tmtmtmtm je napisao/la:barbarez je napisao/la:Odavno se nisam iznervirao kao sinoc,bas mi je tasko palo ispadanje.
Zelj uopste nije bio los 60 minuta utakmice,ova opcija s Nuspahicem i Bajicem je djelovala odlicno.Jednstavno treba malo svjezine,treba malo drugacijeg profila igraca nasoj ekipi,i odmah je to djelovalo opasnije.Mi imamo par igraca koji su dali svoje,i nema on tu vise sta ponuditi,monoto je i njima i nama.
Bucan nema sta ponuditi,Nuspahic mora igrati.Onih napadaca hrmpalija mi je preko glave,Bajic sinoc suer odigrao,nije toa samo gol,vec i smirenost i odigravanje.
Poslie penala mi smo grohnuli,odbrana ionako skrpljena i nedovoljno spremna je popustila.Vidjelo se da su opasni iz slobodnjaka,primamo gol jer Cola je katastrofa.Poceli se redat slobodnjaci,i imao sam takvu suhu da cemo fasovat gol,kad je svirao onaj faul,znao sam.
Jos kad je Turkovic,uradio ono sto se samo na FIFi i Pesu radi ,kad stane na liniju i uvuce 8 igraca u peterac golmana,i totalno sludi Antolovica koji fasuje gol u svoj ugao,mrak mi je pao na oci.
Ja bi Turkovicu za onaj amaterizam odmah spucao otkaz.Medjutim sigurno nije imao losu namjeru,i mogu ga shvatiti,ali ono se dalo namirisati,nakon onakve pometnje koju je napravio.
Steta majkemi,mislim da ce nas ovo dobro dotici,ali daj Boze da nisam upravu,medjutim kad shvatim nismo ni zasluzili bolje,jer od kad pratim Zelju ,imam osjecaj da se nikad losije nismo spremili i da nikad losije nismo usli u sezonu u smislu cijelokupne pripreme ,kako od igraca,tako i od ocekivanja i euforije.
Tri godine se zeli napraviti iskorak u Europi,i kad ti se konacno zrijeb poklopi,ti si najmanje spreman i totalnno lose pristuis tom takmicenju.Steta stvarno ,mislim da mogli puno vise profitirati od ovog.
vidi se da si pljuvac prve klase...pod jedan nije turkovic stajao u golu nego kvesic...turkovic u zivom ziu bio...drugo benjo se vratio od teske povrede a zaduzio je klub da ga moze sacekati...on je clan 5 goina i donio nam je sve titula sto ima on je bio clan ekipa zato strpljenja i stop pljuvanju..
I ja mislim da nije Turković, ali da nije ni Kvesa, nego da je Tomić prvi ušao u šesnaesterac, krenuo da stane na liniju, pa se vratio, ostao na petercu, i utom se napunio šesnaesterac. Ko god da je, ne bih mu otkaz davao, ali da je amaterski glupo, to je sigurno, jer se napravila pometnja samo takva. Ali je.bi ga, možda je taj slobodnjak najbolja slika nas u zadnjih pola sata, naše konfuzne, neorganizovane odbrane, jer pometnju nije napravio taj koji je ušao u šesnaesterac, nego je zbog naše pometnje i napravljen taj slobodnjak, zbog naše pometnje smo strepili pola sata.
Šteta, prvih sat vremena je bilo baš dobro. Bajić me je prijatno iznenadio, bio je stvarno odličan, gomila prekršaja je bila na njemu, 90% lopti je uspio da sačuva, da doda i vrati se na svoju poziciju, odličan izvođač prekida, što me posebno raduje. Ovo je njegova dosad najbolja partija koju sam gledao. Nuspahić je u prvom poluvremenu bio također veoma dobar.
Ružno je primiti gol tako u sudijskoj nadoknadi, ali nismo ispali jer nismo imali sreće - štaviše, sreće smo imali poprilično u nekoliko situacija - nego jer nismo znali da sačuvamo ozbiljnu prednost, jer smo se iz nekog razloga pogubili nakon našeg drugog gola. Nismo uspjeli da spustimo loptu na zemlju, da smirimo malo Makedonce. Metalurgu treba čestitati, u zadnjih pola sata su zaslužili prolaz. Imali su dva gola zaostatka, još fulili penal, 10-ak hiljada navijača protiv sebe, ali su nastavili da napadaju, i to ne stihijski, nego lagano, organizovano, jednostavno, dugim loptama na koje nismo imali odgovor, opasnim prekidima koje smo branili izbi-nabi i spašavaj živu glavu, brzim kontrama i polukontrama.
Malo nam je nedostajalo za prolaz. Ali ne 2-3 minuta, nego pola sata otprilike. Falilo nam je mirnoće prije svega, možda rutine, jer neke kvalitetnije ekipe bi to rutinom priveli kraju. Ali mi smo primili prerano prvi gol i prepali se, i to prepali se sami sebe čini mi se, jer izgleda da ni igrači sami nisu sigurni koliko ova ekipa zapravo može.
Vidjeli smo dva naša lica u jednoj utakmici. Ovo drugo zabrinjava, ali mislim da se ono moglo i očekivati. Ono prvo je pak iznenađujuće dobro i može dati koliko-toliko optimizma pred početak prvenstva.