super je napisao/la:naucit ce,al ljudi iskreno sada bih potpisao da mi klub igra kao sto je sinoc prvih 60 minuta,ima tu i lijepih poteza i postavke trenera,prizeljkivao sam edisa al nakon sinocnjeg susreta i prespavane noci covjek se malo smiri i vidi lijepe stvari s utakmice,da je kojim slucajem zeljo prosao ovdje se nebi moglo opstati od hvalospjevova na racun admira adzema,opet ponavljam sinocnjih 60 minuta me podsjetilo na 2001 godinu i lijepo sam se osjecao......Ado ce imati moju punu podrsku do kraja,ipak mislim da bajica treba forsirati na spicu-vareu staviti umjesto sadikovica i do njega jamaka.....cak zeljkovica probati kao destruktivnog zadnjeg veznog staviti,sta mislite o ovom sastavu:
--------------------------------------------------------antolovic----------------------------------------------------------------------
------memija-------------------kosoric--------------------------------------bogdanovic---------------------kvesic------------------
-----------------------------------------------------------tomic---------------------------------------------------------------------------
ja koliko sam upratio stanic je puno bolji na beku to jest kad je defanzivni pa se ubacuje iz drugog plana i ovaj varea je klasicni napadac -centarfor
-----stanic--------------------------jamak---------------------------------varea-----------------------------nuspahic----------------
-----------------------------------------------------------bajic---------------------------------------------------------------------------
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false; pogledaj pa me ispravi jel ne moze igrati poluspicabordobijeli je napisao/la:super je napisao/la:naucit ce,al ljudi iskreno sada bih potpisao da mi klub igra kao sto je sinoc prvih 60 minuta,ima tu i lijepih poteza i postavke trenera,prizeljkivao sam edisa al nakon sinocnjeg susreta i prespavane noci covjek se malo smiri i vidi lijepe stvari s utakmice,da je kojim slucajem zeljo prosao ovdje se nebi moglo opstati od hvalospjevova na racun admira adzema,opet ponavljam sinocnjih 60 minuta me podsjetilo na 2001 godinu i lijepo sam se osjecao......Ado ce imati moju punu podrsku do kraja,ipak mislim da bajica treba forsirati na spicu-vareu staviti umjesto sadikovica i do njega jamaka.....cak zeljkovica probati kao destruktivnog zadnjeg veznog staviti,sta mislite o ovom sastavu:
--------------------------------------------------------antolovic----------------------------------------------------------------------
------memija-------------------kosoric--------------------------------------bogdanovic---------------------kvesic------------------
-----------------------------------------------------------tomic---------------------------------------------------------------------------
ja koliko sam upratio stanic je puno bolji na beku to jest kad je defanzivni pa se ubacuje iz drugog plana i ovaj varea je klasicni napadac -centarfor
-----stanic--------------------------jamak---------------------------------varea-----------------------------nuspahic----------------
-----------------------------------------------------------bajic---------------------------------------------------------------------------
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
primarno je polušpic, a ne centarfor u postavci s jednim napadačem. čovjek ima dribling i zadnji pas koji nama najviše fale u ovoj ekipi i bilo bi šteta da se lopte nabijaju na njega. toplo se nadam da struka neće doći na tu "pametnu" ideju da on glumi adilovića ili lazara jer je riječ o potpuno drukčijem tipu igrača.
Mislim da je ovaj sastav previše ofanzivan,treba tu jedan klasični zadnji vezni možda Eldar na Tomićevom mjestu, Varea mora biti napadač a Bajić iza njega kao polušpic,ili Bajić špic Varea polušpic mislim da bi to bilo idealno,a sa ostalom postavkom kao i izabranim igračima se slažem..super je napisao/la:naucit ce,al ljudi iskreno sada bih potpisao da mi klub igra kao sto je sinoc prvih 60 minuta,ima tu i lijepih poteza i postavke trenera,prizeljkivao sam edisa al nakon sinocnjeg susreta i prespavane noci covjek se malo smiri i vidi lijepe stvari s utakmice,da je kojim slucajem zeljo prosao ovdje se nebi moglo opstati od hvalospjevova na racun admira adzema,opet ponavljam sinocnjih 60 minuta me podsjetilo na 2001 godinu i lijepo sam se osjecao......Ado ce imati moju punu podrsku do kraja,ipak mislim da bajica treba forsirati na spicu-vareu staviti umjesto sadikovica i do njega jamaka.....cak zeljkovica probati kao destruktivnog zadnjeg veznog staviti,sta mislite o ovom sastavu:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
- Consigliere
- Kontakt:
Zar nikog ne brine cinjenica da smo bara-bara sa Metalurgom iz Skoplja za kojeg ja do izvlacenja nisam ni cuo a smatram sebe odlicnim pozvateljem fudbala? Klubom bez navijaca? 10 godina nakon sto smo ugostili i namucili Newcastle Utd, tada top3 ekipu najjace lige svijeta?
Gledajuci stanje u globalu, place mi se..

