Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Ajax » 12 jul 2014, 20:36

povratakotpisanih je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Zašto ne Prcić, bolji je igrač i od Misketa i od Vrančića

Nama ne treba zamjena za Misketa, to je veznjak kojeg je pregazilo vrijeme, mi postajemo moderna reprezentacija veznjaci tipa Misimović su nam bespotrebni
Svaka cast na konstataciji al haj ti to dokazi Safetu i njegovim sljedbenicima!
Mi za u buduce imamo super vezni red Vrancic-Besic-Pjanic a imamo i zamjene Medunjanin, Salihovic, Zolotic,Salatic, Cimirot, Grahovac, Prcic, Stilic naravno pod uslovom da se ovima srede dokumeta koji ih jos nemaju.
+1

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jul 2014, 20:36

Osvajamo li EURO?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 jul 2014, 20:39

legenda reala je napisao/la:Nema više tog mjesta, mi mjenjamo koncepciju igre, protivnike ćemo da jedemo tempom, nema više peljanja lopte, stil novi, novi veznjaci, dva jaka krila, tri jaka igrača na sredini i napadač tipa Aguero nam treba, **** ove zastarjele tipove kao Miske,Edin,Vedo to više nigdje ne igra
+1
Dobro neka ostane Dzeko. Ali svi ostali igraci moraju biti brzi i pokretljivi, moderni igraci. A ne dizelasi i jos igrat bez krila sa trojicom dizelasa :crazy: :crazy:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 jul 2014, 20:40, ukupno mijenjano 1 put.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 jul 2014, 20:39

Ajax je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:
Reci! :think: :lol:
Pa da momak nije igrao za prvoligasa. A svi znamo da je Cvajta jaca od Hrvatske, Austrijske i slicnih liga. Da se je tek sada pocelo pricati o njemu, da je tek iskocio. Nema veze sto je momak bio Kapiten Njemacke i svjetski prvak. Nema veze sto je bio jedan od bolje ocjenjenih igraca u ligi i standardan u svom klubu. Evo sad je izborio cak Bundesligu i opet nista. Ja neznam sta jos treba da uradi. Da potpise za Bayern ili Dortmund mozda ??
Mario je prije dvije godine igrao u Durtmundu II, tu je bio par godina. Jel to trebao da vec igra za nas vec tad? :nene:
Za ovo proslu sezonu sto je odradio zasluzuje da dobije poziv u A repku. Trebao je dobiti poziv u nekoj prijateljskoj kao i brat sto mu je dobio, tim mu je bio na 12toj pozicije predprosle sezone. Al svi znamo kako Susic to zove igrace, tako da..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jul 2014, 20:41

Virtu4l je napisao/la:Osvajamo li EURO?

Pa ne znam, ali četvrtfinale bi trebalo biti minimum

Beša-Prcić

xxxx- Pjanić- xxxxx

----xxxxx---

na mjesto xxxx nam trebaju igrači, Hajrović i Lulić nisu krila za ove koncepcije, kao ni Džeko napadač

Stevanović i Višća bi mogli popuniti te krilne pozicije, kad bi se Stevo negdje ustalio, on je jedino pravo krilo kod nas bio

za napadača trenutno nemam rješenja :hmmmmm:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 jul 2014, 20:42

mirzatele je napisao/la:Kad je Avdija mogao biti pozvan u 26-oj godini moze i Stilic u 27-oj
Stilic ima trenutno 26 godina. A Vrsajevic je dvije godine stariji od njega. Znaci ima 28 godina. A jedan Miske ima vjerovatno znas i sam vec 32 godine. I sad je spor. A bice sve sporiji i sporiji. Ovo mu je zadnji ciklus i trebamo minimalno dvije zamjene da rade vec sada uz njega.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 12 jul 2014, 20:45

Vidim neko spomenuo Denija kao potencijalnog novog igrača, ali zasad može samo u U21.

Čak će i Arslanagiću biti teško naći mjesta ako Spahić ne ode, a Zuka bude na raspolaganju. Šunjić i Zuka su u tom slučaju ispred Dine, Vranješ mora biti tu jer je najbolji rezervni bek. Od Bičakčića već vjerovatno jeste bolji, ali čisto sumjam da selektor dijeli mišljenje da nam je to najlošiji štoper. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Edol, dana/u 12 jul 2014, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jul 2014, 20:46

legenda reala je napisao/la: Stevanović i Višća bi mogli popuniti te krilne pozicije, kad bi se Stevo negdje ustalio, on je jedino pravo krilo kod nas bio
Nemamo mi lijevo krilo, niko od ovih nije opravdao očekivanja, Lulić standardno loš, Salihović još gori, a Višća nije dobio šansu.

Boske ako nađe klub sigurno mora biti u kombinacijama, ali kilavo je sve to oko njega, ne znam šta da mislim. Bar nek se riješio Sevilje.
Voli te tvoje Sarajevo.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 12 jul 2014, 20:47

Iritantno je nastojanje nekih da od nas naprave reprezentaciju kao sto je Engleska gdje svi trce ko navijeni ali zato malo toga znaju s loptom.Sama trka nije dovoljna za nista,bez tehnike i inteligencije trka pada u vodu..
Balansirana ekipa koju cine ,jedan dio ultratkaci i borci a drugi dio kreativci i majstori, po mogucnosti sto pokretljiviji ali nije presudno.Kljuc je balansirana ekipa,jedan Miske ne smeta,smetaju dva ili tri Misketa.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jul 2014, 20:48

Edol je napisao/la:Vidim neko spomenuo Denija kao potencijalnog novog igrača, ali zasad može samo u U21.
Deni je taj moderni kreator igre o kojem legenda priča, mlad je, ali bi već ove sezone trebao imati minutažu. Vidjet ćemo ga u mlađim selekcijama.
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jul 2014, 20:49

Deni je naš zemljak, ja se nadam da će uspjeti :bih:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 12 jul 2014, 20:51

Virtu4l je napisao/la:Jedini igrač koji može naslijediti Misketa je Deni.
"Misimovica mogu jedino ja da zamijenim" -dobro znamo cija je ovo izjava :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 jul 2014, 20:55

drummer je napisao/la:Iritantno je nastojanje nekih da od nas naprave reprezentaciju kao sto je Engleska gdje svi trce ko navijeni ali zato malo toga znaju s loptom.Sama trka nije dovoljna za nista,bez tehnike i inteligencije trka pada u vodu..
Balansirana ekipa koju cine ,jedan dio ultratkaci i borci a drugi dio kreativci i majstori, po mogucnosti sto pokretljiviji ali nije presudno.Kljuc je balansirana ekipa,jedan Miske ne smeta,smetaju dva ili tri Misketa.
Ne postoji danas reprezentacija u top 60-70 koja ne trci. Danas SVI trce. A pojedini imaju jos pored trke igracko tehnicki kvalitet kojega smo mi uvjek imali. Ali trka je neophodna kao sto je rekao Ivica Osim.
" Trka je najvaznija u danasnjem fudbalu. Taj koji ne moze da trci nemoze ni da igra. Pada sve u vodu. Pada i taktika .... " :thumbup: :thumbup:

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 12 jul 2014, 21:02

legenda reala je napisao/la:Deni je naš zemljak, ja se nadam da će uspjeti :bih:
Naravno da ce uspjeti a pazi sad veznog reda u mladoj repci Modic-Milosevic-Radovac/Sadikovic. Ima da vade dusu protivniku!

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 12 jul 2014, 21:04

Ajax je napisao/la:
drummer je napisao/la:Iritantno je nastojanje nekih da od nas naprave reprezentaciju kao sto je Engleska gdje svi trce ko navijeni ali zato malo toga znaju s loptom.Sama trka nije dovoljna za nista,bez tehnike i inteligencije trka pada u vodu..
Ne postoji danas reprezentacija u top 60-70 koja ne trci. Danas SVI trce. A pojedini imaju jos pored trke igracko tehnicki kvalitet kojega smo mi uvjek imali. Ali trka je neophodna kao sto je rekao Ivica Osim.
" Trka je najvaznija u danasnjem fudbalu. Taj koji ne moze da trci nemoze ni da igra. Pada sve u vodu. Pada i taktika .... " :thumbup: :thumbup:
Ma kombinacija je tu bitna, trka, tehnika, takticka diciplina, motivacija sve to mora da bude u igri da bi se na terenu izvojevala pobjeda.

