RK Bosna

High

Re: RK Bosna

Post Postao/la High » 13 jul 2014, 12:20

Tadašnja Bosna je bila bog i batina. Vjerovatno se sjećaš kako se makedonski Vardar mučio u Skenderiji, kad nam nisu dali gol skoro cijelo poluvrijeme (te dvije utakmice protiv njih su bile prije ovih protiv Hamburga). :D U toj utakmici je Ado Haramandić dao onaj kilometarski gol, ali nije samo on briljirao. Enid i ostali su, također, bili veliki problem Makedoncima. Igrači, publika... Čista desetka. Tad se u gradu više pričalo o Bosni nego o sarajevskim fudbalskim klubovima.

Ovaj grad je živio kad su punim plućima disali klubovi poput RK Bosna i KK Bosna. Na ove druge sam itekako slab.

Evo malo elegične atmosfere; nedostaje mi i dan-danas onaj košarkarški duh (koji nije bio tek tako prisutan samim igranjem GL ili NLB već su ga stvorile veličine poput Nene Markovića, Saše Vasiljevića, unikatnog centra, Gorana Ikonića i sl.). Neću nikad prežaliti final eight u Sarajevu. Ni dan-danas mi nije jasno kako smo mogli ispustiti onu prednost i na kraju izgubiti.

[youtube][/youtube]

Što se mene tiče, ja sam za to da vidimo da li bismo mogli dobiti taj snimak jer to moram pregledati. Najbolje bi bilo da se obratimo nekome sa BHT-a.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 14 jul 2014, 00:52

@High

Da da kako se neću sjećati druže. Pa okosnica repke su nam bili u Bosni Stojanović, Šabanović, pa onda Jaškić. Ado, Enid uff tada nas je i Demirović vodio ako se ne varam. :eh: Što ti kažeš tada je u gradu bila ludnica brate, ni Sarajevo ni Željo se nije pratilo ko RK i KK Bosna. :plac: :cool:

Niko brate ko Williams kako je on svojim poenima i onim vraćanjem unazad nakon koša dizao publiku. Pa jednog smo Partizana tukli redovno ko od šale, koja su to vremena bila. :cry:

Kad pusti taj video sjećaš se one glavne navijačice Bosne pola dvorane zanijemi kad ona na centar izađe. :oops: :ljepota:

Ne znam od tog turnira se nisam nikada oporavio, kako smo uspjeli da prokocamo i prednost i domaći teren i loš nastup. :thumbdown:

Ajde ako hoćeš možemo poslati e-mail da upitamo ima li šanse da nam nekako to ustupe? :think:

bosnjak_033
Kontakt:

Post Postao/la bosnjak_033 » 14 jul 2014, 01:05

Prijenos je radila FTV & Eurosport 2...u klubu, mislim ima kaseta (CD misaona imenica 2007 :-) ). Bilo je jako...
U 60 minuti sjedim za zapisnickim stolom i poglefom u nebo kazem: "Boze, ovo nije istina haha..."
Bit' ce to ako Bog da opet...

bosnjak_033
Kontakt:

Post Postao/la bosnjak_033 » 14 jul 2014, 01:09

Jaskic i Sabanovic te godine nisu bili.
Golmani: Tahirovic&Besirovic
Krila desna:
Mustafic&Melic
Desni bek: Martinovic
Srednji bekovi:
Harmandic, Omercevic
Lijevi bekovi:
Simonovic, Anysimov
Lijeva krila:
Stojanovic, Ahic
Pivoti:
Toromanovic, Susic
:-)

bosnjak_033
Kontakt:

Post Postao/la bosnjak_033 » 14 jul 2014, 01:21

Jaskic i Sabanovic te godine nisu bili.
Krila desna:
Mustafic&Melic
Srednji bekovi:
Harmandic, Omercevic
Lijevi bekovi:
Simonovic, Anysimov
Lijeva krila:
Stojanovic, Ahic
Pivoti:
Toromanovic, Susic

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 14 jul 2014, 01:32

Mozda najbolja atmosfera u kojoj sam ikad prisustvovao, a koliko je mocno bilo govori i to da je Hamburg tim koji je te godine cini mi se davao po 30 golova u prosjeku u Skenderiji dao svega 18, poslije te tekme jedina koja atmosferom moze biti blizu je duel Bosna Asa - Alba Berlin i nevjerovatnih 14 razlike u zadnjoj cetvrtini bas koliko nam je i trebalo za prolaz...kakva su to vremena bila i bojim se da mi dugo necemo dozivjeti nista slicno u ovom gradu :(
Pyro is not a crime !

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 14 jul 2014, 01:37

Ajj čovjeće dobro si, svaka čast na tom spisku. :mrgreen: :clap: Dobro ja rekoh haman repka BiH :P
Fulio sam za Šabanovića i Jaškića :oops: oni su naredne sezone došli čini mi se sa onim Bjelorusima šta su bili.
Hahah ma kaseta, CD nešto samo da se čovjek prisjeti te tekme. Mogu misliti kako je za zapisničkim stolom bilo, je li bilo par sekundi brzanje vremena do kraja. :rol:

Hvala bosnjak_033 :thumbup:

PS.