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false; a mozda ga volis vidjeti u spicu radi ovogabordobijeli je napisao/la:super je napisao/la:naucit ce,al ljudi iskreno sada bih potpisao da mi klub igra kao sto je sinoc prvih 60 minuta,ima tu i lijepih poteza i postavke trenera,prizeljkivao sam edisa al nakon sinocnjeg susreta i prespavane noci covjek se malo smiri i vidi lijepe stvari s utakmice,da je kojim slucajem zeljo prosao ovdje se nebi moglo opstati od hvalospjevova na racun admira adzema,opet ponavljam sinocnjih 60 minuta me podsjetilo na 2001 godinu i lijepo sam se osjecao......Ado ce imati moju punu podrsku do kraja,ipak mislim da bajica treba forsirati na spicu-vareu staviti umjesto sadikovica i do njega jamaka.....cak zeljkovica probati kao destruktivnog zadnjeg veznog staviti,sta mislite o ovom sastavu:

to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
svasta,tek sada vidim da ste ispali
**** me svako ako se jucer nije pokazalo 3-1 na live score,tada sam otisao u krevet

ipak totalno nespremni i za naše uslove i sa sigurno najslabijom ekipom u zadnjih pet godina.Consigliere je napisao/la:Zar nikog ne brine cinjenica da smo bara-bara sa Metalurgom iz Skoplja za kojeg ja do izvlacenja nisam ni cuo a smatram sebe odlicnim pozvateljem fudbala? Klubom bez navijaca? 10 godina nakon sto smo ugostili i namucili Newcastle Utd, tada top3 ekipu najjace lige svijeta?
- Consigliere
- Kontakt:
Ko je kriv sto imamo najslabiju ekipu u zadnjih 5 godina? Ko dozvoljava igracima da idu na osnovu valjda obecanja nekog turskog kluba da ce nam isplatiti lovu, a na kraju qurac? Ocigledno da u klubu rade nesposbni ljudi... Nema drugeChWilla je napisao/la:ipak totalno nespremni i za naše uslove i sa sigurno najslabijom ekipom u zadnjih pet godina.Consigliere je napisao/la:Zar nikog ne brine cinjenica da smo bara-bara sa Metalurgom iz Skoplja za kojeg ja do izvlacenja nisam ni cuo a smatram sebe odlicnim pozvateljem fudbala? Klubom bez navijaca? 10 godina nakon sto smo ugostili i namucili Newcastle Utd, tada top3 ekipu najjace lige svijeta?

Fit Tony: I keep my friends close...
1 liga FBiH 

-
- Kontakt:
super -ja sam onako prokomentarisao za vareu vidim postavio si ga na veznog za mene je on klasicni napadac i to bio je dobar .a vala mozes ga i na beka stavit ako hoces .bas si mi sukno s ovom utakmicom .
Onaj sto nece spozora ispod 200 hiljada eura,on vam je krivac

solar1987 je napisao/la:[youtube][/youtube]

