FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Lillard
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Lillard » 14 jul 2014, 09:45

Najbolji igrac prvenstva dovoljno govori. Ko ce drugi, James ispao davno, Robben nije pokazao nista vise od Messija osim fantasticnog simuliranja, a da mrtvi Muller bude najbolji igrac :urnebes: ...
Jbes prventvo kojem bi takav igrac bio najbolji..

Nije njemu dosadio nogomet, sad ce postat jos gladniji :cool:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

TariqAli
Kontakt:

Post Postao/la TariqAli » 14 jul 2014, 11:11

Mašćerano je tri puta vise zasluzio ovu Zlatnu loptu od njega.
Marksizam u skole!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 jul 2014, 11:20

TariqAli je napisao/la:Mašćerano je tri puta vise zasluzio ovu Zlatnu loptu od njega.
I nitko drugi od njih dvojice :kafa:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 14 jul 2014, 11:51

Meni ovo Messijevo ponasanje vise nalici na ponasanje Ronaldinha 2006-2007.
Jednostavno covek vise nema motiva i igra mu se svodi na cist talenat, i bljesak, i zastrasujuce je zaista da sa tako niskim kvalitetom igre u odnosu na njegovih 100%, on je i dalje vanserijski igrac.

Mislim da niko nema pravo blatiti njegove igre, kada pogledamo statistiku, trofeje, i niz godina u kojem on sve to postize i na kakvom nivou, verovatno je jedan od najkonstantnijih igraca u istoriji fudbala.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 14 jul 2014, 12:55

Barcelona have informed the entourages of Hummels, Vertonghen and Schar that they could try to sign them this summer. [md]

Daj Hummelsa i Schara , nadam se da ovo ne znaci da nema nista od Cuadrada :/

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 14 jul 2014, 13:54

Lillard je napisao/la:Najbolji igrac prvenstva dovoljno govori. Ko ce drugi, James ispao davno, Robben nije pokazao nista vise od Messija osim fantasticnog simuliranja, a da mrtvi Muller bude najbolji igrac :urnebes: ...
Jbes prventvo kojem bi takav igrac bio najbolji..

Nije njemu dosadio nogomet, sad ce postat jos gladniji :cool:
e jbga sad, vi simuliranje uzimate kao kriterij kod odabira, kakve to veze ima? ljudi su statisticki jaci i u jacim grupama su isto pokazali i sto je najbitnije u knockout fazi su pokazali vise od messija.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/maradon ... ptu/135803" onclick="window.open(this.href);return false;

i argentinci su shvatili da je sve marketing, vrijeme je i na vas. :kafa:

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 14 jul 2014, 14:01

Kad ste se raspisali o Messiju, da i ja dam neko svoje misljenje.

Tesko da ce Messi ikada biti bolji od onog iz perioda 2008-2013. Jednostavno njemu je 27 godina,cini mi se da gubi na brzini, tacno je da on nije nikada puno zavisio od brzine, ali ipak brzina je potrebna svakom fudbaleru kako bi napravio prednost u odnosu na protivnika.
Pogledajmo statistiku po sezonama:
Sezone - La Liga - CL
Nast. Gol. Asis Nast. Gol. Ass

2008-09 - 31- 23 - 11 - 12 - 9 - 5

2009-10 - 35- 34- 10 - 11- 8- 0

2010-11 - 33- 31- 18 - 13- 12- 3

2011-12 - 37- 50- 15 - 11- 14- 5

2012-13 - 32- 46- 12 - 11- 8- 2

2013-14 - 31- 28- 11 - 7- 8- 1

Znaci ako pogledamo statistiku primjetimo da je Messiju najgora sezona 2008-09, ali tada je Barca uzela tri trofeja (CL,La Ligu,i Copa del Rey) a sezona 2013-14 je druga najslabija po ucinku, ali ove godine Barca nije uzela ni La Ligu ni CL niti Copa del Rey. Ja mislim da Messi vise ne moze ponoviti ono sto je radio prije, ali takodje jos uvijek Messi moze napraviti dobar posao. A mislim da ce dobar pokazatelj biti ova sezona 2014-15, , da li u Messiju ima jos volje za fudbal?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 jul 2014, 14:25

@Neutral

Ta ti statistika ništa ne vrijedi, jer Messi nije ni sjena igrača kojeg je bio. Možda to statistika ne pokazuje, ali ko god je gledao Messija prije sezonu-dvije, i ovog sad, uočiće razliku, i jasan, ogroman pad u igri. ;)
Druga stvar je, što Messi i takav, čini razliku na terenu.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 14 jul 2014, 14:40

Cuj volja,zasicenost,pa ne igra termine da mu dosadi,eto mesi prvi koji je osvojio sve pa nema volje vise,prima 20M godisnje da igra. OK,ima malo i do volje,al ni blizu koliko se zeli prikazati.
Barca ko kolektiv je pala ,samim ti logicno da i midzo padne,u argentini nikad nije mogo meda,i sramota je sto nosi kapitensku traku,maskerano drzi govore,dize igrace i sl,a midzo hoda ko pi*ka kakva pognute glave :puke:

Kako @ let3 rece,puko je ko lajsna,naci mu kakvi doktora da ga lijece,njegovo povracanje isto nije normalno ,kakav stres i sl. pm . Ako ga nastave ovako forsirati zavrsice on karijeru do 30te.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 14 jul 2014, 14:41

Definitivno je dotakao neki limit ili na fizickom ili psiho planu, pa mozda i po preporuci strucnjaka ne smije da se previse forsira.
- Ed Woodward for Prime Minister !

