FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

phily
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la phily » 18 jul 2014, 10:06

Momci polako sa tim PSV, Torinom i ostalim treba prvo proci ove Makedonce .. ...

FORZA ŽELJO
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

CARSON

Post Postao/la CARSON » 18 jul 2014, 10:06

Format je napisao/la:Prije bi svi da daju golove, napadaci bili, danas ne mozes napadaca naci za lijeka, da je kakav brz , Turkovic ovako ne moze igrat, stil igre mu ne odgovara, on je skoro pa sidras uz malo bolju kretnju. Pa majka mu stara pa mozel naci kakvog igraca u ligi koji ce biti od pomoci kad zagusti. Mali Mesanovic ode u Osijek, ljudi su finansiski gori od nas dva puta, ne shvatam.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

HAJDE LAZARE HAJDE LAZARE ...............HAJDE LAZARE :rol: :rol:

MOSA LJOZE

ljudi mi samo nesta kukamo nema veze ove godine nemamo ekipu ali imamo srece mozda nam se ovo sve sad vraca kad smo pred raspadom zadnje 4 godine smo imali dobru ekipu ali nismo imali srece sada idemo idemo o u grupu EL.

Samo treba lozit raju SVI NA KOSEVO

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 18 jul 2014, 10:13

phily je napisao/la:Momci polako sa tim PSV, Torinom i ostalim treba prvo proci ove Makedonce .. ...

FORZA ŽELJO
Bas tako,al Adzem isto zakazuje,pa sto ne stavi odmah jamaka i svraku,meni je sadikovic beze,i onaj gol je dao slucajno..vec ga guraju.

jahija

Post Postao/la jahija » 18 jul 2014, 10:16

zeljovolim je napisao/la:
phily je napisao/la:Momci polako sa tim PSV, Torinom i ostalim treba prvo proci ove Makedonce .. ...

FORZA ŽELJO
Bas tako,al Adzem isto zakazuje,pa sto ne stavi odmah jamaka i svraku,meni je sadikovic beze,i onaj gol je dao slucajno..vec ga guraju.
Ne guraju ga negi treba da igra mlad je i tako treba, naš igrač mlade treba istrpit da bi zaradili na njima kontaš.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 18 jul 2014, 10:22

FORZA ŽELJO
Koji dio "ove sezone ćemo uvoditi juniore u prvu ekipu i davati im šansu" tebi nije jasan :roll:
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 18 jul 2014, 10:25

jahija je napisao/la:

FORZA ŽELJO
Ne guraju ga negi treba da igra mlad je i tako treba, naš igrač mlade treba istrpit da bi zaradili na njima kontaš.
Puno suplji lopti ima,smeten je dosta. Al Svraka i Jamak su iskusni za ovakve tekme,i imao bi Tomic takodjer s kim igrat.

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 18 jul 2014, 10:29

Kad vidis da pisu da je neko los ili da vadi najboljeg igraca a tekmu nije ni vidio ocima e to je vrh...
Boze sacuvaj kakvih ljudi ima, odgledali ste jednu utakmicu i vi ufatili pricat ovaj ne valja ovaj valja...
Volim te ŽELJO !!
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 18 jul 2014, 10:29