- Ljiljani87
- Kontakt:
- DzoleZeljo
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
E alal ti vera Mimo.
Da skratimo, nisam nista zelio puno pisati nakon ispadanja vec sam samo komentar iznio, pa cu tako i sada po pitanju toga.
Dakle, ekipa je limitirana i desavaju se padovi u igri. Malo bolji protivnik u nasoj ligi, tipujem prvenstveno na Siroki ce opet vrlo lako do 0:3 na Grbavici zbog toga.
Tako da, previse su mnogi ocekivali i prelako su upisivali pobjedu prvo protiv Lovenca, gdje nas corak odvede dalje, pa sada protiv Metalurga. Bice ovo teska sezona. Upravo sada slijedi taj ocekivani pad igrackog gadra. Bojim se da ce se na mnogim slomiti kola ove sezone, prvenstveno mislim na ljude koju su napravili uspijeh od 2009 do 2013.
Sta ciniti?
Po meni, Adzema ostaviti, neka radi covjek makar ovu cijelu sezonu. Uredu, pogrijesio je, ali nisu igraci jos spremni za nivoa premier lige a kamoli QEL. Tako da, mozda je ovo i bolje da ne bi opet blamazu gledati u sljedecoj rundi jer kada smo se ovoliko mucili sa protivnicima sa kojim smo bare-bare, kako bi tek onda to izgledalo sljedecu rundu. Nazalost, Grbavici opet prijeti posjecenost i kriznih godina, ali tako je, kako je. Ljudima je pun ***** mnogi stvari, pocevsci prvo od stadionina pa do ovih EURO blamaza. Meni licno, vise radi ove prve, jer za ovu drugu po ko zna koji put se pokazalo da od 1 KM ne mozemo zaraditi/stvoriti 1 mil KM kako to u nasem klubu misle. Mislim, moze se naci tu neki talenat, pa da uspije, ali od toga nema hljeba. Dakle, uloziti prvo, naci adekvatne sponzore pa onda nesto ocekivati, ali da bi to sve izgledalo kako treba, treba imati dobar projekat, tj ljude sa vizijom, tj ljude sa direktnim kapitalom a ne ljude tipa, gdje sam ja prvu tu, pa cemo onda dalje pricati. Jbg, tako je kako je, ja cu uvijek biti tu za Zelju kakav god da je, jer to volim, ali cinjenice same govore da smo opet finansijski, sada i po posjecenosti spali na godine 2004 - 2008.
Zasto je to tako?
Mi smo kroz svoju historiju imali cetiri prilike da se izdignemo bas iznad svih ali uvijek smo se vracali na isto mjesto.
Pocevsi od 84 gdje nas u posjednjim trenucima zajebase za cijeli zivot.
Zatim 98 i ona historijska titula kada smo imali veliku pracenost i ljude koji su ocekivali da se se Zeljo konacno dici iz ratnog pepela.
Pa dode period od 2001 do 2004 kada smo svi ocekivali da cemo izrasti u modernog Zelju, cak smo dosli i na prag toga, pa onda opet se vratismo u crnilo.
Pa zatim dode vracanje Amar u 2009 a ujedno sa njim velika se euforija stvori oko Zelje. Popracenost opet na nivou, velika obecanja se izgovarala a on toga Zeljo samo ostvari dominaciju na domacoj sceni koja se opet pokazala nedovoljna za euro scenu i pronalaska nekog sponzora za stadion.
Sada, 2014 mi opet sa finansijskog gledista u godinama 2004 - 2008.
Dakle, sta ciniti? Ocigledno je da se oko naseg kluba motaju ljudi koji samo gledaju svoj interes ili ga je stranka postavila da luta oko kluba a ujedno sam i ne zna zasto se tu nalazi. Dakle, jedini nacin za ovog Zeljo jeste privatizacija, jer ovo kao drustvo je moglo proci u proslom sistemu, ali u demokratiji nece nikada.
Sto se stadiona tice, odmah cu da skratim pricu. Drzava, grad, ovaj ili onaj nece praviti Zeljin stadion. Mozemo misliti drugacije, ali to je tako. Svi to koriste samo za svoj neki interes lobi. Takoder, nakon par propalih pokusaja, tj da se nade neki investitor koji ce sve to fino upakovati, nema se vise jednostavno sta tu cekati.
Dakle, Zeljo moze za jedno 2 mil KM napraviti, tj osposobiti stadion za grupne faze i to vam ja garantujem.
Kako?
Svi seru da je zapad skup. Ok, neka se srusi zapadna drvena konstrukcija i neka se na zapadu napravi samo svlacionce i sve sto UEFA zahtijeva ali neka se ostavi prostor za gradnju tribine pa do boljih vremena. Zatim, adaptirati teren i sjevernu tribinu i na kraju napraviti istocnu stranu identicnu na stadionu Mlade gdje je Siroki nedavno igrao. (Slike ispod)
Dakle, ko god kaze da se ne moze ovako uraditi, tj adaptirati debelo vas laze zato sto nema interesa u tome. Ovo nije moja neka ideja, kao nekoga ko laicki posmatka arhitekturu vec ideja mog kolege koji je inace arhitekta vec duzi niz godina. Dakle, sve se moze kada za to postoji volja.
I da, kada cujem price nije Zeljo klub za stadion od 15 sjedecih mjesta odmah bi se ubio. Pa ocigledno da jeste, jer Zeljina posjecenost i PL je 2.500 a sada jos manja. A ako mislis imati preko 30.000, uvijek imas Kosevu za to, jer ti se sada i isplati ici gore.