Biti će ako Bog da opet nekad vratiti će se naša Bosna jača i bolja. :bih: :opaopa:

@THEC

Ček zar nije bila najbolja atmosfera protiv Mađara u baražu? Ja nisam bio na toj tekmi nažalost opravdano odsutan, ali se dobro sjećam da mi je svak živ rekao da je to bila jedna od najboljih utakmica u njihovim životima. :think:

High

Post Postao/la High » 14 jul 2014, 01:48

Na koji mail da šaljemo? Poslat ću ja, samo dajte adresu.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 14 jul 2014, 02:00

Ako je FTV radila prenos pokušati na: [email protected]

Ne znam za Eurosport osim ovog e-mail-a: [email protected]

Pokušaj pitati njih kako da nas upute i kome u centrali da vidimo da li oni imaju neki snimak ili nešto. ;)

mag
Kontakt:

Post Postao/la mag » 14 jul 2014, 21:57

Benjamin Čičkušić novi igrač sarajevske Bosne.

http://bhrukomet.net/2013-02-12-16-38-5 ... bosne.html" onclick="window.open(this.href);return false;

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 14 jul 2014, 22:13

a gdje je otisao peric jeli istina da je otisao u izvidjac
Samo Sarajevo

High

Post Postao/la High » 23 jul 2014, 17:15

Janez je napisao/la:Ako je FTV radila prenos pokušati na: [email protected]

Ne znam za Eurosport osim ovog e-mail-a: [email protected]

Pokušaj pitati njih kako da nas upute i kome u centrali da vidimo da li oni imaju neki snimak ili nešto. ;)
Poslao sam mail FTV-u, vidjet ćemo odgovor (ako ga uopće i bude). Zamolio sam ih da nas počaste gledanjem snimka te utakmice, tj. da taj snimak, ako su u mogućnosti, ubace negdje u programsku shemu ili da objave na Youtube kanalu.

balkanac198

Post Postao/la balkanac198 » 26 jul 2014, 01:24

bosnjak_033 je napisao/la:Jaskic i Sabanovic te godine nisu bili.
Krila desna:
Mustafic&Melic
Srednji bekovi:
Harmandic, Omercevic
Lijevi bekovi:
Simonovic, Anysimov
Lijeva krila:
Stojanovic, Ahic
Pivoti:
Toromanovic, Susic
Zaboravili ste da je tada uz Simonovica,na lijevom beku bio jedan od najboljih odbranbenih igraca Sakib Omerovic,a ne Anysimov.Anysimov i Trnovoj su igrali za Slogu Doboj i dosli su da pomognu igracima Bosne S.u tom mecu protiv velikog Hamburga :clap: :clap:

bosnjak_033
Kontakt:

Post Postao/la bosnjak_033 » 26 jul 2014, 21:37

Nenamjerno Boga mi zaboravih Saketa instituciju...
Bilo bi extra da se moze doci do snimka...

radeon
Kontakt:

Post Postao/la radeon » 27 jul 2014, 14:29

Riđić podnio ostavku u Konjuhu...je`l se ovo moje tvrdnje pokazuju tačnim...pustili Zuhdiju da sklopi ekipu ,govoreci igracima da ce igrati u reprezentaciji,pa se oni zaletili svi za male pare,a onda Uprava napravi potez smijeni Zuhdiju i dovedu Riđića... možda nisam u pravu,a MOŽDA jesam... :-)

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 30 jul 2014, 22:45

Sta ovo na portalu pise da je ZRK Gorazde jedini bh predstavnik u eurokupovima ove godine. Je li to i Bosna odustala?
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 06 dec 2014, 17:41

Bosna podsjeća sa ovom jesenjom titulom i dominacijom na onu staru Bosnu . Koliko se prati sada ? Planovi neki za buducnost ? Neko ko više prati da nas /me upozna sa politikom kluba itd.

radeon
Kontakt:

Post Postao/la radeon » 02 jan 2015, 11:36

Bosna ni na nebu ni na zemlji. Zakazana Skupstina ponovo odgodjena,UO vec odavno podnio ostvke zajedno sa Predsjednikom kluba.Igraci nisu primili plate 4 mjeseca...igraci traze ispisnice iklubove,neki su vec sve dogovorili samo cekaju arbitraznu komisiju rsbih...da li je ovo kraj Evropske Bosne kao sto je ne tako dugo najavljivao Zuhdija Korkaric,koji ce zajedno u paketu sa Malagicem van iz Bosne ,jer nemaju vise podrsku Ministra Hadzica iz redova sdp-a... Ima li neko jos kakav info???

salihaga
Kontakt:

Post Postao/la salihaga » 06 jan 2015, 22:46

Najnovija vijest: RK Bosna Sarajevo definitivno raspad sistema. Klub nece nastaviti takmicenje.
Svi u klubu mole boga da im se vrati stari predsjednik Nermin Salman. ?????????

Hajmo
Kontakt:

Post Postao/la Hajmo » 07 jan 2015, 00:14

Nastavit će takmičenje ali vjerovatno sa igračima koji su spremni igrati volonterski.Postoji opcija i da se Zule, Malagić, Hasanefendić ponovo aktiviraju i da gledamo cirkus Kolorado. :clap:

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.