FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

invincible1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la invincible1921 » 20 jul 2014, 01:25

bagrcavi je napisao/la:Kako je raji dosadno :lol: :roll:
Prekosutra igramo utakmicu za treće pretkolo, imamo aktivan rezultat, kvalitetniji smo, a oni raspravljaju o nekakvim glupostima...
ubijamo nervozu :D
=\_1921_/=

KogaBrigaZaNick
Kontakt:

Post Postao/la KogaBrigaZaNick » 20 jul 2014, 01:39

Semper je napisao/la:Kvesića i Stanića treba samo zamijeniti tu sam pogriješio i Buačana i Nuspahića, Svraka je defanzivni vezni to mu je prirodna pozicija.Metalurg će igrati strogi bunker tako da nam klasični destruktivac nije potreban a sa Stanićem na beku dobijamo praktički još jedno krilo jer je tu Bučan da pomogne u odbrani. Sadiković ne može u Pofaličkom kreirati napad a da u Želji može.
Ja ti garantujem da će Sadiković postati ekstra igrač i ako Bog da on je taj koji će da nas nosi u budućnosti, stvarno nije fer ocjenjivati momka od 19 godina i srati po njemu nakon nekoliko utakmica u kojima si ih gledao. Da je najgori, on je Željino dijete i kao takvog ga uvijek trebamo podržavati a ne srati po njemu ko grlice.
Ja sam uvjeren da se sastav za revanš protiv Metalurga neće mijenjati, te da ćemo u ovoj tekmi da proradimo i u tom ofanzivnom dijelu.
Griješiš što misliš da nam ne treba jedan destruktivac u igri. Nije Metalurg naivna ekipa i treba nam igrač tipa Hasanovića da prekida neke njihove moguće kontre i opasne napade, čisto zbog činjenice da ako primimo gol mi smo u velikim ****. Pa i protiv Barce se većinom svi brane pa imaju destruktivca u igri (Busquets i poenkad Mascherano), tako da ti ta teorija da nam ne treba detruktivac pada u vodu.
Keep calm and support Željo. Svi na lavor!

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 20 jul 2014, 01:47

Iskreno se nadam da je Bekric, koliko god on bio dobar za ZELJU u proteklim sezonama, ovim svojim potezom zatvorio sebi vrata Grbavice! Gotivio sam ga mozda i vise nego neke koji su ponikli u Zelji a i dan danas srce ostavljaju na terenu za Zelju, a od danas je za mene jedna obicna nula! Daleko mu kuca od Grbavice bila!!! Dizao je sebi cijenu, spominjuci se u kontekstu sa mogucim povratkom u ZELJU, i dizao euforiju medju Manijacima, da bi nas na taj nacin ispalio o otrcao za parama u Uzbekistan! Njemu na cast! Njegov kvalitet nije sporan, al njega smo digli mi Manijaci, i Zeljo je njemu dao vise nego sto je on Zelji, da se razumijemo!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 20 jul 2014, 02:02

Zasto napadate covjeka?? Pa jel igdje rekao/obecao da dolazi u Zelju? Ja koliko znam prica je isla ako me pronadje angazman u inostranstvu n poziv kluba je spreman za razgovor i to je to.
Eto covjek isao i igrao po inostranstvu pa jel iko zna koliko je on to para zaradio pa da mozete pricati da je osigurao sebi egzistenciju?? U danasnje vrijeme kada te jedan stan u Sarajevu kosta oko 100.000 maraka mi trebamo nekome zamjerat sto ide trbuhom za kruhom? Ako je istina da je oprostio dio dugovanja klubu samo zbog toga trebamo covjeku pozelit svu srecu.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 20 jul 2014, 02:05

Neće niko za kikiriki igrati, iako većina ne zasluzuje ni 500 KM.
Čitav život u nogometu, a ne znaš loptu ubaciti. To nije profesionalac nego amater. Tu stvar treba našim igračima objasniti.