E alal ti vera Mimo.
Da skratimo, nisam nista zelio puno pisati nakon ispadanja vec sam samo komentar iznio, pa cu tako i sada po pitanju toga.
Dakle, ekipa je limitirana i desavaju se padovi u igri. Malo bolji protivnik u nasoj ligi, tipujem prvenstveno na Siroki ce opet vrlo lako do 0:3 na Grbavici zbog toga.
Tako da, previse su mnogi ocekivali i prelako su upisivali pobjedu prvo protiv Lovenca, gdje nas corak odvede dalje, pa sada protiv Metalurga. Bice ovo teska sezona. Upravo sada slijedi taj ocekivani pad igrackog gadra. Bojim se da ce se na mnogim slomiti kola ove sezone, prvenstveno mislim na ljude koju su napravili uspijeh od 2009 do 2013.
Sta ciniti?
Po meni, Adzema ostaviti, neka radi covjek makar ovu cijelu sezonu. Uredu, pogrijesio je, ali nisu igraci jos spremni za nivoa premier lige a kamoli QEL. Tako da, mozda je ovo i bolje da ne bi opet blamazu gledati u sljedecoj rundi jer kada smo se ovoliko mucili sa protivnicima sa kojim smo bare-bare, kako bi tek onda to izgledalo sljedecu rundu. Nazalost, Grbavici opet prijeti posjecenost i kriznih godina, ali tako je, kako je. Ljudima je pun ***** mnogi stvari, pocevsci prvo od stadionina pa do ovih EURO blamaza. Meni licno, vise radi ove prve, jer za ovu drugu po ko zna koji put se pokazalo da od 1 KM ne mozemo zaraditi/stvoriti 1 mil KM kako to u nasem klubu misle. Mislim, moze se naci tu neki talenat, pa da uspije, ali od toga nema hljeba. Dakle, uloziti prvo, naci adekvatne sponzore pa onda nesto ocekivati, ali da bi to sve izgledalo kako treba, treba imati dobar projekat, tj ljude sa vizijom, tj ljude sa direktnim kapitalom a ne ljude tipa, gdje sam ja prvu tu, pa cemo onda dalje pricati. Jbg, tako je kako je, ja cu uvijek biti tu za Zelju kakav god da je, jer to volim, ali cinjenice same govore da smo opet finansijski, sada i po posjecenosti spali na godine 2004 - 2008.
Zasto je to tako?
Mi smo kroz svoju historiju imali cetiri prilike da se izdignemo bas iznad svih ali uvijek smo se vracali na isto mjesto.
Pocevsi od 84 gdje nas u posjednjim trenucima zajebase za cijeli zivot.
Zatim 98 i ona historijska titula kada smo imali veliku pracenost i ljude koji su ocekivali da se se Zeljo konacno dici iz ratnog pepela.
Pa dode period od 2001 do 2004 kada smo svi ocekivali da cemo izrasti u modernog Zelju, cak smo dosli i na prag toga, pa onda opet se vratismo u crnilo.
Pa zatim dode vracanje Amar u 2009 a ujedno sa njim velika se euforija stvori oko Zelje. Popracenost opet na nivou, velika obecanja se izgovarala a on toga Zeljo samo ostvari dominaciju na domacoj sceni koja se opet pokazala nedovoljna za euro scenu i pronalaska nekog sponzora za stadion.
Sada, 2014 mi opet sa finansijskog gledista u godinama 2004 - 2008.
Dakle, sta ciniti? Ocigledno je da se oko naseg kluba motaju ljudi koji samo gledaju svoj interes ili ga je stranka postavila da luta oko kluba a ujedno sam i ne zna zasto se tu nalazi. Dakle, jedini nacin za ovog Zeljo jeste privatizacija, jer ovo kao drustvo je moglo proci u proslom sistemu, ali u demokratiji nece nikada.
Sto se stadiona tice, odmah cu da skratim pricu. Drzava, grad, ovaj ili onaj nece praviti Zeljin stadion. Mozemo misliti drugacije, ali to je tako. Svi to koriste samo za svoj neki interes lobi. Takoder, nakon par propalih pokusaja, tj da se nade neki investitor koji ce sve to fino upakovati, nema se vise jednostavno sta tu cekati.
Dakle, Zeljo moze za jedno 2 mil KM napraviti, tj osposobiti stadion za grupne faze i to vam ja garantujem.
Kako?
Svi seru da je zapad skup. Ok, neka se srusi zapadna drvena konstrukcija i neka se na zapadu napravi samo svlacionce i sve sto UEFA zahtijeva ali neka se ostavi prostor za gradnju tribine pa do boljih vremena. Zatim, adaptirati teren i sjevernu tribinu i na kraju napraviti istocnu stranu identicnu na stadionu Mlade gdje je Siroki nedavno igrao. (Slike ispod)
Dakle, ko god kaze da se ne moze ovako uraditi, tj adaptirati debelo vas laze zato sto nema interesa u tome. Ovo nije moja neka ideja, kao nekoga ko laicki posmatka arhitekturu vec ideja mog kolege koji je inace arhitekta vec duzi niz godina. Dakle, sve se moze kada za to postoji volja.
I da, kada cujem price nije Zeljo klub za stadion od 15 sjedecih mjesta odmah bi se ubio. Pa ocigledno da jeste, jer Zeljina posjecenost i PL je 2.500 a sada jos manja. A ako mislis imati preko 30.000, uvijek imas Kosevu za to, jer ti se sada i isplati ici gore.

Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 23 jul 2014, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
2.000.000 - dva miliona KMDzoleZeljo je napisao/la:Dakle, Zeljo moze za jedno 2 mil KM napraviti, tj osposobiti stadion za grupne faze i to vam ja garantujem.

To su OGROMNE pare za nase uslove, Zeljo te pare sam ne moze "proizvesti" - prodajom igraca NE, a pogotovo ne igrom (u europi ili nesto slicno), nama samo moze pomoci drava/kanton/opcina ili neki ludi sponzor (ili vise njih).
Ali prije svega da nasa nesposobna uprava nesto poduzme.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Stani samo malo!Elegant je napisao/la:2.000.000 - dva miliona KMDzoleZeljo je napisao/la:Dakle, Zeljo moze za jedno 2 mil KM napraviti, tj osposobiti stadion za grupne faze i to vam ja garantujem.![]()
To su OGROMNE pare za nase uslove, Zeljo te pare sam ne moze "proizvesti" - prodajom igraca NE, a pogotovo ne igrom (u europi ili nesto slicno), nama samo moze pomoci drava/kanton/opcina ili neki ludi sponzor (ili vise njih).
Ali prije svega da nasa nesposobna uprava nesto poduzme.
Uredu, sve je meni to jasno, ali sta mi onda trazimo koji ****? (ne provociram vec samo pitam)
Svi hocemo da gledamo mocnog/stabilnog i jakog Zelju a niko od ovih da zavuce rukave i da nesto poduzme po tom pitanju. (Cast izuzecima)
Pa ne moze se prijatelju od 1 KM stvoriti 1 mil KM!
To je valjda svima jasno, samo ne ovim sto nas vode!
Ako necemo ulagati, tj kada vec ne mozemo sami, onda mozemo i moramo pronaci par investitora koji hoce pomoci, tj vidjeti sebe tu i izvuci svoju zaradu iz toga a ne samo pricati, puno je ovo puno je ono. Ja ti garantujem da u ovom gradu imas dovoljnoj mocnih i stablih ljudi koji bi pomogli Zelji!
To ti ja garantujem, samo neko tu koci cijeli slucaj!
Standardne price su, eto uvjeti kao "NAMA" nisu dobri, a mi to kao "IMAMO" nesto ponuditi a stadion nam prijeko potreban! To je standardna izvlakusa! Ljudi ima, samo ko koci treba vise da se izade u javnost sa tim!
Sve to stoji, ali ako cemo tako razmisljati onda sto igramo ovaj sport uopste?
Sto igramo ovo kada je ovo otislo predaleko kada su finansije u pitanju?
Nas vrhucan je 3rdQEL i to vise nece ljudi da gledaju, a upravo od ljudi zivis i zbog njih igras ovaj sport!
Samo da dodam stvar. Mimi svaka dala za ovu! Zasto? Jer je prvi javno poceo da iznosi rak rane Zelje.
Ja ti opet iskreno govorim da bi Zeljo samo zbog Svabe imao investitore iz Japana za stadion spremne da nije pojedinaca, stranackih **** itd. A zasto ljudi koji vole Zelju sute o tome ja iskreno ne znam!
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 23 jul 2014, 23:58, ukupno mijenjano 1 put.
Jasan je problem
Gredic je papak,koji ne zeli Sponozora ispod 200 hiljada
Zasto Zeljo nema clanarine
ogromne se pare samo uzimaju na tome,ali tesko sa Amaterima na glavnim poz....

-
- Kontakt:
Ja sam ubijedjen da igramo na Grbavici da bi imali duplo bolje rezultate u Evropi 

Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !
Liverpool !
Ljudi dragi pa mi nemamo ni generalnog sponzora kao prvo, a pricamo o nekim ciframa oko stadiona...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 47 gostiju.