Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la filip13 » 10 jul 2014, 21:37

nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:treba njima i da se naviknu..u nba je najbolje u mladim godinama.

kako kome,sabonis je u 31. otišao i znamo kako je tamo igrao
Sabonis je bio cudo od igraca i da mu jos nisu bile popucale ahilove pete bog zna kakav onda bio, ali sabonis je izuzetak koji potvrdzuje pravilo

nije jedini,i scola je otišao u 28. godini

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 10 jul 2014, 21:57

Joj filipe pa ti nikako da skontaš poentu :lol:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 10 jul 2014, 22:03

Filipe, imas veliko poznavanje kosarke globalno i ja to veoma postujem, ali imam osjecaj da nekada jednodimenzionalno posmatras. Kosarka je sve samo ne jedna dimenzija, igra savrsene improvizacije u nesavrsenom sistemu. Sabonis je fenomen, primjer koji se uzima kao "izuzetak koji potvrdjuje pravilo", a Scola je igrac nevjerovatne kosarkaske inteligencije sa kojom bi se veoma brzo mogao privici na bilo koji sistem kosarke na svijetu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 11 jul 2014, 17:51

Evo Brooklyn izgleda potpisao sa Sergeyem Karasevim. Mladi Rus, prosle godine igrao za Cavse, iako mislim da je vecinu sezone proveo u razvojnoj ligi.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 jul 2014, 17:53

kobe24 je napisao/la:Evo Brooklyn izgleda potpisao sa Sergeyem Karasevim. Mladi Rus, prosle godine igrao za Cavse, iako mislim da je vecinu sezone proveo u razvojnoj ligi.
Decko je vec imao ugovor.Nisu imali sta da potpisuju sa njim,jer je dosao u trejdu. ;)

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 11 jul 2014, 17:59

NEZALAGANJE je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Evo Brooklyn izgleda potpisao sa Sergeyem Karasevim. Mladi Rus, prosle godine igrao za Cavse, iako mislim da je vecinu sezone proveo u razvojnoj ligi.
Decko je vec imao ugovor.Nisu imali sta da potpisuju sa njim,jer je dosao u trejdu. ;)
Aha, aha, moja greska. Nisam bio toliko upucen u to, njega znam malo iz Evrope. Svejedno, njegovo prisustvo u ekipi vjerovatno nista ne mijenja. Nerealno je ocekivati da ce imati neku vecu minutazu, ako je uopste bude i imao.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 jul 2014, 18:02

kobe24 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Aha, aha, moja greska. Nisam bio toliko upucen u to, njega znam malo iz Evrope. Svejedno, njegovo prisustvo u ekipi vjerovatno nista ne mijenja. Nerealno je ocekivati da ce imati neku vecu minutazu, ako je uopste bude i imao.
Minutaza je jako upitna,a prosle sezone je dosao u NBA jer ga je CLE birao u prvoj rundi. ;)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 jul 2014, 20:37

sad će Tele da trpa Cavse kao što je Heat :D e moj Đejms, nemoš bolan pobjeć' od #KingMirze :cool:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 12 jul 2014, 00:17

Eh da može Mirza nekim trejdom završiti u Cavsima ili Spursima. Kod oba trenera bi procvjetao..
A i prsten bi mogao da uzme. :)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 12 jul 2014, 00:26

Chinaglia je napisao/la:sad će Tele da trpa Cavse kao što je Heat :D e moj Đejms, nemoš bolan pobjeć' od #KingMirze :cool:

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

mirza1243
Kontakt:

Post Postao/la mirza1243 » 13 jul 2014, 11:33

Paul Pierce potpisao za Washington!

heski
Kontakt:

Post Postao/la heski » 13 jul 2014, 12:17

Osim toga sto je otisao kazu neki povjerljivi izvori da su ga Netsi pustili, odnosno nisu mu htjeli ponuditi ugovor jer su zadovoljni onim sto imaju na PF-u, a na trici zele pruziti sansu Bogdanovicu i Karasevu da se razvijaju. Naravno sve to jos i zbog smanjenja ukupne plate jer zele da imaju vecu fleksibilnost u buducnosti. Malo mi je to cudno s obzirom da se donedavno pricalo da im je primarni cilj ovog ljeta da ostanu Pierce i KG, ali nama je najbitnije da se ozbiljno racuna na Mirzu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 jul 2014, 12:49

heski je napisao/la:Osim toga sto je otisao kazu neki povjerljivi izvori da su ga Netsi pustili, odnosno nisu mu htjeli ponuditi ugovor jer su zadovoljni onim sto imaju na PF-u, a na trici zele pruziti sansu Bogdanovicu i Karasevu da se razvijaju. Naravno sve to jos i zbog smanjenja ukupne plate jer zele da imaju vecu fleksibilnost u buducnosti. Malo mi je to cudno s obzirom da se donedavno pricalo da im je primarni cilj ovog ljeta da ostanu Pierce i KG, ali nama je najbitnije da se ozbiljno racuna na Mirzu.
A sem mirze koga jos imaju na PF ili misle na 4 koristiti garneta i kirilenka?!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 13 jul 2014, 13:08

