FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 19 jul 2014, 13:18

FKZ1921 je napisao/la:Ja mislim da prestrogo kritikujemo nas marketing.Evo tema je revans protiv Metalurga,odnosno najava te utakmice.
Danas je tek subota,i po meni dovoljno vremena da se kvalitetno najavi.Do sada su objavljene osnovne informacije u svim medijioma o terminu uzvratne utakmica. Na oficijelnoj stranici stoji obavijest o utakmici.Od sutra popdne ce se postavljati baneri na tramvajskim stajalistima.U ponedjeljak je press,pozivaju se apsolutno svi koji na bilo koji nacin pune medijski prostor u BiH. Ne znam sta se jos moze uraditi a da se neko,ko inace ne bi dosao na tekmu,motivise da dodje na istu.
Naravno moze bolje,moze vise.Moze umjesto 20 banera ici 120,ali eto,toliko se moze platiti.
Ali,ne znaci da nema jos dobrih ideja. Svi koji smo dobronamjerni,mozemo doprinjeti.Treba pisati klubu,slati prijedloge,ponuditi se da se nasta pomogne,ko moze gdje sta eventualno zavrsiti(stampanje,eventualno neka reklamna pozicija...).Po meni tako trebamo raditi.Treba i kritikovati,ali treba i barem pokusati pomoci.
Neke stvari sa strane izgledaju suvise jednostavne.Ali nisu. Treba znati da svaki mjesec klub mora obezbjediti, u prosjeku oko 130 000 km za neko iole normalno funkcionisanje. Mjesec smota sad pa sad. Zato,osim kritika treba pokusati i pomoci. Ako nista drugo,kupiti kartu i doci na utakmicu.
Nemam ja sta pisati klubu i slati prijedloge to mi je u startu bezveze. Sve to sto si nabrojao je standarno pred tekmu sto odradimo i nisam nista vise ni ocekivao to je ono na sta smo naucili i koliko se klub moze pruziti.
Za moj pojam treba neko u klubu primati platu i razbijati glavu sta napraviti boljim a ne da navijaci salju preijdloge. Nikada ali bas nikada ne treba dovoditi stvari u nivo da navijaci odlucuju o stvarima u klubu to bi bilo isto da navijaci sastavaljaju ekipu i vode treninge.
Navijace treba zanimati igra teren da platim kartu i to je to.
Klubu kao i svake godine zamjeram samo to sto nije obezbjedio kojeg igraca vise jer se moze zaraditi kroz plasman u evropi.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jul 2014, 13:22

pile87 je napisao/la:Navijace treba zanimati igra teren da platim kartu i to je to.
Cijena te karte je jedan od ključnih faktora, mnogo važniji od bilborda, pressica i džinglova.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gavran
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la gavran » 19 jul 2014, 13:26

Virtu4l je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Navijace treba zanimati igra teren da platim kartu i to je to.
Cijena te karte je jedan od ključnih faktora, mnogo važniji od bilborda, pressica i džinglova.
ni cijena nije toliko bitna,skoro svako od nas kocka,pusi,popije koju,na uštrb toga pet KM se može sakupiti za karte

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jul 2014, 13:39

Prije svega ljudi u klubu treba da se zapitaju zašto smo u sezoni 09/10 ostvarili prosjek od skoro 8 milja po utakmici, a u sezoni 11/12 pet hiljada i zašto se taj prosjek smanjio za polovinu u prošloj sezoni. Neko će reći titule, dupla kruna, ali i prošle sezone smo bili u borbi za titulu do pred sam kraj ;)

Ogromne su to oscilacije za najpopularniji klub u državi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 19 jul 2014, 13:44

jedino ko moze privuci navijace na stadion su igraci.dobar tim, sa par dobrih igraca, da se ima sta pogledati i pun ti je stadion. da imas napadaca kojem ne treba 30 sansi da zabije gol, da u 8 utakmica zabije bar jedan gol ako ne moze vise. to plakati, bilbordi, to macku o rep okaci, to je dzaba..

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 19 jul 2014, 13:51

Zasicenje je mozda i najveci rezlog. Sjever i jug zbog svojih specificnosti mozda takodje.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 19 jul 2014, 13:56

Placem... :lol:

slika
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 19 jul 2014, 14:05

[youtube][/youtube]

slika
Zadnja izmjena: corleone87, dana/u 19 jul 2014, 14:08, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 jul 2014, 14:08

marketing protiv plzena je bila (neočekivano) dobra partija u gostima protiv super jakog protivnika. sve ostalo je koja stotina ljudi gore-dole. a i tad je to ostalo bilo dva ili tri džambo plakata (ona s amarom željo te treba).

