FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Da nam je Muslimovic Zlatan 

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- undefined007
- Kontakt:
Realno i objektivno gledajući koliko god smo mi "bolja" ekipa i ekipa koja je pokazala više od njih nama su šanse podobro smanjenje. Kao prvi razlog bih naveo njihov gol u gostima. Drugi razlog je njihova bunker igra na koju mi nemamo adekvatan odgovor. Nije mi jasno zašto Dženo forsira igru iz Jarnijeve ere sa Njemanjom samim u napadu i bezveznim gušenjem Velkoskog na krilu jer sam baš jučer obratio pažnju u prvom poluvremenu je Krste imao par prodora po lijevoj strani al' kad dođe iskosa do 16 ne može da ubaci kako treba ili da da taj neki završni pas ili na 16 povratnu jer mu je igra lijevom nogom očito slabija. Jedino logično objašnjene zašto se Dženo odlučio za ovu formaciju jeste da nije znao kakav napadački potencijal ima protivnička ekipa pa je igrao "opreznije". Što se tiče Bilbije trudio se, borio se, ali ne ide. Ne može se formacija "podrediti" jednom igraču nauštrb ostalih, fudbal je kolektivna igra gdje svi igrači trebaju biti na svojim "pravim" pozicijama sa adekvatnom formacijom gdje može doći do izražaja njihova kreativnost i timski rad. Za revanš bih pokušao samo prvo poluvrijeme 4-2-3-1 sa Velskoskim u špicu, a Duljom i Okićem na krilima. Ukoliko to ne donese rezultat u drugom Ubaciti Bilbiju umjesto Okića, Stojčeva gurnuti lijevo, Hare desno i Nemanja i Velkoski u špicu. A najžalosnije od svega što ćemo se mi ovih bunkera nagledati na Koševu hejbet i što prije moramo naći ili neko formacijsko rješenje ili nekog špica preko 1,90. 

For this reason, I AM LEGEND, predestined for greatness, built for the final hour.
http://www.youtube.com/watch?v=frhgT5CMpjo&hd=1 ;)
SS.23
FK SARAJEVO !
HZ 1987
http://www.youtube.com/watch?v=frhgT5CMpjo&hd=1 ;)
SS.23
FK SARAJEVO !
HZ 1987
-
- Kontakt:
Jedna je istina. Moramo gore otvoriti igru od prve minute i krenuti bas jako. Njima je vaznije da ne ispadnu iz njihove prve lige pa ce i zato gore cuvati vecinu svojih prvotimaca jer sad u nedelju igraju prvenstvenu tekmu a vremena za odmor je ,stvarno malo. Kao rezultat toga mozemo ocekivati bunker ,ponovo...
Sinoc je nasim igracima, obecan dan odmora (danas)...a oko 13 h danas vracaju se sa pomocnog..trening bio. Imao sam pricu sa nasa 2 igraca (nije za foruma). Ali jednu stvar mogu reci jer sam je vidio svojim ocima. Tatko 85% nece igrati . Parkirao je auto i otisao u zavod za sportsku medicinu vidno sepajuci. Na moje pitanje kako noga kaze boli pravo i idem da mi kazu kako i sta. Vidio sa Kovacevica u narandzastom (prvom timu)...znaci to je to...i Dulja je imao isti marker. Ono sto smo i pretpostavljali.
Mi ovo mozemo , vjerujem u nase igrace (jedan moj zakljucak na osnovu ove price sa njima sto sam spomenuo)
Sinoc je nasim igracima, obecan dan odmora (danas)...a oko 13 h danas vracaju se sa pomocnog..trening bio. Imao sam pricu sa nasa 2 igraca (nije za foruma). Ali jednu stvar mogu reci jer sam je vidio svojim ocima. Tatko 85% nece igrati . Parkirao je auto i otisao u zavod za sportsku medicinu vidno sepajuci. Na moje pitanje kako noga kaze boli pravo i idem da mi kazu kako i sta. Vidio sa Kovacevica u narandzastom (prvom timu)...znaci to je to...i Dulja je imao isti marker. Ono sto smo i pretpostavljali.
Mi ovo mozemo , vjerujem u nase igrace (jedan moj zakljucak na osnovu ove price sa njima sto sam spomenuo)
- Sarajlijc@
- Kontakt:
A sta bi sinoc sa Kosticem i Mitrevskim, gdje su bili?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Sta se desava sa Ristom Mitrevskim...mislim ako ce vec Kovacevic na stopera--

