Kakav je veznjak Schweinsteiger. Da nije bilo stalnih povreda u karijeri sigurno bi bio najbolji veznjak planete, i ovako je ostvario zavidnu karijeru. Jednom prelikom Heynckes je rekao u fazonu da ne postoji bolji veznjak od Schweinsteigera, tu je negdje Busquets, tako nekako... Večerašnja partija generala je bila fenomenalna! I ako se biralo između Kroosa i Generala, onda smo dobro izabrali!
Šta reći za veličanstvenog Neuera? Od prve do zadnje utakmice fascinantno, kao zadnji vezni, kao štoper, kao bek, kao golman. Kakvo istrčavanje na Higuaina, kakva daMu, kakva istrčavanja protiv Alžira, mislim da je na ovom SP dobio sigurnost za ta istrčavanja i da imamo najboljeg golmana na svijetu u narednih 10ak godina, sigurno!
Boateng: Igrao je desnog beka, pa je prešao na štopera. Kolega semirbvb je čini mi se kritikovao u fazonu ne može dvojicu Bayernovaca ostaviti na klupi. A Boateng je odigrao MAESTRALNO na poziciji stopera. Ostao je u sjeni Hummelsa u onoj tekmi kontra Francuske, ali u ovoj večeras, INSTITUCIJA. Ako bude na ovom nivou igrao i dalje, Benatia će da grije klupu!
Kroos: Dobro odigrao turnir, sve do finalne utakmice, tu se izgubio. Sigurno da će on dobiti na toj konstantnosti kad-tad al' mislim da je Bayernu dao sve što može, te da u ovakvom Bayernu on ne bi imao mjesta u prvih 11.
Lahm: Kapiten-kapitenski, reklo bi se. Čovjeka će fakat zaboljeti ruke od tolikih pehara. Večeras maestralan, i protiv Francuske extra na poziciji desnog bočnog, pretrčao preko 13km što je dovoljan pokazatelj njegove igre! Bravo Philipe!
Muller: Šta god da se kaže, bilo bi malo. Fudbalski fenomen. U jednom tekstu sam pročitao, kada vidiš Mullera da dođe i hoće i on da igra fudbal, rekli bi u sebi, ma hajde treba ga pustiti ionako nema pojma. Čovjek konstitucije za dobrog košarkaša, mada nema mase potrebne haha, ali čovjek za velike utakmice. Uvijek tu gdje treba, velika borba, požrtvovanje kakvo se dugo nije srelo na fudbalskim terenima, živi za Bayern i za Deutschland i siguran sam da nas NIKAD neće napustiti!
Gotze: Nakon par uvodnih tekmi, preselio je na klupu, zasluženo ili ne ne bih se miješao u odluke Lowa kao i nikada do sada. U svakom slučaju, mislim da je mogao puno više pružiti od Ozila no trenerove odluke su tu, i moraju da se poštuju. Sa 22 godine donio najvažniji trofej u Njemačku. Da je ranije prešao u Bayern, osvojio bi sve što se osvojiti može ( sem EP ), ali nema veze, u narednih godinu-dvije, Bayern će sigurno dići klempu.
HVALA VAM DEČKI NA PREDIVNOM PRVENSTVU! Mia San Mia!
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.