FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TeaM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TeaM87 » 11 jul 2014, 00:12

"I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine, cije lice vidimo svaki put kada pogledamo u plavo. Taj Djilda, ciji put slijedimo, put one tribine sa koje dajemo nas glas nesebicno za svaku pobjedu i za svaki dobar potez, za sarm i za bolan put kojim prolazimo u ovom vremenu, i taj Djilda, ponos nas....
Ovo je klub koji se voli !"

boccacccio

Otiso si Đilda ostala je tuga, vjecno ce te voljeti Manijaci s Juga !
FKŽ !

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 11 jul 2014, 00:21

samo jako Željo! svi u skoplje !
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 11 jul 2014, 00:38

Nek ti je vjecni rahmet duši Đilda.
Da dragi Bog podari vječni rahmet svim šehidima i žrtvama genocida u Srebrenici.

Never forget!
11.07.1995.
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 11 jul 2014, 00:41

caseres je napisao/la:Nek ti je vjecni rahmet duši Đilda.
Da dragi Bog podari vječni rahmet svim šehidima i žrtvama genocida u Srebrenici.

Never forget!
11.07.1995.

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 11 jul 2014, 01:06

mora se mali Memija pohvaliti zaista,bez greske je odigrao od kad je usao,mali je odlican
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 11 jul 2014, 01:14

Never forget!
11.07.1995.

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 11 jul 2014, 01:22

Never forget!
11.07.1995.
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

BlueForever87
Kontakt:

Post Postao/la BlueForever87 » 11 jul 2014, 01:25

Never forget!
11.07.1995.
HARIS SELMAN - ČATA, nek ti je laka zemlja bosanska!

Pa-pa-paranoja

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 11 jul 2014, 01:25

Never forget!
11.07.1995.
Grbavica naš je Hram!!!

ulaznica
Kontakt:

Re: Sv: FK Željezničar

Post Postao/la ulaznica » 11 jul 2014, 01:27

Never forget!
11.07.1995.

bluesaa
Kontakt:

Post Postao/la bluesaa » 11 jul 2014, 01:34

slika

11.7.'92

OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!! 11.7.'95
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 11 jul 2014, 01:43

Repriza utakmice Argentina-Holandija.Skroz takticki smo ovo odradili,oni sa 10 igraca su se skroz zatvorili a mi smo strpljivo gradili igru,cekali sansu i iskoristili je.Memija je odlicno odradio svoje minute i mislim da bi on trebao od prve dok se Benjo ne dozove malo.Sve u svemu igrali smo koliko nam treba,ja sam zadovoljan i znam da ovi momci mogu to jos puno bolje.Manijaci odlicni :thumbup:
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jul 2014, 01:53

[youtube][/youtube]
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 11 jul 2014, 01:57

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 jul 2014, 01:58

11.7.95. nikad oprositi nikad zaboraviti uvijek opomena za sutra.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 11 jul 2014, 02:08

Veliki čovjek, borac, navijač u svakom smislu te riječi dostojan svakog slova riječi NAVIJAČ... Đilda... neka ti je vječni rahmet i da te Allah nagradi Dzennetom, dao si život da bi mi danas radili ono što si ti radio kada nije bilo onog užasa... volio svoj klub i navijao za njega, voljeo svoj grad i čuvao ga...
Neka ne zaborave nove genreacije kojima su uzori prekodrinski gangsteri ko je bio Đilda, jer da im je on uzor mi bi bili mnogo bliže boljem životu nego jesmo. Pitanje je, da li mi volimo klub kako ga je volio ovaj momak, a još veće pitanje je da li volimo grad i državu kao on...

Na isti dan, 95' desila se Srebrenica... nikad oprostiti i nikad zaboraviti NI ĐILDU, NI SREBRENICU!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 jul 2014, 02:18

.
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u 11 jul 2014, 02:22, ukupno mijenjano 1 put.

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 11 jul 2014, 02:19

Never forget!
11.07.1995.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 11 jul 2014, 02:27

Evo da i ja nešto napišem nakon pregledanog snimka ...