FK SARAJEVO.
-
- Kontakt:
mma_hz je napisao/la:Sta se desava sa Ristom Mitrevskim...mislim ako ce vec Kovacevic na stopera--![]()
Pa vidio si sinoc. Kovacevic IN...izgleda da ima prednost nad ovim makedoncem , bar za sada

Zadnja izmjena: fcsforever, dana/u 18 jul 2014, 18:34, ukupno mijenjano 1 put.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Polako samo.
Doce to sve na svoje.
Ja sam takoder ubijeden da cete gore ih uzeti. Bitno je samo da procepi...
Doce to sve na svoje.
Ja sam takoder ubijeden da cete gore ih uzeti. Bitno je samo da procepi...
Pa to i pitam brate..fcsforever je napisao/la:mma_hz je napisao/la:Sta se desava sa Ristom Mitrevskim...mislim ako ce vec Kovacevic na stopera--![]()
Pa vidio si sinoc. Kovacevic In
FK SARAJEVO.
Ja mislim da je previse stranaca,a mozda i nije tacno ko znamma_hz je napisao/la:Pa to i pitam brate..fcsforever je napisao/la:mma_hz je napisao/la:Sta se desava sa Ristom Mitrevskim...mislim ako ce vec Kovacevic na stopera--![]()
Pa vidio si sinoc. Kovacevic In
.Krste,Tatko i Milos..i na klupi Baric u Protic,to su nam sinoc stranci bili...
ne vjerujem da je to..jer bi svakako Mitrevski pa i Kostic ispred Barica bili..

ne vjerujem da je to..jer bi svakako Mitrevski pa i Kostic ispred Barica bili..
FK SARAJEVO.
- Evolution87
- Kontakt:
Mislim da u evropskim utakmicma nema ogranicenog broja stranaca
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Nema.Evolution87 je napisao/la:Mislim da u evropskim utakmicma nema ogranicenog broja stranaca
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
Ma trebao je sinoc ubaciti umjesto nekog od defanzivnih Kostica u spic ,mislim da je bio covjek tu hehheeSarajlijc@ je napisao/la:Nema.Evolution87 je napisao/la:Mislim da u evropskim utakmicma nema ogranicenog broja stranaca

FK SARAJEVO.
Pa recimo da sam malo pretjerao, ali pri ovom rezultatu nam šanse nisu veće od 20 %. E sad kad bi mi imali sreće i malo više lucidnosti pa zabili gol u prvim 30 min ili u prvom poluvremenu onda bi ih povećali na 60 %. Međutim idemo u goste ekipi koja u napadu ne može mnogo ali koja se odlično brani, a ima i šta da brani.kengur je napisao/la:
Hilmo nakon dugo vremena se ne slazem sa tobom. Depresivan si do kosti ovo vise nije oprez nego ono bas. Kako su sanse ba samo 1%. Mi moramo dati 2 gola i mozemo primiti 1 i opet idemo dalje. Dakle moramo se otvoriti, jako rizikovati i dati prvi go. Nakon toga oni se mogu nadati samo da budu izdrzljiviji ali bunker gubi smisao. A ako se otvore ne gine im 5. Oni ce ici na bunker sve dok je bar nerjeseno. Bilbija mora na nazad a Okic na klupu i vidjeces. Prestati sa visokim loptama i ubacivati loptu u prazan prostor (koliko ga ima. Nama oprez vise nema smisla nego otvoreno sa 2 spica i vrlo riskantno, pa ili prolazimo ili primamo 3-4 komada svejedno je. Sanse su 50-50 bar.
Danas sam mnogo pričao sa ljudima koji navijaju i ne navijaju za Sarajevo. Svi su mišljenja kao i većina na ovom forumu, međutim ja sam uvijek nekako ona manjina. Kaže se ne mogu se oni opet tako dobro braniti, vjerujem da ne mogu, ali možemo li mi ponoviti onu igru i presing.... Nadati se je i vjerovati da možemo.

