FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

FaraonTM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FaraonTM » 24 jul 2014, 01:05

Consigliere je napisao/la:Ja nisam najbolje upucen u stanje u nasem fudbalu pa nek mi neko proba predtsaviti ugrubo: kako SB ima vise para od nas i bolji stadion a sto puta manje navijaca?
Brate zato što ljudi iz tih dijelova BiH ulažu u sport i infrastrukturu općenito. Evo recimo kad se voziš sa autom pa naletiš na kamion od neke firme, ja što sam ih vidio 70% su to firme iz Širokog, Gruda, Ljubuškog, Posušja, Čitluka..
Komplet taj dio Hercegovine je doživio veliku ekspanziju nakon rata jer nisu nešto puno stradali u ratu, a i općenito Hrvati i Srbi obično gledaju da guraju svoje, a mi obično gledamo da povučemo svoje nazad, znaš onu našu najpoznatiju "Samo nek' komšiji crkne krava...." ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

tmtmtmtm
Kontakt:

Post Postao/la tmtmtmtm » 24 jul 2014, 01:14

barbarez je napisao/la:Odavno se nisam iznervirao kao sinoc,bas mi je tasko palo ispadanje.
Zelj uopste nije bio los 60 minuta utakmice,ova opcija s Nuspahicem i Bajicem je djelovala odlicno.Jednstavno treba malo svjezine,treba malo drugacijeg profila igraca nasoj ekipi,i odmah je to djelovalo opasnije.Mi imamo par igraca koji su dali svoje,i nema on tu vise sta ponuditi,monoto je i njima i nama.
Bucan nema sta ponuditi,Nuspahic mora igrati.Onih napadaca hrmpalija mi je preko glave,Bajic sinoc suer odigrao,nije toa samo gol,vec i smirenost i odigravanje.
Poslie penala mi smo grohnuli,odbrana ionako skrpljena i nedovoljno spremna je popustila.Vidjelo se da su opasni iz slobodnjaka,primamo gol jer Cola je katastrofa.Poceli se redat slobodnjaci,i imao sam takvu suhu da cemo fasovat gol,kad je svirao onaj faul,znao sam.
Jos kad je Turkovic,uradio ono sto se samo na FIFi i Pesu radi ,kad stane na liniju i uvuce 8 igraca u peterac golmana,i totalno sludi Antolovica koji fasuje gol u svoj ugao,mrak mi je pao na oci.
Ja bi Turkovicu za onaj amaterizam odmah spucao otkaz.Medjutim sigurno nije imao losu namjeru,i mogu ga shvatiti,ali ono se dalo namirisati,nakon onakve pometnje koju je napravio.
Steta majkemi,mislim da ce nas ovo dobro dotici,ali daj Boze da nisam upravu,medjutim kad shvatim nismo ni zasluzili bolje,jer od kad pratim Zelju ,imam osjecaj da se nikad losije nismo spremili i da nikad losije nismo usli u sezonu u smislu cijelokupne pripreme ,kako od igraca,tako i od ocekivanja i euforije.
Tri godine se zeli napraviti iskorak u Europi,i kad ti se konacno zrijeb poklopi,ti si najmanje spreman i totalnno lose pristuis tom takmicenju.Steta stvarno ,mislim da mogli puno vise profitirati od ovog.
vidi se da si pljuvac prve klase...pod jedan nije turkovic stajao u golu nego kvesic...turkovic u zivom ziu bio...drugo benjo se vratio od teske povrede a zaduzio je klub da ga moze sacekati...on je clan 5 goina i donio nam je sve titula sto ima on je bio clan ekipa zato strpljenja i stop pljuvanju..

