Cleveland Cavaliers
Re: Cleveland Cavaliers
Pesic je osvojio sve ama bas sve,cak sa svabama Evropsko, pa srusio Dream Team
Obradovic
come on Dude,jednp 8,9 Evro liga a ako se ne varam isto su godiste.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@adriano Nije valjda das Blattu racunas titule u Izraelu?Pa tamo bi i ja sa Maccabiem uzeo titulu.Za mene su njegovi uspjesi samo u Euroligi i van Izraela sto je uradio.
- adriano_leite
- Kontakt:
Racunam mu sve titule, jer sve te titule ulaze u CV nekog trenera. Pricamo o treneru koji nije taraba. Koliko je to boljih trenera u Evropi od njega, a koji su spremni da budu rookie trener u NBA ligi? Ne mozemo navoditi covjeka od 70 godina u tom kontekstu.NEZALAGANJE je napisao/la:@adriano Nije valjda das Blattu racunas titule u Izraelu?Pa tamo bi i ja sa Maccabiem uzeo titulu.Za mene su njegovi uspjesi samo u Euroligi i van Izraela sto je uradio.
Edit: ne mozemo pricati o trenerima veteranima koji nisu dostupni za dolazak u NBA ligu. Pricamo o onima koji su bili spremni doci u NBA
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Ja nisam spominjao Veterane
samo sam ti malo opisao Blatta.
- adriano_leite
- Kontakt:
Ivkovic nije veteran? Liku je 70 godinalumani je napisao/la:Ja nisam spominjao Veteranesamo sam ti malo opisao Blatta.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
adriano_leite je napisao/la:Ivkovic nije veteran? Liku je 70 godinalumani je napisao/la:Ja nisam spominjao Veteranesamo sam ti malo opisao Blatta.
. Opet te pitam, koliko je trenutno boljih trenera ostalo u Evropi a da su bili dostupni za dolazak u NBA ligu?
Obradovic,Pesic su liga za sebe,pa idu Messina,Ivkovic,Pianigani, Blatt itd,itd....
blatt je amerikanac,na domaćem je terenu
filip13 je napisao/la:blatt je amerikanac,na domaćem je terenu
ehh pa u tome i jeste poenta
Btw, svaki nas trener zna i taj prokleti Engleski jezik.
- adriano_leite
- Kontakt:
Pianigiani vezan ugovorom za Italiju, Blatt ima iskustvo vodjenja reprezentacije i osvajanje medalje, Pianigiani to nema koliko ja znam. Ivkovic, 70 godina ima, zar od njega ocekujes da bude rookie trener u NBA ligi? Opet si to "zaboravio" odgovoriti. Zeljko Obradovic je pod ugovorom. Messina je trofejan trener, ali pitanje je koliko zeli da se okusa u NBA ligi nakon izleta. Sto se tice Pesica, mislim da je takodjer zauzet, ali nisam siguran. Znaci, ostaje opet Blatt koji je zelio u NBA i Messina koji se cini ne zeli u NBA...lumani je napisao/la:adriano_leite je napisao/la:Ivkovic nije veteran? Liku je 70 godinalumani je napisao/la:Ja nisam spominjao Veteranesamo sam ti malo opisao Blatta.
. Opet te pitam, koliko je trenutno boljih trenera ostalo u Evropi a da su bili dostupni za dolazak u NBA ligu?
Obradovic,Pesic su liga za sebe,pa idu Messina,Ivkovic,Pianigani, Blatt itd,itd....
Pitanje je bilo, ko je od dostupnih trenera bolji od Blatta, ne zauzeti treneri, ne neko od 70 godina, nego treneri koji su bolji i koji su voljni ici u NBA ligu.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Ne radi se o ugovoru,negu su culi da je uzeo euro ligu
Znaci mogli su i prosle godine dovesti trenera iz Evrope,ali nije Amerikanac osvojio E.L. Messina je ako se ne varam,ass kod Spursa

- adriano_leite
- Kontakt:
Radi se o mnogo toga, a poenta je da sam te upitao o boljim trenerima koji su dostupni, koji nisu vezani ugovorom. To ti je isto da ti kazem Hummelsu istekao ugovor i potpisao za Barcu, a ti me pitas sto nisu doveli Thiaga Silvu za 70 miliona eura.lumani je napisao/la:Ne radi se o ugovoru,negu su culi da je uzeo euro liguZnaci mogli su i prosle godine dovesti trenera iz Evrope,ali nije Amerikanac osvojio E.L. Messina je ako se ne varam,ass kod Spursa
![]()
Edit: prosle godine je Grant doveo svog druga Browna, s kojim je studirao. Ove godine i pola prosle sezone do kraja sezone, GM je drugi covjek, po imenu David Griffin, sa drugom vizijom i za sada mu ide jako dobro.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Najmanji je problem platiti za trenera ostetu.Lebron je i od Mikea napravio ime,tako da nemas brige za Davida u prvoj godini.