Da li mijenjati neštu u prvih 11, možda, da li igrati sa drugom formacijom (4-4-2), možda.
Ja ne očekujem mnogo, zaista, ali se nadam da je onaj aplauz na kraju utakmice igračima znači nešto i da će im to biti podstrek da iz sebe izvuku i ono još malo snage i znanja imaju.
@
A možda im papiri nisu završeni, znamo mi da zakasnimo s tom papirologijom.
Ne znam zbog čega ovoliko kukate. Pa više je bilo optimizma poslije poraza na Koševu od Dinamo Kijeva.
Plan da ih bombardiramo ubačajima bi trebalo prekrižiti jer su nas tu pojeli i tu nemamo šta uraditi ako su ti ubačaji iz igre; Bilbija nema šanse pored njihovih igrača iz odbrane što se tiče dugih lopti. O kornerima se već može pričati jer bi u tom slučaju Tatomirović i Dupovac mogli nešto uraditi. Meni samo nije jasno zašto naš trener nije promijenio nešto u drugom poluvremenu jer je bilo itekako vidljivo da im na taj način ne možemo ništa. Bilbija mora na klupu, sinoć su svi na zapadnoj tribini bili složni u tome i to je jednostavno tako. Da li će biti bolji ili gori poslije toga, ostaje da vidimo. Duljević zna igrati fudbal i sinoć se vidjelo da će valjati ovom timu.
Tamo se može pobijediti, ali nekom drugom filozofijom igranja od ove koju smo vidjeli sinoć.
Plan da ih bombardiramo ubačajima bi trebalo prekrižiti jer su nas tu pojeli i tu nemamo šta uraditi ako su ti ubačaji iz igre; Bilbija nema šanse pored njihovih igrača iz odbrane što se tiče dugih lopti. O kornerima se već može pričati jer bi u tom slučaju Tatomirović i Dupovac mogli nešto uraditi. Meni samo nije jasno zašto naš trener nije promijenio nešto u drugom poluvremenu jer je bilo itekako vidljivo da im na taj način ne možemo ništa. Bilbija mora na klupu, sinoć su svi na zapadnoj tribini bili složni u tome i to je jednostavno tako. Da li će biti bolji ili gori poslije toga, ostaje da vidimo. Duljević zna igrati fudbal i sinoć se vidjelo da će valjati ovom timu.
Tamo se može pobijediti, ali nekom drugom filozofijom igranja od ove koju smo vidjeli sinoć.
Zadnja izmjena: High, dana/u 18 jul 2014, 19:03, ukupno mijenjano 2 puta.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Samo srece da rano damo gol.hilmo je napisao/la:Pa recimo da sam malo pretjerao, ali pri ovom rezultatu nam šanse nisu veće od 20 %. E sad kad bi mi imali sreće i malo više lucidnosti pa zabili gol u prvim 30 min ili u prvom poluvremenu onda bi ih povećali na 60 %. Međutim idemo u goste ekipi koja u napadu ne može mnogo ali koja se odlično brani, a ima i šta da brani.kengur je napisao/la:
Hilmo nakon dugo vremena se ne slazem sa tobom. Depresivan si do kosti ovo vise nije oprez nego ono bas. Kako su sanse ba samo 1%. Mi moramo dati 2 gola i mozemo primiti 1 i opet idemo dalje. Dakle moramo se otvoriti, jako rizikovati i dati prvi go. Nakon toga oni se mogu nadati samo da budu izdrzljiviji ali bunker gubi smisao. A ako se otvore ne gine im 5. Oni ce ici na bunker sve dok je bar nerjeseno. Bilbija mora na nazad a Okic na klupu i vidjeces. Prestati sa visokim loptama i ubacivati loptu u prazan prostor (koliko ga ima. Nama oprez vise nema smisla nego otvoreno sa 2 spica i vrlo riskantno, pa ili prolazimo ili primamo 3-4 komada svejedno je. Sanse su 50-50 bar.
