FiBA je najgora.DukeOfWellington je napisao/la:Za vašu informaciju mi smo ipak uspjeli proći taj baraž. Preteško ali ne i nemoguće. Sad smo mi povlašteni u toj priči ili smo barem na putu da to postanemo.
EHF je kriminalna organizacija kao i većina sportskih asocijacija. IHF takođe.
Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
- RockyMaivia
- Kontakt:
Re: Rukometna reprezentacija BiH
StarMo nije skutorija...
Clan sam ove "amaterske" reprezentacije ..
Nije nama tolika frka sto su nas izbacili , nego nacin na koji su nas izbacili . Kao prvo , vade se na izgovor da ne postoji kontinentalni savez a upravo muska i zenska ekipa u rukometu na pjesku putuje u Brazil na WC. Pocetkom ove godine nasa zenska ekipa je igrala na WC bez ikakvih problema, ekipa Sydney Uni ce igrati Superglobe .
Prvo u svim medijama je prosuta prica o odustajanju. Kakvo crno odustajanje , do sada na pripreme potroseno oko 50000 $ i to iz dzepa igraca !!! Takoder se potrosilo oko 20000$ na putovanje u New Zeland za kvalifikacije takoder iz dzepa igraca.
Poslje Spanije 2013 ocekivali smo i receno nam je da ce nas prebaciti u Azijske kvalifikacije , sto smo mi itekako zeljeli , jer bi samim tim dobivali novac od Azijskog saveza i ne bi imali 2 utakmice godisnje kako sad imamo.
Ipak , sve se nastavilo po starom i odrzane su kvalifikacije gdje smo mi i Novi Zeland igrali.
Naravno Njemacka je tu upala jer ce se mnogo vise novca zaradit dok su oni tu , takoder se spominju i ogromne cifre za TV prava. Stavljanjem Njemacke u zadnji sesir imat ces 1 grupu smrti 100% ..
Eh sad mene samo zanima da li bi se ova prica desila da je Njemacka prosla u duelu protiv Poljske.
Takoder najcudnija stvar je sto kazu da je odluka donesena 09.07.2014 u Zagrebu , a ja sam istu informaciju(izbacivanje Australije - Ubacivanje Njemacke) dobio od kolege iz Qatra 20ak dana prije ovog sastanka ...
Nije nama tolika frka sto su nas izbacili , nego nacin na koji su nas izbacili . Kao prvo , vade se na izgovor da ne postoji kontinentalni savez a upravo muska i zenska ekipa u rukometu na pjesku putuje u Brazil na WC. Pocetkom ove godine nasa zenska ekipa je igrala na WC bez ikakvih problema, ekipa Sydney Uni ce igrati Superglobe .
Prvo u svim medijama je prosuta prica o odustajanju. Kakvo crno odustajanje , do sada na pripreme potroseno oko 50000 $ i to iz dzepa igraca !!! Takoder se potrosilo oko 20000$ na putovanje u New Zeland za kvalifikacije takoder iz dzepa igraca.
Poslje Spanije 2013 ocekivali smo i receno nam je da ce nas prebaciti u Azijske kvalifikacije , sto smo mi itekako zeljeli , jer bi samim tim dobivali novac od Azijskog saveza i ne bi imali 2 utakmice godisnje kako sad imamo.
Ipak , sve se nastavilo po starom i odrzane su kvalifikacije gdje smo mi i Novi Zeland igrali.
Naravno Njemacka je tu upala jer ce se mnogo vise novca zaradit dok su oni tu , takoder se spominju i ogromne cifre za TV prava. Stavljanjem Njemacke u zadnji sesir imat ces 1 grupu smrti 100% ..
Eh sad mene samo zanima da li bi se ova prica desila da je Njemacka prosla u duelu protiv Poljske.
Takoder najcudnija stvar je sto kazu da je odluka donesena 09.07.2014 u Zagrebu , a ja sam istu informaciju(izbacivanje Australije - Ubacivanje Njemacke) dobio od kolege iz Qatra 20ak dana prije ovog sastanka ...
Mi u Bosni kazemo: "Ne mozes se s rogatim bosti".
Iako se mi uvijek bodemo, pa izadjemo krvavih glava.
Iako se mi uvijek bodemo, pa izadjemo krvavih glava.
Ima li sanse da nam Saric brani na ovom prvenstvu sto idemo?
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
A zasto bi svega ti uopste htjeli da on brani za nas i sve da moze??DeeWa je napisao/la:Ima li sanse da nam Saric brani na ovom prvenstvu sto idemo?

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
on Obradović , Bašić i slični što dalje od Reprezentacije ...
Takvi se samo mogu sageti ovim momcima!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Drago nam je za tebe al' nas ovdje neinteresuju prekookeanski 'amateri' ...dzopan123 je napisao/la:Clan sam ove "amaterske" reprezentacije ..