Adriano druže pratim dosta dugo ovaj forum i stvarno ti svaka čast na tolikom fanatizmu u vezi Clevelanda ali ova ekipa Clevelanda ove sezone definitivno nije u najužem krugu kandidata za titulu jer su im svi glavni igrači sem Jamesa i Varejaoa totalno neiskusni a uz to ovaj tim nema pravu odbranu reketa niti drugog vrhunskog bočnog odbrambenog da sa Jamesom popunjava te rupe koje nastaju usljed neiskusta Irvinga, Tristana, Waitersa i Wigginsa. Wiggins ima potencijal da bude defanzivni game-cahnger definitivno ali je suludo očekivati od rookie-a pa kakav god da je da bude jedan od 2 glavna odbrambena igrača. Varejao je solidan visoki, vrlo pokretljiv i može bit dobar u branjenju pick n rolla al taj čovjek je non stop povrijeđen. znači u odbrani vam treba još minimalno jedan vrhunski igrač jer James koliko god da je moćan ipak polako ulazi u godine i sumnjam da može 40+ minuta igrati korektora u odbrani i glavnog kreatora i prvu opciju u napadu.
U napadu očekujem dosta vremena Jamesa na četvorci i puno picka krilnog centra (Jamesa) s drugim visokim kao što smo imali priliku gledati u Rusiji dok je Blatt bio selektor. Neizostavan je i flex napad naravno
Waiters bi konačno trebao biti u svojoj prirodnoj roli tj. roli 6. igrača i combo beka s klupe. Po meni Tristan Thomson nema kvalitet za startnog visokog šampionske ekipe i bio bi idealan kao 3. visoki. Irving mora popraviti procente u napadu a o odbrani da ne pričam i igrati na razini granične prve opcije al čisto sumnjam da je on za to trenutno sposoban. Bennet me nekako podsjeća na Antwana Jamisona s tim da je vjerovatno fizički jači al je također tweener kao i on, slab u odbrani zbog ne baš dobrih fizičkih predispozicija ali će vjerovatno biti iznimno kvalitetan strijelac s visokog posta. Wiggins definitivno ima najveći two-way upside i očekujem da on profitira dosta od flexa Davida Blatta i visokog pick n rolla jer je malo je reći fenomenalan atleta i trebalo bi tu biti dosta cutova a ni šut mu ne izgleda toliko loše. Jedini problem mu je dribling i ako njega popravi mogao bi postati bolja verzija Paula Georgea, možda čak igrač sličan T-Macu 
U napadu očekujem dosta vremena Jamesa na četvorci i puno picka krilnog centra (Jamesa) s drugim visokim kao što smo imali priliku gledati u Rusiji dok je Blatt bio selektor. Neizostavan je i flex napad naravno
- adriano_leite
- Kontakt:
Druze, Bennett nema nikakve slicnosti sa Jamisonom. Gledao sam obojicu i zaista nikakve slicnosti nemaju. Jamison je opasan suter i veliki potrosac lopti, ali nikakvih atletskih mogucnosti, pogotovo na zalasku karijere, dok je Bennett bio atletski freak prije dolaska u NBA i debljanja. Sada je smrsao i vide se te atletske predispozicije. Nije visok kao prosjecna cetvorka, ali je izuzetno jak i skocan. To ce i pokazati kako sezona bude odmicala, jer vec sada podsjeca na onog Bennetta s koledza. Bennett takodjer nece biti rupa u odbrani kao sto je Jamison bio. Cak cu se usuditi i reci da je Bennett vec sada bolji defanzivac od Jamisona. Sto se ostalog tice, manje vise se slazem, vjerovatno necemo uzeti titulu prve godine, ali sam ubijedjen da cemo biti u finalu istoka.Epidaurus je napisao/la:Adriano druže pratim dosta dugo ovaj forum i stvarno ti svaka čast na tolikom fanatizmu u vezi Clevelanda ali ova ekipa Clevelanda ove sezone definitivno nije u najužem krugu kandidata za titulu jer su im svi glavni igrači sem Jamesa i Varejaoa totalno neiskusni a uz to ovaj tim nema pravu odbranu reketa niti drugog vrhunskog bočnog odbrambenog da sa Jamesom popunjava te rupe koje nastaju usljed neiskusta Irvinga, Tristana, Waitersa i Wigginsa. Wiggins ima potencijal da bude defanzivni game-cahnger definitivno ali je suludo očekivati od rookie-a pa kakav god da je da bude jedan od 2 glavna odbrambena igrača. Varejao je solidan visoki, vrlo pokretljiv i može bit dobar u branjenju pick n rolla al taj čovjek je non stop povrijeđen. znači u odbrani vam treba još minimalno jedan vrhunski igrač jer James koliko god da je moćan ipak polako ulazi u godine i sumnjam da može 40+ minuta igrati korektora u odbrani i glavnog kreatora i prvu opciju u napadu.
