FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Prihodi Slobode za 2014. godinu, po dostupnim podacima
1. Budžet Opštine Tuzla....................................90.000 KM
2. Rebalans budžeta Opštine..............................70.000 KM
3. Prodaja ulaznica na Tušnju(14 utak. po 4000 gl.)..224.000 KM
4. Članarina(škola+pioniri, kadeti, juniori;300 djece)140.000 KM
5. Doprinos UEFA-e za omladinski fudbal...............140.000 KM
Total.....................................................664.000 KM
Napomena
6. Prihodi od sponzora i marketinga nepoznati
7. Prihodi od tomble nepoznati
8. Donacije predsjednika Husića nepoznate
9. BH Telekom plaća službena lica (sponzor PL)
Sa evidentnim prihodom od 664.000 KM uz napomenu da je ovo proračun za kalendarsku godinu, ali ista je situacija i kad se gleda takmičarska godina, FK "Sloboda" Tuzla može da konkuriše za plasman do petog mjesta minimum.
1. Budžet Opštine Tuzla....................................90.000 KM
2. Rebalans budžeta Opštine..............................70.000 KM
3. Prodaja ulaznica na Tušnju(14 utak. po 4000 gl.)..224.000 KM
4. Članarina(škola+pioniri, kadeti, juniori;300 djece)140.000 KM
5. Doprinos UEFA-e za omladinski fudbal...............140.000 KM
Total.....................................................664.000 KM
Napomena
6. Prihodi od sponzora i marketinga nepoznati
7. Prihodi od tomble nepoznati
8. Donacije predsjednika Husića nepoznate
9. BH Telekom plaća službena lica (sponzor PL)
Sa evidentnim prihodom od 664.000 KM uz napomenu da je ovo proračun za kalendarsku godinu, ali ista je situacija i kad se gleda takmičarska godina, FK "Sloboda" Tuzla može da konkuriše za plasman do petog mjesta minimum.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 13 jul 2014, 22:11, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
mozda u BiH kriketu..Olimpic kao 8. na tabeli navodi budzet od preko 1 milion KM, dok predsjednik Zelje koji je bio koji 3. ili 4. navodi da za "normalno funkcionisanje Zeljeznicara za godinu dana treba preko 3 miliona KM" ...
mada donekle bih se slozio s tobom, da ne dajemo mjesecno preko 25.000 maraka igracima kao sanaciju dugova koje su stvorili ti za koje ti evidnentno navijas i podrzavas, ekipa bi morala biti najmanje medju 5...
za 25-30.000 KM mjesecno koliko ode na dugove na ovu ekipu dodaj Kajkuta, Vidovica, Vladavica, Bekrica, J.Mesanovica i recimo Regoja(sve bi ih mogao platit sa onoliko para koliko ide mjesecno na dusu onim cije ime ne zelim ni spomenut da ne poganim temu) i imao bi ekipu za MINIMUM 5 mjesto..koje bi u tom slucaju bilo i neuspijeh...
samo Zoletic, da ne idem dalje, mjesecno uzima 2500 maraka... a ja mislim da osim moooozda Redzepije u ovom timu Slobode nema igraca koji ima i blizu 2500 maraka mjesecno, vjerujem da ni Redzepi nema..al eto nek on ima toliko, koliko bi nam znacio jos jedan "Redzepi" u ovom momentu, preporodio bi ekipu..al neeema, ode na dugove
mada donekle bih se slozio s tobom, da ne dajemo mjesecno preko 25.000 maraka igracima kao sanaciju dugova koje su stvorili ti za koje ti evidnentno navijas i podrzavas, ekipa bi morala biti najmanje medju 5...
za 25-30.000 KM mjesecno koliko ode na dugove na ovu ekipu dodaj Kajkuta, Vidovica, Vladavica, Bekrica, J.Mesanovica i recimo Regoja(sve bi ih mogao platit sa onoliko para koliko ide mjesecno na dusu onim cije ime ne zelim ni spomenut da ne poganim temu) i imao bi ekipu za MINIMUM 5 mjesto..koje bi u tom slucaju bilo i neuspijeh...
