Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la samo_lijevo » 22 jul 2014, 21:06

zgembo89 je napisao/la:NIsam znao da brat od Ivana Karacica igra za Hrvatsku rep..Nama bi trebo jos neki igrac da pojacamo malo konkurenciju od Terzica Toromanovica i Prce potanki smo..
on zeli da igra,ali ...
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 jul 2014, 00:34

ovaj potpisao za Barcu ..

slika

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 23 jul 2014, 00:41

Ovčina(Delic)---------------------------------Vražalic( ? )

----------------Toromanovic(Buric)--------------------

---Prce(Terzic)-----------Karacic(Peric)------------Malinovic(Panic,Kosta)

-----------------Graho(Buric)---------------------

Imamo i 2 odlicna odbrambena : Milas i Vranjes

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 23 jul 2014, 01:53

ma realno tanki smo igracki al igraju momci maksimalno pozrtvovano bore se i zato su prosli Island..I na Sp mi imako kratak roster tako da igraci ce padat sigurno u formi zbog forsiranja

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 24 jul 2014, 00:16

Interista je napisao/la:
goranzoran je napisao/la:Nema prenesuvanje na bodovi. Direktno se ide vo osminafinale. Nasata grupa kje vkrstuva so A grupata.
Verojatno ova je bide rasporedot:
1. Hrvatska
2. Makedonija
3. Avstrija
4. Tunis

5. Bosna
6. Iran
Nije te bilo odkad smo vas rasturili na Evrobasket :D
Pravi se Makedonac da te nije razumio :P :P
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 jul 2014, 00:53

Vedad87 je napisao/la:Raspored naših utakmica:

1. Bosna i Hercegovina-Tunis
2. Bosna i Hercegovina-Hrvatska
3. Bosna i Hercegovina-Iran
4. Bosna i Hercegovina-Makedonija
5. Bosna i Hercegovina-Austrija
Nije loše, odmah protiv Tunisa spremni i naloženi da ih probamo dobiti, onda protiv Hrvata koliko se može. A onda dolazi Iran gdje bi mogli malo da odmorimo glavne igrače (ukoliko nam to rezultat bude dozvoljavao) pa onda idemo nešto svježiji u ove zadnje dvije vjerovatno odlučujuće tekme. Za mene raspored veoma povoljan. ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 24 jul 2014, 13:30

FaraonTM je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:Raspored naših utakmica:

1. Bosna i Hercegovina-Tunis
2. Bosna i Hercegovina-Hrvatska
3. Bosna i Hercegovina-Iran
4. Bosna i Hercegovina-Makedonija
5. Bosna i Hercegovina-Austrija
Nije loše, odmah protiv Tunisa spremni i naloženi da ih probamo dobiti, onda protiv Hrvata koliko se može. A onda dolazi Iran gdje bi mogli malo da odmorimo glavne igrače (ukoliko nam to rezultat bude dozvoljavao) pa onda idemo nešto svježiji u ove zadnje dvije vjerovatno odlučujuće tekme. Za mene raspored veoma povoljan. ;)
Meni se isto sviđa kako nas je zapao raspored utakmica :cool:
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 jul 2014, 14:05

U vezi Perica, na probi je u Veszpremu, a ako ne prođe ide u Izvidjac.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 jul 2014, 15:08

Lillard je napisao/la:U vezi Perica, na probi je u Veszpremu, a ako ne prođe ide u Izvidjac.
Bilo bi odlično kad bi otišao u Veszprem.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 25 jul 2014, 15:24

bilo bi odlično , ali Veszprem na svim pozicijama ima po dva vrhunska igrača i trenutno su među 5-6 ekipa na Svijetu , pitanje je koliku bi dobijao minutažu ...vjerovatno na kapaljku ... po meni najbolje bi mu bilo da ode u SLO ; Gorenje ili Celje , pa za 1-2 god. da napravi novi korak u karijeri ...

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 28 jul 2014, 00:03

samo_lijevo je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:NIsam znao da brat od Ivana Karacica igra za Hrvatsku rep..Nama bi trebo jos neki igrac da pojacamo malo konkurenciju od Terzica Toromanovica i Prce potanki smo..
on zeli da igra,ali ...
Skontali su to i mediji u Hrvatskoj, pa guraju Igora Karacica u repku. Citao sam da igrac koji igra na njegovoj poziciji ima neke familijarne veze sa Goluzom.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 jul 2014, 00:13

bulbasor je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:
on zeli da igra,ali ...
Skontali su to i mediji u Hrvatskoj, pa guraju Igora Karacica u repku. Citao sam da igrac koji igra na njegovoj poziciji ima neke familijarne veze sa Goluzom.
Valcic je zet od Zorana Gopca.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 28 jul 2014, 12:32

samo_lijevo je napisao/la: Valcic je zet od Zorana Gopca.
U Hrvatskoj je u rukometu kao i u nogometu. Gobac je rukometni Mamić, koji postavlja predsjenike i izbornike. Dovoljno je reći da jedan Sulić godinama ne igra za reprezentaciju. Ista je priča sa Karačićem. Hrvatska treba zamjenu za Duvnjaka, a oni umjesto Igora pozovu Valčića, iako se u naprijed zna da momak ne može. Igoru bi bolje bilo da igra za nas, ali eto... Ima nas i ovako dovoljno.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 28 jul 2014, 19:17