U napadu očekujem dosta vremena Jamesa na četvorci i puno picka krilnog centra (Jamesa) s drugim visokim kao što smo imali priliku gledati u Rusiji dok je Blatt bio selektor. Neizostavan je i flex napad naravnoWaiters bi konačno trebao biti u svojoj prirodnoj roli tj. roli 6. igrača i combo beka s klupe. Po meni Tristan Thomson nema kvalitet za startnog visokog šampionske ekipe i bio bi idealan kao 3. visoki. Irving mora popraviti procente u napadu a o odbrani da ne pričam i igrati na razini granične prve opcije al čisto sumnjam da je on za to trenutno sposoban. Bennet me nekako podsjeća na Antwana Jamisona s tim da je vjerovatno fizički jači al je također tweener kao i on, slab u odbrani zbog ne baš dobrih fizičkih predispozicija ali će vjerovatno biti iznimno kvalitetan strijelac s visokog posta. Wiggins definitivno ima najveći two-way upside i očekujem da on profitira dosta od flexa Davida Blatta i visokog pick n rolla jer je malo je reći fenomenalan atleta i trebalo bi tu biti dosta cutova a ni šut mu ne izgleda toliko loše. Jedini problem mu je dribling i ako njega popravi mogao bi postati bolja verzija Paula Georgea, možda čak igrač sličan T-Macu
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Mislio sam da će po stilu igre u NBA biti slični jer je i Jamison veći dio karijere proveo kao tweener između 3 i 4 i napad zasnivao na visokom postu. Smatram da će i Bennett također biti kvalitetan strijelac s visokog posta, s tim da će više koristiti snagu odnosto atleticizam u odnosu na šut. Uglavnom to poređenje u tome da obojica napadački arsenal baziraju na visokom postuadriano_leite je napisao/la:Druze, Bennett nema nikakve slicnosti sa Jamisonom. Gledao sam obojicu i zaista nikakve slicnosti nemaju. Jamison je opasan suter i veliki potrosac lopti, ali nikakvih atletskih mogucnosti, pogotovo na zalasku karijere, dok je Bennett bio atletski freak prije dolaska u NBA i debljanja. Sada je smrsao i vide se te atletske predispozicije. Nije visok kao prosjecna cetvorka, ali je izuzetno jak i skocan. To ce i pokazati kako sezona bude odmicala, jer vec sada podsjeca na onog Bennetta s koledza. Bennett takodjer nece biti rupa u odbrani kao sto je Jamison bio. Cak cu se usuditi i reci da je Bennett vec sada bolji defanzivac od Jamisona. Sto se ostalog tice, manje vise se slazem, vjerovatno necemo uzeti titulu prve godine, ali sam ubijedjen da cemo biti u finalu istoka.Epidaurus je napisao/la:Adriano druže pratim dosta dugo ovaj forum i stvarno ti svaka čast na tolikom fanatizmu u vezi Clevelanda ali ova ekipa Clevelanda ove sezone definitivno nije u najužem krugu kandidata za titulu jer su im svi glavni igrači sem Jamesa i Varejaoa totalno neiskusni a uz to ovaj tim nema pravu odbranu reketa niti drugog vrhunskog bočnog odbrambenog da sa Jamesom popunjava te rupe koje nastaju usljed neiskusta Irvinga, Tristana, Waitersa i Wigginsa. Wiggins ima potencijal da bude defanzivni game-cahnger definitivno ali je suludo očekivati od rookie-a pa kakav god da je da bude jedan od 2 glavna odbrambena igrača. Varejao je solidan visoki, vrlo pokretljiv i može bit dobar u branjenju pick n rolla al taj čovjek je non stop povrijeđen. znači u odbrani vam treba još minimalno jedan vrhunski igrač jer James koliko god da je moćan ipak polako ulazi u godine i sumnjam da može 40+ minuta igrati korektora u odbrani i glavnog kreatora i prvu opciju u napadu.