samo Zoletic, da ne idem dalje, mjesecno uzima 2500 maraka... a ja mislim da osim moooozda Redzepije u ovom timu Slobode nema igraca koji ima i blizu 2500 maraka mjesecno, vjerujem da ni Redzepi nema..al eto nek on ima toliko, koliko bi nam znacio jos jedan "Redzepi" u ovom momentu, preporodio bi ekipu..al neeema, ode na dugove
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
-
- Kontakt:
Barem njih mozemo ugostiti bez bojazni da cemo se pokajati. U slucaju da je zabrana jos na snazi, mogu doci neorganizovano i neka pune D sektor, a mi samo pokazemo gostoprimstvo i zadamo zadacu ostalima u ovoj ligi kao sto i jesmo vec par puta...solar1987 je napisao/la:Crveno-crni derbi, treba napuniti stadion, pozvati i zenicane da dodju, da i oni napune D sektor na zapadu, da navijamo da grmi, da na samom pocetku sezone slika sa Tusnja obidje BiH, pogotovo sto je sigurno da frke nece biti, bila bi to prelijepa slika sa Tusnja, prelijepa navijacka prica. Trebalo bi vec poceti raditi na promociji prve domace utakmice
Do kojeg mjesta Sloboda može konkurisati tj. koliki će budžet ostati za grački kadar možemo nagađati tek nakon što saberemo i rashode tj. fiksne i određene operativne troškove (plate trenera seniora i omladinskog pogona plus njihovi doprinosi, troškovi prevoza i seniora i omladinaca, troškovi spavanja, troškovi karantina, obaveze prema nogometnom savezu itd). Nemojmo zaboraviti da smo se prilično istrošili ovo proljeće te da imamo breme određenih dugovanja. Ima li smisla stavljati Evropu kao fokus dok smo još uvijek dužni pojedini igračima!?

tuzlanska Sloboda
-
- Kontakt:
Pa to sam sinoc napisao,jel konsolidacija??? Cemu onda toliki igraci sa strane koji su uz to teski polovnjaci,a kostaju i 'na ruke i na noge' i plate i hrane i spavanje i opet na klupi presjede!! Plan konsolidacije ne moze ici ovako tj ne moze ga predsjednik sam odrediti,treba covjeku pomoci,ukazati na neke stvari. Istrosit ce se i dici sidro,a nece biti pomaka temeljnog.
Ja koliko sam shvatio ove pripreme je jedan pokušaj za što manje para dobiti ekipu koja će bez problema izgurati ovu sezonu. Realno, nakon što je jedan broj igrača otišao treba nam određeni broj sa strane jer ova generacija juniora nažalost nije ono što čekamo (to i struka kaže), a trenutni fundament naših igrača uprvom timu ne može izgurati sam cijelu sezonu.HerLutwoII je napisao/la:Pa to sam sinoc napisao,jel konsolidacija??? Cemu onda toliki igraci sa strane koji su uz to teski polovnjaci,a kostaju i 'na ruke i na noge' i plate i hrane i spavanje i opet na klupi presjede!! Plan konsolidacije ne moze ici ovako tj ne moze ga predsjednik sam odrediti,treba covjeku pomoci,ukazati na neke stvari. Istrosit ce se i dici sidro,a nece biti pomaka temeljnog.
To što će kroz naš kamp proći određeni broj igrača ne mora da znači da će ostati već da se traže najbolja rješenja.
tuzlanska Sloboda
-
- Kontakt:
Ok,traze se rjesenja! Ali zar je trebalo spiskati blizu 50.000 na pripreme i tamo traziti i probati potencijalna pojacanja. Sta cemo ako skoro niko ne zadovolji(od dovedenih daj boze trojica da su za PL),pa necemo vise moci na pripreme ici i uhodavati neke nove momke,a vremena je malo. Slazem se da je zadnja generacija jedna od najlosijih u zadnjih 10 tak godina,ali eto tako se potrefilo,mada ima nasih na posudbama,kaljenju.Ima talenata u radiusu od 40 km koliko hoces.zlajci je napisao/la:Ja koliko sam shvatio ove pripreme je jedan pokušaj za što manje para dobiti ekipu koja će bez problema izgurati ovu sezonu. Realno, nakon što je jedan broj igrača otišao treba nam određeni broj sa strane jer ova generacija juniora nažalost nije ono što čekamo (to i struka kaže), a trenutni fundament naših igrača uprvom timu ne može izgurati sam cijelu sezonu.HerLutwoII je napisao/la:Pa to sam sinoc napisao,jel konsolidacija??? Cemu onda toliki igraci sa strane koji su uz to teski polovnjaci,a kostaju i 'na ruke i na noge' i plate i hrane i spavanje i opet na klupi presjede!! Plan konsolidacije ne moze ici ovako tj ne moze ga predsjednik sam odrediti,treba covjeku pomoci,ukazati na neke stvari. Istrosit ce se i dici sidro,a nece biti pomaka temeljnog.
To što će kroz naš kamp proći određeni broj igrača ne mora da znači da će ostati već da se traže najbolja rješenja.
Nego danas cujem info da je Redzepi trazio 80.000 Km za novi jednogodisnji ugovor mimo plate i na kraju ipak spustio nesto,ali se spominje cifra 60.000 na ruke.
