Sabinho je napisao/la:
Ajax cemu tolika polemika kad covjek vec uveliko nastupa za Svicarsku? Iskreno, za mene je 0 od covjeka, onakvi poput Sea i Juke nama trebaju.

Dobro sad je kasno. Ali ja sam i prije 2,3 godine mislio da je on idealan za nas. Samo nisam pisao po forumu. Pitanje je dao sam ti izjavu koju je dao za ovaj portal i link. Gdje momak govori da ga niko nije pozvao. A nasao sam i ovo:
Velika mi je čast što ću imati priliku da upoznam sve bh. igrače. Već sam ranije upoznao Džeku, Spahića, Ibričića i evo nedavno i Pjanića", kaže Seferović u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:
"Trebam da se odajvim iz švicarske mlade reprezentacije i da onda zaigram za bh. reprezentaciju. Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju." U Fiorentini Seferović sve češće igra, zbog čega je jako sretan. "Zadovoljan sam, igram sve više i zasad je dobro. Do ljeta ćemo vidjeti šta i kako, ali moguće je da na ljeto odem iz kluba. No, ranije da bi se o tome pričalo." Posebno je oduševljen Pjanićem, kojeg u budućnosti vidi u nekom velikom klubu. "Veliki je igrač i čeka ga velika karijera. Mislim da će biti u samom vrhu svjetskog nogometa. Nedavno smo se upoznali kada je Fiorentina igrala protiv Rome. Odličan je momak i bit će mi drago ako budemo dijelili i reprezentativnu svlačionicu."