Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dinoze
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la dinoze » 14 jul 2014, 13:15

Ko zna, vrijeme je tu odlucujuci faktor. Da su ga nasli zvali prije 2-3 godine, samo da ga kaprisu mozda bi igrao za nas. Ali nasi se nisu ni potrudili jer je logicno da igra za Svicu.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 14 jul 2014, 13:53

Ne vidim ja u tom razgovoru (ako je tačan) ni pretjeranu želju kod njega za BiH. Spominje Vitez, ali u nekom drugom kontekstu. U prvom planu ističe hrvatsku reprezentaciju, dok je našu tek autor spomenuo.
“Nije bilo dvojbe u izboru reprezentacije, nije ni moglo biti, jer konkretnog poziva iz Hrvatske nikada i nisam imao. A da je poziv stigao, ko zna, možda bi moj put bio drukčiji"
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 14 jul 2014, 13:56

Cartman je napisao/la:Njega je Hrvatska izgubila, mi ne.
StarMo nije skutorija...

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 14 jul 2014, 13:59

Sta se dogadza sa Zecom, vec nekoliko dana mu pise na Transfermarktu da je bez kluba.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 jul 2014, 14:09

Kad je igrala Svicarska-Hrvatska, on je pjevao njihovu himnu. Mislim da to sve govori. :)

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 14 jul 2014, 14:32

http://www.transfermarkt.co.uk/ivan-luc ... ler/164145" onclick="window.open(this.href);return false;

Vidim da je se ovaj Lucic na ovom forumu spominjao jos 2011 i 2013. Evo sad je presao u Bayern sa 19 godina. Da nam savez radi kako treba mogao bi ga neko kontaktirat.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 14 jul 2014, 14:40

Nije on naš!!!!!

Sent from Angelina's bed

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 jul 2014, 14:48

Goalgetter je napisao/la:Kad je igrala Svicarska-Hrvatska, on je pjevao njihovu himnu. Mislim da to sve govori. :)
Znas i sam pisao sam vec ovdje. Da je Drmic izjavljivao kada je imao 16 godina da bi pjeske dosao u HR ili BiH ako bi stigao poziv. Izgleda da je sa godinama doslo i do toga da mu je Hrvatska sada ispred BiH. To sto je pjevao HR himnu. Pjevali bi je i 90% Hrvata koji igraju za druge drzave pa i za BiH. Mada Drmic nije toliki problem. Puno veci problem je Seferovic sa kojim se taj isti Drmic bori za prvog spica Svice. I koji je bio itekako blizu reprezentaciji znas i sam. Izrazio je zelju da zaigra za BiH. Da jako cijeni nase igrace itd. Ali izgleda da je zapelo jer mu niko nije rekao da ozbiljno racuna na njega. Odnosno nije mu se garantovala minutaza nikakva. A u Svici je u najgorem slucaju drugi napadac. U stilu imamo mi takvih koliko hoces. Nek momak jos malo saceka ako je pravi patriota. Imamo Dzeku i Vedu. Samo sto ce za tri, cetri godine Dzeko imati 32, Vedo 34 godine a Seferovic 26.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 jul 2014, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 14 jul 2014, 14:50

Je li to samo sto mu je ime Ivan a ne Emir ili ima nesto konkretnije?

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 14 jul 2014, 15:12

Samo da znate da ce to euro biti mozda i teze neko SP jer je poznao da su evropske drzave najjace i naravno da je argentina, kolumbija i slicni jaki ali i ovdje ko ti god dodje nece biti jednostavno jer umjesto irana mozes dobit dansku ili umjesto nigerije srbiju i slicno a u grupi ce ti svakako biti jedna holandija, njemacka, mozda cak pored recimo njemacke i francuzi ili englezi i slicno. Tako da cemo se sa papetom prvo dobro namuciti u kvalama a onda i na euru ako dodjemo. Al eto nadam se da ce doci arslanagic i jos barem 2-3 nova igraca pa ce biti lakse.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jul 2014, 15:15

Ma bićemo nosioci na Euro, no sikiriki.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 14 jul 2014, 15:37

Virtu4l je napisao/la:Ma bićemo nosioci na Euro, no sikiriki.
Yebe covjek na internacionalnom nivou. :D
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 jul 2014, 15:39