U napadu očekujem dosta vremena Jamesa na četvorci i puno picka krilnog centra (Jamesa) s drugim visokim kao što smo imali priliku gledati u Rusiji dok je Blatt bio selektor. Neizostavan je i flex napad naravnoWaiters bi konačno trebao biti u svojoj prirodnoj roli tj. roli 6. igrača i combo beka s klupe. Po meni Tristan Thomson nema kvalitet za startnog visokog šampionske ekipe i bio bi idealan kao 3. visoki. Irving mora popraviti procente u napadu a o odbrani da ne pričam i igrati na razini granične prve opcije al čisto sumnjam da je on za to trenutno sposoban. Bennet me nekako podsjeća na Antwana Jamisona s tim da je vjerovatno fizički jači al je također tweener kao i on, slab u odbrani zbog ne baš dobrih fizičkih predispozicija ali će vjerovatno biti iznimno kvalitetan strijelac s visokog posta. Wiggins definitivno ima najveći two-way upside i očekujem da on profitira dosta od flexa Davida Blatta i visokog pick n rolla jer je malo je reći fenomenalan atleta i trebalo bi tu biti dosta cutova a ni šut mu ne izgleda toliko loše. Jedini problem mu je dribling i ako njega popravi mogao bi postati bolja verzija Paula Georgea, možda čak igrač sličan T-Macu
Da se osvrnem na pricu o Blatu.
Od njega ima barem 5 boljih trenera u Evropi i jedini njegov veliki plus jeste sto je Amerikanac. Da je dobar trener - jeste.. ali bi Pesic prije 10 godina poceo raditi u NBA samo da je porijeklom iz SAD.
Njegove titule u parametar mogu uzeti samo oni koji to gledaju iskljucivo kroz prizmu brojeva. Cinjenica je da bi 99% ovog foruma uzimalo Izrealsku ligu sa Makabijem. Oni do prosle/pretprosle godine nisu imali apsolutno nikakvu konkurenciju u ligi. Sada barem imaju ovaj Hapoel, ako se tako zove.. a opet je odnos snaga tipa Real - Crvena zvezda.
To sto je uzeo toliko titula u toj ligi ga ne cini nista boljim od mnogih drugih trenera u Evropi koji imaju manje titula.
I samo da dodam.. Mesina je veliki dunster.
Od njega ima barem 5 boljih trenera u Evropi i jedini njegov veliki plus jeste sto je Amerikanac. Da je dobar trener - jeste.. ali bi Pesic prije 10 godina poceo raditi u NBA samo da je porijeklom iz SAD.
Njegove titule u parametar mogu uzeti samo oni koji to gledaju iskljucivo kroz prizmu brojeva. Cinjenica je da bi 99% ovog foruma uzimalo Izrealsku ligu sa Makabijem. Oni do prosle/pretprosle godine nisu imali apsolutno nikakvu konkurenciju u ligi. Sada barem imaju ovaj Hapoel, ako se tako zove.. a opet je odnos snaga tipa Real - Crvena zvezda.
To sto je uzeo toliko titula u toj ligi ga ne cini nista boljim od mnogih drugih trenera u Evropi koji imaju manje titula.
I samo da dodam.. Mesina je veliki dunster.
- adriano_leite
- Kontakt:
Mike Miller je doveden, ostaje jos 1.5 miliona prostora u salary capu, a onda se mogu angazovati igraci za veteranski minimalac i mislim da ce tu da uleti Ray Allen ako odluci da nastavi karijeru. Nadam se da cemo pokupiti nekog centra sa tih 1.5 miliona. Come on ring chasers
.
Kyrie/Delly
Waiters/Miller/Harris
James/Wiggins/Felix
Tristan/Bennett/Powell
Andy/Haywood
Not bad
.
Kyrie/Delly
Waiters/Miller/Harris
James/Wiggins/Felix
Tristan/Bennett/Powell
Andy/Haywood
Not bad
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Haywood je vec otpusten kako sma ja skontao,jer stoji da mu morate platiti samo 2mil,a to je suma koja je bila garantovana u njegovom ugovoru...
- adriano_leite
- Kontakt:
Ne, nego je sada 2 miliona, a sljedece sezone 10 miliona i spominje se taj ugovor kao jako dobar trade asset za timove koji zele isticuci ugovor, a mozemo ga otpustiti prije stupanja na snagu te posljednje godine. Ako lazu ljudi koji se bave time, onda lazem i jaNEZALAGANJE je napisao/la:Haywood je vec otpusten kako sma ja skontao,jer stoji da mu morate platiti samo 2mil,a to je suma koja je bila garantovana u njegovom ugovoru...
Ovako se spominje konstrukcija njegovog ugovora:
2012-2013 2,050,000
2013-2014 2,050,000
2014-2015 2,213,688
2015-2016 10,522,500
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- adriano_leite
- Kontakt:

Tristan i Cousins. Sudeci po ovoj slici, izgleda je istina da je Tristan narastao
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.