Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

BurningLegion
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la BurningLegion » 25 jul 2014, 15:46

Jeste brate isprepadani svi. :)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 jul 2014, 15:50

enobarca je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
enobarca je napisao/la:Ma izgleda da cu bas na more u septembru, ne bih zelio stvarati probleme nikome..a naravno nece mi je bez razloga oduzeti, 47 preko ogranicenja, ali zaista je radar postavljen tamo gdje nema logike, nit je gusto naseljeno nit ima skole ili nesto slicno, ravna cesta, bas fina za potjerati :mrgreen:
pa kako ces preko granice sa vozačkom koja je oduzeta? :roll:
jedino da ides na blef, jer ako ti je uzme ubacit će ti je u sustav i gotov si, a to ti je maltene gotovo sigurno da će ti je otkucat..

predaj je odmah i mozes na more krajem osmog mjeseca, ionako su najavili kasnije toplije vrijeme i kupanje do studenog :lol:
Ah jes bas, ja smetnuo sa uma skroz da treba preci granicu :facepalm: ali kao sto rece kolega na granici skoro nikad ne traze vozacku, od mene je nisu trazili ni jednom, ali opet ne treba riskirati.Ode ja autobusom :mrgreen:
bola ja cijelugo dinu registiran i sve uredno nikad me ne zaustave, i 1 dan nisam stigao registrirat i zaustave me :crazy: :crazy:

zato se ja ne bih zajebavao :nene:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 28 jul 2014, 18:21

Nisam pratio ovu stranicu puno, al vidje da se prije pisalo o Alfi, nego vidjam cesce. 159 e sto sam puko na nju to je cudo jedno, jos mi se posebmo svidja jedna s motorom koji su poceli da ubacuju od 2007 godine mislim. S obzirom na jacinu potrosnja dosta mala, skoro kao u mog. SDI-a. :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mia San Mia

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 31 jul 2014, 01:19

ma uzmi je, cejfi sebi sefe :D

Danas mi bilo dosadno na poslu, pa sam uporedjivao cijene dijelova izmedju Pug 307 i Golf 4. Dizelasi su u pitanju. Cijene skoro identicne, 307 cak nesto jeftinije odrzavati izgleda :eh:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 31 jul 2014, 08:27

Bosniacum Lilium je napisao/la:ma uzmi je, cejfi sebi sefe :D

Danas mi bilo dosadno na poslu, pa sam uporedjivao cijene dijelova izmedju Pug 307 i Golf 4. Dizelasi su u pitanju. Cijene skoro identicne, 307 cak nesto jeftinije odrzavati izgleda :eh:
ne bih ja rekao...radi ti kako hoćeš ali vidit ćeš ako uzmeš 307 koliko je jeftinije održavat :D

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 31 jul 2014, 09:28

Kevin
Jel ozbiljno ili zezas?

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 31 jul 2014, 11:19

marcelo12 je napisao/la:Kevin
Jel ozbiljno ili zezas?
ozbiljno! :salut:

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 31 jul 2014, 11:22

Hvala. To me je bas interesovalo. Pozz

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 31 jul 2014, 11:25

marcelo12 je napisao/la:Hvala. To me je bas interesovalo. Pozz
samo znam da mi je jedan mehaničar rekao: Da nema ovih francuza, posla ne bih imao...

ali u biti sve ti ovisi od auta do auta..možeš nekad uložiti više u vw nwgo u peugot ali činjenica je da se teže dolazi do dijelova za peugot..nedavno je kolega imao problem neki sa peugotom, morao je dijelove iz zg čekat :thumbdown:

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 31 jul 2014, 11:30

Haha to je ta negativna strana...al ko što kažeš zavisi na sta naletiš.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 31 jul 2014, 11:59

Uzeo bih ja, nego me finansije hebu xd. Nego trenutno sam u dijaspori pa sam se nagledao auto, i to kakvih.
PS. Ja meraka kad ti je autoput pred nosem, pa ocejfis ko cojk : D

Mia San Mia

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 31 jul 2014, 15:31

zajebi ti to na vrijeme moj ti je savjet..
ja sam deverao sa 206icom 307icom i 407icom.. znaci sve gore od goreg, hem sto se stalno kvare hem sto su im dijelovi preskupi za nase uslove, a to sto kazu da nisu puno skupi i da se ne kvare i da su dijelovi jeftini lazu vala koliko hoces, mene je privukla njihova linija, doduse sto se tice ljepote auta tu su mozda u samom vrhu. a i udobnost im je na zavidnom nivou, ali sve ostalo je nula.

ne kaze se dzaba kod nas u bosni zena moze biti i sa sela ali auto mora biti iz Njemacke, znaci to je to, da ne nabrajam nijemce, jednostavno su bez premca.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 31 jul 2014, 16:48

Ljudi ne mozete generalizovat tako kvalitet auta.
Problem je sto jedan covjek koji nije zadovoljan,ponisti 10 komentara ljudi koji nisu imali nikakvih problema s "Francuzima". Evo npr. Pug 206 je moj stari vozao skoro 6-7 godina,a da se pri tome znaci nista od dijelova na autu nije pokvarilo,ama bas nista.Bukvalno je samo ulje mijenjao.

