Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la dubrovnik » 15 jul 2014, 15:49

Ajax je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Spahic nije mesni narezak da ima rok trajanja. Treba igrat tocno toliko dugo u repki dok ne budemo imali boljeg. Ni minute krace, a bogami ni duze.
Slazem sem. Samo rijetko koji stoper moze odigrati vrhunsko poslje 35 godine. A ako moze neka igra i sa 37-38 godina. Sve do sljedeceg SP :thumbup: :thumbup:
Rijetko koji svjetski trener ozbiljnu karjeru pocinje u repci sa godinama koje nas imperator ima. Pa to njemu nije nikakav problem, a zasto bi uslovi bili postavljani igracu koji igra u najboljem klubu od svih nasih obrambenih igraca.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2014, 15:52

dubrovnik je napisao/la:
Rijetko koji svjetski trener ozbiljnu karjeru pocinje u repci sa godinama koje nas imperator ima. Pa to njemu nije nikakav problem, a zasto bi uslovi bili postavljani igracu koji igra u najboljem klubu od svih nasih obrambenih igraca.
Slazem se. Jedini je uslov da ne ponovi onakvu partiju ( kao protiv Nigerije ) protiv naprimjer Belgije ili Walesa. Jednom pogrijesit to se desava. Ali ako napravi par gresaka zaredom u vise utakmica onda :roll: :roll: Sto se meni tice on je jos uvijek nas najbolji stoper. I ono protiv Nigerije dozivljavam kao izuzetak :bih: :bih:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 jul 2014, 15:59

Ajax je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Slazem se. Jedini je uslov da ne ponovi onakvu partiju ( kao protiv Nigerije ) protiv naprimjer Belgije ili Walesa. Jednom pogrijesit to se desava. Ali ako napravi par gresaka zaredom u vise utakmica onda :roll: :roll: Sto se meni tice on je jos uvijek nas najbolji stoper. I ono protiv Nigerije dozivljavam kao izuzetak :bih: :bih:
Svaki igrac moze kiksati i imati los dan. Spahic je cak kiksu skloniji nego sto bi trebao biti, ali zar nakon onakvog uvoda nije trebao biti zamjenjen. Nakon 45. je trebao biti ostavljen na klupi i on i Lulic. Ali bi li onda bilo mjesta za Tina jer se samo 3 igraca mogu zamjeniti. Ili je Susic zavrto glavom toliko da je pao u trans pa mu se sve izmjesalo. Nije znao koga ni kad zamjeniti.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jul 2014, 16:18

Spahic ce ovu narednu sezonu igrat u Leverkusenu, i naravno da je igrac iz vrha BL dovoljno dobar za nasu repku. Pitanje je onda sta ce se desit u sezoni 15/16, mozda ode u neku slabu Arapsku ligu na primjer, i onda je pitanje hoce li i dalje imat kvalitet. Ali za teski pocetak kvalifikacija nam je sigurno potreban.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jul 2014, 16:26

aleksandar_veliki je napisao/la:Gotov je. S obzirom da mu je palac dole okrenula i repka, to znaci da se teren priprema za njegovo odstranjivanje. I da, nije mi niti malo zao, naprotiv. Maligno tkivo, a on to jeste, jednostavno se treba odstraniti iz reprezentacije. Hvala mu na svemu i na lijepim i ruznim trenucima, nazalost oni ruzni, odnosno njegove zute minute su nas kostale Evropskog prvenstva i prolaza u osminu finala Mundijala. Svakako, ne treba zaboraviti ni njegove dobre partije u dresu repke, a bilo ih je dosta. Jednostavno, covjek je umislio da je veci od repke, a nema tog na svijetu koji je veci od bilo koje repke. Dodajmo jos da su ga godine stisle, da realno ne moze vise igrati na vrhunskom nivou na vise frontova, onda je sve jasno. Traziti novog stopera, mozda i promijeniti sistem igre i krenuti u nove pobjede...

