druze ja sam navijac nisam nikakav ekonomski gigant samo govorim realno ,pratio sam zelju ikad smo bili u grcevitoj borbi za opstanak ali me manje bolilo to sve ,amara gotivim i hvala mu za sve ali mora spustiti tersluk i vidjeti da zeljo nije amar osim glavni za sve nego da treba biti amar osim na celu sa svim koji imaju odredzene zadatke,njedan sponzor ti ti nece doci pokucati na vrata nego ti moras ici njemu sto je i logicno ,meni je krivo sto pravimo gresku 2 puta istu a mogli smo se dici godinu svjetlosnu iznad svih klubova,ovaj gore spominje zujine price kao zujo baca ,pa ja da sam se pitao ja tom liku nebi dao da pridze zelji vec bi ostavio faruka za predsjednika ali osim nije htio tako i to je to ,uglavnom volio bi da bude sve to sto kazes da se ne smaramo negativom pred tekme ii da se svi ti igraci prodaju za milionske odnose ali ..Letach je napisao/la:Prijatelju, vrata naseg Kluba su svima otvorena, pa tako i tebi, sto je Amar vise puta naglasio. Ukoliko imas mogucnost da u Klub doneses recimo 3 miliona eura za pocetak, bujrum donesi, ili jos bolje, ako imas veze u nekom velikom privrednom gigantu koji ce na nas dres staviti svoj logo za nekih milion eura po sezoni, ni to nije lose. Imali smo priliku zadnjih 5, 6 godina svake godine nesto uzeti, sada moramo malo popustiti, jer je situacija takva da se trosilo, a nije se zaradjivalo. Situacija je takva da se moras malo strpiti, sacekati sezonu, dvije da ovi mladji igraci stasaju. Nismo ni mi Bogom dani da svake godine imamo najbolji tim u zemlji, i da meljemo sve pred sobom, tako da je strpljenje sada najbitnije. Moze se uzeti kredit od banke, to nije problem, kupiti 5, 6 ili 10 dobrih igraca, koji ce uzeti pare, odigrati jednu sezonu u Evropi, i ostaviti nas u dugovima do guse. I ja sam Zeljin bolesnik, na svakoj utakmici izgubim glas, pojedem nokte, sto se i tebi sigurno desava, i boli me kad procitam nesto negativno, bilo na portalima ili u novinama, ali ovaj put koji su izabrali ljudi u upravi je najbolji. Za godinu, godinu i pol. imaces Zelju bez dugova, sa igracima iskusnijim godinu dana, a opet mladim, i perspektivnim. Nasa prava price tek pocinje, niko nam ne baca prasinu u oci, vec su nam naprotiv dobro otvorili oci. Para nemamo, imamo oprosten dio poreza koji polako ali sigurno vracamo, i imamo mlade igrace koji ce sa vremenom postati okosnica prvog tima, kraj ovih koji to vec jesu. I sa Stilicem, i sa Dzekom, i sa Dijalibom, i ostalim igracima, mi smo se 5, 6 godina borili za goli opstanak. Napravili smo gresku, jer nismo iskoristili sve one silne trofeje za privlacenje sponzora, a sada su tu ljudi koji je ispravljaju. Pomenuo si Bajica, koji je nas Mediteranskim igrama dao 6 ili 7 golova, bio na meti nekih puno bogatijih klubova, pa smo ga ostavili u Zelji. Govorimo o momku koji ima 20 godina, ne mozes ocekivato da po sezoni zabije 15 komada, jos je igrao mahom kao rezerva Hodzicu. Veliki je pritisak na tim mladicima, specijalno kad igras pred Manijacima, i najmanje sto im treba je negativna energija sa tribina. Samo podrzavati, nista vise. Treninzi su otvorenog tipa, ko god zeli moze doci da se uvjeri u njihov talenat jer ga imaju, samo je pitanje dana kada ce ga pokazati. Sto se Alibasica tice, taj momak je dosao u Zelju da se nametne, to mu nije poslo za rukom, i dobio je slobodne papire. Ne moze niko ocekivati da mladom igracu koji dobije sansu, treba jos neko da ga tjera da trenira vise od