realno rezultat ko rezultat nije baš nešto kad se uzme u obzir sa kakvom ekipom se igralo ,sto se tiče naše ekipe opet imam dojam da adžem nesto glumi pokusavajuci kopirati amara i davajući srceparajuće izjave a tu je relativno kratko ,da se malo osvrnemo na ekipu odbrana je po meni ok dolaskom ovog kosorića iako ne volim vidjeti 2 štopera preko 1 90 cm ali šta se može ,lično mislim da nam treba jedan brz štoper pokretljiv da se malo rastereti odbrana kad protivnici imaju manje brže igrače ,bekovi kvesa i benjo jos su pod uticajem duge pauze i očigledno vode računa više o odbrani nego u napadu radi sampouzdanja da ne bi kakva frljoka ušla sa njihove strane ,vjerujem u njih sa tim da benjo mora skinuti par kg pod hitno ,razumijem sve žena dobra prehrana ali fudbaler si od toga zivis moras voditi racuna o fizičkom izgledu,sredina terena najgore dio ekipe po meni ubjedljivo trenutno iz razloga sto su trkacki jedna velika 0 ,4 igraca je tu koju imaju skoro iste karakteristike zbog toga i ovolika bezidejnost u igri,sadiković mali 18 god veliki znalac ,odličan sut i solidan pregled trka 0 ,borbenost i duel igra -1,hasanovic za njega slobodno mogu reći da ne igra u zelji sad da bi upisao fakultet neki i ispijao kafe po gradu jer ništa kod njeg ne vidim osima da je znao par puta odigrati borbeno inače guši ekipu baš,u veležu koji je bio prosjek lige tad nije imao mjesta u prvom timu ali eto ima mjesta u želji sad ,jamak znalac zna odigrati fenomenalno kad je u formi ali često nakon 50 minuta je igrač manje na terenu ,tomic u padu forme velikom nakon povrede kao i jamak znalac ,trči trudi se ali eksplozivnost slaba ,rezime je da na sredini imamo previse znalaca u ekipi i dizel igraca koju guše jedan drugog i ostatak tima čine lošijim par puta,fali igrac tipa nyeme brz ekslozivan koji je ostale igrace napravio 2 puta bolji nego sto jesu ,svraka je radi njega bio u repki jer je ovaj trčao za obojicu ne znam gdje sad jel dole po australiji ali on bi legao baš baš ,stanic i bučan su mi ok iako mi je stana bolji na beku radi fizicicke spreme gdj lomi protivnike brzinom i ubacivanjem iz drugog plana ,i na krilu može puno kad ga krene,bucan potpuna suprotnost sredine trka i brzina 10 znanje 0 ,da ima tomicevu tehniku igrao bi u evropi negdje u jakom klubu ali sejo mi je drag uvijek daje maksimum i njegov kvalitet brzina i prodornost nam fali kod jos igrača u timu,ovaj novi nuspahic koliko vidim hvale ga a momak mi onako na pogled baca na fudbalera ima taj šmek treba ga gurnuti u igru bar 30 minuta ,nedo turkovic dobar je navijač ali mislim da je ko fudbaler tanak ,treba mu dati priliku jer sredina mu ne daje lopte nikakve vec se sam mora izboriti iako mislim npr da bi jedan selimovic bio puno korisniji od njega u špicu ,mozda i ovom kolčiću dati šansu da vidimo momka ,iskreno ja bi volio da smo selimovica zadrzali ali da igra u napadu kao napadač uvijek jer on na krilu je igrač manje ,ima taj šmek za gol i nezgodan je protivnicima za čuvati ,ako vec pravi tim mladi onda ovoG malog kadeta hadziahmetovica ubaciti u prvi tim i pustit nek igra ,mali ce biti klasni igrač i bojim se da nece dugo biti tu ako se ne postupi ovako ,znaci brz štoper ,kretaivac dobar(bekric ) ,brz defanzivni vezni sa punotrke(nyema ) ,napadac(dialiba :mrgreen: ) ,ok sve dugovi prica ali relativno sramota je ne dovesti par igrača radi nas navijača ipak smo mi zeljo,jedva zvijezda (nista pritiv zvijezde) dovede npr stojanova koji bi za nas bio veliko pojacanje a mi ništa ali hajde valjda bude bolje, VOLIM TE ZELJO :cool:

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 18 jul 2014, 10:35

Bio sam na utakmici u Skoplju.
U najkracem,utakmica dva,po kvaliteti slicna tima.Za nijansu smo bolji od njih i vjerujem da ce to biti dovoljno da ih prodjemo.
Kako je ko igrao?
Uglavnom u okvirima ovih utakmica iz prvog predkola.Nema potrebe za nekim velikim pojedinacnim analizama.Problem je sto i dalje nasi najbolji igraci ne igraju ni blizu svojih realnih mogucnosti.To je ono sto fali,da dizanjem svoje igre dignu ekipu za 20-30%.Zasto ne igraju bolje,ne znam.Da li ce onaj ko je zaduzen za to znati odgovor i nacin kako da to promjeni,nadam se da hoce.
Ono sto je dobro je rezultat.Dakle,odigrali smo prvo poluvrijeme 0:0,to nije lose.Ulazimo u drugo sa blagom prednoscu.Prednost je sto svi vjerujemo da nasi igraci mogu bolje,da su na neki nacin iskoristili pravo na lose igra,na srecu bez velikih posljedica i da naprosto moraju poceti igrati.Prednost je i taj domaci teren,publika na koju ta ekipa Metalurga nije navikla.Oni igraju pred par stotina gledalaca po utakmici,ali daleko od toga da su diletanti.Oni su jedan solidno organizovan klub,privatiziran,sa malim ali urednim budzetom.
Vrlo je moguce da bi bas mi,navijaci, mogli prelomiti ovu drugu utakmicu. Uz malo bolju igru nego na predhodne tri utakmice,mogli bi proci.
Ono sto je sad bitno je to,da pokusamo potpuno zaboraviti pricu o trecem predkolu.Ali bas. Znam da je to intrigantna tema,posebno zbog danasnjeg izvlacenja,ali stvarno nas ta prica o trecem predkolu moze odvesti u pogresnom pravcu.
Sto se tice pripreme ekipe za revans,karantin i ta prica,budite sigurni da ce to biti sve na najvisem nivou odradjeno.
Organizacija ovog odlaska u Skoplje,ponasanje igraca,odnosi medju njima,izmedju njih i strucnog staba...vrhunski.Kao najorganizovanija evropska ekipa.Savrsen red,savrsena disciplina,savrsena organizacija,vjerujte,nema dalje.Licimo na veliki klub.Stvarno sam odusevljen tim segmentom(naprimjer,tri sata prije pocetka utakmice,sef dobija izvjestaj i slike iz svlacionice da je sve spremno,oprema za igrace slozena na police, ko u ligi prvaka). Ovo kako se radi,mora rezultirati dobrim stvarima i po pitanju kvalitete ekipe.Treba malo strpljenja,malo vremena i doci cemo i do dobre ekipe,najdalje,vec za narednu sezonu.
Revans je vec u utorak,i to je jedna od najvaznijih Zeljinih utakmica,koju,kao sto sam napisao,mogu prelomiti Zeljini navijaci.S toga je super,super vazno da dodjemo u utorak na stadion i uradimo svoj dio posla.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 18 jul 2014, 10:43

FKZ1921 je napisao/la:Bio sam na utakmici u Skoplju.
U najkracem,utakmica dva,po kvaliteti slicna tima.Za nijansu smo bolji od njih i vjerujem da ce to biti dovoljno da ih prodjemo.
Kako je ko igrao?
Uglavnom u okvirima ovih utakmica iz prvog predkola.Nema potrebe za nekim velikim pojedinacnim analizama.Problem je sto i dalje nasi najbolji igraci ne igraju ni blizu svojih realnih mogucnosti.To je ono sto fali,da dizanjem svoje igre dignu ekipu za 20-30%.Zasto ne igraju bolje,ne znam.Da li ce onaj ko je zaduzen za to znati odgovor i nacin kako da to promjeni,nadam se da hoce.
Ono sto je dobro je rezultat.Dakle,odigrali smo prvo poluvrijeme 0:0,to nije lose.Ulazimo u drugo sa blagom prednoscu.Prednost je sto svi vjerujemo da nasi igraci mogu bolje,da su na neki nacin iskoristili pravo na lose igra,na srecu bez velikih posljedica i da naprosto moraju poceti igrati.Prednost je i taj domaci teren,publika na koju ta ekipa Metalurga nije navikla.Oni igraju pred par stotina gledalaca po utakmici,ali daleko od toga da su diletanti.Oni su jedan solidno organizovan klub,privatiziran,sa malim ali urednim budzetom.
Vrlo je moguce da bi bas mi,navijaci, mogli prelomiti ovu drugu utakmicu. Uz malo bolju igru nego na predhodne tri utakmice,mogli bi proci.
Ono sto je sad bitno je to,da pokusamo potpuno zaboraviti pricu o trecem predkolu.Ali bas. Znam da je to intrigantna tema,posebno zbog danasnjeg izvlacenja,ali stvarno nas ta prica o trecem predkolu moze odvesti u pogresnom pravcu.
Sto se tice pripreme ekipe za revans,karantin i ta prica,budite sigurni da ce to biti sve na najvisem nivou odradjeno.
Organizacija ovog odlaska u Skoplje,ponasanje igraca,odnosi medju njima,izmedju njih i strucnog staba...vrhunski.Kao najorganizovanija evropska ekipa.Savrsen red,savrsena disciplina,savrsena organizacija,vjerujte,nema dalje.Licimo na veliki klub.Stvarno sam odusevljen tim segmentom(naprimjer,tri sata prije pocetka utakmice,sef dobija izvjestaj i slike iz svlacionice da je sve spremno,oprema za igrace slozena na police, ko u ligi prvaka). Ovo kako se radi,mora rezultirati dobrim stvarima i po pitanju kvalitete ekipe.Treba malo strpljenja,malo vremena i doci cemo i do dobre ekipe,najdalje,vec za narednu sezonu.
Revans je vec u utorak,i to je jedna od najvaznijih Zeljinih utakmica,koju,kao sto sam napisao,mogu prelomiti Zeljini navijaci.S toga je super,super vazno da dodjemo u utorak na stadion i uradimo svoj dio posla.
Samo mala sugestije, mi jesmo veliki klub. Na našim prostorima.