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 24 jul 2014, 01:15

Kevin je napisao/la:
Head je napisao/la:Siroki je ratno profiterski klub kojeg drze hercegovacke kompanije i preko njega peru lovu. Igraju za kladionice iz zapadne hercegovine, sportski rezultat im nije u prvom planu.
zato vas redovno mezimo :lol: :lol:

:wave: :wave:
na temi ste fkz a da siroki 1 ili 2 tu su ziceri :mrgreen:

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 24 jul 2014, 01:24

Mislim da se ovdje nema sta vise filozofirat. Nac koncesionara za istok,a na zapadu od svojih para uredit samo najosnovnije (svlacionice,novinari,loze,itd.) Manji kapacitet nadoknadit malo vecim cijenama karata i to je to. Kad se mogne kasnije izgradit lijep zapad,postavit krov i sl, al otom potom. Na onom zelenom go.vnetu nema nafake, mislim da je to jasno svima,i pitarima i nama. Kad se sjetim i onih promasaja protiv jevreja u prvom poluvremenu, pitara u x situacija... Ono je prokleto mjesto,ja nemam drugog objasnjenja.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 24 jul 2014, 01:28

neroazzuro je napisao/la:Mislim da se ovdje nema sta vise filozofirat. Nac koncesionara za istok,a na zapadu od svojih para uredit samo najosnovnije (svlacionice,novinari,loze,itd.) Manji kapacitet nadoknadit malo vecim cijenama karata i to je to. Kad se mogne kasnije izgradit lijep zapad,postavit krov i sl, al otom potom. Na onom zelenom go.vnetu nema nafake, mislim da je to jasno svima,i pitarima i nama. Kad se sjetim i onih promasaja protiv jevreja u prvom poluvremenu, pitara u x situacija... Ono je prokleto mjesto,ja nemam drugog objasnjenja.
:thumbup:

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 24 jul 2014, 01:38

Klub je udruženje gradjana i ne može ulaziti u javno-privatna partnerstva po zakonu, zar mislite da se dosad ne bi nešto uradilo da nije toga

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 24 jul 2014, 02:05

Jeb. iga. Ne znam šta drugo reći.
Ne može se trener postati preko noći. Kad bi to moglo ne bi se treneri plaćali milionima.
Ako hoćemo da istrpimo ekipu onda moramo i trenera u paketu. Dakle, ekipa koja igra samo za platu i trener u skladu s tim. Ovo je proces koji moramo istrpiti.
Amar je rijedak talenat, jedan od hiljade. On bi sinoć ono Skype-om s plaže dobio.
Čeka nas teška sezona i koje tankih živaca bolje mu je da malo odmakne od Želje. Mene lično nakon Videtona (što neke reče) više ništa ne može toliko sj.eb.at.
Ova trenutna ekipa realno je negdje između 50-55 bodova u sezoni ako ne bude nekih radikalnih promjena u kvalitetu.
Da li će biti to dovoljno za Evropu ne znam. Do sada većinom nije bilo. To je realnost sa našim trenutnim (ne) ulaganjima.
Nama je ovako grah pao i džaba je. Sa Željom je vazda tako bilo. Ko je htio lagodno bila je Zvezda. Danas su to Bayerni, Reali i ostali kur.ci palci. Nije Željo za svakoga nikad bio.

zidane
Kontakt:

Post Postao/la zidane » 24 jul 2014, 02:06

Pozdrav zeljovci. Evo registrovah se nadam se da cemo se lijepo druziti :D :D :D

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 24 jul 2014, 02:13

rodom s Mejtaša je napisao/la:Jeb. iga. Ne znam šta drugo reći.
Ne može se trener postati preko noći. Kad bi to moglo ne bi se treneri plaćali milionima.
Ako hoćemo da istrpimo ekipu onda moramo i trenera u paketu. Dakle, ekipa koja igra samo za platu i trener u skladu s tim. Ovo je proces koji moramo istrpiti.
Amar je rijedak talenat, jedan od hiljade. On bi sinoć ono Skype-om s plaže dobio.
Čeka nas teška sezona i koje tankih živaca bolje mu je da malo odmakne od Želje. Mene lično nakon Videtona (što neke reče) više ništa ne može toliko sj.eb.at.
Ova trenutna ekipa realno je negdje između 50-55 bodova u sezoni ako ne bude nekih radikalnih promjena u kvalitetu.
Da li će biti to dovoljno za Evropu ne znam. Do sada većinom nije bilo. To je realnost sa našim trenutnim (ne) ulaganjima.
Nama je ovako grah pao i džaba je. Sa Željom je vazda tako bilo. Ko je htio lagodno bila je Zvezda. Danas su to Bayerni, Reali i ostali kur.ci palci. Nije Željo za svakoga nikad bio.

