FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

emirati
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la emirati » 20 jul 2014, 17:42

:lol: :damn:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 jul 2014, 17:45

emirati je napisao/la:mogu i ja napisati pregovaramo s 10 igraca a necemo u imenima. nema niko pojma uopce s kim se pregovara a najmanje ljudi s foruma. uostalo jesi ti njegov advokat, sta tebe briga sta ja pisem ako ti se ne svida imas listu ignore i zdravo. :kafa:
sa svima koje je pominjao se jeste pregovaralo i to ozbiljno. a to što je propalo kriva je besparica, ne što neko piše ili ne piše. popusti malo.

adi11
Kontakt:

Post Postao/la adi11 » 20 jul 2014, 17:50

Zao mi je sto sam zapoceo raspravu :roll: ako hoce neka mi neko odgovori na pp ako ne ok.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 20 jul 2014, 18:02

Samo da mi dobijemo prekosutra aBd
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Rizzla
Kontakt:

Post Postao/la Rizzla » 20 jul 2014, 18:09

Turkovic ce da zabije mozda ako udje kao joker sa klupe inace od prve minute pocinje Rijad Bajic kao klasicni napadac

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 jul 2014, 18:11

ovo što je dosad ulazio na špica nije mogao primiti loptu ni na 25 metara od gola kako treba. mislim da bi to bila greška i da on najbolje može doći u situaciju da uputi udarac kad bi ga se stavilo odmah iza nede. al' eto, šta ja znam.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 20 jul 2014, 18:12

On je krilo, samo ga uništavamo na centarforu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 20 jul 2014, 18:26

A sto ne mogu ovih sto non-stop kontriraju(nije bitno koja je tema)
Zbog ovih kao sto je Aldinn i jos par levata tema ode u pm,frajer je napravio 100 nickova i roka ko lud wtf.

Dzaba sve reklame ,pozivnice ,molbe itd kad raja ne zeli doci na tekmu.Mozda prije tekme treba na stadionu napravit kakav koncert :) po mogucnosti turbo-folk neka pevaljka ili pevac i raja ce se odazvat.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 jul 2014, 18:32

ma generalno, za sve osim derneka (po mogućnosti besplatnog) je pao interes. pa sjetite se posjete na utakmicama reprezentacije kad nismo imali šanse da se plasiramo. i ovo kako je sad će kratko trajati, ako se sad plasiramo na EP pa tamo ne prođemo u drugi krug interes će biti k'o kad smo gubili od moldavije. a to nije navijački, ma nije ni ljudski, šta god neko rekao. po onome da se uvijek mora napredovati jedno 20 kolektiva bi u datom trenutku u evropi imalo dobru posjetu, jer se napredovati ne može uvijek, ne može ni većinu vremena jer prije ili kasnije zakucaš svoj limit po nekim objektivnim mogućnostima. a sa vrha ima samo dole.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 jul 2014, 19:39

ChWilla je napisao/la:ma generalno, za sve osim derneka (po mogućnosti besplatnog) je pao interes. pa sjetite se posjete na utakmicama reprezentacije kad nismo imali šanse da se plasiramo. i ovo kako je sad će kratko trajati, ako se sad plasiramo na EP pa tamo ne prođemo u drugi krug interes će biti k'o kad smo gubili od moldavije. a to nije navijački, ma nije ni ljudski, šta god neko rekao. po onome da se uvijek mora napredovati jedno 20 kolektiva bi u datom trenutku u evropi imalo dobru posjetu, jer se napredovati ne može uvijek, ne može ni većinu vremena jer prije ili kasnije zakucaš svoj limit po nekim objektivnim mogućnostima. a sa vrha ima samo dole.
ja sam najiskrenije mislio da je do para al poslije par akcija kluba sam shvatio da taman da je marka karta doslo bi 3500 umejsto 3000 u svemu je tako ne samo za zelju
=\_1921_/=

bluesaa
Kontakt:

Post Postao/la bluesaa » 20 jul 2014, 19:48

Glodar je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@Glodar Kakvog li nika! :lol: :lol: Prvo,,to kreten ostavi za one koju su te vaspitali tako.Ako ne znas razmijeniti misljenje,ko te tjera da komuniciras?
Temu nisu nickovi nego neka druga tematika. Tvoje mišljenje je razmumljivo, ali i veoma plitko.
NEZALAGANJE je napisao/la: O svojim licnim ostvarenjima,nema potrebe da pisem,a sto se tice kluba,ni ti ni slicni niste nikakvo mjerilo toga ko treba i ko ce dolaziti na utakmice Zelje.
Sam si se deklarisao da ne dolaziš. Nisam ja mjerilo, ti si mjerilo. Ničega. Kad je već tako, onda sam te zamolio da ne pišeš na ovoj temi. Nit možeš nešto ponuditi, nit pomažeš, samo stvaraš negativnu atmosferu i prosipaš floskule i demagogiju.
NEZALAGANJE je napisao/la: Razumijem ja da nije lako skontati malo dublje razmisljenje,ali to,opet,nije moje problem.Izradili nas oni,zaebali nas ovi,a mi na istom mjestu otkako je rat zavrsio....Kod nas su uvijek svi krivi osim nas i da,SPORTSKA NESRECA kao i gubici u bilo kojem segmentu poslovanja su sastavni dio i to te moze unazaditi,ali te NE MOZE i NE SMIJE vratiti na pocetak,ako si ozbiljna organizacija.
Na istom mjestu tapkamo ? Ma nemoj. 6 titula šampiona smo osvojili. To je ništa, jel. E moja pameti, da mi je tvoj mozak na par dana da se odmorim . To nije jedna sportska nesreća, nego niz pehova i dešavanja koji su nam se desili. Ti to očito ne razmiješ.

Ah, ne kontaš. Pod organizacijom misliš na San Antonio, jelde ? Nabroj mi jednu ozbiljnu sportsku organizaciju u BiH ? Zapravo, nabroj mi par ozbiljnih organizacija u BiH, ada nisu posljedica jal rata, jal tajkunizacije, jal kakvih talova, šverca ili državnog monopola ? Baš me zanima šta ćeš napisati.
NEZALAGANJE je napisao/la: Vidim da ti ne znas znacenje rijeci 'organizacija' i da ste navikli i ocekujete da vam sve obezbijedi drzava,kanton(koji su u k....),peti,deseti i da se SAMO TAD moze desiti da krenemo naprijed.
opet pričamo o košarci, kaj ne ? Malo si previše gledao amerikanskih reklama, al si se malo zajebo, nismo u AmeriKu nego smo u BiH. Partizan, Zvijezda i Hajduk imaju podršku (grada, države ) pa opet imaju problema u poslovanju. Na Balkanu jednostavno nema dovoljno para od sponzora i gledalaca da budeš bez imalo problema "ozbiljna organizacija". Gledaš previše američkih filmova.

Kao osoba koja vodi privatnu firmu znam šta se može desiti i koliko te neka dešavanja mogu unazaditi. Pardon, ozbiljne organizacije to sebi ne dozvoljavaju. Ti to znaš kao navijač SA Spursa.
NEZALAGANJE je napisao/la: Kad sve te institucije stanu iza tebe(ako se ikad i desi to),predsjednik kluba(kao i bilo druga izvrsna funkcija) moze biti bilo ko,ne treba ti niko poseban.Fazon je da SAM nesto napravis(a moglo se i jos uvijek se moze),a ne da uvijek gledas u drugog,a nikad da pogledas sebe 'ispred ogledala'...
Kako će neke nešto SAM napraviti kad ima navijače kao što si ti ? Nismo svi SA Spursi. ****, a kad institucije stanu iza tebe, onda, uz pametno poslovanje, postaneš Dinamo.
NEZALAGANJE je napisao/la: Jos jednom kazem,s tim stavovima u kojem uvijek opravdavamo i govorimo bice bolje ceka nas novih 10 god "Vracanja dugova i stabilizacije kluba".Zivi bili pa vidjeli.
Džemila, de mi reci hoćel biti kiše tamo negdje polovinom Augusta na Pelješcu, kontam na more.

Džemila aka ozbiljna organizacija aka pogledao sam previše motivacijskih filmova i reklama sa pričom "ja to mogu, mi to možemo, nema veze gdje se nalazimo" , napisala si generalno ništa. Iz šupljeg u prazno. Vidim da ne razmiješ pa ću ti pojasniti na primjeru koji ti možda bude jasniji.