Bekric voli Zelju, ali ima i prečih stvari . On je izgleda vise bio zelja navijača nego kluba. Možda je bio neki kontakt, čisto informativno vidjeti kakvi su mu uvijeti.
Mada Bekric je daleko od onog Bekrica, zadnju sezonu je to pokazao. Sigurno da bi sad ovakvom Zelju dobro došao, jer trenutno nemamo igrača ni za prekida, ni za organizaciju napada. Ali opet po meni nije vrijedan velikih para.
Zadnja izmjena: Buu, dana/u 20 jul 2014, 02:10, ukupno mijenjano 1 put.
NO PYRO NO PARTY

KogaBrigaZaNick
Kontakt:

Post Postao/la KogaBrigaZaNick » 20 jul 2014, 02:08

exbabilon je napisao/la:Samir Bekric je jedan od nas, to je nepobitna cinjenica. Ne moze niko iz kluba reci da je zainteresovan za njega, a pri tome mu nudit da igra za platu koliku ima recimo Sadikovic, Bogdanovic... Govorimo o dovodjenju jakog i provjerenog igraca, nekad najboljeg igraca lige, itd. Covjek voli Zelju, ali postuje i sebe i to mu ne smijemo zamjerit. Ima svoju cjenu ispod koje je sigurno debelo bio spreman ici da igra u voljenom klubu, ali mi se nismo pretjerano potrudili da ga dovedemo. Ko nam je kriv, sad cemo molit Boga da uleti kakva frljoka ko u Petrovcu, nema nam druge. Ne kazem da bi s njim u ekipi mi sigurno prosli Metalurg i Omoniu, osvojili titulu, itd.. ali sam siguran da bi u nasu igru unio dimenziju vise, rasteretio sredinu terena, preuzeo na sebe odgovornost i nivo igre ostalih igraca podigao za 20%.

Samiru puno srece u Kazahstanu, nek igra i zaradjuje kad mu je Bog dao. Hvala mu i za ove lijepe rijeci preko portala. Sretno ljudino!

EDIT
Hoce li bit korteo ovaj put?

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 20 jul 2014, 02:11

slika

Eh ovako da sam ja Adžem ja bih postavio u utorak ovako :)

Antolović - Golman zna šta mu je činiti samo bih obrati pažnju da više izlazi i kupi te lopte ukoliko prođu Zelju i Kosorica

Colic/Kvesic - Bekovi od kojih bi zahtjevao da daju 110% jer bi oni trebali skoro najviše trčati, jednostavno da budu igrači koji će grliti aut liniju i koji će ići skroz do protivničkog šesnesterca i nuditi se kao opcija da centriraju

Kosoric - Stoper koji ce jednostavno stajati iza Zeljkovica i pokrivati njegove propuste

Zeljkovic - Malo ispred Kosorica, klasično kako je i igrao(Njega bih stavio ispred Bogdanovića jer je brži)

Tomic - Od njega bih trazio da najvise trči da bude pokretač naših napada, da pokuša sa Jamakom proigrati nešta. Tražio bih da dolazi po svaku loptu i uzima je od štopera i pokrene akciju. Ali opet da ne ide previše visoko.

Svraka - Koliko god mislili da se on ne trudi i ne igra onako kako smo navikli ja bih ga stavio i tražio da bude tu iza Turkovica kupi lopte, pokuša što-šta uraditi driblingom jer moje mišljenje je da je izvrstan igrač jedan na jedan, ali da se vrača i pomaže Tomi u defanzivi

Jamak - Njemu bih dao ulogu da samo kreira akcije, da pokuša nekim potezom izbaciti našeg igrača. Isključivo kada je naš napad da se njemu dijele lopte i da on kreira večinu naših napada. Kada je lopta u protivnika jednostavno neka je tu negdje iza Turkovića.

Stanić/Bajić - Da su tu pored Nede ukoliko bude centaršut da im on spusti loptu ili da pokušaju nekim driblingom, udarcem ili proigravanjem završiti akciju. Očekujem da Colic/Kvesic budu ofanzivniji pa bih njih jednostavno slao više u sredinu, a ne da budu blizu aut linije kao što su i navikli.

Turković - Target men :) Ukoliko idemo preko strana da idu sve lopte na njega i da on pokuša spustiti/šutirati loptu. Ukoliko nemamo opcija da pokuša pronači prostor da primi lotpu, a onda graditi se i prisiliti protivnika da ga faulira.