Svaka čast majstore!! :salut:

zidane
Kontakt:

Post Postao/la zidane » 24 jul 2014, 02:15

Slobodanpad1945 je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Jeb. iga. Ne znam šta drugo reći.

Svaka čast majstore!! :salut:

apsolutno

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 24 jul 2014, 02:37

Željooooo je napisao/la:
super je napisao/la:naucit ce,al ljudi iskreno sada bih potpisao da mi klub igra kao sto je sinoc prvih 60 minuta,ima tu i lijepih poteza i postavke trenera,prizeljkivao sam edisa al nakon sinocnjeg susreta i prespavane noci covjek se malo smiri i vidi lijepe stvari s utakmice,da je kojim slucajem zeljo prosao ovdje se nebi moglo opstati od hvalospjevova na racun admira adzema,opet ponavljam sinocnjih 60 minuta me podsjetilo na 2001 godinu i lijepo sam se osjecao......Ado ce imati moju punu podrsku do kraja,ipak mislim da bajica treba forsirati na spicu-vareu staviti umjesto sadikovica i do njega jamaka.....cak zeljkovica probati kao destruktivnog zadnjeg veznog staviti,sta mislite o ovom sastavu:
--------------------------------------------------------antolovic----------------------------------------------------------------------

------memija-------------------kosoric--------------------------------------bogdanovic---------------------kvesic------------------

-----------------------------------------------------------tomic---------------------------------------------------------------------------

-----stanic--------------------------jamak---------------------------------varea-----------------------------nuspahic----------------

-----------------------------------------------------------bajic---------------------------------------------------------------------------
Mislim da je ovaj sastav previše ofanzivan,treba tu jedan klasični zadnji vezni možda Eldar na Tomićevom mjestu, Varea mora biti napadač a Bajić iza njega kao polušpic,ili Bajić špic Varea polušpic mislim da bi to bilo idealno,a sa ostalom postavkom kao i izabranim igračima se slažem..

Stanića vratit na beka,Varelu na krilo,Bajića ostavit u špicu, pod uslovom da Stanić ponovi prošlu sezonu(ako ne ode),Varela da odigra dobro i Bajić da igra kao protiv Metalurga mi se možemo nadati nečemu,još ako tome pomognu Bučan i Nuspahić možemo i trofej očekivati, Jamak može pristojno odigrati sezonu, a od Tomića očekujem mnogo, Sadiković će valjda napredovati,Hasanović može biti koristan,a bilo bi idealno da se Svraka malo psihički vrati, za odbranu nisam pametan, meni je Zeljković bio dobar,Kosorić me nije oduševio protiv makedonaca,Bogdanović mi je isto mutan, a za Kvesu sam siguran da će do kraja polusezone biti jedan od ključnih igrača.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 24 jul 2014, 04:25

