Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 18 jul 2014, 23:26

Uskoro ce traziti ,da se i Aerodrom preseli u Zenicu :) :) Ja ne znam sta lupate,fudbaleri igraju u Zenici :!: :?: Kosarkasi ne mogu u Tuzlu jer Mejdan ne ispunjava vise uslove za ozbiljnu kosarku.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 18 jul 2014, 23:27

neno#4 je napisao/la:Tesko je jednog protivnika dobiti tri puta u pet dana, ali uspjeli smo. Danas je bilo korektno i kao sto sam najavio novi izgled nase reprezentacije. Nadam se sutra makar malo vecoj posjeti, razocarenje veliko..
Znas li rezultate prijasnje dvije tekme..vidim da su bile zatvorenog tipa ;) Hvala unaprijed

Edit: Bit ce sutra sigurno vise raje. Bolji protivnik, vikend...i da, naljutio sam se zbog male posjete...sad cu povesti 7 ljudi sa sobom ;) Kad bi sad svako tako uradio, dobra bi bila posjeta ;) Kako god, ja sam uzeo onaj pack za tri dana :cool:
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 jul 2014, 23:33

Vedad87 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Tesko je jednog protivnika dobiti tri puta u pet dana, ali uspjeli smo. Danas je bilo korektno i kao sto sam najavio novi izgled nase reprezentacije. Nadam se sutra makar malo vecoj posjeti, razocarenje veliko..
Znas li rezultate prijasnje dvije tekme..vidim da su bile zatvorenog tipa ;) Hvala unaprijed

Edit: Bit ce sutra sigurno vise raje. Bolji protivnik, vikend...i da, naljutio sam se zbog male posjete...sad cu povesti 7 ljudi sa sobom ;) Kad bi sad svako tako uradio, dobra bi bila posjeta ;) Kako god, ja sam uzeo onaj pack za tri dana :cool:
Znam rezultate, ali nije za javnost, to su utakmice zatvorenog tipa. Nadam se da ce biti vise ljudi, jer stvarno reprezentacija i ljudi oko nje ovo definitivno nisu zasluzili.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 18 jul 2014, 23:40

Radio sam za zapisnickim obje utakmice, upamtio sam nesto statistike :)

Ne pamtim kada smo bolje sutirali za tri poena. Na poluvremenu 11-17, na kraju se to malo pokvarilo ali je islo preko 55%. Mirza i Mitrovic po 21 poen, Mirza je imao minutazu od 20ak minuta i sut za tri 4-9. Nije forsirao, uglavnom je poene zabijao iz sistema gdje su mu pravili otvoreni sut. Par puta je lijepo nalazio Halilovica na ziceru. Mitrovic je sutirao 6-10 za tri. Pasalic je zabio 10, Sutalo isto. Gordic je imao more asistencija. Stipanovic se bacao na zapisnicki stol za loptom na +30. D.J Cooper vuce nekakvu ozljedu, nije uopste bio agresivan za 5-6 minuta na parketu. Od ostalih Kikanovic solidno, nije ni dobio puno lopti, Gajic borbeno i dobar u skoku ali ne vjerujem da je kvalitet za repku, bek bez suta.

Bjelorusi sa druge strane su suterska ekipa. Sutirali su 40% za 2 i 45% za tri poena uz 10 pogodjenih trojki. Ne znam sta vise reci o njima, atipicni su. Vodi ih neki srbijanski trener. Otprilike su svi istog kvaliteta, svi otprilike isto igraju. U prijateljskoj prije par dana dobili smo ih 84-77, Mirza nije igrao.

