Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Yucca
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Yucca » 17 jul 2014, 15:23

rope11 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Allegri dovodi bolje igrace u narednim godinama, ono sto nam treba. Dosta je bilo conteovih glupih zelja i prosjecnih fudbalera.. Sve sto je trazio doveli su mu i sve su to redom bili prosjecni igraci iz malih izalijanskih klubova... u ligi prvaka uzimamo petnest bodova sad u grupi, serie a osvajamo, tesko ali ipak osvajamo...
Izvini, ali moram se nasmijat na ovo :rol:

Nadam se da bar kod vas nece nadmasiti vlastitu glupost, kada je u zadnji cas stopirao transfer Eriksena za 11 miliona i za iste pare uzeo Matrija. :facepalm:

Meni je jos smijesnije sto su ovdje neki zaludeni Allegriem kao strucnjakom :roll: :roll:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 jul 2014, 15:27

rope11 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Allegri dovodi bolje igrace u narednim godinama, ono sto nam treba. Dosta je bilo conteovih glupih zelja i prosjecnih fudbalera.. Sve sto je trazio doveli su mu i sve su to redom bili prosjecni igraci iz malih izalijanskih klubova... u ligi prvaka uzimamo petnest bodova sad u grupi, serie a osvajamo, tesko ali ipak osvajamo...

Nadam se da bar kod vas nece nadmasiti vlastitu glupost, kada je u zadnji cas stopirao transfer Eriksena za 11 miliona i za iste pare uzeo Matrija. :facepalm:
Da evo bas vidim nakon Allegrija vam cvjeta cvijece :lol:

Prodali ste covjeku dva najbolja igraca iz svoje ekipe Silvu i Ibrahimovica, a da se prikladne zamjene nisu nasle. Isto krivi ga se za Pirla, a Pirlo ce sad redovno igrati kod njega. Problem je bio u Gallianiju koji nije zelio da ponudi Pirlu ugovor na 3 godine vec je nudio ugovor na jednu godinu. Pirlo sezonu kod Allegrija nije igrao jer su ga pratile povrede, odigrao je 20ak utakmica u Serie A kako me sjecanje sluzi..

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 17 jul 2014, 15:28

Ovo postaje BOLESNO ali prvo bolesno. Marotta je pronašao svog čovjeka koji ga podržava u dovođenju polovnih italijana...candreva, cerci, astori :stop:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 jul 2014, 15:29

rio_Ferdy88 je napisao/la:Po meni bolje da ste dali na Sancheza 40 mil, negoli na Iturbea i Marotu po 20, što ste davali.
Za Moratu se slažem, ali Iturbe je meni zvjerka i mislim da će se razviti u strašnog igrača. Roma je napravila odličan posao, uz trenutnu kvalitetu platila i njegov ogroman potencijal i ja bih strašno volio da je Juventus završio taj posao, ali desilo se šta se desilo.

Generalno, svi bi mi htjeli da se u jednom roku odradi par ekstra velikih pojačanja i da onda gradiš neko vrijeme na njima, ali se mora razumjeti i ova uprava koja je puno opreznija nakon što je prošla prijašnjim trenerima tako ispunjavala želje, pa ih je to dovelo na rub propasti.

Uz to, mislim da su oni bili i bit će oprezniji sa velikim novcem zbog nesigurnosti sa trenerima. Conte se svakog ljeta od odlaska spominjao da napušta klub, ima neke druge ambicije, što se sad i pokazalo tačnim. Pa Marotta je na Allegrijevoj presici rekao da oni uopšte nisu bili sigurni da će Conte dugoročno ostati i vezati se nakon tog sastanka prije dva mjeseca, što se i pokazalo tačnim.

Allegri je ogroman rizik, tako da ni on neće dobiti neke velike pare za trošiti. Jer evo, dovedeš igrača za 25 miliona (Diego, Melo, Amauri) i onda dođe sljedeći trener kojem ti igrači ne pašu i nema te nigdje.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 17 jul 2014, 15:29

Alegri je mediokritet i rješenje u zadnji čas. Ništa bolje se nije moglo dovesti za 24 sata koliko su realno imali nakon iznenadnog odlaska Contea.