ChWilla
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 19 jul 2014, 14:15

Virtu4l je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Iskreno sve je moguce mislim da ni Adzem licno nije siguran koliko ova ekipa moze. Ove nam se godine sve otvorilo i ko zna kad ce opet, protivnici po mjeri cek ni trece predkolo nije neprolazno pod uslovom da imas ekipu.Misljenja sam da se ove godine trebalo invenstirati u barem tri igraca.Stopera Kosoric odlicno zatim nekog veznjaka i napadaca.Nije to uslov da bi prosao dalje niti je bilo sta sigurno ali imao bi sta ocekivati...
Taj veznjak je trenutno po meni najbitniji, uz njega bi možda i Nedo došao do izražaja. Ne sviđa mi se Željo kojem je najbitnije da ne primi gol, a ako zabijemo dobro je. Lovćen u dvije utakmice nije stvorio gol šansu. Može se crnogorski fudbal omalovažavati do besvijesti, ali ipak govorimo o ekipi koja je među tri najbolje u CG, protiv njihovih klubova se naši klubovi nisu naigrali. Metalurg nismo gledali, ali izgleda da ni oni ofanzivno nisu uradili skoro ništa, tako da je opet taj defanzivni dio ekipe poprilično zadovoljavajući, ali zbog te filozofije igre Nedo će za pet kola biti etiketiran kao kloc, i slično, a možda nije do njega.

Makednoski komentator je jasno rekao da lako dođemo do 20-25 metara od protivničkog gola (u prvom poluvremenu), ali problem je kako dalje, zato bih volio da dođe Bekrić.
tačno tako. nama fali desetka, a ne devetka, nije slučajno ni što je desetka upražnjena.

sve smislene akcije u skoplju koje smo imali počele su od nede (onu najbolju šansu je nuspahić sam sebi napravio), najčešće bi on fino skidao nabijene lopte, lijepo se okretao i prosljeđivao dalje, čak i uz par super driblinga. ali vezni red nije odradio svoje. vezni red čeka da mu nedo da zadnji pas umjesto da je obratno (tako je i na koševu napravio dva zicera i jedan u CG), umjesto da je obratno. mi jednostavno ne znamo kakav je on napadač, jer zbog bezidejnosti veznog reda on igra njegovu ulogu. momak gine, vraća se, pokušava razigrati, oduzima lopte, radi sve osim onoga što bi trebao...a nije kriv za to. jednostavno vezni red nije ispunio zadatak ni u jednoj od ove tri utakmice.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 19 jul 2014, 14:16

U utorak bi morao Jamak igrati od prve minute.
DRUG NEBI TI PUNCA

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 19 jul 2014, 14:17

ne ceka vezni red da mu nedo da loptu, nego nedo ne igra poziciju koju treba. stalno se vraca negdje nazad a u sesnestercu ga ima najmanje, isto kao da nije napadac.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 19 jul 2014, 14:18

nista od bekrica :thumbdown:
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 jul 2014, 14:20

vraća se jer drukčije nema lopte. a one bezveze nabijene (kojih je najviše) ne mogu nikako skidati tomić i stanić.

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 19 jul 2014, 14:23

ma mozemo mi sad ovdje nagadati svasta. jedino pravo mjerilo da u 4 prijateljske i 3 evropske tj 7 utakmica gola nije dao. ali bude bolje ...

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 19 jul 2014, 14:24

Rizzla je napisao/la:Sanse da Bekric da dodje sve su manje posto imaju opcije Turska i Uzbekistan negdje ce otici...mislim uredu da je frajer ode negdje gdje su mu vece pare i sigurnije, ali nije trebao onda nakve izjave davati...
Jel ovo onaj sto rece da ce Bekric i Kajkut doci u roku od 15-tak dana :lol: Ajd se sam banuj opklada je opklada :mrgreen:
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 19 jul 2014, 14:30

--------------------------Antolović--------------------------
----Kvesić------Kosorić-------Bogdanović---------Stanić
---------------------Svraka---------Tomić------------------
------------------------------Jamak--------------------------
Nuhispahić------------------------------------------Bučan
-----------------------------Turković-------------------------
U utorak bi sa ovim sastavom postigli makar jedan gol. Mislim da Stanić mnogo bolje igra na beku nego na krilu. Također bi probao sa Svrakom u vrhu napada jer ima osjećaj za gol za razliku od Nede.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 jul 2014, 14:31

Znaci "izjalovilo se".

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 19 jul 2014, 14:31

Nisam prije stigao nista napisati,atmosfera odlicna bila,bez ikakvog incidenta,sve super.Od igraca meni se najvise svidio Kosoric i Nuspahic(jedini koji je uputio iole dobar,odmjeren sut).Sto se tice utakmice,vidi se prevelika zelja nasih igraca,velika sloga i moze se reci spremnost,ali realno govoreci fali nam ta jedna 10-ka jer u ovoj ekipi slabo ko ima da zna igrati lopte,ali ja sam vidjeo VOLJU,ZELJU,BORBENOST i to mi je NAJBITNIJE.Pruzat cu podrsku ovim momcima na svakom mecu sve dok bude ovako i kakvi god rezultati bili!Vidimo se na Hadisonu :wave:
Manijaci Zeljini

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 19 jul 2014, 14:32

Semper je napisao/la:--------------------------Antolović--------------------------
----Kvesić------Kosorić-------Bogdanović---------Stanić
---------------------Svraka---------Tomić------------------
------------------------------Jamak--------------------------
Nuhispahić------------------------------------------Bučan
-----------------------------Turković-------------------------
U utorak bi sa ovim sastavom postigli makar jedan gol. Mislim da Stanić mnogo bolje igra na beku nego na krilu. Također bi probao sa Svrakom u vrhu napada jer ima osjećaj za gol za razliku od Nede.
:urnebes:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Orvel, Ramirez, torbica, voltron30 i 32 gosta.