Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- 10DelPiero
- Kontakt:
Pa ako taj odnos izmedu njih dvojice znaci da ce Pirla zamjenit Verattijem vala nemam nista protiv pogotvo sto Pirlo evidentno gubi interes za ozbiljnim fudbalom. Pravo da kazem nije mi drago sto u napadu nema niti jedan talijan osim Giovinica i generalno u ekipi sve manje talijana tako da umjesto Pirla nikako ne bih volio vidjeti nikog drugog sem Verattija.
Alessandro Del Piero !
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Vidim nemate baš sreće. Samo što ste dobili Moratu odmah ste ga izgubili. 

"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"
Fkt mislite da ce vam evra pojacati tu lijevu stranu,nezz ko je igrao tu dosad ali od danasnjeg evre sigurno nije gori.Nek mu je sa srecom samo se nadam da mu necete nabrajati sve zivo poslije par kola 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

- Burberry46
- Kontakt:
- korisnikforuma
- Kontakt:
Kad ne znaš nemoj se sramotit i komentirat, Evra sa jednom nogom je bolji od svakog debila koji je na toj poziciji igrao u Juventusu u zadnjih 8 godina. Čast iznimci Asamoahu koji je tu stavljen kao privremeno trajno rješenje, i koji će vrlo vjerojatno, biti expresno vraće u sredinu čim Evra sleti...Torres_9 je napisao/la:Fkt mislite da ce vam evra pojacati tu lijevu stranu,nezz ko je igrao tu dosad ali od danasnjeg evre sigurno nije gori.Nek mu je sa srecom samo se nadam da mu necete nabrajati sve zivo poslije par kola
A Pereyra je u Udineseu mahom igrao ofenzivnog veznog kada bi igrali formaciju "božićno drvce" ili Marchisiovu/Vidalovu poziciju kada bi igrali 3-5-2.
- Burberry46
- Kontakt:
Hvala, valjda ce nam biti od koristi
Sutra je na medicinskim pregledima

1946
citiram te za koji mjeseckorisnikforuma je napisao/la:Kad ne znaš nemoj se sramotit i komentirat, Evra sa jednom nogom je bolji od svakog debila koji je na toj poziciji igrao u Juventusu u zadnjih 8 godina. Čast iznimci Asamoahu koji je tu stavljen kao privremeno trajno rješenje, i koji će vrlo vjerojatno, biti expresno vraće u sredinu čim Evra sleti...Torres_9 je napisao/la:Fkt mislite da ce vam evra pojacati tu lijevu stranu,nezz ko je igrao tu dosad ali od danasnjeg evre sigurno nije gori.Nek mu je sa srecom samo se nadam da mu necete nabrajati sve zivo poslije par kola
A Pereyra je u Udineseu mahom igrao ofenzivnog veznog kada bi igrali formaciju "božićno drvce" ili Marchisiovu/Vidalovu poziciju kada bi igrali 3-5-2.

- korisnikforuma
- Kontakt:
Citiraj ovo:
Molinaro
Grygera
Armand Traore
Grosso
De Ceglie
Peluso
.
.
.
Evra ne mora ni igrat i već će napravit više nego svi ovi gorespomenuti skupa

Molinaro
Grygera
Armand Traore
Grosso
De Ceglie
Peluso
.
.
.
Evra ne mora ni igrat i već će napravit više nego svi ovi gorespomenuti skupa

- Juventinisimo
- Kontakt:
Sissoko je napisao/la:Hajd ti objasni školarcima.Calcio7 je napisao/la:Ne kontam o cemu pricate. Pa svi transferi u svijetu se rade na rate. Nije niko lud opteretit budzet za recimo 60mil godisnje kad moze na 3 godine po 20.
Sent from my RM-976_1203 using Tapatalk![]()

Juventus da plati igraca 1 200 000 na rate???? Od kada je to odlika VELIKOG kluba??? Od Marattine ere..
Porediti 1.2 miliona i 60 miliona je vise nego smijesno...transferi preko 10tak miliona na neke rate i Boze pomozi ali otici kod nekoga pod imenom JUVENTUS i takve stvari raditi je vise nego neozbiljno...
Zbog takvih stvari gotovo sva "pojacanja" o kojima se govorilo su pojacala druge klubove...
Takvim nacinom transfer politike,napadati ligu sampiona nema ni na Play Stationu

Zbog toga,ode i Conte...sta smo izgubili,to ce se tek vidjeti..
Moggi je za Marattu TITO..
Mi za Moratu platismo 20 miliona..