Danas sam mnogo pričao sa ljudima koji navijaju i ne navijaju za Sarajevo. Svi su mišljenja kao i većina na ovom forumu, međutim ja sam uvijek nekako ona manjina. Kaže se ne mogu se oni opet tako dobro braniti, vjerujem da ne mogu, ali možemo li mi ponoviti onu igru i presing.... Nadati se je i vjerovati da možemo.![]()
Da li mijenjati neštu u prvih 11, možda, da li igrati sa drugom formacijom (4-4-2), možda.
Ja ne očekujem mnogo, zaista, ali se nadam da je onaj aplauz na kraju utakmice igračima znači nešto i da će im to biti podstrek da iz sebe izvuku i ono još malo snage i znanja imaju.
@
A možda im papiri nisu završeni, znamo mi da zakasnimo s tom papirologijom.
- SarajlijaTM
Ne zelim da provociram i nemojte to shvatiti tako,ali svi govorite o aplauzu na kraju tekme. iskreno nisam vas gledao osim kad sam vidio da gubite 0:1,pa upalio da vidim jel greska textualnog prenosa,fkt nisam vjerovao,al nebitno.
Znaci odgledah do kraja i sve sto sam cuo na tv-u su salve zvizduka po zavrsetku utakmice.Mozda je poslje sta bilo drugacije ili je to vas istok ne znam,ali bas se dobro culo,a aplauza nigdje...
Btw.i ja sam misljenja da ce te pregaziti ove norvezane gore,ono malo sto vidjeh,oni veze nemaju...
Znaci odgledah do kraja i sve sto sam cuo na tv-u su salve zvizduka po zavrsetku utakmice.Mozda je poslje sta bilo drugacije ili je to vas istok ne znam,ali bas se dobro culo,a aplauza nigdje...
Btw.i ja sam misljenja da ce te pregaziti ove norvezane gore,ono malo sto vidjeh,oni veze nemaju...
I na istoku je bilo tako...previse se on ceka .High je napisao/la:Ne znam zbog čega ovoliko kukate. Pa više je bilo optimizma poslije poraza na Koševu od Dinamo Kijeva.
[email protected] pogledaj snimak do kraja i vidjeces .."i kada tesko je ".prvo sjever pa potom i istok..
oni zvizduci su kratko trajali dok dijaspora i derbi navijaci nisu izasli.. ;)i protiv Cardiffa ga nikako nije islo..
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 18 jul 2014, 19:09, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.
I predugo se on čeka. Momku treba 10-ak prilika da bi dao jedan gol. Ili on ima problema u glavi ili nas je sve nasamario - što znači da je prosjek. Ruku na srce, ovo drugo mi je uvijek bilo ''bliže'', ali ostaje da vidimo. O uvjetima koje ima je smiješno govoriti. Do njega je.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Nije mi jasno samo kako u 100 situacija sinoc i odlicnih ubacaja uvijek iza stopera ..nikad ono da utrci ispred njega..High je napisao/la:I predugo se on čeka. Momku treba 10-ak prilika da bi dao jedan gol. Ili on ima problema u glavi ili nas je sve nasamario - što znači da je prosjek. Ruku na srce, ovo drugo mi je uvijek bilo ''bliže'', ali ostaje da vidimo. O uvjetima koje ima je smiješno govoriti. Do njega je.
nezz jel prosjek ili sta..al ono sto pruza od kada je dosao u Sarajevo je daleko ispod prosjeka..ne pricam o njegovom trudu vec o prostoj racunici..tj koliko je igrao a koliko je golova dao i asistirao...
FK SARAJEVO.
Trenutno korisnika/ca: Dadox, HyperOS, perodeformero i 45 gostiju.