DeeWa je napisao/la:Samo da znate da ce to euro biti mozda i teze neko SP jer je poznao da su evropske drzave najjace i naravno da je argentina, kolumbija i slicni jaki ali i ovdje ko ti god dodje nece biti jednostavno jer umjesto irana mozes dobit dansku ili umjesto nigerije srbiju i slicno a u grupi ce ti svakako biti jedna holandija, njemacka, mozda cak pored recimo njemacke i francuzi ili englezi i slicno. Tako da cemo se sa papetom prvo dobro namuciti u kvalama a onda i na euru ako dodjemo. Al eto nadam se da ce doci arslanagic i jos barem 2-3 nova igraca pa ce biti lakse.
Nikad vise tako lagane grupe kao sto je bila ova na SP. A najvjerovatnije ni u kvalifikacijama za SP. Sljedece SP Dzeko ce imati 32-33 godine. A Vedo nece ni igrati za BiH. Kao sto si rekao na EP nema laganih reprezentacija. Biti ce jos puno teze. Propustena je prilika generacije.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 14 jul 2014, 16:05

Ajax je napisao/la:
DeeWa je napisao/la:Samo da znate da ce to euro biti mozda i teze neko SP jer je poznao da su evropske drzave najjace i naravno da je argentina, kolumbija i slicni jaki ali i ovdje ko ti god dodje nece biti jednostavno jer umjesto irana mozes dobit dansku ili umjesto nigerije srbiju i slicno a u grupi ce ti svakako biti jedna holandija, njemacka, mozda cak pored recimo njemacke i francuzi ili englezi i slicno. Tako da cemo se sa papetom prvo dobro namuciti u kvalama a onda i na euru ako dodjemo. Al eto nadam se da ce doci arslanagic i jos barem 2-3 nova igraca pa ce biti lakse.
Nikad vise tako lagane grupe kao sto je bila ova na SP. A najvjerovatnije ni u kvalifikacijama za SP. Sljedece SP Dzeko ce imati 32-33 godine. A Vedo nece ni igrati za BiH. Kao sto si rekao na EP nema laganih reprezentacija. Biti ce jos puno teze. Propustena je prilika generacije.
Zaboravljate da se povecao broj ucesnika na EURU. Haman pola europe ce igrati na prvenstvu. Samim tim bice i veci broj grupa nego inace. Kvalitet se nece moci koncetrirati u 2-3 grupe. Nego ce biti rasporedjen u nekoliko. Tako da ce biti olaksan i prolaz dalje.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 jul 2014, 16:09

TMovac je napisao/la:
Zaboravljate da se povecao broj ucesnika na EURU. Haman pola europe ce igrati na prvenstvu. Samim tim bice i veci broj grupa nego inace. Kvalitet se nece moci koncetrirati u 2-3 grupe. Nego ce biti rasporedjen u nekoliko. Tako da ce biti olaksan i prolaz dalje.
Iran da igra u ovoj nasoj sadasnjoj kvalifikacijskoj grupi. Morao bi se posteno namucit da bi izborio cetvrto mjesto u grupi. Nikad vise ovako lagane grupe na SP necemo imati. Isto tako na SP se nece povecat broj ucesnika iz Evrope. Jer moraju igrati reprezentacije iz cijelog svijeta. Znaci opet samo prvi u grupi direktno, a drugi baraz. A da cemo opet izvuci grupu sa jednom Grckom kao nosiocem je opet malo vjerovatno. A i glavni igraci ce nam ostarit do tada. Propustena je prilika generacije. Cijelom svijetu bi se pokazali. I Bosna bi postala svjetski brend.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 14 jul 2014, 16:23

Ajax je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
Iran da igra u ovoj nasoj sadasnjoj kvalifikacijskoj grupi. Morao bi se posteno namucit da bi izborio cetvrto mjesto u grupi. Nikad vise ovako lagane grupe na SP necemo imati. Isto tako na SP se nece povecat broj ucesnika iz Evrope. Jer moraju igrati reprezentacije iz cijelog svijeta. Znaci opet samo prvi u grupi direktno, a drugi baraz. A da cemo opet izvuci grupu sa jednom Grckom kao nosiocem je opet malo vjerovatno. A i glavni igraci ce nam ostarit do tada. Propustena je prilika generacije. Cijelom svijetu bi se pokazali. I Bosna bi postala svjetski brend.
Pa dobro nikada se ne zna. Ono sto moramo jeste dati sve od sebe u ovim kvalama za EURO. Da nekako budemo bar u drugoj jakosnoj skupini za SP. i onda sa nekim boljim selektorom uspjeti nekako za.ebat ovog iz prve jakosne skupine i zavrsiti ispred njega. Realno jedini igraci za koje nemamo adekvatne zamjene su Mujdza, Dzeko i Ibisevic. ali eto za nadat se da ce neko iskociti u medjuvremenu ili da cemo uspjeti zaganjati ove iz dijaspore, poput Hrgote, Seferagica....
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 jul 2014, 16:29