Ja se samo nadam da isto razmišljaju i glavešine i da već sljedeće sezone ide potraga za perspektivnijim i karizmatičnijim misterom.

Ja očekujem plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone jer ne bi valjalo da i finansijski krenemo u nazad.

Nakon tri skudeta, voljan sam da prespavam godinu, ali samo ako će napraviti rezove koji će imati, za promjenu, pozitivan napredak. Novi početak.

Također, transferi koji će valjati samo Alegriju i s kojim ćemo imati problem kad ovaj nesretnik ode nas mogu mnogo koštati. Nadam se da su toliko pametni i da će pažljivo birati ko se dovodi.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 17 jul 2014, 15:32

tuzlak1987@ taj isti strucnjak Allegri je sa Ibrom i Silvom u ekipi uspio izgubiti 7 bodova prednosti i mi osvojimo titulu te godine od ekipe koja se tek pravila (JUVE) i sa relativno neiskusnim trenerom tj Conteom to je taj strucnjak Allegri :clap: :clap:

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 17 jul 2014, 15:32

IlCapitano je napisao/la:Alexis Sanchez se ni u kakvom scenariju nije mogao dobiti za 30 miliona €.

Što se sigurnosti pojačanja od 30-35 miliona tiče, daleko je to od istine. Samo na Juventusovim primjerima iz prošlosti se to može vidjeti, da ne govorim u nekim drugim evropskim klubovima.
To se odnosilo na Sancheza, dokazan igrač u svakom smislu.

A itekako su ga mogli dovesti za 30 mil. sve dok se nije pojavio Arsenal i Liverpool.. Problem je što su ponudili 18 mil. + bonuse čini mi se.. Nekad je presudna i igračeva želja a on je želio u Juve.
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 17 jul 2014, 15:32

rio_Ferdy88 je napisao/la:Po meni bolje da ste dali na Sancheza 40 mil, negoli na Iturbea i Moratu po 20, što ste davali.
Jeste samo sto nas Marotta daje na rate a Arsenal odmah..
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 17 jul 2014, 15:36

Andrej je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Po meni bolje da ste dali na Sancheza 40 mil, negoli na Iturbea i Moratu po 20, što ste davali.

Sve receno :clap: :clap: :thumbup:

Takvim pristupom nikad necemo dovesti kvalitetnog igraca nazalost

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 jul 2014, 15:38

Yucca je napisao/la:
rope11 je napisao/la:

Meni je jos smijesnije sto su ovdje neki zaludeni Allegriem kao strucnjakom :roll: :roll:
Yucca, druže moj, nije niko "zaluđen" njime, samo se traži bilo kakav povod za optimizam. Čisto sumnjam da iko od njega baš ono očekuje još jedan Scudetto i neki veliki napredak (1/2 finale) u Ligi Prvaka.

Ljudi jednostavno nakon onakvog šoka traže slamku da se uhvate za nju i nastave se radovati zbog svog kluba.
Marchisio je napisao/la:Ovo postaje BOLESNO ali prvo bolesno. Marotta je pronašao svog čovjeka koji ga podržava u dovođenju polovnih italijana...candreva, cerci, astori :stop:
To su gluposti. Marotta nakon svega što je uradio zaslužuje bar malo priznanja. Igrači koje je on dovodio na svoju procjenu, a za koje se u medijima vrtila priča da se Conte sa njima ne slaže, su skoro svi bili pun pogodak. Tevez nije bio prva opcija, Vidal (Conte je htio Inlera), Llorente...

S druge strane, Conte one koje nije htio, držao je po strani i ignorisao (Elia, Diego prodan, Llorente da nije eksplodirao u jendom trenutku kad su svi ostali bili povrijeđeni bi isto propao), a one koje je htio su baš ti polovnjaci koje je forsirao (Padoin, Peluso, Giaccherini...)

