Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

1988risha
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la 1988risha » 20 jul 2014, 21:53

Ovdje je najvažnije od svega da na klupi nemamo Safeta Sušića i njegovih konferencija,koje ubiju volju i za gledanjem utakmica,a tako i za igranje momcima koji su u reprezentaciji... Imamo kvalitet za drugi krug,realno... :kafa:
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 20 jul 2014, 21:54

samo_lijevo je napisao/la:Opet moram napisati da zalim za grupom A. kuknjava

Ja volim sto je ovako izjednacena grupa jer nece biti opustanja u svaku moras uci maksimalno i borbeno jer osim Hrvatske koja je najaca i Irana autsajdera ostali su svi bare bare
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 jul 2014, 22:03

1988risha je napisao/la:Ovdje je najvažnije od svega da na klupi nemamo Safeta Sušića i njegovih konferencija,koje ubiju volju i za gledanjem utakmica,a tako i za igranje momcima koji su u reprezentaciji... Imamo kvalitet za drugi krug,realno... :kafa:
realno gledajuci samo smo bolji od irana ,austrija nam ocitala lekciju prosle kvalifikacije i raste im reprezentacija kao i makedonija koja je u strasnoj ekspanziji ,tunis nezgodan narocito sto je hasanefendic tgrener o hrvatskoj ne treba trositi rijeci .hocu da kazem da ce biti jako tesko al vjerujem da mozemo uhvatiti drugi krug a nije katastrofa ako i ne prodjemo .samo hrabro momci ne treba da stvorimo losu atmosferu i neki pritisak kao oko fudbalske reprezentacije pa se poraz od nigerije gleda kao neka tragedija .

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 20 jul 2014, 22:09

Vidim mnogi vec vele nemamo sanse za prolaz...znaci taj poznati gubitnicki mentalitet...lepo lepo :facepalm:

Mozemo biti medju prvih 4 u grupi i time osigurati prolaz :thumbup:
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 jul 2014, 22:10

Yucca je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Opet moram napisati da zalim za grupom A. kuknjava

Ja volim sto je ovako izjednacena grupa jer nece biti opustanja u svaku moras uci maksimalno i borbeno jer osim Hrvatske koja je najaca i Irana autsajdera ostali su svi bare bare
nezgodna je i grupa A,nije lako igrati sa Brazilom vjerovatno je i Cile ista filozofija.
Ova nasa grupa je specificna,svi se dobro poznaju,igrali se dosta medjusobnih utakmica,imamo tri reprezentacije,mozda se i Austrija moze dodati,koje igraju isti rukomet.Tunis ce isto tako igrati vrlo slicno,ako ne isto kao i mi.
A protiv svih smo redovno gubili,nemamo neki dobar bilans.I na kraju imas Iran o kojem niko ne zna nista.Znas ti nas,mi smo vec upisali pobjedu protiv njih.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jul 2014, 22:12

Teška grupa.

Hrvatska je klasa iznad svih, to je jedino sigurno u ovoj grupi. Sa makedoncima se odlično poznajemo, igrali smo dosta puta protiv njih, Kiro će sigurno igrati. U Danskoj su na početku bili dobri, ali u drugom krugu su se raspali.

Austrija mnogo napreduje, imaju igrače iz Bundeslige, na EP su bili poprilično dobri, neke mečeve su izgubili veoma tijesno i mislim da su kvalitetniji od nas.

Tunis je čini mi se u padu, nakon 2005. godine nisu uradili ništa značajno, imaju dosta igrača iz Francuske lige, imaju Boughanmija koji zabija kao lud, vjerujem da će i Tej biti u ekipi.