Kad sam ja vec "skolarac"...mada sam napisao da pratim,navijam i volim Juventus jos kao dijete,od 1985...da te pitam,jesi li ti tada bio uopste rodjen??

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Ako nastavite igrati 352 Evra će vam biti vrlo dobro pojačanje jer će do izražaja dolaziti ono u čemu je on trenutno bolji , a to je ofanziva i još uvijek može probijati po strani dok njegova sve lošija igra u odbrani neće biti toliko vidljiva jer će imati ko zakrpiti šupljinu koju će praviti.korisnikforuma je napisao/la:Kad ne znaš nemoj se sramotit i komentirat, Evra sa jednom nogom je bolji od svakog debila koji je na toj poziciji igrao u Juventusu u zadnjih 8 godina. Čast iznimci Asamoahu koji je tu stavljen kao privremeno trajno rješenje, i koji će vrlo vjerojatno, biti expresno vraće u sredinu čim Evra sleti...Torres_9 je napisao/la:Fkt mislite da ce vam evra pojacati tu lijevu stranu,nezz ko je igrao tu dosad ali od danasnjeg evre sigurno nije gori.Nek mu je sa srecom samo se nadam da mu necete nabrajati sve zivo poslije par kola
If you'd given me the choice of going out and beating four men and smashing a goal in from thirty yards against Liverpool or going to bed with Miss World, it would have been a difficult choice. Luckily, I had both.
Juventinisimo je napisao/la:Sissoko je napisao/la:Hajd ti objasni školarcima.Calcio7 je napisao/la:Ne kontam o cemu pricate. Pa svi transferi u svijetu se rade na rate. Nije niko lud opteretit budzet za recimo 60mil godisnje kad moze na 3 godine po 20.
Sent from my RM-976_1203 using Tapatalk![]()
![]()
![]()
![]()
Juventus da plati igraca 1 200 000 na rate???? Od kada je to odlika VELIKOG kluba??? Od Marattine ere..
Porediti 1.2 miliona i 60 miliona je vise nego smijesno...transferi preko 10tak miliona na neke rate i Boze pomozi ali otici kod nekoga pod imenom JUVENTUS i takve stvari raditi je vise nego neozbiljno...
Zbog takvih stvari gotovo sva "pojacanja" o kojima se govorilo su pojacala druge klubove...
Takvim nacinom transfer politike,napadati ligu sampiona nema ni na Play Stationu![]()
Zbog toga,ode i Conte...sta smo izgubili,to ce se tek vidjeti..
Moggi je za Marattu TITO..
Mi za Moratu platismo 20 miliona..
Kad sam ja vec "skolarac"...mada sam napisao da pratim,navijam i volim Juventus jos kao dijete,od 1985...da te pitam,jesi li ti tada bio uopste rodjen??

To nije odlika niti velikog niti malog kluba nego odlika ekonomski pametnog razmisljanja, ja da sam Real Madrid, City ili bilo ko takav, sve bi transfere ako mogu plaćao na rate, to je zdravorazumno ekonomsko razmisljanje odnosno cinjenje tako se radi prema najosnovinijim ekonomskim postulatima, sve drugo su kurcenja forumski neznalica .
p.s. znaš kako Marottu zaboli šta forumski realovci, utdovci i slicni misle sto se plaća u ratama, ljudi dragi ko god se bavi biznisom to je jedna od osnovnih stvari.

Znači Beppe treba da plati sve odjednom da ne bi ba ko pomislio da smo mali klub, a to što se u knjigama što više želi sinhronizovat količina priliva novca i odliva kako bi se izbalansirao isti i bio "zdrav" je sekundarno, pa mnogi sportski kolektivi bi davno propali kad bi slusali tudja forumska ili navijacka prepucavanja "aaa vidi ih jesu mali, placaju u ratama".