Poslije uvesti Sadikovića umjesto Svrake, Bučana umjesto Stanića/Bajića i ukoliko štoperi ne budu funkcionisali uvesti Bogdanovića

Još prekide sve da izvodi Jamak :)

Nisam stručnjak, ali dosadno mi pa da predstavim kako bih ja to postavio u utorak :) Mada vjerujem da će Adžem to bolje i da će biti 3:0 za nas ! :D
Zadnja izmjena: jaludovolimte, dana/u 20 jul 2014, 02:12, ukupno mijenjano 1 put.
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

bluesaa
Kontakt:

Post Postao/la bluesaa » 20 jul 2014, 02:11

al ste se na.srali zadnjih 4-5 stranica u roku 6 sati za ne povjerovati. i sve zakuha frajer s pricom o turkovicu i navuce ovog drugog da ispiraju 1000 puta ispranu pricu.

niko nista pametno da napise, vec samo trla baba lan da joj prodje dan. hajmo malo o utakmici, igracima, ocekivanjima itd. a ne vracat se 5 godina unazad, 2 dana pred najvazniju utakmicu ove sezone. ozbiljnosti malo narode, bas vam je dosadno u zivotu.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!

bluesaa
Kontakt:

Post Postao/la bluesaa » 20 jul 2014, 02:14

jaludovolimte je napisao/la:slika

Eh ovako da sam ja Adžem ja bih postavio u utorak ovako :)

Antolović - Golman zna šta mu je činiti samo bih obrati pažnju da više izlazi i kupi te lopte ukoliko prođu Zelju i Kosorica

Colic/Kvesic - Bekovi od kojih bi zahtjevao da daju 110% jer bi oni trebali skoro najviše trčati, jednostavno da budu igrači koji će grliti aut liniju i koji će ići skroz do protivničkog šesnesterca i nuditi se kao opcija da centriraju

Kosoric - Stoper koji ce jednostavno stajati iza Zeljkovica i pokrivati njegove propuste

Zeljkovic - Malo ispred Kosorica, klasično kako je i igrao(Njega bih stavio ispred Bogdanovića jer je brži)

Tomic - Od njega bih trazio da najvise trči da bude pokretač naših napada, da pokuša sa Jamakom proigrati nešta. Tražio bih da dolazi po svaku loptu i uzima je od štopera i pokrene akciju. Ali opet da ne ide previše visoko.

Svraka - Koliko god mislili da se on ne trudi i ne igra onako kako smo navikli ja bih ga stavio i tražio da bude tu iza Turkovica kupi lopte, pokuša što-šta uraditi driblingom jer moje mišljenje je da je izvrstan igrač jedan na jedan, ali da se vrača i pomaže Tomi u defanzivi

Jamak - Njemu bih dao ulogu da samo kreira akcije, da pokuša nekim potezom izbaciti našeg igrača. Isključivo kada je naš napad da se njemu dijele lopte i da on kreira večinu naših napada. Kada je lopta u protivnika jednostavno neka je tu negdje iza Turkovića.

Stanić/Bajić - Da su tu pored Nede ukoliko bude centaršut da im on spusti loptu ili da pokušaju nekim driblingom, udarcem ili proigravanjem završiti akciju. Očekujem da Colic/Kvesic budu ofanzivniji pa bih njih jednostavno slao više u sredinu, a ne da budu blizu aut linije kao što su i navikli.

Turković - Target men :) Ukoliko idemo preko strana da idu sve lopte na njega i da on pokuša spustiti/šutirati loptu. Ukoliko nemamo opcija da pokuša pronači prostor da primi lotpu, a onda graditi se i prisiliti protivnika da ga faulira.

Poslije uvesti Sadikovića umjesto Svrake, Bučana umjesto Stanića/Bajića i ukoliko štoperi ne budu funkcionisali uvesti Bogdanovića

Još prekide sve da izvodi Jamak :)

Nisam stručnjak, ali dosadno mi pa da predstavim kako bih ja to postavio u utorak :) Mada vjerujem da će Adžem to bolje i da će biti 3:0 za nas ! :D
sadikovic umjesto svrake sigurno, hasanovic takodje u prvih 11. tomic bi mogao ispasti a jamak umjesto njega. nuspahic moguce na krilo. takodje bogdanovic umjesto zeljkovica i to je to vjerovatno.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!

jahija

Post Postao/la jahija » 20 jul 2014, 06:43

Jeste pjenili tamo fejsbuku dobro došao samire, molimo te vrati se, a on vas sve ........ ti si naš mi te volimo to je tvoj klub, nikad doći pameti, nikad nikog ne moliti da igra za naš klub ako nema volje, a volja su pare.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 jul 2014, 10:01

znači da rezimiramo priču o posjeti, ako real madrid ove godine ispadne u 1/4 finala lige šampiona, na stadion mu ne bi trebao doći niko, jer se ulažu milijarde a ekipa nazaduje.

i još dok najveći rival dovodi suareza oni sjede :kafa:

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 20 jul 2014, 10:05

Kad je trening danas ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mi smo Željini, Željo je naš!