Nakon toga,kupili smo Renault Scenic 1.5dci,i auto nas je kostalo u prvih 2 mjeseca dodatne 2 milje na popravke(stalno se gasio,na kraju se ispostavilo neki problem s rezervoarom,te dovodom goriva i neke tamo zafrkancije).I sta,sad bih ja trebao na osnovu toga,reci da su francuska vozila trash?

Sve je to pojedinacno,zavisi kako imas srece i kakvo auto ubodes.Mozes kupit Svabu,iz salona,pa da ti odmah pocne pravit glavobolje,a mozes kupit i Mecku iz '90,da te sluzi kao svicarski sat(ispravan :D).
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 31 jul 2014, 16:55

To je istina. Samo se ljudi vode iskljucivo pricama i negativnim komentarima. Pogledajte malo listu najpouzdanijih vozila primjera radi u Engleskoj, SAD-u. Pa kad se sjetim da je u Engleskoj Mercedes zauzimao do prije 7-8 godina u prvih 20 najnepouzdanijih vozila najmanje 3 ili 4 modela.

Cinjenica je da je kvalitetnije napravljen neki BMW, Audi, Mercedes, ali on time opravdava cijenu i mora. Medjutim i oni imaju problema, ovisno o motoru, modelu, nisu nista izuzetiji od toga od npr. nekog Citroena.
Druga je stvar recimo sto netko asocira Audi sa primjera radi A6 3.0 TDi Quattro. Pa jasna stvar da s tim u velikom dijelu nema problema, to je takav motor, maltene neraskidiv, velika je razlika izmedju evo samo V6 dizelasa i klasicnih V4 i inih motora, kamoli nesto drugo. Medjutim realnost je da bi se trebalo gledati ono cega najvise ima, znaci primjera radi 2.0 TDi, common rail dizelasa jel, koji su najrasprostranjeniji nadaleko, realno, a s tim vec moze naravno kao i s bilo kojim drugim autom biti problema ukoliko se ne odrzava jer su mu drugacije komponente, drugacije je gradjen i sigurno nije rafiniran koliko su rafiniraniji motori veceg obujma.
Dodatna stavka u tome je recimo da vani ove motore s vecim obujmom velikim dijelom uzimaju naravno imucni(ji) ljudi i oni to odrzavaju i paze, dok u nas taj isti motor kupi i prosjecan covjek (da ne kazem prosjecan levat) jer daleko su u nas davanja drzavi za registraciju, CO2 emisije i stotinu drugih kategorija od Europe.
Znaci, primjera radi ovdje takvo vozilo registriras za max 1000 KM, i to je to. Predji samo u Hrvatsku, dati ces samo na trosarinu pri uvozu 15 do 20 000 kuna najmanje, da ne spominjem registraciju, a ima i dosta drzava koje imaju luksuzni porez u ovisnosti o snazi vozila, kubikazi, i sl. (recimo Italija je jako povecala svoj luksuzni porez, pa eto ako netko trazi luksuzno, a jace vozilo, ja bi mu osobno savjetovao da ga trazi na talijanskom trzistu, jer brojni ih se moraju rijesavati), znaci opet se vracam na to da ti ustvari MORAS imati da ga i odrzavas i sve ako ces ga voziti vani. U nas to pak i nije slucaj.

Sad, malo sam zakomplicirao objasnjenje, ali poanta je da ne treba diskriminirati vozila (osim VW naravno, narocito Golf, al to je svakako sve smece :rol: ) i da ne treba ici tipa ''ja sam cuo''. Svako auto je prica za sebe, i, ponavljam, iako je cinjenica da je neki Audi luksuzniji, udobniji, ljepsi i stotinu nekih drugih stvari od Renaulta, Peugeota, ako on nije odrzavan ili ako ga ti neces odrzavati, imati ces problema sa njim jednako kao sa bilo cim drugim.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 31 jul 2014, 17:39