onu , da se trudi, to mora znati sam ukoliko zeli igrati u Zelji. to ti govorim, jer visim na Zeljinim treninzima, dodjem nesto kao inventar. Uz to, i da nam na kraju svega dodje neki "amidza" , "dajidza", "sestric" ili ko vec sa parama, treba neki period da se osvoji neki trofej. Ovako, kada se vrati ovaj dug, imaces pravi tim sastavljen od mladih igraca, spremnih da osvajaju trofeje. Za sve treba vremena, to je jednostavno tako. Dacu ti primjer Zeljine ekipe koju su pravili 5 godina, da bi ona nakon toga igrala polufinale Kupe Uefa. Sve je proces, ne moze nista prije vremena.Cuspajz je napisao/la:i prije 3 4 godine su rekli da plan liga prvaka do sada pa evo gledamo je ali na tv ,sve su to ublehari samo imaju kredita sa par titula pa im vjerujemo ,kad su mogli vratiti dug i krenuti od 0 (dzeko kes 1 milion ,bekric 450 e,visca 400,) tad su pojacavali tim i najavljivali trofeje sad odjednom podmladuju ekipu ,tesko je danas prodavati mlade igrace jer vecina koji treniraju fudbal su tatini sinovi inace obicni momci koji imaju talent radije ce u teretanu pa sa 3 km sa curom na kafu poslije u ovom vremenu ,one generacije sa dzekom ,stilom ,cocom ,ajdinom zericom ,zukanovicem nikad necemo imati to nek bude jasno ,na kartama su uzeli pola miliona kad je bilo raje po od 8 do cak 15 milja ona tekma sa borcem,poslovni prostori 15 20 milja kirije ,malih sponzora milion a nemaju feninga ,kako se radi sa mladim igracima dovoljno govori primjer malog alibasica koji je dosao godinu se vrtio nije usao minute i otisao a od jednog bajica recimo koji ce je imao sanse dosta nikad niko nista nije vidio osim gola rudaru ,vracaju se dugovi a za 3 god ce biti isti samo ce ovaj put biti druga imena colici ,dzurbuzovici ,bekrici,selimovici i tako u krug ,valjda kad se vracaju dugove i ide se planom ne prave se drugi a ovom timu se duguje sigurno bar 200 300 milja toliko o tome ,uglavnom sve su ovo ublehe koje se serviraju pa je zbog toga 1500 ljudi koji su bolesnici ,i ja sam sam taj bolesnik ali mi smo zeljo moramo uvijek biti konkurentniFaraonTM je napisao/la:Ma čisto sumnjam da će biti ikakvih pojačanja osim eto ako Bekrić ne dođe. Jer u klubu su jasno rekli kakav je plan stoga ne vjerujem da će sebi skakati u stomak makar imali priliku i proći u Play-off Europa lige.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
+1Ajax je napisao/la:Bolje izbaciti Omoniu zaraditi jos vece pare. A onda u cetvrtom krugu igrati protiv jos jaca ekipe od PSV-a i Torina. Pred 35-40.000 ljudihamzaTM87 je napisao/la:Psv,Torino i Hull da se zaradi lova i da bude spektakl, Omonia, Molde/Gorica i Lech/Kalju ekipe sa kojima se sigurno moze igrati..![]()

- invincible1921
- Kontakt:
Ma prvo Metalurg proc pa onda o omoniji kontat ...
Da smo mi ekipa od priej par godina bilo bi 50-50 vako realno je 70-30 ako ne i ivse u njihovu korist. Mi se jedino mozemo osloniti na neku tvrdu igru i pokusat kakvu froljku utrpat u go. Mada nisu ni ovi neka ekipa jer tek sad ce se vidjeti sta znaci igrati LP i EL ono sto pitari pricaju da je isto. Tek sad ce se vidjeti koliko je u ovim "slabijim" ligama prvak ispred konkurencije. Eo poredite plzen i ovaj boleslav sto igra sa sirokim? da ne nabrajam dalje... Zato mislim da ova omonia nije jaka koliko i APOEL , ali da su jaci od nas jesu mada uz malo srece i pravi pritstup sve se moze, ali kao sto rekoh daj prvo utorak da prodje nemoj da bude ko pitarima 0-1 i hajmo kuci placuci...