35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
Evo uprošteni banalni primjer kako rate doprinose finansijskom zdravlju kluba pa bile one i kod transfera od 2 miliona.
Ako je recimo godišnji prihod Juventusa 250 miliona, a rashod 300 miliona, Marotta ako taj odliv novca koji je dio rashoda, pošto rashodi automatski ne podrazumjevaju isplate, to je obračunska katergorija, dakle ako taj odliv novca za transfere koji je dio tog godišnjeg rashoda od 300 miliona prolongira na 2-3 ili više godina onda taj isti rashod biva manji neće više bit 300 miliona nego ga može nagurat ispod 250 miliona i dobijaš dobit na kraju godine a da si sve platio u jednoj sumi u jednoj godini dobio bi gubitak na kraju godine, i tako lijepo 3 godine zaredom **** se i dodjes do kazne UEFA-e, ovo je uprošteni primjer za osnovnu školu a u praksi je to mnogo komplikovanije.
Ako je recimo godišnji prihod Juventusa 250 miliona, a rashod 300 miliona, Marotta ako taj odliv novca koji je dio rashoda, pošto rashodi automatski ne podrazumjevaju isplate, to je obračunska katergorija, dakle ako taj odliv novca za transfere koji je dio tog godišnjeg rashoda od 300 miliona prolongira na 2-3 ili više godina onda taj isti rashod biva manji neće više bit 300 miliona nego ga može nagurat ispod 250 miliona i dobijaš dobit na kraju godine a da si sve platio u jednoj sumi u jednoj godini dobio bi gubitak na kraju godine, i tako lijepo 3 godine zaredom **** se i dodjes do kazne UEFA-e, ovo je uprošteni primjer za osnovnu školu a u praksi je to mnogo komplikovanije.
Zbog inflacije to nikako ne moze biti dobar potez. Naravno da odlika velikih klubova nije placanje na rate. Ako je tako, zašto onda neko (Juventus) ne dovede Messija za 200 miliona? Šta je 20 miliona godišnje, narednih 10 godina 

Mora i druga strana pristat na toLvG je napisao/la:Zbog inflacije to nikako ne moze biti dobar potez. Naravno da odlika velikih klubova nije placanje na rate. Ako je tako, zašto onda neko (Juventus) ne dovede Messija za 200 miliona? Šta je 20 miliona godišnje, narednih 10 godina

Nekad je bolje platit nekog igrača 60 miliona u dvije rate nego dati 50 miliona u toj istoj godini iako na prvu djeluje da si 10 miliona zaradio, tj.platio manje.
Sa ovim kupovanjem na rate je iskazana nemoć Juventusa da kupi prave igrače. O tome ti pričam, radi toga je otišao Conte.
Zašto Juventus nije kupio Sancheza na rate? Pa nije Barcelona luda. Morata je bio višak, zato je i prodan na rate i to za fine novce. Šta je to donelo Juventusu kupovanje na rate i koje su igrače kupili pa da se pohvale načinom poslovanja?
Zašto Juventus nije kupio Sancheza na rate? Pa nije Barcelona luda. Morata je bio višak, zato je i prodan na rate i to za fine novce. Šta je to donelo Juventusu kupovanje na rate i koje su igrače kupili pa da se pohvale načinom poslovanja?
Finansijska slabost Juventusa se ogleda u nemoći da da 40 i više miliona za Sancheza i slične,ukupno, a način plaćanja je totalno nebitan kao odraz moći ili nemoći.Juventus da je mogao prihodima pokrit tih 40 miliona plus plate i doprinosi na istu Sanchezu, oni bi to uradio.
Ponavljam, svaki klub ako može bi rado platio na rate jer je to ekonomski bolje nego dati u jednoj sumi sav novac, medjutim dosta timova zahtjeva novac odmah.
Ko kad me pitas jel bolje da dam 30 000 maraka za novo auto danas ili da mi se proda za dva puta po 15 000 kroz period od dvije godine.Koliko god ja imao novca zdravorazumno je da kupim na dvije rate, Juventus je kupovao na rate i kad je bio na trećem mjestu po prihodima u Europi medju klubovima tamo 2001 godine, zašto? pa to je jednostavno ekonomski opravdanije.
Ponavljam, svaki klub ako može bi rado platio na rate jer je to ekonomski bolje nego dati u jednoj sumi sav novac, medjutim dosta timova zahtjeva novac odmah.
Ko kad me pitas jel bolje da dam 30 000 maraka za novo auto danas ili da mi se proda za dva puta po 15 000 kroz period od dvije godine.Koliko god ja imao novca zdravorazumno je da kupim na dvije rate, Juventus je kupovao na rate i kad je bio na trećem mjestu po prihodima u Europi medju klubovima tamo 2001 godine, zašto? pa to je jednostavno ekonomski opravdanije.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Biscione, J1897, linethreader i 9 gostiju.