Cuspajz je napisao/la:FaraonTM je napisao/la:Ma čisto sumnjam da će biti ikakvih pojačanja osim eto ako Bekrić ne dođe. Jer u klubu su jasno rekli kakav je plan stoga ne vjerujem da će sebi skakati u stomak makar imali priliku i proći u Play-off Europa lige.
i prije 3 4 godine su rekli da plan liga prvaka do sada pa evo gledamo je ali na tv ,sve su to ublehari samo imaju kredita sa par titula pa im vjerujemo ,kad su mogli vratiti dug i krenuti od 0 (dzeko kes 1 milion ,bekric 450 e,visca 400,) tad su pojacavali tim i najavljivali trofeje sad odjednom podmladuju ekipu ,tesko je danas prodavati mlade igrace jer vecina koji treniraju fudbal su tatini sinovi inace obicni momci koji imaju talent radije ce u teretanu pa sa 3 km sa curom na kafu poslije u ovom vremenu ,one generacije sa dzekom ,stilom ,cocom ,ajdinom zericom ,zukanovicem nikad necemo imati to nek bude jasno ,na kartama su uzeli pola miliona kad je bilo raje po od 8 do cak 15 milja ona tekma sa borcem,poslovni prostori 15 20 milja kirije ,malih sponzora milion a nemaju feninga ,kako se radi sa mladim igracima dovoljno govori primjer malog alibasica koji je dosao godinu se vrtio nije usao minute i otisao a od jednog bajica recimo koji ce je imao sanse dosta nikad niko nista nije vidio osim gola rudaru ,vracaju se dugovi a za 3 god ce biti isti samo ce ovaj put biti druga imena colici ,dzurbuzovici ,bekrici,selimovici i tako u krug ,valjda kad se vracaju dugove i ide se planom ne prave se drugi a ovom timu se duguje sigurno bar 200 300 milja toliko o tome ,uglavnom sve su ovo ublehe koje se serviraju pa je zbog toga 1500 ljudi koji su bolesnici ,i ja sam sam taj bolesnik ali mi smo zeljo moramo uvijek biti konkurentni
Prijatelju, vrata naseg Kluba su svima otvorena, pa tako i tebi, sto je Amar vise puta naglasio. Ukoliko imas mogucnost da u Klub doneses recimo 3 miliona eura za pocetak, bujrum donesi, ili jos bolje, ako imas veze u nekom velikom privrednom gigantu koji ce na nas dres staviti svoj logo za nekih milion eura po sezoni, ni to nije lose. Imali smo priliku zadnjih 5, 6 godina svake godine nesto uzeti, sada moramo malo popustiti, jer je situacija takva da se trosilo, a nije se zaradjivalo. Situacija je takva da se moras malo strpiti, sacekati sezonu, dvije da ovi mladji igraci stasaju. Nismo ni mi Bogom dani da svake godine imamo najbolji tim u zemlji, i da meljemo sve pred sobom, tako da je strpljenje sada najbitnije. Moze se uzeti kredit od banke, to nije problem, kupiti 5, 6 ili 10 dobrih igraca, koji ce uzeti pare, odigrati jednu sezonu u Evropi, i ostaviti nas u dugovima do guse. I ja sam Zeljin bolesnik, na svakoj utakmici izgubim glas, pojedem nokte, sto se i tebi sigurno desava, i boli me kad procitam nesto negativno, bilo na portalima ili u novinama, ali ovaj put koji su izabrali ljudi u upravi je najbolji. Za godinu, godinu i pol. imaces Zelju bez dugova, sa igracima iskusnijim godinu dana, a opet mladim, i perspektivnim. Nasa prava price tek pocinje, niko nam ne baca prasinu u oci, vec su nam naprotiv dobro otvorili oci. Para nemamo, imamo oprosten dio poreza koji polako ali sigurno vracamo, i imamo mlade igrace koji ce sa vremenom postati okosnica prvog tima, kraj ovih koji to vec jesu. I sa Stilicem, i sa Dzekom, i sa Dijalibom, i ostalim igracima, mi smo se 5, 6 godina borili za goli opstanak. Napravili smo gresku, jer nismo iskoristili sve one silne trofeje za privlacenje sponzora, a sada su tu ljudi koji je ispravljaju. Pomenuo si Bajica, koji je nas Mediteranskim igrama dao 6 ili 7 golova, bio na meti nekih puno bogatijih klubova, pa smo ga ostavili u Zelji. Govorimo o momku koji ima 20 godina, ne mozes ocekivato da po sezoni zabije 15 komada, jos je igrao mahom kao rezerva Hodzicu. Veliki je pritisak na tim mladicima, specijalno kad igras pred Manijacima, i najmanje sto im treba je negativna energija sa tribina. Samo podrzavati, nista vise. Treninzi su otvorenog tipa, ko god zeli moze doci da se uvjeri u njihov talenat jer ga imaju, samo je pitanje dana kada ce ga pokazati. Sto se Alibasica tice, taj momak je dosao u Zelju da se nametne, to mu nije poslo za rukom, i dobio je slobodne papire. Ne moze niko ocekivati da mladom igracu koji dobije sansu, treba jos neko da ga tjera da trenira vise od ostalih, da se trudi, to mora znati sam ukoliko zeli igrati u Zelji. to ti govorim, jer visim na Zeljinim treninzima, dodjem nesto kao inventar. Uz to, i da nam na kraju svega dodje neki "amidza" , "dajidza", "sestric" ili ko vec sa parama, treba neki period da se osvoji neki trofej. Ovako, kada se vrati ovaj dug, imaces pravi tim sastavljen od mladih igraca, spremnih da osvajaju trofeje. Za sve treba vremena, to je jednostavno tako. Dacu ti primjer Zeljine ekipe koju su pravili 5 godina, da bi ona nakon toga igrala polufinale Kupe Uefa. Sve je proces, ne moze nista prije vremena.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...