Cartman, na tvoju veliku zalost, mediji, pa kakvi god da su, ipak su malo jaci od vas par koji svaki njegov potez, koji je ocigledno sraman, pokusavate braniti. Mada, mene licno ne bih iznenadilo da se po ko zna koji put napravi pakt, pa i da mediji, koji su vam rak rana, okrenu pricu...
Mediji, a pogotov blogovi poput **** ne mogu krojit sastav repke, niti ce to radit. Mozda je to vama cilj, ali to zaboravite.

A zanimljivo da mediji tvrde da Spahic kroji spisak, a oni to sami probaju radit. :rol:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 jul 2014, 16:29

Cartman je napisao/la:Spahic ce ovu narednu sezonu igrat u Leverkusenu, i naravno da je igrac iz vrha BL dovoljno dobar za nasu repku. Pitanje je onda sta ce se desit u sezoni 15/16, mozda ode u neku slabu Arapsku ligu na primjer, i onda je pitanje hoce li i dalje imat kvalitet. Ali za teski pocetak kvalifikacija nam je sigurno potreban.
Pa znas i sam da u tom slucaju postaje povijest repke. Svabi ce ga drzati dok bude mogao igrati na nivou vrhunskog nogometasa i niti sekunde vise. Mislim da bi i reprezentacija na to morala odgovoriti na jedini moguci nacin. Zahvaliti mu se ako zaigra u Arabiji. Usput ja sam gledao Arslanagica i moje misljenje je da je on stoper koji ima potencijal kakav Spahic nikad nije imao. Ali taj igrac treba vrijeme i igranje sa Emirom bi mu bilo dragocjeno.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 15 jul 2014, 16:31

Cartman je napisao/la: A zanimljivo da mediji tvrde da Spahic kroji spisak, a oni to sami probaju radit. :rol:
Živa istina.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 jul 2014, 16:33

aleksandar_veliki je napisao/la:Gotov je. S obzirom da mu je palac dole okrenula i repka, to znaci da se teren priprema za njegovo odstranjivanje. I da, nije mi niti malo zao, naprotiv. Maligno tkivo, a on to jeste, jednostavno se treba odstraniti iz reprezentacije. Hvala mu na svemu i na lijepim i ruznim trenucima, nazalost oni ruzni, odnosno njegove zute minute su nas kostale Evropskog prvenstva i prolaza u osminu finala Mundijala. Svakako, ne treba zaboraviti ni njegove dobre partije u dresu repke, a bilo ih je dosta.
Palac dole mu okrenula repka, koja repka? Igraci, izbornik ili **** sta podrazumjevas pod repka?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jul 2014, 16:34

dubrovnik je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Spahic ce ovu narednu sezonu igrat u Leverkusenu, i naravno da je igrac iz vrha BL dovoljno dobar za nasu repku. Pitanje je onda sta ce se desit u sezoni 15/16, mozda ode u neku slabu Arapsku ligu na primjer, i onda je pitanje hoce li i dalje imat kvalitet. Ali za teski pocetak kvalifikacija nam je sigurno potreban.
Pa znas i sam da u tom slucaju postaje povijest repke. Svabi ce ga drzati dok bude mogao igrati na nivou vrhunskog nogometasa i niti sekunde vise. Mislim da bi i reprezentacija na to morala odgovoriti na jedini moguci nacin. Zahvaliti mu se ako zaigra u Arabiji. Usput ja sam gledao Arslanagica i moje misljenje je da je on stoper koji ima potencijal kakav Spahic nikad nije imao. Ali taj igrac treba vrijeme i igranje sa Emirom bi mu bilo dragocjeno.
Nadam se da me niste pogresno shvatili u vezi Arslanagica, nemam nista protiv momka, i vjerujem da ima velik potencijal (nisam ga licno nikad gledao, ali mnogi ga hvale), ali njega odma sada bacit u vatru i ocekivat da zamjeni Spahica je ludilo. Pozicija stopera je vrlo odgovorna i jedna greska te moze ukopat. Kao sto kazes, moze on naucit dosta od Spahica i ostalih prvo. Treba ga dovest pod nasu zastavu, ali treba on jos napredovat za prvih 11.

