FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

RiverPlate
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RiverPlate » 24 jul 2014, 23:24

Svaka čast na odgovoru a ne ko ovaj @RiverPlate
Oprosti molim te što sam ti povrijedio osjećanja, vidim da si krhkog karaktera! Zašto tebe interesuje Fudbalski klub Željezničar i pitanje da li ćemo se mi prodati? Nemoj mi samo reći onu glupu floskulu bez jakog Željezničara nema jakog Torpeda!
Grbavica naš je Hram!!!

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 24 jul 2014, 23:27

@saurman

pa nije bitno odakle igrac dolazi, ako je momak potencijal. da si ga ti gledao i da kazes nema pojma nije problem, ali ti pojma nemas kako momak igra. mozda je kanta obicna, a mozda je extra igrac. opet ti kazem ovaj malac dosao iz jedinstva, momak kida. prva utakmica i to evropska, moram nema dalje. sve je to relativno.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 24 jul 2014, 23:29

Ono sto sam mogao vidjeti natrenizima u Varei smo dobili igraca kakvog odavno nismo imali :D
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 24 jul 2014, 23:30

BLU SKY je napisao/la:Ono sto sam mogao vidjeti natrenizima u Varei smo dobili igraca kakvog odavno nismo imali :D
Jos nam treba 2, 3 ko Varea pa da se necemu nadamo :D
Zadnja izmjena: mukitmovac, dana/u 24 jul 2014, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 jul 2014, 23:31

emirati je napisao/la:@saurman

pa nije bitno odakle igrac dolazi, ako je momak potencijal. da si ga ti gledao i da kazes nema pojma nije problem, ali ti pojma nemas kako momak igra. mozda je kanta obicna, a mozda je extra igrac. opet ti kazem ovaj malac dosao iz jedinstva, momak kida. prva utakmica i to evropska, moram nema dalje. sve je to relativno.
bez uvrede prma njemu i bilo kome ovdje , mozda i bude dobar ja mu zelim da bude novi dzeko najiskrenije od srca, ali zasto mislite da ne bi vec bio u dinamu ili hajduku da je BAS potencijal neki veliki
=\_1921_/=

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 24 jul 2014, 23:32

sve to stoji, ali ovaj momak nije dosao kao pojacanje. to ce biti popunjavanje igrackog kadra, a pojacanje je Varea..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jul 2014, 23:33

Da je potencijal već bi bio u zagrljaju sa Mamićem.Ja lično bi volio da se momak dokaže al' ne treba se zavaravati.On je samo jedan u nizu propalih "transfera" koji su prodefilovali Grbavicom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 24 jul 2014, 23:35

Saurman je napisao/la:

Da je potencijal već bi bio u zagrljaju sa Mamićem.Ja lično bi volio da se momak dokaže al' ne treba se zavaravati.On je samo jedan u nizu propalih "transfera" koji su prodefilovali Grbavicom.
tako nam je kako nam je. na tebi da odlucis hoces li pratiti ekipu ili neces. hoces li na stadion ili neces.
Zadnja izmjena: emirati, dana/u 24 jul 2014, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 24 jul 2014, 23:38

Manite se gluposti, svi na Otoku protiv vukova Željezničar nas treba, pa makar igrali pjetlići za prvi tim!Samo će vrijeme pokazati ko je pojačanje a ko nije!
Grbavica naš je Hram!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 jul 2014, 23:41

Elegant je napisao/la:
lumani je napisao/la:Jasan je problem :!: Gredic je papak,koji ne zeli Sponozora ispod 200 hiljada :!: Zasto Zeljo nema clanarine :?: ogromne se pare samo uzimaju na tome,ali tesko sa Amaterima na glavnim poz....
Uzimaju se pare u normanim zemljama gdje je standard bolji, to kod nas ne moze jer ljudi nemaju para. Da vidim koji ce od vas navijaca mjesecno da dadne 50 KM samo za clanarinu, znaci svaki mjesec 50 x 12 = 600 KM godisnje.

Nasem klubu svaki mjesec treba minimalno 50.000 KM za razne potrebe ako ne i vise, plate SVIM uposlenicim (igraci - cistacice - direktor - trener ...itd.), pa onda rezije, i sve ostale dađbine.

A mi pricamo o nekih 2.000.000 za osposobnjavanje stadiona. A to da hocemo "dobar" igracki kadar je posebna prica.

