Ma brat moj na ove neke "simbolicne dane" spuca me neka sjeta,ma mogo bih pisati o Velezu danima,bezbroj radosti ,bilo je i tuga i svega.Svi stariji sa ovog pdf znaju o cemu sam pisao u gornjem postu.Generacije prije nas su uzivali a mi smo se bas hadzijali.Jbt. Semira Tucea nie svijet imo,a mi ga gledali i divili se njegovim majstorijama,kazu nisad Zl. Vujovic neprica s njim koliko ga je puta u repki pogodio u glavuRezervniGolman je napisao/la:Brato kad spominješ Split i tu bjezaniju Torcide,bacanje auta u more moram se javiti kao jedan od glavnih sudionika![]()
nije bilo boljih tučnjava ali ta je ostala zapamcena kod nas starijih kao jedina puša torce u Splitu. Dolazila im je gomila navijackih skupina ali samo su ga od nas popušili u sred Splita
Mostarci koji su to proslavili rafalanjem.Jao mostaraca.A nije se ni čuditi,nadjenuše ime klubu po mađarskom plemiću,reinkarnirali ga u Dobrom Selu nadomak Međugorja,nadomak Čitluka,nedaleko od Mostara.Originalno ime kluba podjednako kao i ime tzv. navijačke skupine,čuj Ultrasi?Mogli su se nazvati i Torcida,BBB ili Armada,ultrasi je ubjedljivo najlošiji izbor.Nije tema o njima ali i jeste.To su oni kojima na poluvremenu svira kralj dijaspore Mate Bulić uz neizostavnu-nema više dušo mostova...RezervniGolman je napisao/la:Tepsija ma sta zna seljak sta je Stari most. Koje su licnosti i uglednici svijetski dolazili da se dive a srusise ga čobani koji se sada busaju nekim mostarlukom. A uja uzastranu mayku vam brnjašku. EJ RISTA LIMVO TE KO GABO. BIMLJU KISVA MENKA SA BETE <3
O Marijana slatka mala Marijana tebe cu yebat ja dok ne svane dantepsija je napisao/la:I standardni dolazak Torcide iz Splita i Hercegovine u Mostar,i ono lagano podjebavački-smrdite na ribu ooooo.
iako ovaj hercegovački ogranak Torcide ribu nije vidio uživo,tek na tanjiru.
Ali eto,to su bile te fore i anegdote kojih se ovi novokomponovani ne sjećaju.
Ono treba dozivjeti mislm na ono kasne 80-te kad smo ih gonjali oko Poljuda .. Mozda nisu bili 100% u punom sastavu al sasvim respektabilna grupa Torcide rastjerana .. uz Mocino juris .. ono nije bila navijacka grupa ono je bio kulturni pokret zvani "j.ebe se nas" ... Pa bola pojma mi nismo imali koliko je Mostar mal grad bio u odnosu na ve konkurente .. mi smo bili ono moral samopouzdanje napucano do bola ..one lekcije koje sam tada naucio kao kasni pubertetlija su mi valjale cijeli zivot na koji god kontintent krenuo ... i sada u 40-tim...RezervniGolman je napisao/la:Brato kad spominješ Split i tu bjezaniju Torcide,bacanje auta u more moram se javiti kao jedan od glavnih sudionika![]()
nije bilo boljih tučnjava ali ta je ostala zapamcena kod nas starijih kao jedina puša torce u Splitu. Dolazila im je gomila navijackih skupina ali samo su ga od nas popušili u sred Splita
Mislim da su se već vratili, ali nemoj me držati za riječ. Ako nisu već, večeras ili sutra sigurno, to sam nekako povezao preko fb. Inače, mislim da neće biti više utakmica, da je ovo generalka i možda je bolje a i uostalom, nemamo je s kim igrati. Široki i Zrinja u Evropi, jedino možda neka nižerazredna ekipa tipa Blagaja ili Branitelja, ali ne vidim svrhu te tekme (povreda, nedostojan protivnik) , bolje da se podijele između sebeRezervniGolman je napisao/la:Kadet brat si mojZna li iko kad se vracaju Rođeni i hoce li bit ikakva provjera prije Drine
Zašto bi riskirali sada neke bezvezne povrede uoči prvenstva, kad je trener imao nekoliko utakmica da vidi ko može, a ko ne može?!RezervniGolman je napisao/la:Ne svidja mi se ova praksa bez generalki na svom stadionu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.