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 14 jul 2014, 14:50

Savjet Messiju za nastavak karijere :

" Otvori forum sportsport.ba i pregledaj gdje si pao i sta ti fali " xD

A ja Menadzera Manchestera, Reala, Bayerma , Arsenala ..... Nek je Rooney u formi :D Ili Ronaldo sa portugalom ( zaista je strasan bio ) ili Roben padavicar ili Buljavi :D :D

Pa Messi hodajuci dalji dogurao od Ronalda i Robena koji ga trceci nmg stici xD :D

Spominju Decimu a navijaju za Real od 2006te :D
Oni se hvale Bayernom sto je napucao Barcu jedne sezone a Barca ih jela godinu prije :D
Manchester ce utorkom i srijedom imati vecernji trening
A Arsenalu uspjesna sezona ako osvoje FA cup (Y) :D :D

Al' glavna zajednicka briga kod fanova sva 4 kolektiva Trci li Mesi ili hoda :cool:
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

voliosamzvijezdu
Kontakt:

Post Postao/la voliosamzvijezdu » 14 jul 2014, 15:05

e MrHc kapa dole za ovo.nek si im rekao,brca jednu godinu padne,i svi kriticari na forumu,kad vidis sta se sve desavalo u i oko kluba dobro je i ovo,trener umre,predsjednik ode u zatvor,svi protiv barce,i opet do zadnjeg dana mogli uzeti prvenstvo,al dobro je i to,a sad ce biti jos bolje,doveli smo i dovest cemo igrace,i ponovo cemo zabijati po 5 6 komada u srcu madrida,a mesiju i ekipi ce madrid ustat na noge kao ronaldinju prije par godina...sad cemo biti nato,a ovi realovci kazu nije messi zasluzio zlatnu loptu,sigurno je ronaldo gledajuci veci dio prvenstva kod kuce... :kafa: :rol: onaj humels onako dobar igrac,sinoc ga messi budalom napravio kad je htjeo...toliko...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 jul 2014, 15:51

[youtube][/youtube]

A pojedinci su ga po forumu nazivali sebičnim, ne igra za ekipu bla bla... :tokralju: :rol:

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 14 jul 2014, 16:01

Mario Götze nakon utakmice finala Svjetskog prvenstva: "Respektiram Lea Messija, njemu nije bila potrebna titula prvaka svijeta da bi bio najbolji, on je već najbolji! Mi, normalni igrači, smo ti kojima je potrebna ovakva titula da bismo dokazali koliko vrijedimo, ali Leo je jednostavno savršen i jako mi ga je žao večeras."
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FC Barcelona

Post Postao/la JoseMourinho » 14 jul 2014, 16:34

Ovi navijaci barse nisu dobri u glavu nikako, bar ovi sto se pale i brane Messija ko da im je babo...
pa je.bo vas on koji ga kur.ac branite sta je sad on da se ne smije rec da igra slabo??? Ako ste pogledali je.bene dvije tekme barse vidjeli ste da to nije to i neznam onda sta odma okrecete priču ko kakvo dijete na moj babo je jaci od tvog, ponovo ćemo mi derat i sl.
sa njim nešto nije uredu i svako ko kaže drugačije je ili corav ili glup ;)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 jul 2014, 16:38

Koliko je "pao" vidjet cemo ove sezone... :kafa:

miki_92
Kontakt:

Re: Odg: FC Barcelona

Post Postao/la miki_92 » 14 jul 2014, 16:43

JoseMourinho je napisao/la:Ovi navijaci barse nisu dobri u glavu nikako, bar ovi sto se pale i brane Messija ko da im je babo...
pa je.bo vas on koji ga kur.ac branite sta je sad on da se ne smije rec da igra slabo??? Ako ste pogledali je.bene dvije tekme barse vidjeli ste da to nije to i neznam onda sta odma okrecete priču ko kakvo dijete na moj babo je jaci od tvog, ponovo ćemo mi derat i sl.
sa njim nešto nije uredu i svako ko kaže drugačije je ili corav ili glup ;)
:thumbup:

navijam za Barcelonu ali nemam namjeru da zatvaram oci pred ociglednim
Messijeva igra u zadnjih 1.5 god. teza kurcobolja, svidjalo se to nekome ili ne

isto tako ovi sto ga otpisuju odmah idu bas predaleko, trebamo sacekati ovu sezonu, pa da onda damo neku realnu ocjenu njegovih igara
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 14 jul 2014, 17:14

so you are telling me there's a chance :hmmmm:
Henry WinterVerified account
‏@henrywinter
Blatter on Suarez: "As a footballer I feel with him. I feel such a punishment hurt. As Fifa pres I accept decision of independent committee'
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 14 jul 2014, 17:53

Moglo se vala i anketa promjenitit.

Red bi bio :mrgreen:
Visca el Barça ! Mes que un club !

madridistaforever
Kontakt:

Post Postao/la madridistaforever » 14 jul 2014, 18:26

Koliko god mi to tesko priznati,Mesii je jedan od najboljih igraca koji su zaigrali,i treba da budemo svi sretni sto imamo priliku da gledamo sve ove igracine.Mislim da se messi ipak nije zasitio bas svega,mislim da bi cak bilo gore da je sinoc osvojio pehar.Madridista sam,al messi je messi.Iskreno nijje zasluzio ovu zlatnu kopacku,al valjda je to da mu malo ublaze ovo sve.I ne ljutim se na messija,nije je zasluzio al neka mu je .Sljedece sezone BBc vs MCn :twisted:
Real nije samo klub,on je smisao zivota.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.