Italija je odron od reprezentacije, ali razumljivo je jer su otkazali haman svi. Barnjani, Galinari, Belineli, Hackett, Gentile mladji. Od ove ekipe koja je veceras igrala samo bi Datome, Cusin i Aradori. Suterska druzina, ispalili su bruku trica a pogadjali mozda svaku sestu. Crnogorci takodjer igraju bez pola tima, skoro svi centri su im otkazali (Pekovic, Dubljevic, Vucevic), a doputovali su bez Tyresa Ricea. Nisu nista posebno odigrali, jako u odbrani i iz kontre su kaznjavali Talijane. Promasili su 10ak bacanja, pogodili dvije trojke i opet pobjedili sa 16 razlike.
Milko Bjelica najzvucnije ime, Sehovici solidni (mladji se zamalo nije pobio sa Aradorijem), solidni i Nikola Ivanovic i Mihailovic.

Posjeta losa, ali jbg, razumljivo je u neku ruku. Vecina ljudi radi do 5 sati. Kazu da ce sutra biti prijenos na BHT-u.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 jul 2014, 23:59

Imal i sad izgovora ko i za Island u rukometu?
Ovo je sramota,svetinju što dalje od glavnog grada.
Ja se od prvog spomena da bi se mogla u Tuzli kval. utakmica igrat radujem,pa onda tražio jel sigurno,hoćel bit VB il Island,datum koji je,pa sad kad će ulaznice krenut.Vjerujem da su i mnogi drugi tako iz Tuzle.Bilo koji drugi grad bi napunio dvoranu protiv Bjelorusije.
Pišite šta god hoćete,zovite kompleksašem al ne treba se preko ovog prešutit.
Nad tobom sunce najljepše sja

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 19 jul 2014, 00:08

Bravo za pobjedu. :thumbup:
Eh sad što me zanima je zašto se j*benom Saraj'vu uvijek podvlađuje, kada vidimo da Sarajlijama živo puca ona stvar za državnim selekcijama. Pa dajte ljudi zar se ne mogu barem pripremne utakmice dodijeliti nekom drugom gradu, gdje bi nastup reprezentacije bio atrakcija. I čuj ovog "provincijalci". :lol: Uživaj jarane u asfaltiranoj njivi. :salut:
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 jul 2014, 00:18

pinoglavi je napisao/la:Imal i sad izgovora ko i za Island u rukometu?
Ovo je sramota,svetinju što dalje od glavnog grada.
Ja se od prvog spomena da bi se mogla u Tuzli kval. utakmica igrat radujem,pa onda tražio jel sigurno,hoćel bit VB il Island,datum koji je,pa sad kad će ulaznice krenut.Vjerujem da su i mnogi drugi tako iz Tuzle.Bilo koji drugi grad bi napunio dvoranu protiv Bjelorusije.
Pišite šta god hoćete,zovite kompleksašem al ne treba se preko ovog prešutit.
Identicna situacija. S nestrpljenjem ocekujem tu utakmicu, bez obzira sto je Island u pitanju. Ja sam s dosta prijatelja razgovarao i svi idemo, ako Bog da. Vjerujem da ce Mejdan biti pun, al' eto vidjecemo.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 19 jul 2014, 00:20

Manje vise sve je vec napisano.... Pristojna tekma u kojoj su svi nasi igrali dosta dobro, cesto u odbrani i agresivno, i u kojoj smo napravili i dobar rezultat.... Nisam vidio da je neko spomenuo selektora, a ja bih bas da naglasim njegovu ulogu u ovoj pobjedi.... Savrseno vodjenje utakmice u kojem Bjelorusima nije ostavio ni nadu.... Covjek prepozna trenutak, koristi time out nakon kojeg svaki put podignemo nivo igre, cita nase i protivnicke igrace....
Kombinovanje igraca na neki atipican nacin za nasu reprezentaciju.... Nije znacilo da ce Pasalic mijenjati samo Gordica ili "Amera".... Da ce Andrija mijenjati Kikana...itd....
Niti previse "opusten" niti previse "agresivan"....Taman.... :)
I na sve to je dosla dobra igra momaka i ubjedljiva pobjeda.....rekao bih rutinska.....
Jedva cekam sutra Talijane...... pa poslije polufinale na Ilidzi.... ;)