I ne, ne znači ovo da je Marotta sve uradio kako treba, a Conte griješio. Samo uvijek imaju dvije strane medalje...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 jul 2014, 15:40

Yucca je napisao/la:tuzlak1987@ taj isti strucnjak Allegri je sa Ibrom i Silvom u ekipi uspio izgubiti 7 bodova prednosti i mi osvojimo titulu te godine od ekipe koja se tek pravila (JUVE) i sa relativno neiskusnim trenerom tj Conteom to je taj strucnjak Allegri :clap: :clap:
To mu je jedina mrlja karijeri. U LP ih je sasvim dobro vodio..

A o Conteu da ne pricam, ove zadnje dvije titule su bile servirane. Znate vi dobro kakav smo mi odron od fudbala igrali ove godine..
A u Evropi blamaze, ispadanje u grupi od Galate, ono sramocenje u gostima protiv Skandinavaca, kasnije ambicije da se osvoji Evropa Liga na domacem stadionu gdje se opet blamiramo i ispadamo.. Sezonu prije sreca pa izvukosmo Celtica. Znate svi dobro kakvi smo bili nemocni u Evropi.

Tri godine u kup takmicenjima nismo mogli ni ITA kup da osvojimo. Zadnje dvije Serije A su bile kao narucene, jednostavno priznali ili ne to su bile dvije dobre godine za prespavat.

Nit je Conte ispao nas Ferguson niti je pokazao potencijal koji se ocekivao vec je ostao tvrtoglav i pokazao da je jedan od Italijana u nizu, prvu sezonu napredovao, kasnije stagnirao zbog svoje tvrdoglavosti.

Ne znam zasto se pljuje Marotta, ovaj klub je finansijski kostao manje od Contea. Prvo sto je Pogba njegova i Patricijeva ideja, kao i Vidal, Tevez. Pirlo Marottin projekat.. Svi najbolji transferi su odradjeni od njihove strane.
Conte i njegove zelje? Sve redom igraci iz Serie A koji nam se nikad nisu isplatili..

Znate dobro koliko je Conte sputavao Pogbu na pocetku, dok nije postalo ocito da Marchisio nikako ne moze biti ispred njega. Znate isto ko je Conteova prva izmjena, ebeni Padoin. Dosta je i toga bilo vise
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 17 jul 2014, 15:44, ukupno mijenjano 2 puta.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 jul 2014, 15:40

golden je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Alexis Sanchez se ni u kakvom scenariju nije mogao dobiti za 30 miliona €.

Što se sigurnosti pojačanja od 30-35 miliona tiče, daleko je to od istine. Samo na Juventusovim primjerima iz prošlosti se to može vidjeti, da ne govorim u nekim drugim evropskim klubovima.

A itekako su ga mogli dovesti za 30 mil. sve dok se nije pojavio Arsenal i Liverpool.. Problem je što su ponudili 18 mil. + bonuse čini mi se.. Nekad je presudna i igračeva želja a on je želio u Juve.
Ako se mogao dovesti za 30 miliona, zašto ga onda Arsenal nije doveo za te pare? Platili ga 40 u kešu jer im se može? A nisu imali nikakvu drugu konkurenciju jer je Juventus maksimalno nudio 25...

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 17 jul 2014, 15:48

IlCapitano@ razumijem ja to druze jer ovo je stvarno veliki sok za sve nas koji volimo Juve,ali svi smo se smijali Allegriu strucnjak kad je vodio Milan i sad nemoguce je da je odjednom postao dobar jer je jos uvijek ne mogu izgovoriti tu rijec postao trener nase svetinje tu je bit

Ja ne ocekujem titulu ove sezone i da je Conte ostao tesko bi je osvojili jednostavno zasicenost,zakon veliki brojeva, jaca konkurencija itd..... i nebi bio problem ako titulu ne osvojimo ovu sezonu,ali recimo ocekivao bi od Contea iskorak u LP ovu sezonu i onda sok odlazak Contea dolazak uhljupa i sta ocekivati ja sam glasao za osiguravanja LP slijedece sezone jer imamo kvalitetnu ekipu za to sve ostalo sa Allegriem je pod upitnikom :?: :?:

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 17 jul 2014, 15:49

IlCapitano je napisao/la:
golden je napisao/la:

Ako se mogao dovesti za 30 miliona, zašto ga onda Arsenal nije doveo za te pare? Platili ga 40 u kešu jer im se može? A nisu imali nikakvu drugu konkurenciju jer je Juventus maksimalno nudio 25...
Pa Liverpool i Juve (donekle) su im bili konkurenti, zbog toga i jesu ponudili 40 mil. bez puno razmišljanja (baš kao i Roma sa Iturbeom, mi se navlačimo sa milion-dva, upadne Roma sa 30 mil. i gotova stvar). Opet ponavljam, sam igrač je izrazio želju da dođe u Juve, imao je i dogovor sa Juventusom. Mi smo na početku bili najveći kandidati za njegovo dovođenje, da smo odma ponudili 30-35 mil. to bi bilo to..

Al' ajde, nije to toliko ni bitno, doći će Candreva za 20 mil. :mrgreen: kuknjava
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 17 jul 2014, 16:04

Iako je Alegri trener kojeg sigurno niti jedan navijač nije htio, ipak Juventus je uvijek bio gospodski klub i svi u predstojeću sezonu trebamo ući sa podrškom novom treneru jer naravno tako pomažemo i Juventusu zbog kojeg smo tu.

p.s. Vidim novinari govore oko Candreve i naše želje da damo 25 miliona za njeg, iskreno ne bi dao više od 15 iako Lotito traži 35.Mada mislim da to novinari izvlače iz svojih anala, tako da te vijesti sa rezervom treba uzet, ma kao i sve ovoljetne i svakog ljeta. :mrgreen:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 17 jul 2014, 16:08

Andrej je napisao/la:
Presmiješno je poredit finansijsko stanje i mogućnosti Arsenala sa Juventusom, taj isti Arsenal ima gotovog novca na računu od silnih prodaja i prihoda stadiona kojeg već godinama ima u svom vlasništvu u odnosu sigurno 10:1 prema Juventusu, tako da određene transfere može i keshirat u jednoj rati, dok Juve radi vraćanja na zdrave noge mora uvijek prolongirat isplate što je na kraju krajeva i najpametnije imao novca ili ne ako to neće uticat na samu realizaciju transfera.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 jul 2014, 16:10

joj kako je glupa ta konstatacija "prije promasivali sa transferima pa sad nece nikog da dovedu za velike novce"....ako uprava razmislja tako, to je nivo desetogodisnjaka, i zat i jesmo postali drugorazredni klub..

jbt svaki transfer je rizik, Modji je imao promasaja, Real, Barca, Bajern, Mancester Utd da ne spominjem pa niti jedan ni u jednom momentu nisu rekli ej necemo mi vise ulagati..nego to ti je biznis, jedna investicija propadne potrudi se da naredna ne propadne..isto ko firma kojoj propadne jedan projekat i kaze necemo mi vise ulagati u razvoj da ne bi propao i drugi projekat..tak se ne razmislja u modernom poslovnom svijetu gdje se zna da veci rizik donosi veci profit, a ako igras ko pi.cka na sigurno zavrsis sa qitom u ustima i alegrijem na klupi

realnost je ipak nesto drugo, realnost je da se nema para, i da ono malo sto imas das u ruke nesposobnom sportskom direktoru koji nikad nije pobijedio konkurenciju za igraca i koji je ispusio svakog igraca koji hoce neko drugi.