60 eura godisnje je clanarina kod Bayerna iz Minhena ;) Neka Zeljo uzme 40 Km godisnje,pa ti saberi, kako je to fina zarada na lak nacin :!:

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 24 jul 2014, 23:44

Nikada, nikada i nikada necu shvatiti pojedine forum navijace, kako se pale na neka pitanja i odgovaraju na gluposti. Dodjem na forum pogledam prvo ko sta pise, pa tek onda kako pise i idem na sljedeci post. Diskutujem sa ljudima s kojim mozes imati normalnu komunikaciju i koji vole klub prije svega. Ljudi koji su nezadovoljni jednom bice nezadovoljni uvijek teman da dodje Messi, mi smo takvi(pojedini). Ukratko receno imam svoju avliju, dvoriste ili nazovite kako god hocete, u nju mogu posaditi krompir, cvijece, paprike, paradajz, pustiti da korov raste, to je moja stvar, tako isto ima i komsija. Svako radi kako njemu odgovara, ali ne moze komsija da ne dodje i da ne pocne pametovati, teman da si sve posadio po njegovom on ce opet pitati zasto je to tako. Zato kazem svako u svoju avliju, dvoriste i radi sta hoces. Evo mi idemo pogresnim putem, propadamo, pred gasenjem smo, to je opet nasa stvar. Dovodimo igrace iz mahalske ekipe, DA dovodimo opet kazem to je nasa stvar. Borimo se za opstanak, ispadamo iz lige, opet kazem to je nasa stvar. Postavljate pitanje gdje su pare od ovog, od onog, reci cu Vam eno ih u vitrinama na grbavici, bilo pehara na rasprodaji i kupili, potrosili, opet kazem nasa stvar. Ako Vas jos nesto zanima pitajte ili nemojte nego ono sto mislite tako je, u pravu ste. Jednostavni odgovori na sva pitanja koja pitate.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 24 jul 2014, 23:45

Može li mi neko odgovorit ko je bio na treningu,kakav je Varea pojedini ga hvale,je li stvarno tako dobar?

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 24 jul 2014, 23:48

Fidelito je napisao/la:Može li mi neko odgovorit ko je bio na treningu,kakav je Varea pojedini ga hvale,je li stvarno tako dobar?
Iskreno bio sam na treningu sve uobicajno, osim sto sam vec naveo da nije trenirao Nuspahic i Kosoric zbog povreda. Povrede nisu strasne ni jedna ni druga. Varea, odlican. Kretanje, realizacija i prije svega nesebicnost. Pravo pojacanje ono sto sam mogao vidjeti na treningu, ostalo cemo se i sami uvjeriti na utakmici. I da Svraka nije bio na treningu, ne znam zasto.

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 24 jul 2014, 23:51

tm8782 je napisao/la:
Fidelito je napisao/la:Može li mi neko odgovorit ko je bio na treningu,kakav je Varea pojedini ga hvale,je li stvarno tako dobar?
Iskreno bio sam na treningu sve uobicajno, osim sto sam vec naveo da nije trenirao Nuspahic i Kosoric zbog povreda. Povrede nisu strasne ni jedna ni druga. Varea, odlican. Kretanje, realizacija i prije svega nesebicnost. Pravo pojacanje ono sto sam mogao vidjeti na treningu, ostalo cemo se i sami uvjeriti na utakmici. I da Svraka nije bio na treningu, ne znam zasto.
Hvala brate,Argetinac i još nesebičan,valjda će biti hajra od njega.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 24 jul 2014, 23:53

Fkt nesebican voli proigrati i ide na sigurni, dosta smiren. Otkriva se, vraca se, u sustine neobicno vidjeti da tako lagano igra i kontrolise loptu, a prije svega i brz. Voli igrati brzo, to se vidi.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 25 jul 2014, 00:12

Varea je strasan igrac, to se odmah vidi, jednostavno kad neko zna igrati nema tu mnogo filozofije, nametne se i ukopi i to je to. Bajic i Nuspahic su me stvarno odusevili protiv Metalurga, na pocetku Nuspahic, a kasnije i Rijad jos mnogo vise. Prizivao sam ga ovdje i svadjao se s narodom jos davno, ali ni sam nisam vjerovao da moze onako odigrati jednu Evropsku utakmicu. Konacno smo dobili pravog spica, koji zna s loptom, koji ima sut i brzinu, a sve ovo vazi i za Vareu. Neko je bas sad napisao da voli igrati brzo, i sigurno cemo ove sezone gledati leprsavijeg i atraktivnijeg Zeljo nego mnogo ovih godina unazad. Ova tri spomenuta igraca imaju ogroman napadacki potencijal, imaju muda, imaju brzinu, tehniku, a pored svega nisu nesto sebicni, kakav je naprijer bio mali Armin. Mozda ako Admir napravi nesto specijalno s Jamakom, ovo ce stvarno biti nezaustavljiv napad.