Ja sam citao nekad u aprilu maju da se i Makedonija ukljucila u tu pricu sobzirom da igra u Vardaru

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 29 jul 2014, 17:38

Koliko se ono igraca vodi na prvenstvo, da otprilike u glavi skontam koji su to sigurni putnici i koliko jos slobodnih mjesta ostane? :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jul 2014, 19:10

kobe24 je napisao/la:Koliko se ono igraca vodi na prvenstvo, da otprilike u glavi skontam koji su to sigurni putnici i koliko jos slobodnih mjesta ostane? :D
16 za utakmicu se može prijaviti, a spisak je mislim 18 na tribinama može ostati jedan golman i igrač

Znači

Grahovac,Burić,Dejanović,Toromanović,Vranješ,Burić,Ovčina,Delić,Terzić,Prce,Čelica,Perić,Karačić,Malinović,Panić,
Savić,Vražalić
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 07 avg 2014, 18:16, ukupno mijenjano 1 put.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 jul 2014, 12:47

legenda reala je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Koliko se ono igraca vodi na prvenstvo, da otprilike u glavi skontam koji su to sigurni putnici i koliko jos slobodnih mjesta ostane? :D
16 za utakmicu se može prijaviti, a spisak je mislim 18 na tribinama može ostati jedan golman i igrač

Znači

Grahovac,Burić,Dejanović,Toromanović,Vranješ,Burić,Ovčina,Delić,Terzić,Prce,Čelica,Perić,Karačić,Malinović,Panić,Savić,Vražalić
To je to otprilike. Sad ce samo povrede uslovljavati promjenu spiska. Nemoralno i nerealno bi bilo ubacivati neke druge igrace, a ovi su ostvarili historijski uspjeh. Znaci, ovdje jos treba zamjena za Vrazalica na desnom krilu. Ima li tu neko kvalitetniji od Zulfica i Eresa? Kako uopste ide ovoj dvojici u karijerama, u kakvim su formama? Ja bih jos mozda zamijenio jednog od golmana (vjerovatno Pedju), pod uslovom da imamo neko kvalitetnije rjesenje. Pade mi na pamet Serdarevic, al' je on ako se ne varam potpisao za nekog francuskog treceligasa. :? Nikako mi ne ide u glavu da nije mogao naci neki bolji klub. Sta je sa onim Cavarom sto brani gore negdje u Svedskoj?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 09 avg 2014, 14:00

Ne znam ali ja bi volio da se Damir Doborac ugura na ovaj spisak nekako

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 09 avg 2014, 21:54

Josip Perić u mađarkoj Tatabány !

- kako kaže odlučio se za taj transfer najviše zbog Vladana Matića , nekadašnjeg trenera Celja i Reprezentacije Srbije...

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 17 avg 2014, 23:21

Izviđač osvojio turnir u Visokom, Vladan Lončar najbolji igrač i strijelac turnira

Autor: Jasmin Tajić
Datum: 2014-08-17 10:58:40

Proteklog vikenda u Visokom je odigran prvi međunarodni rukometni turnir šampiona u povodu obilježavanja 60. godina postojanja i rada RK Bosna Visoko...

Nakon prva dva kola domaćin visočka Bosna je imala učinak od dvije pobjede i danas u trećem kolu u duelu sa Izviđačem potreban im je bio bod, no mlada ekipa Bosne nije imala snage da savlada Skaute pod palicom Zdenka Grbavca.

Bosna je dobro igrala na otvaranju meča, kada je Mimić sa svoja tri gola držao egal sa Erešom na drugoj strani, no kako je vrijeme odmicalo Bosni je nedostajalo ideja u napadu, te Lončarovi golovi, a Ereš i ekipa su lagano stvarali prednost koja je u 19. minuti šest razlike, bilo je 11:5 za Ljubušake, da bi do kraja prednost narasla na neugodnih 21:8 u korist Izviđača.

Drugi dio u ovom meču je bio samo formalnost, obzirom da je Izviđač rutinski sačuvao prednost. Na početku drugog dijela budi se Travančić, koji je odigrao nekoliko odličnih minuta i pokazao se kao sjajno rješenje na poziciji srednjeg beka, pridružuje mu se Lončar, ali to je bilo dovoljno da utakmica na kraju završi sa deset golova prednosti za Izviđač, 37:27.

Ovom pobjedom Izviđač je osvojio prvo mjesto, dok je Bosna ovim porazom završila tek treća, a Bjelovar se pobjedom nad Metkovićem od 35:25, plasirao na drugo mjesto, dok je posljednjoplasirana ekipa Metkovića.

Najbolji igrač, ali i strijelac turnira sa 36 golova je Vladan Lončar iz visočke Bosne, dok je najbolji golman Marin Ivanković iz Izviđača.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.