Meni se cini ( uzimam u obzir uopsteno vozila ne bitna stanja, te vozila koje vozaju normalni ljudi) da od 100 npr golfova jedan je kas dok od 10 renoa, peugota jedan je kas ) i s majsorima kad pricam uvijek isto govore. Kao sto je i u narodu. Nisam jos ni jednom bio kod majstora ili cuo od nekog da kaze zaradjuje na vw vozilima te da su kas. Uvijek suprotno, vecinom ta francuze. U porodici mi je vw od 97 i trenutno imam 2 golfa 4, oba sdi. Jos ni jednom nisam negdje cuo ik da neki.majstor kaze lose ne valja. Svako ziv hvali. U mjedtu gdje zivim toliko je 4vorki to je cudo jedno. Mozda 30 ak u siroj okolini. Ni jednog nisam cuo da se zali. Osim jednog koji je uzeo jaaceg tdia re tusio godinu i jednom stisno i riknula turbina zapalila se. Francuza ima, ali jedino sto cujem da se hvali je udobnost. Medjutim ja nedto i ne primijetim tu udobnost. Vozim se u dosta njih, nista dalje od cetvorke nije. I govorim otprilike o istom cjenovnom rangu. Zimi na minus 10 minus 15, dva do tri puta zavergla i upali. Kod jednog mi je puklo kvacilo komplet onsj dio i opruga i druk lezaj se podrobio. Ostabio kod majstora. Druk lezaj 20 i tak dio 20 KM znaci citav, i ruke 20, ja se prvi iznedlnadio. Oba su mi 99 godiste. Oba se redovno odrzavaju. Jedan u BiH jedan u Eu. Svakodnevno na autoputu. Godisnje oba prevale preko 20 hiljada. Nikad nisam imao problema sa preticanjem. Ali cinjenica je da ga lako vozis u 5 na 60 kmh ali jsto tako nece potegnuti do 120 tek tad ako stisnes i osjetis kako povuce. Koliko sam se samo naslusao da je sdi ne moze ici. Stvarno ne razumijem te ljude od koga oni cuju ili misle voziti kao tdi-a. Vozeni d 170 i tu se popusti mada ostane prostora za jos. Ali vec dodje do crvenog. I da za ovog uzeo dijelove za mali servis ulje gilterr dve kompket 40 eura. Znam da svako svoga hvali, da imam para vise vjerovatno bih uzeo alfu gore navedenu. Ali cim dajem 15 ak milja ne zanima me odrzavanje i potrosnja. Ako.mogu toliko skupit kda.mogu i odrzavati da je ne znam kako.

Mia San Mia

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 31 jul 2014, 18:36

Imam vozacku od jucer,mal je danas ne izgubi,120 na sat isao kroz naseljeno :O

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 31 jul 2014, 18:53

@alacious
Najmanji problem je vozacka i kazna. Mozes ne daj Boze imat saobracajnu nesrecu, udarit dijete itd. pa čitavog zivota nosit to na savjesti. Savjet..ne stišći gas gdje mu nije mjesto :)

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 31 jul 2014, 19:06

Upravu je marcelo.
I ja sam mlad brat ponese, vidiš kakvu još curicu pa gaščinu stisneš. Nemoj se zafrkavati po gradu tim stvarima, u svakom momentu ti neko može izletiti tako da. Već i na otvorenom nije toliko sigurno ali imaš tamo pa nabijaj koliko hoćeš.
Priča iz mog' grada tako momčić položio kupio mu babo 3-icu. GTI naravno i tako kroz glupiranja njih 3-4 sa autima svaku večer. I jednu večer šta znam trkali se nemam pojma. A u nas u gradu dvosmjerna ko je bio u Kaknju zna šta pričam, i na mjestima gdje su kafići on je vozio malo brže. I neki dedica prelazio cestu, prvo je auto razbio, drugo je dedu bacio u obližnju rijeku, i usmrtio ga. Dalje ne znam šta je bilo sa njim ali vjerovatno će u zatvor. Tako da qme moj nemoj se zafrkavati po gradu. Nije to mjesto. Vozao sam iako sam bukvalno početnik već nekih 10-15 auta različitih kubikaža i svega. Ali kroz grad da to furam jok, jok. Eventualno 60 idem jer to je 10 iznad dopuštene. Ali i to kad' nije neka gužvara. Tako da qme čuvaj se toga, sebi ćeš život zafrkati :wave:
Tako blizu, a tako daleko.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 31 jul 2014, 19:16

alacious je napisao/la:Imam vozacku od jucer,mal je danas ne izgubi,120 na sat isao kroz naseljeno :O
uvijek 5 do 10 km vozim manje od ogranicenja
u gradu ogranicenje 60 km/h vozim 55 km/h ili na autoputu ogranicenje 130 km/h ja vozim 120 km/h :)
Imam vozacku 5 mjeseci i hvala Bogu nemam nijedan prekrsaj,a niti sam ijednom negdje okrznuo auto :)

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 31 jul 2014, 19:23

Vozačku imam 5 godina, hvala Bogu saobr nesreca nisam imao..doduse na pocetku sam platio par kazni koje su me opametile al to je bilo sve bezz..voznja poslije 23h, parkiranje, svjetla, radar ( 64km/h a ograničenje 50)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.