Neka je otisao,velika je zvijezda,svaka njemu cast ali nije vise u godinama u kojim moze ponuditi puno..Jednostavno njegovo tijelo ne moze ono sto on hoce..Vidjelo se to u PO protiv Miami-a gdje on nesto pokusava protiv Jamesa,ali ga ovaj pojede,da su tu imali nekog mladog,poletnog atletu,mogli su mozda dalje dogurati..Evo citam,upitno je da li ce se i KG vratiti..Mislim da im ni on nije potreban,opterecuje cap a nije sposoban da igra vise od 20min..D-will,JJ,Lopez,Kirilenko,Mirza,Jack i ako naprave jos par pametnih poteza i dovedu kvalitetne igrace mogu itekako bit konkurentni na istoku..Za Mirzu mislim da nema potrebe pisati,on ce imati svoje minute,vjeovatno kao clan prve petorke

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 jul 2014, 13:45

gdje je blatche otišao?

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 13 jul 2014, 14:04

filip13 je napisao/la:gdje je blatche otišao?
Pregovara sa torontom... EDIT da prokomentarisem ove trejdove , ne znam sta je sa onog meksikanca gutz (kako vec ) mislim da je on po meni bolja opcija od ovog mladog rusa iako moram priznat da nikad nisam vidio kako ovaj igra , medjutim meksikanac je igrao sasvim solidno rolu treceg pleja sto treba i ovaj... isto tako se nadam da ce potpisat AA bio je dobar prosle sezone jbg nekad radi glupe poteze ali za male pare odlican igrac plus moze da igra na gotovo 3 pozicije sto im je veoma bitno jer gotov da i nemaju zamjene za JJ-a sad. Ustvari imaju AK-a , Mirzina pozicija je stvarno slobodna mogu komotno jos igraca potpisat , KG jos nije odlucio sta ce ? Ukoliko on potpise
Brook/KG , Mirza / Plum , a moze i Brook/Plum KG/ Mirza znaci da tu ima jos mjesta za 2 igraca koji ce igrat ulogu enforsera ili onako samo popunjavat roster.Malo mi je nerealno da Mirza bude starter ne znam zasto ali eto , mislim da su male sanse da mu to mjesto uzme AK jer hollins ne igra nikad small ball a i mislim da je sa ovim ranjavanjem miamija zavrsena ta era. Sa druge strane svi su prezadovoljni masonom koji igra i ljetnju ligu ali mislim da ni on nema prednost nad mirzom , ostane samo upitno onda da li ostaje KG onda je velika sansa da on bude starter radi odbrane sa brookom... Sve u svemu za sad stvari dobro stoje po mirzu.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 13 jul 2014, 17:52

Zar nije bilo zvanicno da ce KG ostati i ove sezone :?

Ovakav razvoj dogadjaja ide Mirzi u korist i sada je samo pitanje koga ce Netsi ( i da li ce uopste dovesti) na PF. Prednost im je sto KG i Plumlee mogu igrati i na 4 i na 5, a imaju jos Mirzu kao klasicnu 4-rku i Lopeza kao centra, s tim da i Kiril moze igrati na 4. Tu bi mozda jos eventualno jedan igrac mogao doci i samo je pitanje hoce li to biti opet neka zvijezda ili neki igrac koji ce popunjavati roster. Na pozicijama 1,2 i 3 imaju Derona, Johnsona, Kirilenka kao startere, a tu su jos ova dvojica sto su dosli u tradeu( Karasev i jos neki), Gutierez, Anderson (trebao bi ostati), Bogdanovic...

Kakva je situacija sa Livingstonom? Mislim da je i on postao slobodan igrac na kraju sezone i nebi bilo lose da ga Netsi pokusaju zadrzati. Odlazak PP-a im otvara mogucnost za to.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 jul 2014, 17:55

Livingston je potpisao za Golden State

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 13 jul 2014, 18:07

Najbitnije je da je Jajoglavi otisao da nam vise ne jede zivce :D
Pyro is not a crime !

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 13 jul 2014, 18:12

Otisli Livingston, Blatche i Thorton zvani bumbar. Nije moglo bolje, najsebicniji igraci otisli

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, filip13, galia95, L-Train, MrPink, Vaya i 32 gosta.