FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

emirati
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la emirati » 18 jul 2014, 08:44

moustapha je napisao/la:Tek kad igras sa ovakvim protivnikom shvatis koliko znaci jedan igrac u napadu tipa Emir Hadzic. Norvezani su postavili takvu igru, gdje su imali jako puno igraca u sredini, pa je tesko nekom kombinatorikom ili individualnim potezima probiti kroz sredinu. Pokusavalo se sa ubacajima sa strana, ali se opet tesko oteti dojmu da je Bilbija i u takvoj igri nemocan, dodatno su mu stvari otezane zato sto je sam bio u spicu.
Duljevic je izgubio mjesto, jer se trazila kombinacija da igraju i Bilbija i Krste, a na kraju smo ostali sa slabijim partijama i jednog i drugog.
Dzeno je prvih 11 trazio prema onome sto su igraci pokazali na pripremnim utakmicama, a vjerujem da je Duljevic bio konstantniji u tim utakmicama da bi i sinoc poceo. Najprostije receno, u revansu ocekujem bolju igru od svih ofanzivnih igraca. Krste, Bilbija, Stojcev i Okic mogu bolje odigrati. Sinoc koliko god da se ponavljalo prije utakmice kako Norvezani nisu naivna ekipa, igraci su opet uzeli to breme apsolutnog favortia.
sad se moze srati po svakome i po treneru da je mogao ovo, mogao ono. koliko je "ulozeno" u ekipu i kako se pisali da na svakoj poziciju imaju dva igraca, ne zna se koji bolji, a kad treba igrati ne ide to bas tako kako se pise. ponavljam ko papagaj ali je cirkus odmah na pocetku napravljen s okupacijom medija. na nivou malih klubova, a ne ozbiljnih kao sarajevo. sad je gotovo, sad dole moras ici na sve ili nista a ako primis gol, donji si. ne vjerujem da ce ovi dole napasti jer imaju rezultat i cekat ce isto kao na kosevu sansu iz kontri. ipak nije sve u parama i igracima..

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 18 jul 2014, 08:44

vjerovatno tj skoro sigurno ova postavka sa slike će početi tekmu u Norge.
1. Bez komplikovanja u zadnjoj fazi napada
1. Bez nabacivanja ( mogu niski) jer im.u odbrani igraju 4 bandere

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 18 jul 2014, 08:53

Ajax je napisao/la: Puzigaca kakav god bio mislim da je jos uvjek puno bolji od Protica.
Ono sto sam uspio do sada vidjeti, Protic i Puzigaca imaju dosta slicnosti u defanzivnom dijelu igre. Dosta su borbeni i idu maksimalno u svaki duel. Prednost koju ima Protic je taj centarsut koji izvodi dosta rutinski, a svaki put zahvati loptu dosta ostro. Puzigaca je vise sa ovom ekipom i dobro se poznaje, pa je s te strane u prednosti. Vidjecemo sta ce biti u Norveskoj, svakako bih volio vidjeti promjenu i na ovoj pozicji, barem jedno poluvrijeme.
#divovi

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 jul 2014, 08:57

moustapha je napisao/la:
Ajax je napisao/la: Puzigaca kakav god bio mislim da je jos uvjek puno bolji od Protica.
Ono sto sam uspio do sada vidjeti, Protic i Puzigaca imaju dosta slicnosti u defanzivnom dijelu igre. Dosta su borbeni i idu maksimalno u svaki duel. Prednost koju ima Protic je taj centarsut koji izvodi dosta rutinski, a svaki put zahvati loptu dosta ostro. Puzigaca je vise sa ovom ekipom i dobro se poznaje, pa je s te strane u prednosti. Vidjecemo sta ce biti u Norveskoj, svakako bih volio vidjeti promjenu i na ovoj pozicji, barem jedno poluvrijeme.
Puzigaca izgleda puno sigurniji u defanzivi od Protica koji djeluje nesiguran ponekad. Isto tako Puzigaca moze zabiti i gol glavom iz kornera. Ipak je njegova primarna funkcija bek ( defanziva ). Tako da ta ubacivanja iz druge linije su postojala i bila su sasvim dovoljna. Sredina terena je dominirala igrom i stvarala prilike. Odbrana odlicna osim jednog kiksa i pada koncentracije. Problem je u napadu i nigdje drugo bio. Puzigaca/Protic je nebitna dilema ako se gleda prolazak u treci krug. Najbitnije je da klub kupi jos jednog vrhunskog gol igraca i nista vise vam nije potrebno. Imate jos oko mjesec dana vremena za to. Ali cim prije to bolje a i veci je izbor igraca.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 jul 2014, 08:59, ukupno mijenjano 1 put.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 jul 2014, 08:58