Mislim da ljudima nije jasno da imamo dosta tezak pocetak kvalifikacija. Igramo na svom protiv Belgije, i gostujuce protiv Velsa i Izraela. To su sve utakmice koje mozemo izgubit.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 15 jul 2014, 16:54

Tri sedmice su prošle od utakmice Nigerija – Bosna i Hercegovina, a rane koje su nam napravile sudije sa Novog Zelanda na tom meču još nisu zacjelile.

Reprezentacija BiH jedina je selekcija koja je na Svjetskom prvenstvu eliminisana iz osmine finala direktnom sudijskom greškom, kada je Edinu Džeki poništen čist pogodak.

Dok su svi svjesni da se kod Džekinog gola radilo o stopostotnoj greški sudije, domaća javnost je podjeljena, da li je golu Nigerije kojim je odlučen susret prethodio prekršaj Emenikea nad Emirom Spahićem.

Jedan od najboljih stručnjaka fudbalskog suđenja na Balkanu Mateo Beusan, inače bivši sudija, te popularno “Oko sokolovo” na Hrvatskoj Radio Televiziji objasnio je nakon utakmice protiv Nigerije zašto je sudija morao svirati čist prekršaj nad našim kapitenom.

Dakle, dilema više nema, prekršaj nad Emirom Spahićem je postojao, te je kapiten reprezentacije, kao i cjelokupna momčad direktno oštećena.

[youtube][/youtube]

Dakle nakon svrsavanja raznim gifovima opet pljuske redovnim neznalicama :rol: . Navijaci BiH krive Spahica za faul koji je pocinjen na njemu :urnebes: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2014, 16:59

Potpuno je logicno da stoperi budu najvise puta krivi za golove. A da to nije ni npr. Visca ni Pjanic ni Dzeko. Stoperi su krivi za minimalno 50% golova. I potpuno je ocekivano da je u 10 godina karijere bio krivac za par golova. Ne postoji nijedan stoper na svijetu pa ni oni najbolji npr. Thiago Silva koji nisu skrivili pokoji gol. Ako se gleda na taj nacin onda nema ni 1% sanse da Spaha ne ispadne kriv. Znaci i Sunjic i Bicakcic i Arslanagic ce biti krivi za mnogo golova, uostalom vec jesu ( osim Arslanagica ). Ako je cilj Susica bila zamjena Spahica trebao je povesti i Zukanovica i Arslanagicu vec sredit papire prije SP. Skoro niko nebi branio Spahica ovdje ako bi mi imali nekog stopera za kojega bi se reklo to je taj. Ali mi takvog nemamo trenutno.

mujezin
Kontakt:

Post Postao/la mujezin » 15 jul 2014, 17:14

Koštao nas je plasmana na Euro 2012 i to mu se halalit ne može.
A vi se klanjajte vašem idolu kad odigra dobro protiv Lihtenštajna, Latvie, Grčke, Bjelorusije...

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 15 jul 2014, 17:16

Malo se ovdje previše, da oprostite sere, Spaha je uvijek bio nezamjenjiv u odbrani i još uvijek je, prelagano zaboravljate šta je Spahić sve radio za repku...

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 15 jul 2014, 17:20

mujezin je napisao/la:Koštao nas je plasmana na Euro 2012 i to mu se halalit ne može.
A vi se klanjajte vašem idolu kad odigra dobro protiv Lihtenštajna, Latvie, Grčke, Bjelorusije...
Naravno a ti nastavi biti rak ovog drustva
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 jul 2014, 17:23

Ajax je napisao/la:Potpuno je logicno da stoperi budu najvise puta krivi za golove. A da to nije ni npr. Visca ni Pjanic ni Dzeko. Stoperi su krivi za minimalno 50% golova. I potpuno je ocekivano da je u 10 godina karijere bio krivac za par golova. Ne postoji nijedan stoper na svijetu pa ni oni najbolji npr. Thiago Silva koji nisu skrivili pokoji gol. Ako se gleda na taj nacin onda nema ni 1% sanse da Spaha ne ispadne kriv. Znaci i Sunjic i Bicakcic i Arslanagic ce biti krivi za mnogo golova, uostalom vec jesu ( osim Arslanagica ). Ako je cilj Susica bila zamjena Spahica trebao je povesti i Zukanovica i Arslanagicu vec sredit papire prije SP. Skoro niko nebi branio Spahica ovdje ako bi mi imali nekog stopera za kojega bi se reklo to je taj. Ali mi takvog nemamo trenutno.
Pravo u sridu, ali kad rastjeras zamjene koje su koliko toliko potentne. Koga uvesti?
Arslanagic i Bunoza su vec morali biti u timu, a Zukanovic zali boze sta mladicu uradise.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 15 jul 2014, 17:40

Polizat ćete svi...ono što ste rekli :mrgreen: kad se Spaha oprosti a zamjene nema na vidiku, biće "Spaha sve ti opraštamo vrati se, spasi nas od neznalice" :bih:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 15 jul 2014, 17:42

aleksandar_veliki je napisao/la:Gotov je. S obzirom da mu je palac dole okrenula i repka, to znaci da se teren priprema za njegovo odstranjivanje. I da, nije mi niti malo zao, naprotiv. Maligno tkivo, a on to jeste, jednostavno se treba odstraniti iz reprezentacije. Hvala mu na svemu i na lijepim i ruznim trenucima, nazalost oni ruzni, odnosno njegove zute minute su nas kostale Evropskog prvenstva i prolaza u osminu finala Mundijala. Svakako, ne treba zaboraviti ni njegove dobre partije u dresu repke, a bilo ih je dosta. Jednostavno, covjek je umislio da je veci od repke, a nema tog na svijetu koji je veci od bilo koje repke. Dodajmo jos da su ga godine stisle, da realno ne moze vise igrati na vrhunskom nivou na vise frontova, onda je sve jasno. Traziti novog stopera, mozda i promijeniti sistem igre i krenuti u nove pobjede...

Cartman, na tvoju veliku zalost, mediji, pa kakvi god da su, ipak su malo jaci od vas par koji svaki njegov potez, koji je ocigledno sraman, pokusavate braniti. Mada, mene licno ne bih iznenadilo da se po ko zna koji put napravi pakt, pa i da mediji, koji su vam rak rana, okrenu pricu. Usput, kad je trebalo Spahica gurnuti u repku, tad su mogli krojiti spisak. Malo realnosti, nikad nije na odmet.
A samo je Safet Susic veci od reprezentacije i njemu je sve dozvoljeno,jel tako.
Da mediji imaju mrvu odgovornosti prema javnosti prvo bi pitali priucenog trenera dosta toga a ne bi sutili ko pi.kice a da ova drzava lici i na sta prvo bi se trazila odgovornost priucenog trenera i njegov odlazak pa tek poslije toga bi se moglo pricati i o odlasku Spahica.
Dok se tako ne bude radilo uzaludan je posao placenih medijskih jurisnika,ljudi nisu budale,navijaci pogotovo nisu,navijaci koji znaju sabrati dva i dva i idu na utakmice.
Precijenili su se jurisnici,najmanje 80% ljudi je protiv onoga kojega oni stite i za cije interese rade,to ni hiljadu novinara ne moze ispraviti nikakvim spinovima i podvaljivanjima.
Gdje postoji zemlja u kojoj 80% javnosti ne podrzava selektora a 90% novinara ga podrzava?Ne postoji nigdje na planeti.To sve govori o njima i njihovom karakteru.
Navijaci nece dozvoliti da se Spahic otjera kao pas,sto vecina njih zeli,to ce im uskoro biti jasno ako se to pokusa.Razgovarati se moze o postepenom povlacenju.
Mislim da bi bez obzira sta napravili u kvalifikacijama to bio kraja za priucenog trenera,inace sticenika jurisnika.
I bez toga kraj mu je vrlo blizu,nikakvi novinari i spinovi to ne mogu promijeniti.Uostalom sacekajmo pocetak kvalifikacija,sve ce se samo kazati.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 15 jul 2014, 17:54

Cartman je napisao/la:

Cartman, na tvoju veliku zalost, mediji, pa kakvi god da su, ipak su malo jaci od vas par koji svaki njegov potez, koji je ocigledno sraman, pokusavate braniti. Mada, mene licno ne bih iznenadilo da se po ko zna koji put napravi pakt, pa i da mediji, koji su vam rak rana, okrenu pricu...
Mediji, a pogotov blogovi poput **** ne mogu krojit sastav repke, niti ce to radit. Mozda je to vama cilj, ali to zaboravite.

A zanimljivo da mediji tvrde da Spahic kroji spisak, a oni to sami probaju radit. :rol:
Osnovni razlog sukoba vecine tzv.novinara sa Spahicem je upravo taj sto su njega oznacili preprekom da i oni ubacuju i predlazu igrace i kroje spisak,sto bi se reklo narodski,da se i oni ugrade.
Ako neko misli da oni to rade zbog opsteg interesa i dobrobiti reprezentacije taj je u teskoj zabludi,oni to rade samo iz svog licnog interesa,namirisali su biznis.Clanak koji urodi pozivom moze se fino naplatiti.
Uostalom,to su odmah poceli raditi osokoljni reizborom priucenog trenera za selektora.Clanak sto,dvjesto marki,daj sta das.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 15 jul 2014, 17:58

dubrovnik je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Gotov je. S obzirom da mu je palac dole okrenula i repka, to znaci da se teren priprema za njegovo odstranjivanje. I da, nije mi niti malo zao, naprotiv. Maligno tkivo, a on to jeste, jednostavno se treba odstraniti iz reprezentacije. Hvala mu na svemu i na lijepim i ruznim trenucima, nazalost oni ruzni, odnosno njegove zute minute su nas kostale Evropskog prvenstva i prolaza u osminu finala Mundijala. Svakako, ne treba zaboraviti ni njegove dobre partije u dresu repke, a bilo ih je dosta.
Palac dole mu okrenula repka, koja repka? Igraci, izbornik ili **** sta podrazumjevas pod repka?
Podrazumijeva portal repka,Seadov i Safetov placenicki bilten.
Tolike pi.ce od ljudi i od novinara tamo pisu da se ne smiju ni potpisati na clanak nego se kriju iza imena portala :puke:

GangstaX

Post Postao/la GangstaX » 15 jul 2014, 18:25

Cartman, na tvoju veliku zalost, mediji, pa kakvi god da su, ipak su malo jaci od vas par koji svaki njegov potez, koji je ocigledno sraman, pokusavate braniti. Mada, mene licno ne bih iznenadilo da se po ko zna koji put napravi pakt, pa i da mediji, koji su vam rak rana, okrenu pricu. Usput, kad je trebalo Spahica gurnuti u repku, tad su mogli krojiti spisak. Malo realnosti, nikad nije na odmet.

Svaka čast. Spahić Emir je ključni problem reprezentacije i mora biti odstranjen.
Miske no. 1
Emir Spahić = Smetljar Kikser Jado, kabadahijica od 60 kila
Begović-Mujdža, Šunjić, Zukanović (???), Kolašinac-Medunjanin, Bešić, Lulić-Pjanić-Ibišević, Džeko

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.