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 19 jul 2014, 00:45

Nažalost živim u Sarajevu i na prozivke ljudi iz drugih gradova moram priznati da vam je svaka na mjestu. :thumbup: :(

Utakmice su nažalost u Sarajevu postale jedini razlog da se napravi slika za FB, nabaci selfie i da se bude uslikan za klix-a. SS.ba i drugih portala, a ne da se isprati i navija jer je to valjda i glavni cilj dolaska. Najbolje se vidjelo to kroz dobre rezultate RK, KK Bosne gdje je većina išla jer je to bilo in i furka u gradu. Kad je splasnulo rijetko tko je dolazio više, znam najbolje jer većinu utakmica ispratim i pogledam i haman 90% publike čine isti ljudi i iste face zaljubljenici u određeni sport. Sarajevo ne zaslužuje više nijednu utakmicu repke u svim sportovima odavno, ali je kap koja je prelila čašu sigurno blamaža protiv Islanda i praznih tribina. Jednostavno nemamo više žare i volje da ispratimo i bodrimo naše momke na način koji to dolikuje gradu od najmanje 400.000 stanovnika, svidjelo se to nekome ili ne tako je. Ako se i skupi veći broj atmosfera je pozorišna, gleda se, poneki aplauz i malo navijanja, da nam nije bilo BH Fanaticosa protiv Islanda vjerujem da bi već u prvom meču sve riješeno bilo u korist gostiju. Mislim da je red da Visoko, Cazin i Goražde budu rukometni domaćini, Mejdan i Arena u Zenici košarka itd. Treba manje sredine gurati jer će privući veliki broj raje i sigurno popuniti dvorane. Neko kaže Ramazan, ajde dobro donekle, ali ne posti sve, većina da. Ali sigurno da raja iz centra grada može pogledati tekmu "ubiti 2h" i na iftar sa merakom, ovi iz drugih opština sa tekme pravac u grad na iftar milina i fina promjena. A da iskren budem svaki dan sam skoro u gradu i kafići su prepuni omladine preko dana sigurno polovica da je došla bila bi brojka od 5.000 na tribinama. Ako im sam Mirza nije motivacija i poziv da napune Skenderiju i uživo pogledaju jedinog trenutno našeg NBA igrača ( hvala Bogu od naredne sezone neće biti jedini) koji rešeta mrežice ja stvarno ne znam šta im više treba. Košarka je vazda bila gledana u Sarajevu i raja je sigurno željna dobrih utakmica nakon kraja sa KK Bosnom, ali eto izgleda da ne zaslužujemo više ništa poslije danas. I ovi što kažu raja sa posla, da je tekma bila u 20h gdje će radi iftara, da su stavili u 21h gdje će tada petak svi u grad, poslije je teravija uvijek se nađe neki izgovor i nikako da vam čovjek ugodi. Svaka čast raji koja redovno dolazi na tekme i zbog njih mi je iskrene žao jer ne zaslužujemo da ostanemo bez utakmica reprezentacije, ali ako će se raja opametiti za narednih par god. prvi ću preživjeti bojkot Sarajeva od strane svih saveza.

Hvala gospodinu Harunu i Savezu što su imali dobru želju da nam pruže utakmice repke u gradu i da im vratimo kroz posjećenost i zajednički pomognemo obnovi poplavljenih gradova, ali teško da ćemo opravdati ukazano povjerenje.
Haj i razumijem na fudbalskim utakmicama raja sa djecom ne žele da idu, ali u dvorani nema huligana, bakljada što danas nisu doveli djecu da vide našeg MT, jednog Andriju i ostale momke čija imena često čuju na kraju vijesti u sportskim rubrikama i kroz Euroligu i prvenstva širom svijeta.

Eto sutra je subota, atraktivan protivnik satnica idealna očekujem da popravimo stvar ako je kako moguće, ali čisto sumnjam.