Odbrana me pomalo brine, vec dugo nismo bili u ovakvoj situaciji, inace nam je odbrana bila bolji dio tima, a napadaci su nam zadavali glavobolje. Ipak, treba dati vremena Kosoricu, i vidjecemo kako ce se on snaci, onako realno je bio poprilicno los zadnju utakmicu, ali se opet vidjelo da ima nekog kvaliteta, mislim da je nedostajalo samo komunikacije i povjerenja u zadnjoj liniji. Mozda i on bude pun pogodak. Eldar mora igrati na zadnjem veznom, Sadikovic, Jamak i Tomic ne mogu drzati sredinu protiv spremnijih i jacih protivnika.

Prerano nas svi otpisuju iako nemaju razloga za to. Onih 60 minuta na Kosevu nam daje za pravo da pucamo visoko i ove godine. Neko napisa da smo izgledali bolje nego cijelu proslu sezonu. Zeljo je najveci i najtrofejniji klub u drzavi i to nam niko ne moze uzeti. Jesmo ispali bezveze, ali jos je rano, ima tu mnogo problema u ekipi, sto neuigranost, neiskustvo, strah( mislim na ove sto su imali te povrede), siguran sam da ce to momcima biti jos veci motiv da grizu u ligi i da naplate onaj gol iz zadnje minute.

Ne treba se raspravljati sa svakakvim levatima koji dodju da provociraju, kao da nismo navikli na njihove titule pocetkom jeseni, vazna je ona iz Maja koju mi obicno uzimamo. Svi oni koji budu uz Zelju ove godine nece biti razocarani igrom, mozda ponekad rezultatom, napad ce nam biti paklen i bice tu lijepih golova i poteza, nase je da opet gledamo u dolini naseg Zelju i da uzivamo.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 25 jul 2014, 00:16

dobro si vecinu napisao, ako ne i sve, dodao bih da u odbrani imamo jos 2 kvalitetna igrača Zeljkovića i Memiju i da bi oni mogli zakrpit rupe od Čolića i Bogdanovića, također bez Eldara se ne može igrati.

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 25 jul 2014, 00:27

" onclick="window.open(this.href);return false;
Priča o nedostatku insfrastrukture ne pije vode,kako su ovi momci ovako igrali protiv velikog Njukastla?
Svi krenuti iz početka molim vas građane Sarajeva barem vas koji živite blizu stadiona da odete do stadiona da pratite treninge,da pozdravite aplauzom neki dobar potez makar on bio na treningu.Svaku tekmu obavezno otići na Grbavicu,kad ja mogu iz Konjica možete i vi iz Sa svaku tekmu biti u Dolini.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 25 jul 2014, 00:31

varea, nuspahic :thumbup:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 25 jul 2014, 02:06

Fidelito je napisao/la:
Priča o nedostatku insfrastrukture ne pije vode,kako su ovi momci ovako igrali protiv velikog Njukastla?
Svi krenuti iz početka molim vas građane Sarajeva barem vas koji živite blizu stadiona da odete do stadiona da pratite treninge,da pozdravite aplauzom neki dobar potez makar on bio na treningu.Svaku tekmu obavezno otići na Grbavicu,kad ja mogu iz Konjica možete i vi iz Sa svaku tekmu biti u Dolini.
joj kad se sjetim ove utakmice i borbe naših igrača :tokralju:
kad je Gredić zabio gol ludilo i onda vidiš onaj majmun digao zastavicu :o
onda ona šansa Guve kad je imao samog suigrača al on opuca i odbrani mu golman, i šansa Gredića kad je sam iskosa izašao na golmana i kad je čini mi se stativu pogodio :cry: navijanje strašno bilo,pun stadion,ludilo,poslije utakmice sam bio toliko ponosan da to ne mogu da opišem :cool:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: benko21, Bistriksg, Google Adsense [Bot], Lekqqq1921, Pact1921, TefalTava i 43 gosta.