tmtmtmtm je napisao/la:
barbarez je napisao/la:Odavno se nisam iznervirao kao sinoc,bas mi je tasko palo ispadanje.
Zelj uopste nije bio los 60 minuta utakmice,ova opcija s Nuspahicem i Bajicem je djelovala odlicno.Jednstavno treba malo svjezine,treba malo drugacijeg profila igraca nasoj ekipi,i odmah je to djelovalo opasnije.Mi imamo par igraca koji su dali svoje,i nema on tu vise sta ponuditi,monoto je i njima i nama.
Bucan nema sta ponuditi,Nuspahic mora igrati.Onih napadaca hrmpalija mi je preko glave,Bajic sinoc suer odigrao,nije toa samo gol,vec i smirenost i odigravanje.
Poslie penala mi smo grohnuli,odbrana ionako skrpljena i nedovoljno spremna je popustila.Vidjelo se da su opasni iz slobodnjaka,primamo gol jer Cola je katastrofa.Poceli se redat slobodnjaci,i imao sam takvu suhu da cemo fasovat gol,kad je svirao onaj faul,znao sam.
Jos kad je Turkovic,uradio ono sto se samo na FIFi i Pesu radi ,kad stane na liniju i uvuce 8 igraca u peterac golmana,i totalno sludi Antolovica koji fasuje gol u svoj ugao,mrak mi je pao na oci.
Ja bi Turkovicu za onaj amaterizam odmah spucao otkaz.Medjutim sigurno nije imao losu namjeru,i mogu ga shvatiti,ali ono se dalo namirisati,nakon onakve pometnje koju je napravio.
Steta majkemi,mislim da ce nas ovo dobro dotici,ali daj Boze da nisam upravu,medjutim kad shvatim nismo ni zasluzili bolje,jer od kad pratim Zelju ,imam osjecaj da se nikad losije nismo spremili i da nikad losije nismo usli u sezonu u smislu cijelokupne pripreme ,kako od igraca,tako i od ocekivanja i euforije.
Tri godine se zeli napraviti iskorak u Europi,i kad ti se konacno zrijeb poklopi,ti si najmanje spreman i totalnno lose pristuis tom takmicenju.Steta stvarno ,mislim da mogli puno vise profitirati od ovog.
vidi se da si pljuvac prve klase...pod jedan nije turkovic stajao u golu nego kvesic...turkovic u zivom ziu bio...drugo benjo se vratio od teske povrede a zaduzio je klub da ga moze sacekati...on je clan 5 goina i donio nam je sve titula sto ima on je bio clan ekipa zato strpljenja i stop pljuvanju..
I ja mislim da nije Turković, ali da nije ni Kvesa, nego da je Tomić prvi ušao u šesnaesterac, krenuo da stane na liniju, pa se vratio, ostao na petercu, i utom se napunio šesnaesterac. Ko god da je, ne bih mu otkaz davao, ali da je amaterski glupo, to je sigurno, jer se napravila pometnja samo takva. Ali je.bi ga, možda je taj slobodnjak najbolja slika nas u zadnjih pola sata, naše konfuzne, neorganizovane odbrane, jer pometnju nije napravio taj koji je ušao u šesnaesterac, nego je zbog naše pometnje i napravljen taj slobodnjak, zbog naše pometnje smo strepili pola sata.

Šteta, prvih sat vremena je bilo baš dobro. Bajić me je prijatno iznenadio, bio je stvarno odličan, gomila prekršaja je bila na njemu, 90% lopti je uspio da sačuva, da doda i vrati se na svoju poziciju, odličan izvođač prekida, što me posebno raduje. Ovo je njegova dosad najbolja partija koju sam gledao. Nuspahić je u prvom poluvremenu bio također veoma dobar.

Ružno je primiti gol tako u sudijskoj nadoknadi, ali nismo ispali jer nismo imali sreće - štaviše, sreće smo imali poprilično u nekoliko situacija - nego jer nismo znali da sačuvamo ozbiljnu prednost, jer smo se iz nekog razloga pogubili nakon našeg drugog gola. Nismo uspjeli da spustimo loptu na zemlju, da smirimo malo Makedonce. Metalurgu treba čestitati, u zadnjih pola sata su zaslužili prolaz. Imali su dva gola zaostatka, još fulili penal, 10-ak hiljada navijača protiv sebe, ali su nastavili da napadaju, i to ne stihijski, nego lagano, organizovano, jednostavno, dugim loptama na koje nismo imali odgovor, opasnim prekidima koje smo branili izbi-nabi i spašavaj živu glavu, brzim kontrama i polukontrama.

Malo nam je nedostajalo za prolaz. Ali ne 2-3 minuta, nego pola sata otprilike. Falilo nam je mirnoće prije svega, možda rutine, jer neke kvalitetnije ekipe bi to rutinom priveli kraju. Ali mi smo primili prerano prvi gol i prepali se, i to prepali se sami sebe čini mi se, jer izgleda da ni igrači sami nisu sigurni koliko ova ekipa zapravo može.