I sve ovo što pričaš je jako lijepo ali to treba da bude normalno i standard za profesionalni fudbalski klub.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 18 jul 2014, 10:44

Jesam li prvi koji će čestitati rođendan našem šefu?

AMAR, AMAR, OSIM, OSIM
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 18 jul 2014, 10:54

Zanima me ako prdjemo sad utorak,jel se odmah sljedeci tekma igra tamo onaj tj.?

CARSON

Post Postao/la CARSON » 18 jul 2014, 10:56

FKZ1921 je napisao/la:Bio sam na utakmici u Skoplju.
Kako je ko igrao?

Svaka cast drug svidja mi se sve sto si napisao treba nam pozitive i da ovo preguramo

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 18 jul 2014, 10:58

AsharaK je napisao/la:Jesam li prvi koji će čestitati rođendan našem šefu?

AMAR, AMAR, OSIM, OSIM
[youtube][/youtube]
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 18 jul 2014, 11:03

phily je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Jesam li prvi koji će čestitati rođendan našem šefu?

AMAR, AMAR, OSIM, OSIM
[youtube][/youtube]
AMAR OSIM BRKO AUTORITET!
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

dobrinja
Kontakt:

Post Postao/la dobrinja » 18 jul 2014, 11:07

I ja sam zato da Adzem proba malog Hadziahmetovica jer mu upravo takav igrac treba..mali ne samo sto ima pregled, brzinu nego zna dodati loptu u pravi trenutak.a nije sebican ...jak je fizicki iako ne izgleda tako...Neka ga proba bar 20 minuta ubaciti...
Cuspajz je napisao/la:realno rezultat ko rezultat nije baš nešto kad se uzme u obzir sa kakvom ekipom se igralo ,sto se tiče naše ekipe opet imam dojam da adžem nesto glumi pokusavajuci kopirati amara i davajući srceparajuće izjave a tu je relativno kratko ,da se malo osvrnemo na ekipu odbrana je po meni ok dolaskom ovog kosorića iako ne volim vidjeti 2 štopera preko 1 90 cm ali šta se može ,lično mislim da nam treba jedan brz štoper pokretljiv da se malo rastereti odbrana kad protivnici imaju manje brže igrače ,bekovi kvesa i benjo jos su pod uticajem duge pauze i očigledno vode računa više o odbrani nego u napadu radi sampouzdanja da ne bi kakva frljoka ušla sa njihove strane ,vjerujem u njih sa tim da benjo mora skinuti par kg pod hitno ,razumijem sve žena dobra prehrana ali fudbaler si od toga zivis moras voditi racuna o fizičkom izgledu,sredina terena najgore dio ekipe po meni ubjedljivo trenutno iz razloga sto su trkacki jedna velika 0 ,4 igraca je tu koju imaju skoro iste karakteristike zbog toga i ovolika bezidejnost u igri,sadiković mali 18 god veliki znalac ,odličan sut i solidan pregled trka 0 ,borbenost i duel igra -1,hasanovic za njega slobodno mogu reći da ne igra u zelji sad da bi upisao fakultet neki i ispijao kafe po gradu jer ništa kod njeg ne vidim osima da je znao par puta odigrati borbeno inače guši ekipu baš,u veležu koji je bio prosjek lige tad nije imao mjesta u prvom timu ali eto ima mjesta u želji sad ,jamak znalac zna odigrati fenomenalno kad je u formi ali često nakon 50 minuta je igrač manje na terenu ,tomic u padu forme velikom nakon povrede kao i jamak znalac ,trči trudi se ali eksplozivnost slaba ,rezime je da na sredini imamo previse znalaca u ekipi i dizel igraca koju guše jedan drugog i ostatak tima čine lošijim par puta,fali igrac tipa nyeme brz ekslozivan koji je ostale igrace napravio 2 puta bolji nego sto jesu ,svraka je radi njega bio u repki jer je ovaj trčao za obojicu ne znam gdje sad jel dole po australiji ali on bi legao baš baš ,stanic i bučan su mi ok iako mi je stana bolji na beku radi fizicicke spreme gdj lomi protivnike brzinom i ubacivanjem iz drugog plana ,i na krilu može puno kad ga krene,bucan potpuna suprotnost sredine trka i brzina 10 znanje 0 ,da ima tomicevu tehniku igrao bi u evropi negdje u jakom klubu ali sejo mi je drag uvijek daje maksimum i njegov kvalitet brzina i prodornost nam fali kod jos igrača u timu,ovaj novi nuspahic koliko vidim hvale ga a momak mi onako na pogled baca na fudbalera ima taj šmek treba ga gurnuti u igru bar 30 minuta ,nedo turkovic dobar je navijač ali mislim da je ko fudbaler tanak ,treba mu dati priliku jer sredina mu ne daje lopte nikakve vec se sam mora izboriti iako mislim npr da bi jedan selimovic bio puno korisniji od njega u špicu ,mozda i ovom kolčiću dati šansu da vidimo momka ,iskreno ja bi volio da smo selimovica zadrzali ali da igra u napadu kao napadač uvijek jer on na krilu je igrač manje ,ima taj šmek za gol i nezgodan je protivnicima za čuvati ,ako vec pravi tim mladi onda ovoG malog kadeta hadziahmetovica ubaciti u prvi tim i pustit nek igra ,mali ce biti klasni igrač i bojim se da nece dugo biti tu ako se ne postupi ovako ,znaci brz štoper ,kretaivac dobar(bekric ) ,brz defanzivni vezni sa punotrke(nyema ) ,napadac(dialiba :mrgreen: ) ,ok sve dugovi prica ali relativno sramota je ne dovesti par igrača radi nas navijača ipak smo mi zeljo,jedva zvijezda (nista pritiv zvijezde) dovede npr stojanova koji bi za nas bio veliko pojacanje a mi ništa ali hajde valjda bude bolje, VOLIM TE ZELJO :cool:

