@Goran: o madarskoj sceni nisam bas nesto extra upucen, al' znam da uglavnom njihovi ultrasi puno furaju nacizam, nesto slicno ko' bugari. znam da se bas tu isticu ultras ferencvaros i ultras ujpest koji su kako sam cuo i vrh madjarske scene. ovu sam sliku gostovanja ferencvarosu u pragu nasao na forumu stormfront-a, to dovoljno govori o njihovome mjesanju u politiku..GoRaN je napisao/la:
@steve-o
Mozes li sta napisati o poljskoj sceni koju dosta cijenim i madjarskoj o kojoj ne znam nista a interesuje me...![]()
PS:
Stvarno sam uzivao u ove vase zadnje 2-3 stranice...8-)8-)

ultras ujpest:

sto se tice poljske scene, tu sam malo vise upucen hehe. scena im stalno "cvijeta" bez dvojbe, razvijaju se i stalno pokazivaju da poljska scena nije samo fights u sumama.. vrh sacinjavaju ultrasi lecha, widzew, wisla i mozda jagiellonia. u samom vrhu bih nekad svrstao ultrase legie, al nakon sto im je klub kupljen od nekog kapitaliste, oni bojkotuju sve i bilo je cak interni problema dvije frakcije grupe.. od pocetka 2000. poljaci su se odlucili da promjene svoj stil i da budu vise vjerni ultra' style-u u svim segmentima. ps: valja isto pomenuti da su se u decembru 2004. dogovorili sve vece ultra grupe u poljskoj da prestanu nositi nozeve, palice i ta sranja na utakmice i da se ujedine kada igra repka