Vidjeli smo dva naša lica u jednoj utakmici. Ovo drugo zabrinjava, ali mislim da se ono moglo i očekivati. Ono prvo je pak iznenađujuće dobro i može dati koliko-toliko optimizma pred početak prvenstva.
FK Željezničar 1921

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 24 jul 2014, 04:32

pa sta je sad sa Stanicem jel ide ili ostaje... nekako mi ovaj dolazak argentinca izgleda kao zamjena za Stanica...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 24 jul 2014, 05:06

kinder_jaje je napisao/la:Meni samo nije jasno kako vi ama bas nista ne radite na stadionu i oko stadion,bar da se pokusa nesto uraditi,nesto popraviti,renovirati...
Nije mi jasna vasa uprava nikako obecavaju tu arenu nekoliko godina a vi svaku europsku utakmicu igrate u gostima dokle ljudi moji :roll:
Druze ja bih te zamolio da mi navedes kada, ko i gdje je obecao arenu a da radi u klubu? Meni nije poznato.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 24 jul 2014, 05:14

Evo našao sam da je neka arapska agencija Shehab News, objavila na facebooku snimak s utakmice, gdje Manijaci daju podršku Palestini (izgleda neka ozbiljna agencija, imaju skoro milion i po lajkova):

https://ar-ar.facebook.com/SHEHABNEWS" onclick="window.open(this.href);return false;

Objavljeno u srijedu, oko 17 sati. A za par sati već preko 400 komentara i preko 10 hiljada lajkova.
FK Željezničar 1921

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 24 jul 2014, 06:02

McRiccoli
debelo griješiš..dokaz ti je FCS. I vama je to jedino riješenje. Znači , sazvati skupštini, donijeti tj izglasati novi statut koji duzvoljava privatna ulaganja kroz kupovini upravljačkih uloga. Nakon svega, sa takvim novim admin ustrojem NAĆI INVENSTITORA. Znam pouzdano da ste još prošle god bili na razgovorima kod turskog milijardera Ćengiza. Ali, i on vam je tražio ovo o čemu pišem. Što do sada niste TO , uradili...zna Amar i njega pitajte. A prošlo je više od godinu dana...!!!!

valter22
Kontakt:

Post Postao/la valter22 » 24 jul 2014, 08:36

Nemojte se ljutit al kad već pricate o onim investitorima za mercedes slovence itd možda vam nisu uredu zk izvodi pa su odustajali od projekta

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 24 jul 2014, 08:47

ne trebaju nama nikakve arene, samo da se izida fino zapad, i sve ono sto je potrebno da dobijemo licencu za ta tri jeb.ena kola i da ne igramo vise na onom smetljistu. molim te Bože!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 24 jul 2014, 09:28

emirati je napisao/la:ne trebaju nama nikakve arene, samo da se izida fino zapad, i sve ono sto je potrebno da dobijemo licencu za ta tri jeb.ena kola i da ne igramo vise na onom smetljistu. molim te Bože!
Bog ti nece puno pomoci tako da ga ne prizivas bezveze, nece ni drzava ni Koldzo da grade privatne kule i dvorce. I nije vam AFH krivo za kataklizmicne igre u Evropi i rezultate koje tamo postizete decenijama

ZeljoSampioneGo
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoSampioneGo » 24 jul 2014, 09:29

lafomamone je napisao/la:
emirati je napisao/la:ne trebaju nama nikakve arene, samo da se izida fino zapad, i sve ono sto je potrebno da dobijemo licencu za ta tri jeb.ena kola i da ne igramo vise na onom smetljistu. molim te Bože!
Bog ti nece puno pomoci tako da ga ne prizivas bezveze, nece ni drzava ni Koldzo da grade privatne kule i dvorce. I nije vam AFH krivo za kataklizmicne igre u Evropi i rezultate koje tamo postizete decenijama

Upravu si nije AHF nego Krmetnjak..
Kralj price

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.