Ja se bojim da se Azmir nikako ne vrati. Jednostavno da nas odyebe i da mu je dosta svega ovoga. Vidio frajer da je ovo sve previše problematično (prevelik dug) i da se ne možemo u dogledno vrijeme izvući. Nema Husića, pa nema i ne zna se pouzdano hoće li ga ikako biti. Nisam optimističan nikako.Neozbiljno mi je ovo sve jer se niko ne oglašava.
Šta mislite ????
Šta mislite ????
Nije covjek kukavica,covjek ne smije na odmor otici,odmah raspad sistema mnogi proglasavaju u Slobodi.
Vjerujem u Azmira Husica,covjek je znao i prije preuzimanja Slobode koliki je dug i koji su problemi,pa se preuzeo problema..Nema sansi da ode pogotov jer ima pomoc Imamovica,Owena itd..
Kad vidim ovdje kukanje ne ulazi mi se vise,jes vas razmazio proslom polusezonom,covjek im na pressici u vezi duga objasnio kako ce se radit,da je cilj vratit dug,a oni ocekivali mozda Husejinovica,Mesanovica,Bekrica itd..
Jos su se dizali nosevi zbog toga sto nije zadrzao Ciru i neke momke iz ekipe,ja sam uvijek bio za to da ostanu Redzepi i Hadzic,jedan je ostao,covjek lagano stvara tim za sredinu tabele,ako se napravi sta dobrog u polusezoni zasto ne bi pokusao napast mjesta koja vode u evropu,kroz ligu i kup..
Smirite se malo ...
Vjerujem u Azmira Husica,covjek je znao i prije preuzimanja Slobode koliki je dug i koji su problemi,pa se preuzeo problema..Nema sansi da ode pogotov jer ima pomoc Imamovica,Owena itd..
Kad vidim ovdje kukanje ne ulazi mi se vise,jes vas razmazio proslom polusezonom,covjek im na pressici u vezi duga objasnio kako ce se radit,da je cilj vratit dug,a oni ocekivali mozda Husejinovica,Mesanovica,Bekrica itd..
Jos su se dizali nosevi zbog toga sto nije zadrzao Ciru i neke momke iz ekipe,ja sam uvijek bio za to da ostanu Redzepi i Hadzic,jedan je ostao,covjek lagano stvara tim za sredinu tabele,ako se napravi sta dobrog u polusezoni zasto ne bi pokusao napast mjesta koja vode u evropu,kroz ligu i kup..
Smirite se malo ...
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
šta se brinete, radi predsjednik i preko bare

"Moram kazati da se od jučer svašta piše po našim medijima, od toga da sam na probi, te da sam potpisao ugovor. Jedina istina je da sam blizu dogovora sa Slobodom, ali čekam dolazak predsjednika s kojim sam razgovarao telefonski. Čovjek je veoma ambiciozan i želi me pod svaku cijenu u ekipi za narednu sezonu. Ova priča u i oko Slobode mi se stvarno sviđa, te ako se dogovorimo sigurno je da ću dati svoj maksimum kako bi opravdao povjerenje", kaže Bajraktarević.
Tesko je ocekivati da Opstina izdvaja 250.000 KM kada je budzet ocajan, a sad poslije popisa stanovnista ce biti jos manji jer je federalni novac uplacivan na osnovu popisu iz 91' kada je bilo 131.000, a sada samo 120.000.
Plus, ogromna kolicina novca je usmjerena na sanacije od klizista, a tu su i kosarkaski, rukometni i dva odbojkaska prvoligasa. Bez jakog sponzora, nemamo se sta nadati da ce klub uspjeti relativno brzo otpisati dug.
Plus, ogromna kolicina novca je usmjerena na sanacije od klizista, a tu su i kosarkaski, rukometni i dva odbojkaska prvoligasa. Bez jakog sponzora, nemamo se sta nadati da ce klub uspjeti relativno brzo otpisati dug.
Jedan grad, jedna ljubav!
Naravno da je Azmir u toku, samo što se raja ponekad ima običaj ponašati kao da ne živimo u cyber svijetu. Predsjednik vuče poteze iz sjene i za sada nam ne ide loše, obzirom šta nam je cilj za narednu sezonu. Kada apetiti budu porasli, vjerujem da će se još ozbiljnije prionuti poslu, no za to se prvo moraju steći potrebni uslovi.
U sljedećim redovima će se sami pronaći:
Šta je vama ljudi. Ko kakve ste nene bog te yebo...samo kukate.
Šta vam je više, yebo vas kukanje.