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 12 jul 2014, 21:07

Virtu4l je napisao/la:
legenda reala je napisao/la: Stevanović i Višća bi mogli popuniti te krilne pozicije, kad bi se Stevo negdje ustalio, on je jedino pravo krilo kod nas bio
Nemamo mi lijevo krilo, niko od ovih nije opravdao očekivanja, Lulić standardno loš, Salihović još gori, a Višća nije dobio šansu.

Boske ako nađe klub sigurno mora biti u kombinacijama, ali kilavo je sve to oko njega, ne znam šta da mislim. Bar nek se riješio Sevilje.
Ma greska je u tome sto Pape vidi Lulica i Salihovica kao krilne igrace a oni su zapravo centralni vezni. Mi smo u veznom redu na SP-u trebali igrati u formaciji Visca-Lulic-Pjanic-Besic-Hajrovic. Ali ne smije Pape ostaviti Misketa na klupi!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 12 jul 2014, 22:14

Virtu4l je napisao/la:Osvajamo li EURO?
Sa Papetom ne možemo ni grupu proći taman da bude najlošija kao na SP...

Sent from Angelina's bed

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 14 jul 2014, 13:06

Hrvatska i BiH me nisu nikada zvale, pa je moj izbor logičan
Piše: M. H.
Srca Vitežana za vrijeme Svjetskog prvenstva kucala su i za Švicarsku jer je u početnoj postavi Hitzfeldove momčadi bio “njihov” Josip Drmić, 22-godišnjak, rođen u Švicarskoj, čiji su roditelji upravo iz Viteza.

Drmić nije propustio dolazak u rodni kraj i šišanje kod rođaka Joška Drmića.

“Tata je u NK Vitezu ostavio dubok trag, a što si fizički dalje od korijena, emocije su izražajnije. Vitez je i moj grad, tu imamo stan, tu ću dolaziti i vraćati se”, kazao je Drmić za Goal.com na odličnom hrvatskom.

Zvijezdi švicarske reprezentacije uzor je otac Milko.

“Tata je i kao nogometaš bio vrijedan, uporan. I od malih nogu usadio mi je ljubav prema nogometu. Naučio me da su rad, trud i poštenje temelji svakog uspjeha, pa i nogometnog. Lopta mi je uvijek bila najdraža i jedina igračka. To su valjda i razlozi što sam već od prvih ozbiljnijih nogometnih koraka sanjao svjetla reflektora, velike scene, koje sam i doživio”, kaže Drmić koji je prošao put od nižerazrednih švicarskih klubova Repperswila i Freienbacha, preko Züricha, do bundesligaša Nürnberga i u novoj sezoni, do Bayer Leverkusena.

“Nakon samo jedne nezaboravne sezone u Nurnbergu, nogometni put odveo me dalje, k novim izazovima, a to je sada FC Bayer Leverkusen. To je njemački velikan, igrat ću Ligu prvaka”, kaže Drmić koji je ostavio traga u Hitzfeldovoj momčadi u Brazilu. Švicarski dres je Drmićev izbor.

“Nije bilo dvojbe u izboru reprezentacije, nije ni moglo biti, jer konkretnog poziva iz Hrvatske nikada i nisam imao. A da je poziv stigao, ko zna, možda bi moj put bio drukčiji”, zaključio je Drmić koji nikada nije dobio ni poziv za reprezentaciju BiH.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 14 jul 2014, 13:08

Sto bi rekao nas vrli trener: Logico je da ga ne zovemo nego da igra za Svicu :D

Kako mi gubimo igrace to je nevjerovatno.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 jul 2014, 13:10

Njega je Hrvatska izgubila, mi ne.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Blackwargreymon, CAGarfia, Drum, kakarut, UtdBiH21, zikerrz21 i 53 gosta.