Ja majke mi ne mogu da vjerujem sta ova dvojica pricaju. Pa de malo ljudi moji ukljucite mozak, malo razmisljajte prije nego kritikujete. Evo za Turkovica poce prica, ljudi 2 tekme pogledali u kojima je ekipa katastrofalno odigrala, covjek nije imao 2,3 prilike da zabije gol ali vec se prica da je panj nevidjeni... Da li ste gledali prvi trening Zelje kada je dosao zajedno sa Pinjuhom (ja jesam) i kakvu je golcinu zabio tada? Ne moze se brate zakljucak donositi na osnovu 5 dodira sa loptom, covjek je tek dosao, navikava se, ekipa se uigrava, teske noge od priprema, pocetak sezone, pa sacekaj makar 10 utakmica koje ces pogledati, saberi sve, oduzmi, pa donesi neki zakljucak a ne odmah pljuvanje po svemu zivom... Najvise me nerviraju pametnjakovici koji misle da nesto znaju a nije odvojio makar 5 minuta pa razmislio o tome sto prica...
Ajmo
prvo pitanje za obojicu: "Koliko para je po vama Zeljo potrosio u posljednjih 5 godina, a koliko zaradio" Otprilike?
Drugo pitanje: "Znate li da zivite u drzavi u kojoj je politika sve? Znate li da sve i jednu tribinu, svlacionicu ili stolicu nije ni jedan klub sam finansirao, nego je to ucinila opstina, kanton? Znate li ko se kod nas pita, kakva smo obecanja dobijali a na kraju dvoranu pored Grbavice sagradi EBENU dvoranu koja nikome ne treba jer mozda nije mogao pronaci vlastiti tal u tom svemu"
Trece pitanje: "Koji je klub u ovoj drzavi najtrofejniji, koji je klub zaradio najvise para od transfera svojih igraca?"
Cetvrto pitanje: "Mislite li da je Sarajevo sportski grad? Da zivi za svoje klubove? Da li vam porazno izgleda cinjenica da na fcb imamo 145 HILJADA lajkova, a nismo prodali ni 2 hiljade clanskih? Koliko prodamo godisnjih? Da li su Bosna u rukometu i Bosna u kosarci nakon prve sezone u ligi prvaka, nakon odlicne sezone u Jadranskoj ligi vec u narednoj sezoni imali drastican pad posjete a koji nije uzrokovan padom kvaliteta nego prolaznom furkom? Da li mislite da su navijaci bili tu jer se Amar vratio, jer smo imali tolike susne godine bez ikakvog trofeja? Da li mislite da su ti isti navijaci otisli jer je kvalitet pao (a harali smo u onoj sezoni sa duplom krunom, jeli sve redom, imali BETON igrace) pa nije bilo ni upola navijaca kao u prvoj sezoni kad se Amar vratio... Da li je opet doslo do zasicenja? Da li je ovo sportski grad, da li stvarno navijaci imaju naviku odlazaka na utakmicu ili im je draze izaci u grad ili gledati na tv-u Chelsea Arsenal? Mislite da bi nesto promijenila cinjenica da sada dovedemo i Zebu i Bekrica i Kajkuta i Grahovca i Alispahica i Zeca? Mislite li da bi udvostrucili posjetu? Mislite li da bi u slucaju dolaska do Playoffa EL napunili Kosevo?"
Peto pitanje: "Sta trenutno nas klub moze ponuditi eventualnom sponzoru osim imena na dresu? Da li reklama na stadionu, evropskim utakmicama i natpis na dresu vrijede npr. 200.000 KM? Bil vi dali toliko za takvu reklamu a nemate zakona o sportu da vas npr. drzava oslobodi tog iznosa prilikom placanja poreza na kraju godine jer ste doprinijeli razvoju sporta?"
Sesto pitanje: "Da li mislite da smo mozda imali sportske nesrece jer smo kao nosioci i prolaska Serifa od nekakvih karinaskih ekipa izvukli ubjedljivo najgoru mogucu u vidu Maccabia i jednog Medunjanina koji je tada tu igrao? Da li mislite da smo imali jednu sportsku nesrecu kada smo za protivnike izvlacili timove od kojih je AMA BAS SVAKI igrao grupnu fazu lige prvaka ili evropske lige i tu postizali izuzetne rezultate? Da li mislite da smo imali sportsku nesrecu da nam se povrijede kljucni mladi igraci za koje smo sigurno mogli dobiti ogromne pare jer bi nastavili sa napretkom u svom fudbalskom razvoju (Kvesic - dobio poziv za reprezentaciju, Zolotic - glavni igrac mlade reprezentacije i Colic - izuzetno bitan igrac za Zelju i jedan od boljih u mladoj repki)? Da li mislite da smo imali sportsku nesrecu da je ogromna recesija u svijetu naisla bas u trenutku kada je nas Svraka zaigrao za reprezentaciju i postizao golove i da nismo mogli dobiti do tada pisljivih 500, 600 hiljada eura za takvog mladog igraca i jos reprezentativca?"
Kada mi argumentovano odgovorite na ova pitanja postavit cu vam onda i jos neka u skladu sa vasim odgovorima... Zna se na koju dvojicu mislim, pa eto razmislite koji dan, ali fkt razmislite, nemojte impulsivno odgovarati tjerajuci svoje ko sivonje i odgovorite nam ovdje, sta je trebalo uraditi sa parama, koliko smo to mi stvarno zaradili, koliko smo potrosili i sl. sve sam naveo u pitanjima... Evo ovaj kaze, nece mene Grbavica vidjeti dok ne bude nova tribina i evropske utakmice na istom stadionu i dok ne kupimo igraca... Pa upucaj se brate, takav Zelji ne trebas, vece si zlo klubu nego tih 10 ebenih KM sto odvojis od dzepa pa ispoljavas neku negativnost na stadionu, na forumu, medju rajom i sl...

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM