Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: AW: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaci

Post Postao/la Principatus » 15 jul 2014, 13:50

Goalgetter je napisao/la:Pape putuje u sljedecih par dana u Belgiju da poprica sa Arslanagicem.
Dobar, dobar. :urnebes:
De ba nemoj se zahebavati, mislice neko da mislis ozbiljno. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

TMovac
Kontakt:

Re: AW: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaci

Post Postao/la TMovac » 15 jul 2014, 13:55

Principatus je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Pape putuje u sljedecih par dana u Belgiju da poprica sa Arslanagicem.
Dobar, dobar. :urnebes:
De ba nemoj se zahebavati, mislice neko da mislis ozbiljno. :mrgreen:
ko zna mozda mu je savez ponudio ovaj put vise od Germanije :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Batko
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Batko » 15 jul 2014, 14:00

Ma qrac bi isao, nego kod familije malo.....Jedno vece kod sure, drugo vece kod burazera, milina, a sve na racun saveza.... Ide majstor da ugovori vec dogovoreno.... Arslanagic je vec ugovoren..

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 jul 2014, 14:03

Adzina jabuka strasno odigrala SP bas kao i Avdija i Anel
PAPE oplodi nas!

Avdija strasan, Anel strasan, Tino strasan ?
Koji je ovo paralelni svijet mila majko? Ovo nesto dobrih potencijalnih igraca sto imamo nalaze im se mane da bi se sef Triade odbranio. Kakva kratka pamet pomijesana sa primitivizmom u postovima.
Zar Safet nije pricao sa Arslanagicevim ocem prije SP, zar nase novine nisu pisale da je u procesu promjene drzavljanstva ?
Ako nije u procesu, zasto nije? Sta mu je glavesina rekao pa je ohladio momka ?
Kakvi genijalni potezi naseg stratega, rastjeraj sve sto valja da se oslobodi mjesto onim koji ne trebaju. A to da plodi vas koji ga podrzavate (od ovakvih rijeci normalnom covijeku se dize kosa na glavi) meni ne bi bilo krivo, ali on i braco krimos to rade cijeloj BIH nogometnoj javnosti. A dobar dio nje mu klice i trazi jos. Nije ni cudo da smo vrlo visoko plasirani ne Europskim tablicama inteligencije. Drugi smo ali od kraja. Jos nam sam Albanija bijezi ali sa ovakvim vodjama, prestic cemo mi i nju.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2014, 14:18

normalaba je napisao/la:
Zuka nema papire
Zuka nema papire ??
Tino Susic je potencijal kao ofanzivni vezni ( ne zadnji vezni ) ako napreduje jos. Ali on jeste potencial i jos je mlad. Vjerovatno ce ga Hajduk prodati.
Avdija ima 28 godina. Caki i poslje nastupa na SP i postignutog gola i igranja mjesecima prije toga u kvalifikacijama jako tesko ce pronaci neki klub veci od Hajduka. I odigrao je losu utakmicu osim tog jednog prodora jedan na jedan. Sve ukupno zbog gola solidan nastup nista vise.
Hadzic je los igrac i nije zadnji vezni. Koju utakmicu si ti gledao ako je Hadzic strasno odigrao a nije pokazao nista. Ni u ofanzivi ni u defanzivi ??
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 15 jul 2014, 14:24, ukupno mijenjano 1 put.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 jul 2014, 14:24

Batko je napisao/la:Ma qrac bi isao, nego kod familije malo.....Jedno vece kod sure, drugo vece kod burazera, milina, a sve na racun saveza.... Ide majstor da ugovori vec dogovoreno.... Arslanagic je vec ugovoren..
Ne vjerujem. Nije mi bas djelovalo da je Safet sa tim dijelom familije imao neki poseban kontakt.
No ovaj naruceni tekst na repka.ba plus o tome kako Safet ide po Arslanagica moze nesto i znaciti sto se tice Spahica. Znam da se neki tome raduju, jer su novine godinama tog covjeka blatile, ali ako izgubimo Spahica izgubit cemo jednog strasno angazavanog kapitena, a onda ce da bude zabavno...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2014, 14:28

Principatus je napisao/la:
Znam da se neki tome raduju, jer su novine godinama tog covjeka blatile, ali ako izgubimo Spahica izgubit cemo jednog strasno angazavanog kapitena, a onda ce da bude zabavno...
Mi svakako gubimo Spahica za dvije godine najkasnije. Bilo bi pametno da za to vrijeme Pape maksimalno isproba Arslanagica, Zukanovica. Sunjica i Bicakcica. I izabere najbolji dvojac. Mozda cak Arslanagic, Zukanovic i Sunjic dodatno napreduju i potpisu za neki jos bolji klub. Sve zavisi od njih samih. Naravno ako ih Pape pravovremeno pozove.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 15 jul 2014, 14:32

Ajax je napisao/la:
normalaba je napisao/la:
Zuka nema papire
Zuka nema papire ??
Tino Susic je potencijal kao ofanzivni vezni ( ne zadnji vezni ) ako napreduje jos. Ali on jeste potencial i jos je mlad. Vjerovatno ce ga Hajduk prodati.
Avdija ima 28 godina. Caki i poslje nastupa na SP i postignutog gola i igranja mjesecima prije toga u kvalifikacijama jako tesko ce pronaci neki klub veci od Hajduka. I odigrao je losu utakmicu osim tog jednog prodora jedan na jedan. Sve ukupno zbog gola solidan nastup nista vise.
Hadzic je los igrac i nije zadnji vezni. Koju utakmicu si ti gledao ako je Hadzic strasno odigrao a nije pokazao nista. Ni u ofanzivi ni u defanzivi ??
PAPE popmozi im slijepi su pored ociju :-(
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 15 jul 2014, 14:36

S Arslanagicem bi imali strasnu odbranu koja bi ujedno bila i najmladji dio reprezentacije. :)

Vranjes---------Arslanagic(Bicakcic)--------Zukanovic(Sunjic)----------Kolasinac

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 jul 2014, 14:53

HzSM je napisao/la:S Arslanagicem bi imali strasnu odbranu koja bi ujedno bila i najmladji dio reprezentacije. :)

Vranjes---------Arslanagic(Bicakcic)--------Zukanovic(Sunjic)----------Kolasinac
Po meni ovo je daleko od strasne odbrane. Vranjes kikser, Arslanagic premlad jos i mora se dokazati, Zukanovic takodjer nije ulijevao puno povjerenje kad je igrao stopera, a Seo ce biti Svjetska klasa. Ali bolje nemamo, nazalost.

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 15 jul 2014, 14:58

Goalgetter je napisao/la:
HzSM je napisao/la:S Arslanagicem bi imali strasnu odbranu koja bi ujedno bila i najmladji dio reprezentacije. :)

Po meni ovo je daleko od strasne odbrane. Vranjes kikser, Arslanagic premlad jos i mora se dokazati, Zukanovic takodjer nije ulijevao puno povjerenje kad je igrao stopera, a Seo ce biti Svjetska klasa. Ali bolje nemamo, nazalost.
Zadnjih 10 godina imamo problema sa odbrambenim igracima.Jos od generacije Hibica,Konjica,Papca i Musica nisi mogao reci da smo imali normalnu zadnju liniju.Ovo koliko-toliko na nesto lici i momci su dosta kvalitetniji od npr. Pandze,Nadarevica,Jahica i mnogih drugih koji su zadnjih godina pokusavali popuniti rupe u odbrani.

Volio bi da imamo jos kvalitetnijeg desnog beka,ali o tom-potom.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 jul 2014, 15:01

HzSM je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:

Zadnjih 10 godina imamo problema sa odbrambenim igracima.Jos od generacije Hibica,Konjica,Papca i Musica nisi mogao reci da smo imali normalnu zadnju liniju.Ovo koliko-toliko na nesto lici i momci su dosta kvalitetniji od npr. Pandze,Nadarevica,Jahica i mnogih drugih koji su zadnjih godina pokusavali popuniti rupe u odbrani.

Volio bi da imamo jos kvalitetnijeg desnog beka,ali o tom-potom.
Tu si u pravu, kad uporedis kakve smo sve odbrambene imali zadnjih godina nakon te generacije, e onda jesu strasni. Ali meni ipak ne ulijeva povjerenje uopste odbrana, osim Sea kao sto sam rekao. Sve su to skakljivi igraci, koji ne ulijevaju pouzdanje. Ostaje nada da Arsalnagic izraste u pravog lidera u odbrani.

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 15 jul 2014, 15:05

Goalgetter je napisao/la: Tu si u pravu, kad uporedis kakve smo sve odbrambene imali zadnjih godina nakon te generacije, e onda jesu strasni. Ali meni ipak ne ulijeva povjerenje uopste odbrana, osim Sea kao sto sam rekao. Sve su to skakljivi igraci, koji ne ulijevaju pouzdanje. Ostaje nada da Arsalnagic izraste u pravog lidera u odbrani.
Stoji to sto si rekao.Na SP se vidjelo da Bicakcic jos uvijek nije igrac za velike utakmice.Medjutim,vidjelo se da to nije ni Spahic pa prema tome pretpostavljam da ga svako od ovih momaka bez problema moze zamijeniti i igrati na njegovom nivou.Njihova prednost je samo sto su mladi i sto imaju puno prostora da napreduju.To je cinjenica koja me ohrabruje.Zukanovic,Sunjic i Bicakcic su ove godine promijenili klubove,tj. presli su u bolje ekipe i sad im je prilika da se dokazu.Za godinu dana cemo znati mozemo li na njih ozbiljno racunati.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 jul 2014, 15:08

Stoga, poloziti sve nade u to da ce Dino Arslanagic biti klasa od stopera. :pray:

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 15 jul 2014, 15:10

Goalgetter je napisao/la:Stoga, poloziti sve nade u to da ce Dino Arslanagic biti klasa od stopera. :pray:
Prvo poloziti nade da ce igrati za BiH.Ako se odluci za Belgiju onda mu ne zelim da bude klasa. :D

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 15 jul 2014, 15:13

U Milanu, osim braće Modić, igra i Maks Barišić. Momak je iz Bosne, a nastupa za Sloveniju.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 jul 2014, 15:17

Pauleta je napisao/la:U Milanu, osim braće Modić, igra i Maks Barišić. Momak je iz Bosne, a nastupa za Sloveniju.
E cuj Maks Barisis... Ko biva bari dok ne poyebe :urnebes:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 15 jul 2014, 15:20

BaDa12 je napisao/la:Ne vidim ja u tom razgovoru (ako je tačan) ni pretjeranu želju kod njega za BiH. Spominje Vitez, ali u nekom drugom kontekstu. U prvom planu ističe hrvatsku reprezentaciju, dok je našu tek autor spomenuo.
“Nije bilo dvojbe u izboru reprezentacije, nije ni moglo biti, jer konkretnog poziva iz Hrvatske nikada i nisam imao. A da je poziv stigao, ko zna, možda bi moj put bio drukčiji"
"Nije bilo dvojbe u izboru reprezentacije, nije ni moglo biti, jer konkretnog poziva iz Hrvatske nikada i nisam imao, kao ni iz BiH.A da je poziv stigao, ko zna, možda bi moj put bio drukčiji", zaključio je Drmić

Ovo je njegova izjava.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 15 jul 2014, 15:21

Kakva je situacija sa golmanom Husicem iz Verdera?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2014, 15:26

Pauleta je napisao/la:
"Nije bilo dvojbe u izboru reprezentacije, nije ni moglo biti, jer konkretnog poziva iz Hrvatske nikada i nisam imao, kao ni iz BiH.A da je poziv stigao, ko zna, možda bi moj put bio drukčiji", zaključio je Drmić

Ovo je njegova izjava.

Zašto? Jesu li možda ovdašnji stručnjaci koji rade u hrvatskom, ali i u bh. nogometu, jer ovi bi mladići mogli možda nastupiti i za BiH, krivo procijenili da oni nisu dovoljno kvalitetni? A na takve mogućnosti upućuju i činjenice da baš nitko i nikada, kako tvrde očevi nogometaša, iz struktura HNS-a i NS-a BiH nije ni pitao za ovu dvojicu talentiranih igrača. A prije godinu-dvije bili su spremni i pješice doći u Zagreb ili Sarajevo, da im je ponuđeno igranje u hrvatskoj ili bh. reprezentaciji. Ta šutnja ili neupućenost i njih ih je rastužila, razočarala i definitivno ih ‘gurnula’ u švicarski dres, koji će časno nositi i u svakoj prilici, kao u prošlu subotu kada je Josip Drmić u Koprivnici presudio Hrvatskoj

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.