Glodar
Kontakt:

Post Postao/la Glodar » 20 jul 2014, 10:25

Baja_Zvjerka je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@Baja
1.libo me tuki za to,nije moje kao navijaca da brinem o tome
2.kad se ti organizujes kako treba,politka te ne zanima,ali kad ocekujes i dovodis ljude koji su stranacki podredjeni i 'imaju veze',logicno je da zavisis od njih.Opet pogresan oragnizacijski korak.
3.gdje su te pare i za sta su utrosene?da li za unaprijedjivanje pojedinih segmenata kluba koji ce ti omoguciti ponovnu zaradu(citaj omladinski pogon i uslovi za treniranje)ili za puko prezivljavanje sto je opet pogresan korak u organizacijskom smislu,jer nisi privukao ljude,biznismene,konkretnim prijedlozima i projektima ,a ne supljom pricom!?pa mi godinama pricamo o obnovi Grbavice,a do juce nismo imali projekta.Pa ko ce ozbiljan uloziti u nesto na slijepo?
4.Svaki grad se pretvori u sportski kad ti imas kvalitetan produkt i kad ljudi vide da se tu ozbiljno radi.Nemas dobar proizvod,nema ni ljudi,Vrlo jednostavno.Sto se tice pada Bosne,nisu ostvarili rezultate i plasman u Euroligu.Ljudima dosadilo gledati samo ABA ligu.Uvijek moras nuditi nesto novo.To je biznis.
5.vec postoji zakon koji te oslobadja od dijela poreza ako ulazes u sportske kolektive
6.sportska nesrece je sastavni dio sporta i gubici na bilo kojem polju su sastavni dijelovi svakog biznisa,ali ozbiljne organizacije to ne koci u daljnjem razvoju i napretku.
I da,na kraju...Zato sto ti i takvi slicni pisete ljudima poput mene da se upucam,jer zelim RAZVOJ U 15GOD ce vas na stadionu biti sve manje i manje,sve dok se svi medjusobno ne budete znali,a 'volite' Zelju vise od nas i bitna vam je samo 'ljubav'. :roll:
Osim gluposti koje pišeš, ovo je kretenizam. Turci nas zajebali za pare od Šehića, Kvesić u formi života dobije poziv za A tim i povrijedi se protiv nekih debila iz treće lige jer ga je pogodila lopta u vrh kopačke, Zolotiću slome nogu na utakmici sa Zrinjskim, a onda se povrijedi i Benjo, koji je također igrao u životnoj formi, protiv Plzena. Znači, naša tri najperspektivnija igrača se povrijede u roku od 4-5 mjeseci, reprezentativac toliko grohne u formi da je to nemoguće. Osim toga, u Europi ( sa mnogo boljom ekipom FKŽ-a, gdje se dosta ulagalo u igrače i plate ) do sada, sve ekipe koje su nas izbacile su bile najjače iz grupe eventualnih protivnika i naravno sve do jedne su se plasirale u grupne faze LŠ ( Hapoel, Plzen ) i LE ( Makabi, Maribor ).

Ako je ovo za tebe "sportska nesreća" i sastavni dio biznisa i da te ovakve stvari ne bi trebale kočiti u daljnjem razvoju i napretku, a mi pričamo o sportskom kolektivu iz BiH ( gdje država, kanton, grad NE STOJI iza tebe,, gdje NEMAŠ PUNO NAVIJAČA, jer većina glupana rezonuje kao ti, a uopšte nije svjesna situacije i šta se dešava oko njih ), gdje nema para i gdje se NE VRETE milioni u sportu, gdje milion maraka znači razliku između uspjeha i propadanja, gdje smo mi u svim segmentima imali nesreću, al bukvalno.

Uostalom, koga boli kifla šta ti misliš i način na koji rezonuješ. U životu nisi zaradio milju maraka, odnosno nisi smislio biznis pa pokušao. Jer da jesi, znao bi da smo mi pali tamo gdje nismo trebali, na zadnjoj stepenici, koja je bila biit ili ne biti. Da smo prodali Svraku, Zolotića, Kvesića i Čolića kao što smo trebali, imali bi barem dva miliona maraka više ( što znači stabilizacija kluba ), da smo dobili pare od Šehe opet bi imali milion više ili da smo prošli u Europi jednom iz četiri pokušaja ( sa dosta jakom ekipom ) umjesto da smo izvlačili najgore moguće protivnike, opet bi imali par miliona više na kontu.