Utakmica loša! Ne toliko zbog naše "loše igre" koliko zbog bunkera Lovćena. Pošto su igrali kući, mislio sam da će se bar malo otvoriti ali, od toga nije bilo ništa. Kasnije je i onaj crveni doprinjeo da Lovćen još manje razmišlja o protivničkom golu.

Konkretno, što se naše igre tiče, nije mi izgledalo baš toliko loše kako ste govorili. Stvarno, teško je igrati protiv onakvog bunkera, posebno kada smo mi u pitanju! Mi nemamo igrača poteza koji može driblingom izbaciti igrača, napraviti višak, dati gol ni iz čega, zabiti iz slobodnog, gurnuti neku upotrebljivu loptu i slično ... I onog što bi nam mogao pomoći (Jamak), mi držimo na klupi. Po meni, to je jedino što nam je falilo pa da ova utakmica izgleda kao laganiji trening i da se pitanje prolaska riješi u prvih pola sata, a samim tim i da utakmica bude ugodnija za gledaje. Izgledali smo organizovanije nego na Koševu, nije bilo onih nabijanja iz odbrane. Mada, trebalo je i moralo mnogo bolje da bi bili zadovoljni. Teško je i suditi o našoj igri kada znaš protiv kakvog destruktivnog fudbala smo igrali. Vidjelo se pred kraj utakmice, kada su se i oni otvorili, koliko to bolje izgleda. Ipak, treba sačekati neku ofanzivniju ekipu, koja ne igra bunker, pa tek onda suditi o našoj igri. Definitivno, bolja ekipa je prošla!

Što se igrača tiče ...
Antolović - Šta o njemu reći u utakmici u kojoj protivnik ne ide dalje od 30 metara od svog gola. Onoliko koliko je imao dodira sa loptom može dobiti prolaznu ocjenu. Pred kraj utakmice je, kod onog nesporazuma, dobro reagovao i izbio loptu, a poslije toga je imao i onu odbranu tako da se može reći da je bio dobar.

Zeljković - Obzirom koliko je Lovćen (ne)napadao, on je bio vrlo dobar, jedan od boljih. Često je lopta kod njega bila jer su se oni branili, nije imao grešaka a pred kraj poluvremena je imao i onaj dobar prodor kroz sredinu te onaj (bekovski) šut.

Bogdanović - Slično kao i Zeljković ... U prvom poluvremenu oni centra nisu prelazili tako da o njegovoj igri se nema puno toga reći. U drugom poluvremenu, poslije gola, vjerovatno zbog malo otvorenije igre Lovćena, često je bio u centru pažnje. Moram priznati da sam iznenađen ali, pozitivno! On je meni djelovao kao totalni promašaj do ove utakmice. Vjerovatno nije od onih koji se brzo naviknu na novu sredinu, tek sad se uklopio u ekipu i oslobodio. Možda griješim ali, što se ove utakmice tiče, odigrao je skoro perfektno.

Kvesić - Prvo poluvrijeme se nije mnogo vidio ofanzivno, defanzivno svakako nije (zbog njihove zatvorene igre). U drugom poluvremenu je bio dobar, par centaršuteva, ubacio se par puta i šutao, sve u svemu, Solidan!

Hasanović - U prvom poluvremenu, na poziciji zadnjeg veznog, mnogo se trudio, trčao, često je lopta kod njega bila ... Može dobiti prolazn ocjenu! U drugom poluvremenu, na poziciji štopera, djelovao je nesigurno, griješio, vidjelo se da nije njegova prirodna pozicija. Ne znam što Adžem i Osim izmišljaju toplu vodu sa njim na štoperu kad je bilo drugih opcija, lik definitivno nije za štopera. Solidan!

Tomić - Ostao na pokušaju! Ofanzivno, pokušavao je cijelu utakmicu da organizuje napad ali, ništa mu nije polazilo za nogom. Borio se, trčao ali, defanzivno je loš. Imao je i nekih pogrešnih pasova te ona ne realizovana šansa 1 na 1 ... Ne znam, da ne kažem loš ali, definitivno nije bio njegov dan.