Iran je totalna nepoznanica, mislim da im je ovo debi na SP. Ne vjerujem da bi sa njima trebalo biti problema.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 20 jul 2014, 22:12

bordobijeli je napisao/la:
1988risha je napisao/la:Ovdje je najvažnije od svega da na klupi nemamo Safeta Sušića i njegovih konferencija,koje ubiju volju i za gledanjem utakmica,a tako i za igranje momcima koji su u reprezentaciji... Imamo kvalitet za drugi krug,realno... :kafa:
realno gledajuci samo smo bolji od irana ,austrija nam ocitala lekciju prosle kvalifikacije i raste im reprezentacija kao i makedonija koja je u strasnoj ekspanziji ,tunis nezgodan narocito sto je hasanefendic tgrener o hrvatskoj ne treba trositi rijeci .hocu da kazem da ce biti jako tesko al vjerujem da mozemo uhvatiti drugi krug a nije katastrofa ako i ne prodjemo .samo hrabro momci ne treba da stvorimo losu atmosferu i neki pritisak kao oko fudbalske reprezentacije pa se poraz od nigerije gleda kao neka tragedija .
Oni su pokazali svima nama karakter,kad niko nije vjerovao u njih,pa ni ja sam... Ono protiv Islanda je bio njihov karakter a i karakter selektora! Za razliku od Papeta koji nas unaprijed pripremi za debakl i od Nigerije napravi Njemačku,s Markovićem je druga priča,čovjek gleda samo sebe i svoj rad... Oni će imati dobru atmosferu,to je sigurno! Imat ce kvalitetne pripreme i prije svega čvrstu ruku selektora,koji ima m.uda svakog poslat kuci,ko mu se bahati... a o tome u Safetovoj repki mozemo samo sanjati...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 jul 2014, 22:13

Pauk je napisao/la:Vidim mnogi vec vele nemamo sanse za prolaz...znaci taj poznati gubitnicki mentalitet...lepo lepo :facepalm:

Mozemo biti medju prvih 4 u grupi i time osigurati prolaz :thumbup:
relno je da se borimo za poziciju 3-4 s tunisom i austrijom pa mislim da mozemo i s makedonijom igrati al bolje biti oprezan i ici bez euforije i pritiska .al poznavajuci nas mi ocekijemo bar polufinale sve ispod je katastrofa

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 jul 2014, 22:17

teska, bolje receno nezgodna i ravnopravna grupa..nijanse ce odlucivati, ako budemo pravi mozemo zavrsiti vrlo lako kao drugi, uz malo srece i prvi...ali isto tako ako bude malo nesrece mozemo se i oprostiti nakon grupne faze...

Iran vjerujem da je tu autsajder dok ostale ekipe sve imaju svoje sanse..

Austrija nezgodna ekipa, sa dosta igraca sa balkana, korpulentnih igraca kojih dosta igra u BL...onaj Smid je opasan srednji bek, samo nezz igra li za repku..ekipa sa tim "njemackim" stilom igre, definitivno imaju cemu da se nadaju..tekma moze otic u oba pravca, zavisi ko bude raspolozeniji tog dana.

Makedonija nije samo Lazarov..klupski rukomet im je eksplodirao i tu se par igraca afirmisalo te steklo znacajno iskustvo igranja jakih utakmica u Ligi Sampiona..naravno Lazarov je alfa i omega, i po meni on ce dati svoji 8-9 golova, tu se ne moze nista..treba zaustaviti ostale, naci nacin da im se uspori igra i da se izadje iz njihovog "krkanskog" rukometa i batinjanja...isto kao i sa Austrijom, moze biti svasta.

Tunis mahom igraci iz francuske lige, uz 2-3 jako dobra igraca i na najvisem nivou..dakli i oni sastavljeni od igraca kojima jake tekme nisu strane..vjerujem da smo jaci, ali im je prednost trener koji poznaje nas sistem i iskustvo velikih takmicenja..

Hrvatska najpozeljnija iz prvog sesira..ne sto su slabi, vec sto igramo slican rukomet i sto iz nekog razloga nemamo "kompleks" susjeda u rukometu i kosarci, za razliku od fudbala..pa i kad smo slabiji namucimo ih..nije dobro iz politickih razloga, tekmu takodjer vjerovatno cemo izgubiti, ali s njima najlakse mozemo igrati iz prvog sesira upravo zbog tog "kompleksa"..imam osjecaj da bi se sasrali od same pomisli i pogleda na Francuze dok sa komsijama iz nekog razloga nemamo tih problema
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jul 2014, 22:19

ultrasstyle_tz je napisao/la:onaj Smid je opasan srednji bek, samo nezz igra li za repku..
Igra, on, Weber i Wilczynski su mnogo dobri igrači.
Voli te tvoje Sarajevo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 jul 2014, 22:20