Povrijede se Duncan, Ginobili, Parker i Lenard. Sponzori ne isplate jedan dio kolača koji je klub očekivao, pa nakon svega Popović ode sa klupe, jer je vidio da klub ne može normalno da funkcioniše, ako je on samo trener, pa onda izabere da bude u rukovovodstvu kluba nebil popravio stanje. Onda se nađe neko kao ti koji kritikuje dešavanje i traži "ozbiljnu organizaciju". To je tu +/- ;

Da te podsjetim šta sam napisao, gdje tvoj odgovor veze nema sa napisanim, osim parola i američkih reklama.
Glodar je napisao/la:
Osim gluposti koje pišeš, ovo je kretenizam. Turci nas zajebali za pare od Šehića, Kvesić u formi života dobije poziv za A tim i povrijedi se protiv nekih debila iz treće lige jer ga je pogodila lopta u vrh kopačke, Zolotiću slome nogu na utakmici sa Zrinjskim, a onda se povrijedi i Benjo, koji je također igrao u životnoj formi, protiv Plzena. Znači, naša tri najperspektivnija igrača se povrijede u roku od 4-5 mjeseci, reprezentativac toliko grohne u formi da je to nemoguće. Osim toga, u Europi ( sa mnogo boljom ekipom FKŽ-a, gdje se dosta ulagalo u igrače i plate ) do sada, sve ekipe koje su nas izbacile su bile najjače iz grupe eventualnih protivnika i naravno sve do jedne su se plasirale u grupne faze LŠ ( Hapoel, Plzen ) i LE ( Makabi, Maribor ).

Ako je ovo za tebe "sportska nesreća" i sastavni dio biznisa i da te ovakve stvari ne bi trebale kočiti u daljnjem razvoju i napretku, a mi pričamo o sportskom kolektivu iz BiH ( gdje država, kanton, grad NE STOJI iza tebe,, gdje NEMAŠ PUNO NAVIJAČA, jer većina glupana rezonuje kao ti, a uopšte nije svjesna situacije i šta se dešava oko njih ), gdje nema para i gdje se NE VRETE milioni u sportu, gdje milion maraka znači razliku između uspjeha i propadanja, gdje smo mi u svim segmentima imali nesreću, al bukvalno.

Uostalom, koga boli kifla šta ti misliš i način na koji rezonuješ. U životu nisi zaradio milju maraka, odnosno nisi smislio biznis pa pokušao. Jer da jesi, znao bi da smo mi pali tamo gdje nismo trebali, na zadnjoj stepenici, koja je bila biit ili ne biti. Da smo prodali Svraku, Zolotića, Kvesića i Čolića kao što smo trebali, imali bi barem dva miliona maraka više ( što znači stabilizacija kluba ), da smo dobili pare od Šehe opet bi imali milion više ili da smo prošli u Europi jednom iz četiri pokušaja ( sa dosta jakom ekipom ) umjesto da smo izvlačili najgore moguće protivnike, opet bi imali par miliona više na kontu.

Ti ne bi prepoznao rezon da te potapše po ramenu na ulici i predstavi se.

ps Ne dolazi više živ bio na utakmice, a po mogućnosti lijepo bi bilo da ne pišeš više na ovoj temi. Takvi nam ne trebaju jer unose negativnu atmosferu, jer ionako neće dolaziti na utakmice, jer su ****, jer ne razmišljaju.
ma pojeo si ga jarane, nezalaganje je stari fan NBA. ovo znaci argumentima nekog stavit na mjesto, al djaba kad takvi to ne shvataju pa ce iznova i iznova da more sa istom pricom o tapkanju u mjestu bla bla bla. a to sto smo na pragu najveceg europskog uspjeha od drugog amarovog mandata je nebitno. opusteno pravi zeljovci :D
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 jul 2014, 20:48

Ne znam, po meni je ova utakmica protiv Metalurga opet manji pritisak za nas nego utakmica protiv Lovcena. Tu da smo se okliznuli, ne bi valjalo. A i sada bi bila velika steta propustiti ovu sansu, kada imamo nerijeseno iz prve utakmice.
Treba nam pobjeda, bilo kakva, kvalitet je tu negdje, i po generalnoj procjeni, veoma malo nas dijeli od velikog uspjeha i prolaza u trece pretkolo.
Ubija nas malo ta nerealizacija, ali svakako ohrabruje da nismo primali golove protiv ovakvih ekipa u ove tri utakmice. Ne bi valjalo da bas sada primimo gol, jer bi onda morali dati dva, a to je za nas u ovom trenutku jako tesko. Stoga treba biti maksimalno oprezan.
Nerviraju me mnogi kriticari Nede Turkovica, ali me isto tako nerviraju i oni koji ga brane i koji govore da se radi o dobrom igracu. Kao sada ovi sto su u dvije utakmice vidjeli da on nema pojma kritikuju, a ovi sto ga brane, kazu da je proslo samo dvije ili tri utakmice i da je on dobar, a istovremeno je validno ono misljenje gdje su ovi vidjeli da je on u dvije tri uakmice dobar. Bolje vide ovi sto misle da je dobar, to se misljenje uvazava :mrgreen: . Ja sam isto sklopio neko svoje misljenje o ovom igracu, ali sam oprezan jer se ne moze dati sud kako treba dok ovaj ne odigra bar desetak - petnaest utakmica. Nije on klasa igraca koja upali iz prve i odmah bude prilagodjen i saigracima i sistemu igre. Nekome treba vise vremena da bi proradio zajedno sa ekipom. Da li ce se to desiti sa Nedom, vidjecemo, ali rano je jos za bilo kakvu procjenu. Vec se sada moze vidjeti da on ima nekih prednosti, ali definitivno i mnogo mana, no treba mu nekoliko utakmica da bi se moglo procijeniti sta ce kod njega da prevlada.