Rezultati iz predmeta "Posjećenost utakmica u Sarajevo": Ocjena 5 ( pet)
Popravni rok(ovi) davno prošli

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: AW: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentati

Post Postao/la VanBasten » 19 jul 2014, 00:54

_dreamer_ je napisao/la: Bez da poticem diskusiju, ali mnoge Sarajlije potcjenjivacki gledaju na ostatak BiH, da ne kazem sta gore. Ne sve naravno, ali dobar broj. Znam jer sam tamo zivio 4 god, a i ozenjen sam sarajkom. Prica joj je kadkad za zice...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Istina. Ono što je meni šega da su tu većinom ljudi koji su prva, ili najdalje druga generacija. dakle, ljudi čiji je babo, ili dedo, došao u Sarajevo 60e, 70e... upravo iz neke "provincije". che guevara, revolucionari, folovi.. da se upišaš

Inače, sport je mrtav u Sarajevu. Nekoć prije na tekme je išla uglavnom mlađa raja, sad ta raja ima i prečeg posla. A mlađi koji bi ih trebali zamjeniti u 9/10 slučajeva biraju kafanu prije tekme. Jbg tako je... vidi se to i po posjeti Derbiju. Kaže loš fudbal, ovo, ono.. ama nije se ni prije 10+ godina igrao puno bolji fudbal, ako je uopće, ali bilo je redovno 20 milja najmanje.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 19 jul 2014, 01:00

Zao mi se sto se o sarajevu stvara ovakva slika,ali opravdane su kritike.
Moram reci a je radni dan I mnogi od nas nisu mogli.meni je licno takav posao da mi nekad ni subota ni nedelja ne znace slobodan dan.ali mislim da je kljucno to sto su ove mladje generacije sarajlija daleko od sporta ,daleko od tog sportskog duha.nijee furka gledat sport,furka je nesto drugo.
Da je pjevo ko od zvezda granda puno bi bilo ,ganjwle bi se opajdare,a na parkingu ispred skenderije bi bilo vise auta nego ljudi na danasnjoj tekmi.
Nazalost to su ove nove reality generacije,I to nam je ogledslo grada.
Nadam se ipak da ce sutra biti bolje ,jer toliko pozitivnih stvari u sportu a mi nikad losiji kao navijaci.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 19 jul 2014, 01:13

Zao mi se sto se o sarajevu stvara ovakva slika,ali opravdane su kritike.
Moram reci a je radni dan I mnogi od nas nisu mogli.meni je licno takav posao da mi nekad ni subota ni nedelja ne znace slobodan dan.ali mislim da je kljucno to sto su ove mladje generacije sarajlija daleko od sporta ,daleko od tog sportskog duha.nijee furka gledat sport,furka je nesto drugo.
Da je pjevo ko od zvezda granda puno bi bilo ,ganjwle bi se opajdare,a na parkingu ispred skenderije bi bilo vise auta nego ljudi na danasnjoj tekmi.
Nazalost to su ove nove reality generacije,I to nam je ogledslo grada.
Nadam se ipak da ce sutra biti bolje ,jer toliko pozitivnih stvari u sportu a mi nikad losiji kao navijaci.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 19 jul 2014, 01:26

Pravila ne postoje... Zenica je u vrijeme utakmica fudbalske reprezentacije BiH u malom, a ja uvijek vidim jako puno Sarajlija... Dvorane ne primaju toliko gledalaca, sportovi su manje popularni u odnosu na fudbal, pa je i procenat navijaca iz drugih gradova (ne nuzno iz Sarajeva) sigurno manji....
Posebno smo nadareni da kad nas dodje vise na utakmicu (nije to slucaj samo u Sarajevu), cekamo prvi kiks ekipe ili odredjenog igraca pa da se nemilosrdno obrusimo sa salvom uvreda i kritika na licnoj osnovi, uz neizostavno spominjanje rodbine.....
Pesimiste koji na negativan rezultat upale svoje posebno radno okruzenje: "Nema...gotovo je ovo... zijanili smo...." da i ne spominjem......
Pa nam jos i zapjevaju kako ih je "zivot razocarao"....Nema veze sto vodimo, oni su i dalje razocarani.....
Tako je u reprezentativnim i klupskim sportovima..... Svjedok sam u Sarajevu da nam je Liga prvaka u rukometu toliko dosadila da nam gostovanje Barselone nista nije znacilo, pa su se gledaoci mogli lako prebrojati..... I u KK Bosna slicno....
Sto se mene tice nek igraju gdje god hoce, sve reprezentacije u svim sportovima, ako ce to znaciti i pobjede....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 jul 2014, 02:27