1988risha je napisao/la:
Oni su pokazali svima nama karakter,kad niko nije vjerovao u njih,pa ni ja sam... Ono protiv Islanda je bio njihov karakter a i karakter selektora! Za razliku od Papeta koji nas unaprijed pripremi za debakl i od Nigerije napravi Njemačku,s Markovićem je druga priča,čovjek gleda samo sebe i svoj rad... Oni će imati dobru atmosferu,to je sigurno! Imat ce kvalitetne pripreme i prije svega čvrstu ruku selektora,koji ima m.uda svakog poslat kuci,ko mu se bahati... a o tome u Safetovoj repki mozemo samo sanjati...
veoma cijenim markovica i njegovu pozitivu i optimizam al vec kad pricas o tjeranju igraca malinovic je pred island zakasnio 3 dana na prpreme al posto nam je trebao markovic ga ostavio u reprezentaciji ,hocu da kazem da tog svugdje ima al tebi je izgleda bitno svugdje reci da safet nema pojma a nema nikakve veze s rukometom ta tema .

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 20 jul 2014, 22:22

Odlicna grupa,prolazimo s treceg mjesta :bih: :bih: :bih:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 jul 2014, 22:22

Virtu4l je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:onaj Smid je opasan srednji bek, samo nezz igra li za repku..
mislim da je on svicarac

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 20 jul 2014, 22:24

Enid rece da je Markovic vjerovao da mozemo proci cak i protiv Njemacke. Svi smo se smijali kad je na zadnjem timeoutu rekao da idemo pobjediti Islandjane gore, jedini je vjerovao u prolaz itd...

Sigurno ce motivisati igrace da povjeruju da mozemo dobiti cak i Hrvate.

Mozda nemamo kvalitetu, ali i Island je bio barem 15 puta jaci od nas pa smo ih izbacili.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 jul 2014, 22:26

postedite nas price o Safetu!
eno vam teme o njemu,Dzeki,Spahicu.Tamo pletite koliko hocete,ali ovdje nemojte.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jul 2014, 22:29

Virtu4l je napisao/la:
mislim da je on svicarac
Ako misli na onoga što igra srednjeG u Alpli, on je Austrijanac, igrao protiv Borca u kvalifikacijama za LP.
Voli te tvoje Sarajevo.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 jul 2014, 22:30

Virtu4l je napisao/la:
mislim da je on svicarac
ima taj ,a ima i onaj iz Levena , iz nekog razloga sam mislio da je i on austrijanac..to nije? ako nije odlicno :D

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 jul 2014, 22:31

Mozambik je napisao/la:Enid rece da je Markovic vjerovao da mozemo proci cak i protiv Njemacke. Svi smo se smijali kad je na zadnjem timeoutu rekao da idemo pobjediti Islandjane gore, jedini je vjerovao u prolaz itd...

Sigurno ce motivisati igrace da povjeruju da mozemo dobiti cak i Hrvate.

Mozda nemamo kvalitetu, ali i Island je bio barem 15 puta jaci od nas pa smo ih izbacili.
da to je super stvar al kod nas je problem kad mi navijaci pa i igraci mislimo da smo bolji od nekog i da cemo lako pobjedjivati ,onda postajemo bahati i pocnemo se ponasti kao zvijezde npr fudbalska reprezentacija pa nam egipat i slovacka ocitaju lekciju a mi mislili zabit cemo im lagano 3 komada .dok smo autsajderi i grizemo dobro je tad smo pravi u suprotnom nas nema nigdje .to je nas mentalitet

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 jul 2014, 22:31

taj vise ne igra za Austriju,mislim na Wilczynski .

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 jul 2014, 22:33

Markovic fura taj fazon "mozemo mi sa svima igrat, ma i bolji smo", taj mentalni aspekt igraca i timsku igru..nesto kao Ciro u fudbalu..i to je generalno odlicna stvar za nas mentalitet u bilo kojem sportu..nama treba takav trener koji ce naci nacin da izvuce najvise od igraca..

medjutim, to u rukometu moze biti mac sa dvije ostrice, jer dosta ljudi ne poznaje i ne prati rukomet pa njegove izjave mogu izazvati kontraefekat kad najavi pobjedu a mi izgubimo od "tamo nekog" Tunisa...

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.