Btw pa ja je.beno ne vjerujem sa jednim od najjacih kojeficijenata u zrijebu dobili smo makabi nakon izbacivanja serifa znaci pored LIH,LUX itd ti dobijes makabi :S
Strasne ekipe koje smo imali nalijetale su na hapoel, maribor i plazen i sad kad imamo realno po meni najslbiju ekipu daleko od dolaska amara nas je zrijeb kao poceo da gura malo ...pu hebem ti srecu
Da smo mi ekipa od priej par godina bilo bi 50-50 vako realno je 70-30 ako ne i ivse u njihovu korist. Mi se jedino mozemo osloniti na neku tvrdu igru i pokusat kakvu froljku utrpat u go. Mada nisu ni ovi neka ekipa jer tek sad ce se vidjeti sta znaci igrati LP i EL ono sto pitari pricaju da je isto. Tek sad ce se vidjeti koliko je u ovim "slabijim" ligama prvak ispred konkurencije. Eo poredite plzen i ovaj boleslav sto igra sa sirokim? da ne nabrajam dalje... Zato mislim da ova omonia nije jaka koliko i APOEL , ali da su jaci od nas jesu mada uz malo srece i pravi pritstup sve se moze, ali kao sto rekoh daj prvo utorak da prodje nemoj da bude ko pitarima 0-1 i hajmo kuci placuci...
Btw pa ja je.beno ne vjerujem sa jednim od najjacih kojeficijenata u zrijebu dobili smo makabi nakon izbacivanja serifa znaci pored LIH,LUX itd ti dobijes makabi :S
Strasne ekipe koje smo imali nalijetale su na hapoel, maribor i plazen i sad kad imamo realno po meni najslbiju ekipu daleko od dolaska amara nas je zrijeb kao poceo da gura malo ...pu hebem ti srecu
=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Znaci Omonija. Kad je zrijeb za play off? 

Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !
Liverpool !
" onclick="window.open(this.href);return false;
@Cuspajz,imali smo nesposobne ljude u upravi,čitaj Žujo,Faruk,Samir Ahmetbegović,Dželo,Buki i ima ih još tonu koju su parazitirali i doveli klub na rub propasti,sadašnja garnitura ljudi vraca njihove dugove i vodi klub na pravi kolosjek,(da Amar nije otišao sa trenerskog mjesta i ušao u upravu Želje,Željo bi bio sad u rangu Čelika,samo sa mnogo više trofeja) krenulo se sa manjim banalnim stvarima,onda se pomoćni završio,Željo TV,biće još stvari ali je potrebno vrijeme.. Za sponzora neću ništa pričati,samo ću reći da nam neće trebati amidža,dajdža,strina,tetak ako sve ispadne kako treba ..
tako da nije istina da ljudi u klubu čekaju da im sponzor dođe već da se ozbiljno pregovaralo sa nekim kompanijama i da se još pregovara..
Sad svi u utorak na Koševo da podržimo naš klub i da prođemo Makedonce ako Bog da,i nemojte odmah nakon jedne greške pljuvati po igračima,treba nam sabura više nego ikad,treba da ih podržimo svih 90 minuta,da budemo svi kao jedan..
Željezničar za život cijeli !

Sad svi u utorak na Koševo da podržimo naš klub i da prođemo Makedonce ako Bog da,i nemojte odmah nakon jedne greške pljuvati po igračima,treba nam sabura više nego ikad,treba da ih podržimo svih 90 minuta,da budemo svi kao jedan..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Zanimljivo je da već godinama svaka uprava 'vraća dugove od one prethodne', a nikako da se to vrati... baš interesantno, moglo bi reći da je to postao kliše.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
@Cuspajz Ma nema frke drug, samo pozitiva, pa da u utorak razvalimo ako Bog da.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...
Sve si dobro napisao, a pogotovo ovo boldirano!!!Željooooo je napisao/la:@Cuspajz,imali smo nesposobne ljude u upravi,čitaj Žujo,Faruk,Samir Ahmetbegović,Dželo,Buki i ima ih još tonu koju su parazitirali i doveli klub na rub propasti,sadašnja garnitura ljudi vraca njihove dugove i vodi klub na pravi kolosjek,(da Amar nije otišao sa trenerskog mjesta i ušao u upravu Želje,Željo bi bio sad u rangu Čelika,samo sa mnogo više trofeja) krenulo se sa manjim banalnim stvarima,onda se pomoćni završio,Željo TV,biće još stvari ali je potrebno vrijeme.. Za sponzora neću ništa pričati,samo ću reći da nam neće trebati amidža,dajdža,strina,tetak ako sve ispadne kako treba ..tako da nije istina da ljudi u klubu čekaju da im sponzor dođe već da se ozbiljno pregovaralo sa nekim kompanijama i da se još pregovara..

Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Re: Odg: FK Željezničar
minimalnogavran je napisao/la:,malo je stoemirati je napisao/la:SRETAN 47 rodendan nasem sefu! zivio nam jos 100 godina
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ma ja "ako sve ispadne kako treba" pa ce na kraju biti "nešto se izjalovilo" .
Koliko sam to puta čuo u ove zadnje 3-4 godine. Da sam svaki put odvajao marku kad neko to napise ili kaže mogao sam komotno u Brazil.
Koliko sam to puta čuo u ove zadnje 3-4 godine. Da sam svaki put odvajao marku kad neko to napise ili kaže mogao sam komotno u Brazil.
NO PYRO NO PARTY
ne znam u cemu je problem,imaš slucaj Kajkuta čovjek pred potpisom i ode u Grčku jer je imao bolju ponudu,tako i sponzori vagaju,niko ti neće dati pare na lijepe oči,ali ljudi u klubu pokušavaju na sve načine da privuku sponzore, ako ovog jednog privucemo a imamo šanse za to, dobili smo na bingu..Buu je napisao/la:Ma ja "ako sve ispadne kako treba" pa ce na kraju biti "nešto se izjalovilo" .

Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Malo su nam se apetiti ovim zrijebom otvorili.
Nazalost, mi nikad slabiji, ali valjda je tako moralo biti.
Zasto da ne? Omonia jeste jaca, skuplja i iskusnija ali takoder je jedina ekipa od ovih jacih zadnjih pet godina sa kojima bi mogli igrati pa sta bude.
Tako momci, put nam je otvoren sve je do nas sada.
U Utorak trebamo sto vise navijaca. Trebamo prije svega atmosferu da nasim momcima olaksamo, tj pomognemo koliko god znamo i umijemo jer se ovo mora proci na ovakav ili onakav nacin.
Dakle, sada treba marketing odmah poceti. Navijanje mora biti na nivou utakmice sa Plizenom, tj u prevodu da se ovim noge odsjeku u prvih 20 min.
[youtube][/youtube]
Ovo je to sto nam treba u Utorak!
FOZAAAAAAAAAA ZELJOOOOOOOOOOO!!!
Sto se momcadi tice, ocigledno je da nam treba jedan iskusniji stariji napadac, tipa Alen Mesanovic koji ce znati pogoditi, ali takoder moje videnje je da nam za ovu taktiku trebaju i dva dobra, fizicki jaka beba. Ne kazem ja da su ova dva sadasnja losi, ali jednostavno ne ulazi u ovu taktiku a to ce vrijeme pokazati.
Nazalost, mi nikad slabiji, ali valjda je tako moralo biti.
Zasto da ne? Omonia jeste jaca, skuplja i iskusnija ali takoder je jedina ekipa od ovih jacih zadnjih pet godina sa kojima bi mogli igrati pa sta bude.
Tako momci, put nam je otvoren sve je do nas sada.
U Utorak trebamo sto vise navijaca. Trebamo prije svega atmosferu da nasim momcima olaksamo, tj pomognemo koliko god znamo i umijemo jer se ovo mora proci na ovakav ili onakav nacin.
Dakle, sada treba marketing odmah poceti. Navijanje mora biti na nivou utakmice sa Plizenom, tj u prevodu da se ovim noge odsjeku u prvih 20 min.
[youtube][/youtube]
Ovo je to sto nam treba u Utorak!
FOZAAAAAAAAAA ZELJOOOOOOOOOOO!!!
Sto se momcadi tice, ocigledno je da nam treba jedan iskusniji stariji napadac, tipa Alen Mesanovic koji ce znati pogoditi, ali takoder moje videnje je da nam za ovu taktiku trebaju i dva dobra, fizicki jaka beba. Ne kazem ja da su ova dva sadasnja losi, ali jednostavno ne ulazi u ovu taktiku a to ce vrijeme pokazati.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Vecina raje cilja na lovu od Dzekinog transfera..nismo dobili 30 miliona ..pa sad se lupa sto nije ovo ,sto nije ono..nekog ozbiljnog sponozora u BiH tesko mozemo naci..jednostavno nemaju sluha za sport..strance da nafatas moras imati neki rezultat ili plan..nikoga nezanima titula ili kup u BiH i sad da nama neko za to iskesira par miliona.Rad sa mladjim igracima moze privuci sponzore i ljude sa lovom..dok smo dovodili polovnjake iz susjednih drzava islo je dok ima love ..nema love nema polovnjaka..nije bilo zeljenih rezultata u Evropi i gdje naci jakog sponzora pored takvih rezultata.Jedini nacin proizvodi i lovi mlade igrace imaces kakvog takvog uspjeha.Ove godine prodali Zolu ,vjerovatno i Stanu ..solidna lova .Svi bi mi volili da nam sad dovedu 12-13 novih igraca i da gustiramo do kraja sezone ovaj valja ,a ovaj nevalja..na kraju ti igraci pokupe se i idu dalje..mi lovu pukli i nikakvog haira od njih.