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 18 jul 2014, 11:25

Samo da napišem par stvari što se tiče ždrijeba,vidim raja piše da bi voljeli Budućnost ili Goricu,obje ekipe su zabilježile poraze Bud-Omonia 0-2 i Molde-Gorica 4-1 tako da je to nerealno.
Vrijedi istaći da je Nome Kalju dobio Lecha 1-0 pa ako prođu ja bi njih volio, od ovih svih ekipa Omonia,Torino,Hull,Molde,Psv oni su mi nekako najlošiji.
Samo da prođemo Metalurg, i danas malo sreće, pa možda vidimo i 4. pretkolo!!!
Jel Stana ide definitivno, može li ko potvrditi,za koliko love? :kafa:
VTŽ

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 18 jul 2014, 11:27

Mislim da nam je najveći problem efikasnost krilnih igrača. Kada smo imali "teškog" špica, onda su nam krilni igrači bili ti koji su davali golove. Najbolji primjer Višća i Selimović, a ne treba zaboraviti da su na krilu često igrali i Zeba - Bekrić - Svraka i oni su davali golove.

Trenutno su to Stana i Bučan i mislim da bi oni morali davati više golova, iako im statistika i ne ide baš na ruku po tom pitanju.

Nadam se da će Nuspahić i Bajić (kada igra na krilu) biti efikasniji. Ja tu vidim problem. Vratio bih Stanu na beka i tako otvorio mogućnost da nam krila budu efikasnija.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 jul 2014, 11:27

Omonia i Molde su za nas Real realno... Samo ove 2 ekipe ne bih volio, jer ne bi imali sanse a ne bi neka posjeta bila kao recimo protiv Hulla ili Torina, PSV bojim se da bi nas ubili, a Nome ili Lech tu bi mogli igrat i imali realne sanse da prodjemo, al' sanse 1:6 da ih izvucemo i uz prodjemo Metalurg sto je primarno, jako tesko... Vidjet cemo poslije dzume :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 18 jul 2014, 11:33

Zato svi na džumu zbog nafake!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 43 gosta.