi.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 25 jul 2014, 17:05

Zoom088 je napisao/la:Tako je bilo i kad je nametnuta zabrana. Prvo PL, pa je nakon toga i Federalni savez zabranio gostovanja. Vjerovatno će i to biti ukinuto uskoro u Prvoj ligi.
Trebalo bi biti uskoro i ukunita za Prvoj ligi...

BestijeKonjic
Kontakt:

Post Postao/la BestijeKonjic » 25 jul 2014, 17:31

Ma ukinut ce i u prvoj fbih ,nema smisla da u ovoj bude zabranjeno a u premijer ne :)

SPASIOC
Kontakt:

Post Postao/la SPASIOC » 25 jul 2014, 19:05

F.G.R. HARMANI je napisao/la:Mislim da je Bratstvo prvi i glavni favoriti za ulazak. Uglavnom su zadrzali ekipu iz prosle sezone a kako vidim i dovode nova pojacanja i lagano slazu i kompletiraju tim. Ozbiljno su usli u sezonu i ako je po tome suditi mislim da su favorit No 1. Jos ako se uzme u obzir da ce ove sezone konkurencija biti losija nego ikad, ako sad ne udju ne znam kada ce. Bez obzira na sve i njihov odnos prema nama iz prosle sezone, ako cemo gledati sportski segment, ja im zelim srecu na tom putu.Maestral je ekipa koja bi mogla biti najprijatnije iznenadjenje i vidim ih medju prvih pet. Ostalo je sve u pet deka.
mislim da je rano prognozirati ekipe koji su favoriti za ulazak u pl...prijateljske utakmice ništa ne znače , jer se isprobavaju varijante i igrači.zato rezultati ne znače ništa. npr. napaljene ekipe odigraju prijateljsku (do 70 min. prvi tim a onda jos 2 izmjene ..a protivnik izvede na poluvremenu drugi tim , koji ne liči ninašta, pa dobije golove.)..dodao bi ono što ne valja u našem fudbalu...(dužan sam ti bodove - zato što si mi komšija , ili si mi pustio ..npr. gračanica - banovići)...po tome bi gošk ..koji je takodje puštao utakmice , trebao već biti prvak....ko tu zna ko će kome dati bodove ...(za mene je to nepošteno i nesportski).što se tiče kvaliteta , onaj ko istakne kandidaturu da želi ulazak u pl....imaće najteži posao , jer će većina ekipa protiv njih ,,zapeti,, (kao protiv Slobode - u prošlom prvenstvu)..ovo govorim iz iskustva ..jer moj radnički je najbolju utakmicu , (trkački , tehnički itd.. odigrao protiv slobode , i opet nesretno izgubio )...dalje , koga savez želi da pogura , do famozne pl...ko će biti miljenik , i kome će ko suditi????????..mnogo je faktora koji utiču , osim stvarnog kvaliteta na terenu....a o kvalitetu je sumorno raspravljati , sve je to otprilike jad i čemer..i samo ova dječica koja nisu upamtila prave lige , igrače i ekipe , mogu govoriti o ,,ekstra,, pojačanjima.kojih je vrlo malo..jer oni dobri odoše dalje (uroš stojanov itd.)...za mene je Bratstvo Gračaničko jedan od favorita samo zato što ima ekipu koja već 3 godine igra zajedno (uz dodavanje 2 nova igrača )..dok su ostali više manje svi sa novim ekipama , koje je teško uigrati tako brzo...i još samo to , da je ipak razlika u ligama , (ovo se odnosi na ekipe koje su tek ušle u 1 federalnu) treba imati iskustva igranja u ovoj ligi , jer su do prošle sezone igrali takoreći sa seoskim ekipama .(ne želim da uvrijedim te ekipe , ali su razlike u kvaliteti velike)...o povredama , kartoniranim igračima , rasporedu takmičenja , moglo bi se pričati dugo..ko ima jaku klupu da bezbolno nadoknadi jednog ili dvojicu kartoniranih , i povrijedjenih...sportski pozdrav.

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 25 jul 2014, 19:42

Ma ulazi GOŠK hiljadu posto a u vrhu će ti bit Rudar,Bratstvo,Maestral i možda Jedinstvo.
Support your local club !

adnan6595
Kontakt:

Post Postao/la adnan6595 » 25 jul 2014, 20:04

bilo bi dobro da uđe jedan klub iz Hercegovine,trenutno 5 klubova iz HNK igra u ovoj ligi
The Maniacs 1987
FK Željezničar

Zaključano

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: BatistutA19 i 5 gostiju.