Pozdrav raja.
Sinoc smo odigrali dosta solidnu utakmicu, kao sto su mnogo vec napisali izostala je realizacija i taj zadnji pas. Ni u jednom segmentu nije zakazala Dzenina taktika-jednostavno imamo takav igracki kadar sto se tice ofanzive. Nismo mi pokusavali samo preko centarsuteva, bilo je dosta pokusaja kroz sredinu gdje je zakazao pomalo Stojcev i bilo je dosta dalekometnih suteva i suteva sa ivice 16-erca medjutim svaki put direktno u golmana. Ne razumijem zasto ste napali na Puzigacu, covjek je odigrao dosta dobro i dva puta nije dobro centrirao. Sto se tice centarsuteva, ne treba tu kriviti Bilbiju, jer ni Velkoski ne bi nista vise napravio cak je nizi od Bilbije koji centimerar. Ja bi samo u revansu uzvrsio zamjenu Okica i Duljevica od prve minute. Po meni je Okic imao najbolju nasu priliku ali ju je upropastio tralljavim sutem. Mi da smo pobijedili 1-0 sa istom ovakvom igrom stizali bi hvalospjevi medjutim ovo je cista nesreca jer su ljudi iz prvog i jedinog suta dali gol. Pozdrav bordo braci i ja sam siguran da cemo proci dalje.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 jul 2014, 09:01

Sta sam ti ja @ Sabinho pricao prije dva dana o Komazecu :roll: :roll: i da vam fali samo jedan profil igraca. Ali bas taj profili moze odluciti koliko cete daleko dogurati u ligi Evrope i dali cete biti prvaci drzave. A i o pojedinim igracima SA. I bas ti igraci su zakazali juce.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 jul 2014, 09:54, ukupno mijenjano 2 puta.

vjesnicar
Kontakt:

Post Postao/la vjesnicar » 18 jul 2014, 09:02

Ima dosta istine...

http://nogomania.ba/sarajevo-razocaralo ... od-evrope/" onclick="window.open(this.href);return false;

...slagali se mi ili ne :oops: :oops:

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 18 jul 2014, 09:20

Realno Sarajevo će se našom ligom prošetati.Međutim utakmica protiv Haugesunda nam govori da bilo koja ekipa sa 4 bandere u odbrani neutrališe napadače Sarajeva.Svi su već rekli da Sarajevu treba napadač tipa Komazec..međutim nije to baš tako sjajno..i nije baš da treba samo napadač..mene lično je negativno iznenadio Šefko Okić..dečko se totalno pogubio,možda je to djelovalo fino međutim malo pažljivije pogledajte njegovo kretanje pa ćete vidjeti dosta propusta u njegovoj igri.Drugo bokovi ..pa zar niko nije u stanju da proba neki solo prodor,da napravi višak,neki prekršaj,penal,nego 5647 centaršuteva koji Norvežani hladno izbiju.Duljević je takođe trebao dobiti bar poluvrijeme a zašto ne i biti starter..

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 18 jul 2014, 09:25

Šalju balave Lutvine pristalice provokativne pp. Ne smiju ovdje ..radi bana , šta li..
Svaka im je Tan ovo ono...komplexi brate i glad. Prvi od njih je @zvjerka..kakanjski inžinjer i kakanjski Tunjo Filipović.
Samo , zahebali su se žestoko...prolazimo ovo..InsAllah

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 jul 2014, 09:46

fcsforever je napisao/la:Šalju balave Lutvine pristalice provokativne pp. Ne smiju ovdje ..radi bana , šta li..
Svaka im je Tan ovo ono...komplexi brate i glad. Prvi od njih je @zvjerka..kakanjski inžinjer i kakanjski Tunjo Filipović.
Meni je najzalosnije sto Zeljovci Norvezane nazivaju amaterima i ravnim sa Zetom a najveci uspjeh u poslijeratnom periodu u Europi im je izbacivanje tad drugoplasiranog tima iz norveske lige. :facepalm:

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 18 jul 2014, 09:54

fcsforever je napisao/la:Šalju balave Lutvine pristalice provokativne pp. Ne smiju ovdje ..radi bana , šta li..
Cuj provokativne... hahahahaugesund :) Kako si samo pun kompleksa, salu podnosis kao balavac od 3 godine... ;)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 18 jul 2014, 10:08

Storm nikad ne bih tebe uvrijedio ti si zadnja osoba kojoj bi bilo šta ružno poželio. Ono "kenjaš" nije uvreda nego žargonski ali eto ti se ljutiš nema veze i onako mi je sad sve svejedno jbg. Mislio sam iskreno ali...... :( Gore nečemo pobijediti to je priča za malu djecu mi smo ispali to je moje mišljenje u svakom slučaju hvala.
Sarajevo ljubavi moja!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 jul 2014, 10:12

sekac je napisao/la:Storm nikad ne bih tebe uvrijedio ti si zadnja osoba kojoj bi bilo šta ružno poželio. Ono "kenjaš" nije uvreda nego žargonski ali eto ti se ljutiš nema veze i onako mi je sad sve svejedno jbg. Mislio sam iskreno ali...... :( Gore nečemo pobijediti to je priča za malu djecu mi smo ispali to je moje mišljenje u svakom slučaju hvala.
Brate koji ti je... Ne mozemo sve odbaciti nakon jedne utakmice! Kvalitetniji smo to se vidjelo i to konacno mora doci do izrazaja u revansu. Jedan nas gol mijenja sve!!!

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 18 jul 2014, 10:13

vjesnicar je napisao/la:Ima dosta istine...

http://nogomania.ba/sarajevo-razocaralo ... od-evrope/" onclick="window.open(this.href);return false;

...slagali se mi ili ne :oops: :oops:
Kakve istine ? Sto nismo imali srece i od 30 suteva nijedna ne udje ...
Ne seri boga ti.
1946

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 18 jul 2014, 10:22

Sabinho je napisao/la:
sekac je napisao/la:Storm nikad ne bih tebe uvrijedio ti si zadnja osoba kojoj bi bilo šta ružno poželio. Ono "kenjaš" nije uvreda nego žargonski ali eto ti se ljutiš nema veze i onako mi je sad sve svejedno jbg. Mislio sam iskreno ali...... :( Gore nečemo pobijediti to je priča za malu djecu mi smo ispali to je moje mišljenje u svakom slučaju hvala.
Brate koji ti je... Ne mozemo sve odbaciti nakon jedne utakmice! Kvalitetniji smo to se vidjelo i to konacno mora doci do izrazaja u revansu. Jedan nas gol mijenja sve!!!
Kako češ gore gol dati kad ovde nisi, kako kad je sve pogrešno bilo i ako bude pogrešno gore kako, 11 iza lopte a ti sa jednim špicom igraš koji to mazgov moraš biti da uradiš?Ljudi gore ako su pametni a jesu nema teorije da promijene stil igre još če na nama biti veči pritisak a imat če Norvežani puno prostora za kontru. Eto što tako mislim a ne znači da manje volim svoje Sarajeno od sinoć naprotiv.
Sarajevo ljubavi moja!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 jul 2014, 10:23

Evo i nakon prespavane noci impresije se nisu smirile. Zao sto svoje prilike nismo realizovali, a oni su iz jedine akcije i jedinog suta prema golu pobjedili, ali jbg to ti je fudbal. Za momke nemam zamjerki, na Dzenu takodjer, neke stvari su se mozda mogle malo drugacije uraditi ali nemam ja kompetencije da to komentarisem.
Igrali smo zaista dobro, lijepo, malo smo se gubili u zavrsnici sto je i razumljivo jer se u nekim trenucima u protivnickom sesnaestercu nalazilo i po sest igraca protivnika, a na kornerima i svih deset :? :? Cilj ne opravdava sredstvo oni su u svojoj nakani uspjeli i ja im cestitam na tome.

Drago mi je da su neki mladi igraci odigrali fantasticnu utakmicu, prije svega Radovac, momak sa 18 godina je izdominirao sredinu terena, kako u ofanzivi tako i u defanzivi. Cimirot standardno dobar, Stojcev takodjer. Napad, ne znam, nemam neku specijalnu zamjerku jer se protiv bunkera jednostavno nije moglo drugacaije ni vise.