Zadnja izmjena: TMmanija2012, dana/u 18 jul 2014, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
hahahahahaahah to jest. Raji je najbolje bilo kad je ja mislim u doba Sime došlo jedno 12 novih igrača pa onda opleti po svakom od njih ko je, kakav je, gdje je igrao? Pa onda kad počne liga ovaj valja, ovaj nije na nivou kakvom je bio u Slaviji npr itd itd.
Ovaj proces u koji nas vodi naša uprava sada je vrlo jednostavan ulaz=izlaz i ulaganje u mlade. Njemački recept koji je zadnjih godina u Evropi pokupio sve simpatije i koji se pokazao kao najbolji. Vrlo brzo mimo toga neće moći ni ovi klubovi tipa City-ja jer će se morati uvesti neki finansijski fer plej. Odavno su u NBA ligi došli do tog nivoa.
Ovaj proces u koji nas vodi naša uprava sada je vrlo jednostavan ulaz=izlaz i ulaganje u mlade. Njemački recept koji je zadnjih godina u Evropi pokupio sve simpatije i koji se pokazao kao najbolji. Vrlo brzo mimo toga neće moći ni ovi klubovi tipa City-ja jer će se morati uvesti neki finansijski fer plej. Odavno su u NBA ligi došli do tog nivoa.
Zeljo je dobio protivnika slicnom sebi neefikasnog
iako je Ciparski nogomet dosta napredovao Omonia je daleko iza Apoela koji je redovan ucesnik grupnih faza.. Omonia voli bunker u gostima nesto kao Haugesund sinoc a kod kuce uz fanaticne navijace pokusavaju nesto.. Ocekujem dva meca tvrda uz maximalno dva gola u dva meca ako Zeljo popravi efikasnost onda su mu sanse dosta vece gol u ranoj fazi meca za Ciprane znaci nokaut i publike i igraca

+1Interista je napisao/la:Zeljo je dobio protivnika slicnom sebi neefikasnogiako je Ciparski nogomet dosta napredovao Omonia je daleko iza Apoela koji je redovan ucesnik grupnih faza.. Omonia voli bunker u gostima nesto kao Haugesund sinoc a kod kuce uz fanaticne navijace pokusavaju nesto.. Ocekujem dva meca tvrda uz maximalno dva gola u dva meca ako Zeljo popravi efikasnost onda su mu sanse dosta vece gol u ranoj fazi meca za Ciprane znaci nokaut i publike i igraca
-
- Kontakt:
Sa temperaturom sam izduro nekako
Svaka cast, orilo je..Mislim da bi onako akusticnu Grbavicu bilo prejako napravit, samo bez atletske..Mislim kada bi zagrmili, da bi se igraci usrali 
Ajmo proc ovo pretkolo, zaradit kesa i probat popunit lavor protiv te neke Omonie,a posle ko zna, u fudbalu je sve moguce..Ja sam zadovoljan, momci se trude samo tako, vidi se da je tim vodjen Zeljinom skolom!!

Ajmo proc ovo pretkolo, zaradit kesa i probat popunit lavor protiv te neke Omonie,a posle ko zna, u fudbalu je sve moguce..Ja sam zadovoljan, momci se trude samo tako, vidi se da je tim vodjen Zeljinom skolom!!
Može se ova omonia proć bog me ne ubio ako se igrači maksimalno angažuju **** sve ako ne može nije to krema fudbala, nit su jači od viktorie ni u kom slučaju samo mudro i pametno odigrati, pa mi u 3 utakmice gola nismo primili, zadnja linija funkcioniše, još samo napad i vezni red da se nađe konačno.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 23 gosta.