Meni je zao sto nemamo drugog napadaca. Steta velika. Dosli smo u poziciju da tu varijantu rezervnog napadaca dobije mali Bajic. On po meni nema te karakteristike, spor je, nije skocan i nije startan, on ne moze da ide na duel igru, ne moze da probije brzinom. Dakle njemu samo cista lopta moze nesto znaciti u blizini gola. Ima dobar udarac koji moze iskoristiti iz blizine, tehnika mu isto nije losa strana, pa bi mogao nesto da izmajmunise, ali bi morala biti bas cista situacija, nikakav duel ili nesto slicno. A za takvo nesto i za cistu loptu , on mora da ima podrsku zadnjeg pasa, gdje opet nemamo tako dobrog kreativca koji bi to uradio. Tako da je Nedo Turkovic u ovom trenutku jedini koga imamo , a koji nije jos uvijek na svom, po pitanju rutine u Zelji. Steta.

No treba biti oprezan i dovoljno hrabar i kao ekipa ovo pregrmiti. uz borbenost koju posjedujemo, mozda malo hrabrije i odlucnije, uz pomoc navijaca, ovo se moze pobijediti. Volio bih da nas dodje mnogo. Trebamo im. I jedni i drugi, koji misle jedno i oni koji misle drugacije, jer Zeljo je jedan i njemu treba nasa podrska.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 20 jul 2014, 20:58

Hajde sutra svani utorak,ne mogu više čekati

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 20 jul 2014, 20:59

gavran je napisao/la:Hajde sutra svani utorak,ne mogu više čekati

Meni mrak na oči pao danas kad sam skontao da je sutra tek ponedjeljak :crazy: :puke:
Ja te volim, volim Željo..

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 20 jul 2014, 21:10

Sad s treninga(mada je trening i dalje u toku), ono sto me jako obradovalo jeste disciplina i atmosfera medju igracima. Igraci su prvo radili po trojica u grupi, dodavanje, igra glavom, onda kretanje i dodavanje medjusobno. Poslije toga par vjezbi na "lezaljkama" ili kako se vec zovu. Onda je uslijedio podjela na 4 grupe sa po 7 igraca, u jednoj je bilo 6 (ukupno 27 igraca na raspolaganju + 2 golamana koji su radili odvojeno sa Karicem). Onda je uslijedilo trcanje oko cunjeva sa dvije lopte u rukama, pa onda vodjenje lopte, pa vodnjenje i nosenje lopte u ruci, sa lijeve strane pa sa desne strane oko cunjeva, s tim da ekipa koja bude posljednja dobija negativan bod. Ekipa koja je najbolja bila dok sam bio na treningu je ona koju su cinili(Zeljkovic, Tomic, Kasic, Kosaric, Kolcic,D. Sadikovic). Kasic je 2x trcao obzirom da je grupa bila od 6 igraca. U medjuvremenu i SEF s Lutvom se prikljucio navijacima na tribinama i pratio trening. Atmosfera je ODLICNA ponavljam jos jednom.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 20 jul 2014, 21:12

Sa Adžemom treninzi su nam mnogo bolji, zahtijevniji i duže traju.

cipiripi22
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi22 » 20 jul 2014, 21:29

vozdra manijaci ja sam novi ovdje...ali pratim forum od pocetka

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 jul 2014, 21:45

Vozdra Cipiripi.

cipiripi22
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi22 » 20 jul 2014, 21:53

samo da kazem za pojacanja...sigurno znam...danas sam sjedio sa covjekom ujutro dolazi u klub na pregovore...Juan manuel Varea...znaci provjereno...sad,hoce li dogovoriti...ne znam

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 20 jul 2014, 21:54

Neka sa informacijama, nemoj ih odmah javno iznositi, čekaj da vide u klubu kako i šta
Ja te volim, volim Željo..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.