Juventus u ovom momentu ima bolje igrace od Rome, ima svoj stadion, ima i vece prihode, a navijace Rome goni optimizam i nada dok smo mi grohnuli u skoro pa kolektivnu depresiju..zasto? zato sto oni imaju nadu da stvari idu na bolje, dok smo mi dosli do svog maksimuma i sad se bojimo pada..za sta sam glasao u anketi: titula i prolazak grupe u LP jer to je nesto sto ovaj tim mora uraditi taman da ga ja treniram, ima kvalitet za takvo nesto..medjutim mi kao navijaci Juventusa smo naucili u evropi ipak na nesto vise , da budemo medju najjacim timovima evrope a ipak smo svjetlosnim godinama iza ovih najjacih...i to da ironija bude veca, za najjacim klubovima najmanje kasnimo na terenu..svaki od ovih timova mi mozemo sa ovim trenutnim timom dobiti i da to nikog ne izenenadi..medjutim najvise kasnimo u viziji, u novcu, u prihodima, u organizaciji, marketingu, privlacnosti i kako se povecava razlika na svakom od tih polja, tako ce se povecavati i razlika na terenu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 17 jul 2014, 16:14

Kad smo već kod Rome i Juventusa, u Romi je daleko lakše radit tamo kad prodas dobrog igraca niko se previse ne uzjebe, tamo kad ne osvojiš skudeto ne padaju glave.U Juventusu dvije sezone bez trofeja eto ti noge, pritisak je daleko veći, u Romi osvojiš skudeto udjes u prve stranice knjige zvana uspjesi Rome.Velika razlika.U Rimu možeš s mirom radit 5 godina, gradit ekipu pri tome prodavat i najbolje igrače ako treba para i čeka se rezultat jer se tako naviklo, a u Torinu ti jbu majku ako si drugi. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Sissoko, dana/u 17 jul 2014, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 17 jul 2014, 16:15

Sissoko je napisao/la:Iako je Alegri trener kojeg sigurno niti jedan navijač nije htio, ipak Juventus je uvijek bio gospodski klub i svi u predstojeću sezonu trebamo ući sa podrškom novom treneru jer naravno tako pomažemo i Juventusu zbog kojeg smo tu.
Ja sam ga prvi zelio kad sam vidio ko su kandidati... Miha, don Mancini Ranieri itd ;) Msm daleko od toga da mi je bio prva zelja, al od svih koji su bili kandidati ubjedljivo najbolji trener...
Joj uvijek se sjecam kad je takticki pojeo Ranieria kad je jos vodio Cagliari na utakmici u Torinu protiv naseg Juveta... Jeda Capuano nas zavio u crno... I tad sam pozelio da mi imamo jednog takvog dobrog trenera umjesto morža Claudia... i ko bi rekao da ce nam Conte doci...

@ultrastyle
Nemoj da pricas gluposti da nikad nije pobijedio konkurenciju za nekog igraca... doslovce pisao je po njoj... Islu Interu ispred nosa skide, Teveza i brata Asu Milanu...ima jos primjera samo u Italiji... A Vidala je vec dogovorenog ''ukrao'' od Bayerna.. Msm doveo ga iz Kusena al ga je Bayern kaparisao... Hej Bayernu koji je finansijski trenutno dobro jaci od Juveta... Msm da Agnelli hoce davati pare Juventus bi pisao po svakom klubu u Evropi al' u ovoj konstalaciji snaga sto se para tice Juve je daleko...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 17 jul 2014, 16:22

Kada je Alexis u pitanju, Liverpool je nudio slicne pare kao i Arsenal, samo covek nije zeleo kod Brendana, vec London ili Juve, tako da su Crveni odmah ispali iz konkurencije, cak iako su imali love. A Juve nije imao lovu potrebnu za njegovo dovodjenje, tako da ga je Arsenal vrlo lako pokupio.

Ko misli da bi ga Juve uzeo za 30m da se ovi klubovi nisu umesali, grdno se vara.

Sto se tice Allegrija, treba se nadati samo da covek nece kociti ovaj tim previse, i da ce u ovakvom okruzenju sa boljim igracima, uspeti da nastavi tamo gde je Conte stao, da ne unazadi ovaj tim. Nmg se oteti utisku da nije mogao puno u onom Milanu, ali se nekako uvek setim ocajne fizicke spreme onih igraca koji trce 60 minuta i onda ne mogu da hodaju, bar je Conte u tom pogledu bio prepoznatljiv, kako ume fizicki da spremi svoje igrace.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.