Bekovi su isto odradili solidan posao, ali jbg, mozda je moglo bolje. Da smo pobjedili vec bi bili u grupnoj fazi, ali ovako neki ce svakom igracu naci zamjerku. Moja jedina zamjerka, a i volio bih da se malo vise krecu bez lopte, ostalo je sve zadovoljavajuce.

U prvom poluvremenu smo zaista bili nadmocniji i trebali smo zabiti koji gol. Cimirot je onaj svoj prodor trebao zavrsiti sutem prema golu a ne asistencijom... Onda ona akcija kod, mislim prvog kornera, fantasticno zamisljena ali nazalost nije dala rezultata a malo je falilo.
U drugom poluvremenu smo psihicki pali i uvukla se nervoza, mozda zato su igraci trebali biti u karantinu a ne po TV stanicama, kao sto je forumas @emirati govorio. Ali eto uprava i strucni stab su imali najbolju namjeru da privuku sto veci broj gledalaca.

A sto se tice gledalaca, to ti je taj bosanski metnalitet, dzaba i propaganda i jeftine karte i dzaba ulaz, nemamo mi kulturu odlaska na utakmice. Ali valjda sad @fcsforever shvati da sam ja ponekad u pravu.

Sta ocekivati u revansu, po meni nista. Kvalitetniji jesmo u to nema sumnje, ali oni sad imaju prednost i pokusat ce je sacuvati. Ja se ne bih nadigravao, da sam na njihovom mjestu, primjenio bih recept od sinoc jer daje rezultate. Igraci se nesmiju predati, jer ako se predaju ne trebaju ni ici gore, ali koliko je realno ocekivati nesto ne znam.

Ono sto mi je @amy sinoc govorio, da jesmo igrali bolje, jesmo dominirali ali to nazalost nije dalo zeljeni rezultat. Tako ce isto biti i gore, mi napadati oni se braniti i kraj. A mozda je ovako i bolje.

ArsenalSA
Kontakt:

Post Postao/la ArsenalSA » 18 jul 2014, 10:29

Grehota je i pomisliti da se Tatomirovic izbaci iz privh 11!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 jul 2014, 10:32

ArsenalSA je napisao/la:Grehota je i pomisliti da se Tatomirovic izbaci iz privh 11!!!
Kad ovako pogledas, grehota je bilo koga izbaciti iz prvih 11, ne znam, mozda u revasu samo ostaviti Bilbiju na klupi a poceti sa Duljevicem..... Da bi se u kasnijem razvijanju utakmice mogao ubaciti umjesto jednog def veznog i drugi napadac.

ArsenalSA
Kontakt:

Post Postao/la ArsenalSA » 18 jul 2014, 10:39

hilmo je napisao/la:
ArsenalSA je napisao/la:Grehota je i pomisliti da se Tatomirovic izbaci iz privh 11!!!
Kad ovako pogledas, grehota je bilo koga izbaciti iz prvih 11, ne znam, mozda u revasu samo ostaviti Bilbiju na klupi a poceti sa Duljevicem..... Da bi se u kasnijem razvijanju utakmice mogao ubaciti umjesto jednog def veznog i drugi napadac.
Ako cemo realno, sinoc nije trebao Duljevic da promjeni Bilbiju, nego Okica.. Jer je Sevko jakoo lose odigrao, a mi ako vec ganjamo rezultat, onda s dva spica pokusaj.. Veca sansa da ce oni milion centarsuteva pogoditi naseg igraca.. Po meni Bilbija nije bio toliko los, Okic je bio losiji..
I najvise mi je krivo sto Dzeno nije izmjene napravio, kao da imamo 12 igraca koji mogu igrati a ne 18..Ako ne vjerujes igracima na klupi, sto ih onda uopste stavljas na istu... Al lako je biti general poslije borbe..

EdinDzekomo
Kontakt:

Post Postao/la EdinDzekomo » 18 jul 2014, 10:47

ono sinoc je bilo prelose,sa ovakvim igracima,nekakav haugesund te dobije,nemam rjeci
po forumu neki ku..rc.enje fol gigant :lol:
samo ste dokazali da ste jedna obicna mahalska ekipa sa jednim slucajno osvojenim naslovom bih :salut:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Bordo10, Giuseppe1, Gomis99, Hamagara, jurisicduska, napoleon72, Noke995, Oerde i 69 gostiju.