Stanić - Na desnom krilu, nije se vidio u prvom poluvremenu, a sudeći po ovoj taktici i znajući da se Lovćen branio, morao je mnogo više na toj poziciji. Kasnije je mnogo bolje odigrao na lijevom krilu, djelovalo je kao da mu više odgovara. Imao je par dobrih prodora, par šuteva. Solidan!

Bučan - Odlično odigrao, bar u prvom poluvremenu, onoliko koliko je igrao, jedan od boljih!

Turković - U prvoj polovini prvog poluvremena kontam, što ga napadaju svi kad lik nije dobio upotrebljive lopte. Kasnije, par loših poteza, jedno loše primanje i sve mi je jasnije bilo. Ali, pred kraj utakmice, kad se i Lovćen napokon otvorio i kada je dobio više prostora, djelovao je mnogo bolje. Kao rezultat nešto otvorenije igre Lovćena koja mu je ostavljala više prostora dolazi i taj gol, koji je doduše poništen ali, vidjela se odlična reakcija i dobar šut koja nas tjera da mu damo još vremena da bi o njemu sudili. Solidan!

Sadiković/Čolić - Namjerno sam ih ostavio za kraj i sa razlogom sam ih sastavio. Da Dado nije dao gol i da Benjo nije upisao asistenciju za njih se nebi imalo šta reći. Nisu se vidjeli! Dado je još imao jedan odličan pas, to je sve. Ne znam, po meni, skroz loše.

Jamak - Odličan! Par puta je malo komplikovao ali, dobro se snašao. Dobro se kretao, bilo ga je na svim djelovima trena i u svim fazama igre, djelio je lopte ... Željo je, zbog njega, mnogo bolje izgledao kao ekipa!

Bajić - Ne znam šta bih rekao ali, meni bar tako izgleda, on kad uđe, nama kao da fali igrač na desnom krilu. Borio se, trčao u odbrani, to mu se ne može zamjeriti ali, u napadu, nigdje lika. Ponekad mu dođe lopta van šesnaest, odmah šutne, ovaj put preloši šutevi. Pred kraj je imao onaj odličan šut, sa lijeve strane iz peterca, koji mu je golman jedva odbranio, to je sve.

Memija - Premalo igrao, vidjela se želja za igrom, mnogo trčao. Solidan!

Adžem - Izveo je dvojicu najboljih igrača (Zeljković, Bučan) u prvom poluvremenu. Za Seju znamo zašto ali, ako je mogao još, ne znam da li je ali, djelovao je kao da je mogao, onda zašto ga mijenjati. Isto tako za Zeljkovića, ako se nije šta povrijedio ili ako nije bilo nekog nesporazuma, smiješna izmjena gurati Hasanovića na neprirodnu poziciju a vaditi Zeljkovića pored onako lošeg Benje. Loši potezi, nikako se ne mogu složiti sa tim!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 11 jul 2014, 02:42

rammstein je napisao/la:Veliki čovjek, borac, navijač u svakom smislu te riječi dostojan svakog slova riječi NAVIJAČ... Đilda... neka ti je vječni rahmet i da te Allah nagradi Dzennetom, dao si život da bi mi danas radili ono što si ti radio kada nije bilo onog užasa... volio svoj klub i navijao za njega, voljeo svoj grad i čuvao ga...
Neka ne zaborave nove genreacije kojima su uzori prekodrinski gangsteri ko je bio Đilda, jer da im je on uzor mi bi bili mnogo bliže boljem životu nego jesmo. Pitanje je, da li mi volimo klub kako ga je volio ovaj momak, a još veće pitanje je da li volimo grad i državu kao on...

Na isti dan, 95' desila se Srebrenica... nikad oprostiti i nikad zaboraviti NI ĐILDU, NI SREBRENICU!
Svaka čast....
OPROSTA I ZABORAVA NEMA

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.