JHam je napisao/la:Hoce li igrati neki od ovih NBA igraca za Italiju sutra??

Trebali bi dvojica, no teško je doći do tih informacije, možda kasnije nešto pronađem.

Bargnani i Galinari, ne.

Amarkony
Kontakt:

Post Postao/la Amarkony » 19 jul 2014, 13:54

Znaci, nikad nismo imali jaci roster:

DJ Cooper: 1. PG - po statistikama se vidi da nije sebican - razigravac. Nema puno izgubljenih, solidan sut itd. Sigurno odlican igrac i sto je najbitnije postovace trenera i njegove odluke. Prednost u odnosu na Wrighta-bolji sut i veca sklonost razigravanju saigraca. Ma zna Ivanovic sta radi. Moze ga mijenjati odlicni Adamovic, ili Wright.
Nemanja Gordic: 2. SG Ovaj momak je vazda bio za dvice, odnosno pozicije Shooting Guarda, iako je kod nas vecinom igrao playa. Fantastican igrac, u kojem god je klubu igrao bio jedan od glavnih igraca. Kada se Djedovic vrati upada na ovu poziciju, a do tad moze ga extra mijenjati i Pasalic koji ima i odlican sut i odlican je sa loptom.
Nemanja Mitrovic: 3. SF Ovo je jedina pozicija na kojoj nemamo vrhunskog igraca, mada je Mitrovic zabio 21 poen jucer. Vrijedi ga probati, mislim da ima odlican sut sto je i najbitnije za ovu poziciju. Svakako tu moze konkurisati i Sutalo. Takodjer neko od mladjih ovdje moze upasti u skorijoj buducnosti (Vrabac, Buza)
Mirza Teletovic: 4. PF World class. U slucaju da vodimo +30 moze ga odmoriti mozda Kikanovic, ili Albijanic, iliTodic (ko god od njih bude u rosteru)?
Jusuf Nurkic: 5. C Centar World class potencijala. Odmah ga gurati u prvu petorku, ali da dijeli minute sa Stipanovicem.

I ono sto je sigurno jos bitnije, vrhunski strateg sa klupe.

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 19 jul 2014, 14:09

Ne mogu Sarajlije ne doći na utakmicu,kada ih nema,kritike uputite ovima što su doselili u Sarajevo,uglavnom Sandžaklijama,koji moraju na koncert Ace Lukasa ili da dilaju panj trave,jbga ne stigne se sve.
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 19 jul 2014, 14:24

MetanorisBack je napisao/la:Ne mogu Sarajlije ne doći na utakmicu,kada ih nema,kritike uputite ovima što su doselili u Sarajevo,uglavnom Sandžaklijama,koji moraju na koncert Ace Lukasa ili da dilaju panj trave,jbga ne stigne se sve.
ne ka.ki!

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 19 jul 2014, 14:28

Koliko je karta za ovaj turnir u skenderiji? :)

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 19 jul 2014, 14:36

THC je napisao/la:Koliko je karta za ovaj turnir u skenderiji? :)
5 tribine, 7 parter

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 19 jul 2014, 14:56

Nadam se da će u 5 počet a ne da sjedim sat i po u praznoj dvorani ko juče

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: UtdBiH21 i 12 gostiju.