Ti ne bi prepoznao rezon da te potapše po ramenu na ulici i predstavi se.

ps Ne dolazi više živ bio na utakmice, a po mogućnosti lijepo bi bilo da ne pišeš više na ovoj temi. Takvi nam ne trebaju jer unose negativnu atmosferu, jer ionako neće dolaziti na utakmice, jer su ****, jer ne razmišljaju.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 jul 2014, 11:02

Dosta vise o Bekricu pojacanjima parama za 2 dana igramo tekmu za 3 kolo imamo rezultat znaci idemo o tome raspravljat.Tako je kako je imamo ovo sto imamo momci se bore rade kolko mogu i znaju i ako prodjemo u 3 kolo treba da im cestitamo .Mi u 3 tekme nismo jos gola primili i to treba da nas ohrabruje nevezano skim smo igrali ali 270 minuta ne primit gola u evropskom takmicenju je za svaku pohvalu.Nemoj da ja ko stariji ovdje galamim.Pomozimo nasem Zelji u utorak.Zeljo nas treba.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 20 jul 2014, 11:17

Kad u utorak navece Turkovic postane heroj Zeljinih navijaca... :)
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 20 jul 2014, 11:24

tako je Alipasino :salut: euroŽeljo, imamo dobar rezultat, samo da ne izgorimo u prevelikoj želji za prolazom dalje, a nebi trebalo. Pa hoce li vise ovu Grbavicu napravit da igramo tu tekme, zamisli punu Grbavicu, taj huk...

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 20 jul 2014, 11:31

Alipasino je napisao/la:Dosta vise o Bekricu pojacanjima parama za 2 dana igramo tekmu za 3 kolo imamo rezultat znaci idemo o tome raspravljat.Tako je kako je imamo ovo sto imamo momci se bore rade kolko mogu i znaju i ako prodjemo u 3 kolo treba da im cestitamo .Mi u 3 tekme nismo jos gola primili i to treba da nas ohrabruje nevezano skim smo igrali ali 270 minuta ne primit gola u evropskom takmicenju je za svaku pohvalu.Nemoj da ja ko stariji ovdje galamim.Pomozimo nasem Zelji u utorak.Zeljo nas treba.
Postali ko pitari, Zeljo nije klub koji treba tom logikom, da su osmi bolje je vec se prodati malezijskim kockarima, al' dok ih naucis, izgubis. Realno tih 270 minuta bez gola su pravi dokaz da se moze uz vrlo malu korekciju, da odigras sa petoligasem u tri tekme je tesko cuvati gol, ajmo Antola po neki Euro rekord.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 20 jul 2014, 11:33

Alipasino je napisao/la:Dosta vise o Bekricu pojacanjima parama za 2 dana igramo tekmu za 3 kolo imamo rezultat znaci idemo o tome raspravljat.Tako je kako je imamo ovo sto imamo momci se bore rade kolko mogu i znaju i ako prodjemo u 3 kolo treba da im cestitamo .Mi u 3 tekme nismo jos gola primili i to treba da nas ohrabruje nevezano skim smo igrali ali 270 minuta ne primit gola u evropskom takmicenju je za svaku pohvalu.Nemoj da ja ko stariji ovdje galamim.Pomozimo nasem Zelji u utorak.Zeljo nas treba.

Tako je buraz pustimo se negative prije smo imali dobru ekipu ali nismo imali srece mozda ce ove godine biti obrnuto i to je fudbal zato i jeste najvaznija sporedna stvar meni je jedino zao sto ne igramo u dolini cupova jer bi duplo bolji bili ali tako je SVI NA KOSEVO

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 20 jul 2014, 11:34

hoce li biti ba' na BHT prenos da mogu ovi sto su dalje gledati :O

CARSON

Post Postao/la CARSON » 20 jul 2014, 11:36

EdoBa je napisao/la:hoce li biti ba' na BHT prenos da mogu ovi sto su dalje gledati :O
nemoj ta pitanja sviju ti :nene: :nene:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 1921zeljeznicar1921, elSaik, Firebase, MojaMalenkost i 115 gostiju.