- samo_lijevo
- Kontakt:
ako tebe ne zanima nemoj onda pisati u mnozini.Covjek dugo pise na temama o rukometu,eto dobili smo info iz prve ruke,i zato nema potrebe da tako pises.bandit je napisao/la:Drago nam je za tebe al' nas ovdje neinteresuju prekookeanski 'amateri' ...dzopan123 je napisao/la:Clan sam ove "amaterske" reprezentacije ..
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Šarić je prije dvije godine rekao da neće braniti za reprezentaciju BiH dok se ne promijene čelni ljudi saveza. Nema on ništa protiv države, ali ima protiv tih kvazi šefova što guraju nos tamo gdje guzica ide.DeeWa je napisao/la:Ima li sanse da nam Saric brani na ovom prvenstvu sto idemo?
A što se tiče same reprezentacije, ko je igrao kvalifikacije, igraće i na prvenstvu. Pozvati još po kojeg igrača koji se pokaže u sledećih pola godine.
A ove glumce (bez obzira na nacionalnost, i bez obzira na kvalitet i znanje), što su rekli makar jednom reprezentaciji NE, uopšte ih ne zvati, HVALA PRIJATNO.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
na papiru ovoj ekipi fali dosta toga: jedno lijevo krilo (to bi se moglo rijesiti sa onim malcem iz Padeborna ako bude htio), jedan srednji vanjski (kad bi drugi Karacic pristao sa bratom da igra, to je ko kec na desetku), lijevi vanjski da se mijenja sa Prceom u napadu (jbg Basic je sr.ao al treba nam , posebno jer moze igrati i vanjskog i krilo, ako ne rijesimo krilo+Terzic igra evidentno samo odbranu), jedan dobar golman (tu nemam pojma ko bi mogao jer Sarica ne racunam) kao i desni vanjski (takodjer nemam pojma)..a taj desni vanjski nam je najkriticniji
na papiru fali puno, ali mislim kad bi se sad ubacilo 5-6 novih igraca, to bi poremetilo atmosferu u ekipi..dobili bi na imenima, ali bi izgubili na onom gdje smo najjaci, a to je da konacno imamo ekipu, momke koji se bore i ginu za dres reprezentacije.
po meni bi najbolje bilo uvesti 2-3 igraca (Basic jer pokriva kriticna mjesta, Karacic bi bio strasan upgrade a i karakterno je borac te nekako roditi tog desnog vanjskog)..to vjerovatno ne bi poremetilo hemiju ekipe, a popunila bi se najkriticnija mjesta osim golmana.
na papiru fali puno, ali mislim kad bi se sad ubacilo 5-6 novih igraca, to bi poremetilo atmosferu u ekipi..dobili bi na imenima, ali bi izgubili na onom gdje smo najjaci, a to je da konacno imamo ekipu, momke koji se bore i ginu za dres reprezentacije.
po meni bi najbolje bilo uvesti 2-3 igraca (Basic jer pokriva kriticna mjesta, Karacic bi bio strasan upgrade a i karakterno je borac te nekako roditi tog desnog vanjskog)..to vjerovatno ne bi poremetilo hemiju ekipe, a popunila bi se najkriticnija mjesta osim golmana.
Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 13 jul 2014, 11:47, ukupno mijenjano 1 put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- samo_lijevo
- Kontakt:
recimo lijevi bek Halilbegovic
kada se vrati Savic imamo dovoljno dobre golmane
kada se vrati Savic imamo dovoljno dobre golmane
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Igor Karačić neće moći igrati za BiH. Ako samo malo pratite dešavanja, pročitali li bi ili vidjeli da je bio na spisku HR reprezentacije.
-
- Kontakt:
hoce li velic igrati za katar, ako ne, on je dobro desno krilo!
Ja kako znam igrat ce za Qatar , ali ne na ovom svjetskom .Falit ce mu 3-4 mjeseca do isteka 3 godine od igranje za BiH .edinjo-bih je napisao/la:hoce li velic igrati za katar, ako ne, on je dobro desno krilo!
U kojem klubu Josip Perić trenutno nastupa i da li se na njega računa za SP ?
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Mislim da igra u Bosni, a nemam pojma da li je u kombinacijama za reprezentaciju. Medijski se ne pridaje tako velika pažnja rukometu, mala smo zemlja, šta ćeš.
Tema je 'Rukometna reprezentacija BiH' a ne: Ja sam iz BiH a igram za Australiju ...samo_lijevo je napisao/la:ako tebe ne zanima nemoj onda pisati u mnozini.Covjek dugo pise na temama o rukometu,eto dobili smo info iz prve ruke,i zato nema potrebe da tako pises.bandit je napisao/la:Drago nam je za tebe al' nas ovdje neinteresuju prekookeanski 'amateri' ...dzopan123 je napisao/la:Clan sam ove "amaterske" reprezentacije ..

Naravno da se računa. Bio je na svakom Markovićevom popisu.Clutch je napisao/la:U kojem klubu Josip Perić trenutno nastupa i da li se na njega računa za SP ?
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
"Izviđač iz Ljubuškog je ostao bez ponajboljeg igrača lige, srednjeg beka Josipa Vidovića (karijeru nastavio u Norveškoj), a u svoje redove su Ljubušaci doveli kružnog napadača - Čuturu iz Zrinjskog, Ivankovića - vratra iz Međugorja, desnog beka - Rodina iz Čapljine, a kako trenutno stvari stoje najzvučnije pojačanje, pored trenera Zdenka Grbavca u redovima skauta je reprezentativac Josip Perić."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.