Nemam ja sta pisati klubu i slati prijedloge to mi je u startu bezveze. Sve to sto si nabrojao je standarno pred tekmu sto odradimo i nisam nista vise ni ocekivao to je ono na sta smo naucili i koliko se klub moze pruziti.FKZ1921 je napisao/la:Ja mislim da prestrogo kritikujemo nas marketing.Evo tema je revans protiv Metalurga,odnosno najava te utakmice.
Danas je tek subota,i po meni dovoljno vremena da se kvalitetno najavi.Do sada su objavljene osnovne informacije u svim medijioma o terminu uzvratne utakmica. Na oficijelnoj stranici stoji obavijest o utakmici.Od sutra popdne ce se postavljati baneri na tramvajskim stajalistima.U ponedjeljak je press,pozivaju se apsolutno svi koji na bilo koji nacin pune medijski prostor u BiH. Ne znam sta se jos moze uraditi a da se neko,ko inace ne bi dosao na tekmu,motivise da dodje na istu.
Naravno moze bolje,moze vise.Moze umjesto 20 banera ici 120,ali eto,toliko se moze platiti.
Ali,ne znaci da nema jos dobrih ideja. Svi koji smo dobronamjerni,mozemo doprinjeti.Treba pisati klubu,slati prijedloge,ponuditi se da se nasta pomogne,ko moze gdje sta eventualno zavrsiti(stampanje,eventualno neka reklamna pozicija...).Po meni tako trebamo raditi.Treba i kritikovati,ali treba i barem pokusati pomoci.
Neke stvari sa strane izgledaju suvise jednostavne.Ali nisu. Treba znati da svaki mjesec klub mora obezbjediti, u prosjeku oko 130 000 km za neko iole normalno funkcionisanje. Mjesec smota sad pa sad. Zato,osim kritika treba pokusati i pomoci. Ako nista drugo,kupiti kartu i doci na utakmicu.
Za moj pojam treba neko u klubu primati platu i razbijati glavu sta napraviti boljim a ne da navijaci salju preijdloge. Nikada ali bas nikada ne treba dovoditi stvari u nivo da navijaci odlucuju o stvarima u klubu to bi bilo isto da navijaci sastavaljaju ekipu i vode treninge.
Navijace treba zanimati igra teren da platim kartu i to je to.
Klubu kao i svake godine zamjeram samo to sto nije obezbjedio kojeg igraca vise jer se moze zaraditi kroz plasman u evropi.