Postao/la IlCapitano » 16 jul 2014, 00:18
A da se možda, MOŽDA, sačeka koji dan, ili bar do jutra ili objave novog trenera prije ovih žalopoljki?
Shvatam ja sve. Conte je uzeo tri uzastopne titule i ugradio pobjednički mentalitet igračima. Conte je Juventino i živio je Juventus svaki dan i svi smo ga ukivali u zvijezde. Ali nije kraj svijeta ****. Odlazili su i Lippi i Trapp, bilo se u drugoj ligi, otišli su Nedved, Ale, Trez, otišao je i Conte.
Zbog čega je otišao saznat ćemo kasnije. Ono što u ovom trenutku mislim je da je ipak ovo sve previše ishitreno napravljeno. Znam da sam ja na Conteovom mjestu, odradio bih preko volje još tu jednu godinu, pa makar zaratio sa upravom, ali ne bi napuštao igrače koje sam izgradio i učinio onim što jesu. Navijače koji su u Rimu i Torinu na kraju sezone skandirali "Conte ostani".
Poštujem što ima svoje principe, da li rastanak bio zbog neslaganja oko transfera ili nekih njegovih ličnih osjećaja, kažem šta bih ja uradio i šta bih volio da je on uradio.
Što se uprave tiče. Oni su ti koji su Contea i doveli na prvom mjestu i stali iza njega kod onog skandala kad bi većina drugih odustala. Sad se sa njim rastaju. Ako dovedu sad Allegrija ili nekog takvog papka onda ćemo drugu priču pričati. Isto važi i za prodaju Artura.
Dotad, u meni ipak ima bar malo vjere u ljude koji kao i Conte imaju ogromne zasluge za ovaj Juventus, ali i kao Conte, i par većih minusa za svoj rad.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★