TMovac je napisao/la:
Pa dobro nikada se ne zna. Ono sto moramo jeste dati sve od sebe u ovim kvalama za EURO. Da nekako budemo bar u drugoj jakosnoj skupini za SP. i onda sa nekim boljim selektorom uspjeti nekako za.ebat ovog iz prve jakosne skupine i zavrsiti ispred njega. Realno jedini igraci za koje nemamo adekvatne zamjene su Mujdza, Dzeko i Ibisevic. ali eto za nadat se da ce neko iskociti u medjuvremenu ili da cemo uspjeti zaganjati ove iz dijaspore, poput Hrgote, Seferagica....
Sve se moze nadoknaditi osim napadaca. Gubimo i Dzeku i Vedu. A Hrgota je minimalno jedna klasa ispod Dzeke ako uopste bude spreman i zeljan da zaigra za BiH. Tim vise je gubitak jednog Seferovica koji se nam je nudio neoprostiv. Postati cemo kao reprezentacija Srbije u zadnjih 5-10 godina. Reprezentacija odlicnih pojedinaca koji igraju u odlicnim klubovima. Ali falit ce nam najvaznija karika, svjetski napadac. A u nasoj ligi za 100 godina necemo stvorit napadaca kao sto je Vedo a kamoli Dzeko. Jedina nam je nada diaspora, odnosno da ce struka pronaci nekog mladog prespektivnog spica koji ce uz to morati jako puno napredovati u karijeri da dostigne jednog Ibisevica. A o Dzeki bolje da ni ne govorim.

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 14 jul 2014, 16:32

Ajax je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
Sve se moze nadoknaditi osim napadaca. Gubimo i Dzeku i Vedu. A Hrgota je minimalno jedna klasa ispod Dzeke ako uopste bude spreman i zeljan da zaigra za BiH. Tim vise je gubitak jednog Seferovica koji se nam je nudio neoprostiv. Postati cemo kao reprezentacija Srbije u zadnjih 5-10 godina. Reprezentacija odlicnih pojedinaca koji igraju u odlicnim klubovima. Ali falit ce nam najvaznija karika, svjetski napadac. A u nasoj ligi za 100 godina necemo stvorit napadaca kao sto je Vedo a kamoli Dzeko. Jedina nam je nada diaspora, odnosno da ce struka pronaci nekog mladog prespektivnog spica koji ce uz to morati jako puno napredovati u karijeri da dostigne jednog Ibisevica. A o Dzeki bolje da ni ne govorim.
Samo nas cupa ovaj novi sistem igre "LAŽNA 9" tako da nam špic i ne treba a hvala bogu dosta je vezni igraca u opticaju!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 jul 2014, 16:38

povratakotpisanih je napisao/la:
Samo nas cupa ovaj novi sistem igre "LAŽNA 9" tako da nam špic i ne treba a hvala bogu dosta je vezni igraca u opticaju!
Svjetski poznat napadac je uvjek potreban. Mi smo sve ove rezultate napravili i zbog izrazito napadackog fudbala. Dzeko , Vedo + krila i Pjanic, ponekad Misimovic. Mi mozemo imat 10 vrhunskih veznih igraca ali opet nam treba igrac/i koji ce zabiti gol/ove. Ako cemo realno Srbija ima vise kvalitetnih igraca od nas. Pogledaj koliko ih samo igra u Engleskim klubovima i kakvim klubovima. Ali to im nista ne vrijedi kada nemaju ono najvaznije. A mi smo to imali u Dzeki i imat cemo jos 3,4,5 godina. A ko ce ga nasljediti. Hodzic za kojeg neznamo ni dali ce bit prvotimac Dinama. Nije bas da se nazire neki odlican napadac, nazalost daleko od toga.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 14 jul 2014, 16:41

Marko Maletic ako nastavi da se razvija bit ce nam zamjena za Dzeku u nasim formacijama odlicno bi sjeo

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Beduin, Bing [Bot], Google Adsense [Bot] i 36 gostiju.