15 dana samo pratim...te ovom se ne sviđa ovo, te onom se ne sviđa ono, te ovaj bi ovog zvao, te je ovaj višak, te jesu trebali, te nisu trebali, te gdje su naša djeca, šta je u klubu Vugdalić, te jeste dobar, te nije dobar, te Ćiro, te picka materina, te kako Azmira nije sramota odvesti svoju djecu na odmor nakon 18 mjeseci gdje je lik bukvalno zapostavio njih četvero zbog Slobode, kako Azmira nije sramota otići u USA i par dana posvetiti svom višemilionskom poslu.
Mislim ljudi, ono grozni ste, katastrofa ste yebena.
Kada već toliko znate evo načina da pomognete. Tražim sljedeće volontere, a sve ostalo ću ja uvezati sa klubom:
1. za prodaju klubskih artikala na štandu na Panonskom jezeru; broj izvršilaca neograničen
2. za promociju sezonskih karti po privrednim društvima po cijelom kantonu; poželjno ekonomista ili student ekonomije, broj izvršilaca neograničen
3. za čiščenje sjeverne tribine nedeljom ujutro; broj izvršilaca neograničeno
4. dilomirani pravnik sa iskustvom da pomogne klupskom pravnom predstavniku sa tužbama; broj izvršilac neograničen
Posebna ponuda:
5. Traže se osobe koje će godišnje kroz vidove donacije financijski pomoći Slobodi u iznosima od minimalno 2.000 KM
Zainteresirani kandidati neka na pm pošalju ime i prezime, godinu rođenja, broj na koji apliciraju te kontakt telefon. Rok za prijave je 10 dana.
Borj prijavljenih bit će objavljen ovdje na forumu!
Svaka čast momcima iz jezgra Fukara koji sjajno rade posao, svaka čast momcima iz udruženja koji su tu šta god zatreba i i ovom momku iz Mramora koji napravi u photoshop-u šta god treba. Nađite si ulogu i pomognite klubu. Pustite kuknjavu više!
Šta je vama ljudi. Ko kakve ste nene bog te yebo...samo kukate.
Šta vam je više, yebo vas kukanje.
15 dana samo pratim...te ovom se ne sviđa ovo, te onom se ne sviđa ono, te ovaj bi ovog zvao, te je ovaj višak, te jesu trebali, te nisu trebali, te gdje su naša djeca, šta je u klubu Vugdalić, te jeste dobar, te nije dobar, te Ćiro, te picka materina, te kako Azmira nije sramota odvesti svoju djecu na odmor nakon 18 mjeseci gdje je lik bukvalno zapostavio njih četvero zbog Slobode, kako Azmira nije sramota otići u USA i par dana posvetiti svom višemilionskom poslu.
Mislim ljudi, ono grozni ste, katastrofa ste yebena.
Kada već toliko znate evo načina da pomognete. Tražim sljedeće volontere, a sve ostalo ću ja uvezati sa klubom:
1. za prodaju klubskih artikala na štandu na Panonskom jezeru; broj izvršilaca neograničen
2. za promociju sezonskih karti po privrednim društvima po cijelom kantonu; poželjno ekonomista ili student ekonomije, broj izvršilaca neograničen
3. za čiščenje sjeverne tribine nedeljom ujutro; broj izvršilaca neograničeno
4. dilomirani pravnik sa iskustvom da pomogne klupskom pravnom predstavniku sa tužbama; broj izvršilac neograničen
Posebna ponuda:
5. Traže se osobe koje će godišnje kroz vidove donacije financijski pomoći Slobodi u iznosima od minimalno 2.000 KM
Zainteresirani kandidati neka na pm pošalju ime i prezime, godinu rođenja, broj na koji apliciraju te kontakt telefon. Rok za prijave je 10 dana.
Borj prijavljenih bit će objavljen ovdje na forumu!
Svaka čast momcima iz jezgra Fukara koji sjajno rade posao, svaka čast momcima iz udruženja koji su tu šta god zatreba i i ovom momku iz Mramora koji napravi u photoshop-u šta god treba. Nađite si ulogu i pomognite klubu. Pustite kuknjavu više!
tuzlanska Sloboda
-
- Kontakt:
sta je sad strucnjaci,zacepi vam covjek usta 

i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
- Probisvjet
- Kontakt:
Dobro zlajci napisa.
Yebo vas pametovanje. Idite odnesite pare za semafor. Ne mozemo da to skupimo, a svako bi da bude menadzer i qurac palac.
Yebo vas pametovanje. Idite odnesite pare za semafor. Ne mozemo da to skupimo, a svako bi da bude menadzer i qurac palac.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
opet zatisje pred buru,to to... 

i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.