Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la nerminh74 » 10 jul 2014, 15:13

storm_raider je napisao/la:Tesko da moze igrati Jugoslovensku ligu, Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo. Naravno, najmanje je on tu kriv.

Mislim da ce Mirza nakon svoje karijere biti veci od Delibasica. Bila mi je cast poznavati "Mozarta", ali ipak je NBA liga nesto sasvim drugo. Naravno, tada je kosarka bila drugacija od danasnje.
upravo, a inace Kindzeta sam licno poznavao, ali ako u ove 2-3 godine Mirza dosegne cifre koje je imao u Tau/Caji neki 15+ poena u prosjeku u NBA ipak ce ostvariti najveci uspijeh
naravno da ne mozemo porediti mirze u reprezentativnim karijerama, ali kao sto storm rece nije tele kriv sto nema suigrace kakve je kindze imao
PS
99 poena koledz igracima, ne NBA igracima koji tada nisu smjeli igrati
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 10 jul 2014, 15:16

nerminh74 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Tesko da moze igrati Jugoslovensku ligu, Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo. Naravno, najmanje je on tu kriv.

Mislim da ce Mirza nakon svoje karijere biti veci od Delibasica. Bila mi je cast poznavati "Mozarta", ali ipak je NBA liga nesto sasvim drugo. Naravno, tada je kosarka bila drugacija od danasnje.
upravo, a inace Kindzeta sam licno poznavao, ali ako u ove 2-3 godine Mirza dosegne cifre koje je imao u Tau/Caji neki 15+ poena u prosjeku u NBA ipak ce ostvariti najveci uspijeh
naravno da ne mozemo porediti mirze u reprezentativnim karijerama, ali kao sto storm rece nije tele kriv sto nema suigrace kakve je kindze imao
PS
99 poena koledz igracima, ne NBA igracima koji tada nisu smjeli igrati
Samo jedna ispravka, da koledz igracima, ali mislim da je Bird igrao za tu ekipu. Vidjecemo sve, kada zavrsi karijeru moci cemo neki rezime praviti. U svakom slucaju, dvije ljudske i kosarkaske gromade i uzivanje je bilo pratiti jednu i sada pratiti drugu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 10 jul 2014, 15:18

Ipak je Kindze osvojio Euroligu sa Bosnom, a i klupski uspjesi su visestruko veci nego kod Teletovica.

Ovaj je osvojio samo Copa Del Rey, a i Juka ako nastavi ovako presisat ce Mirzu sad sad.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jul 2014, 15:21

Najjača košarkaška liga u Evropi:

Basketball League Belgium Champion: (2005–06)
3x Spanish Supercup Champion: (2006, 2007, 2008)
2x Spanish ACB League Champion: (2007–08, 2009–10)
2x Euroleague Final Four Participation: (2006–07, 2007–08)
Spanish King's Cup Champion: (2008–09)

Falo je falilo i da uzmu Euroligu. Kako je on otišao raspad sistema u Caji Laboral, prije toga je otišao Splitter.

U posljednjoj sezoni u Euroligi imao prosjek od 21.7 poena i 6.0 skokova (43% trica).

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 jul 2014, 15:23

storm_raider je napisao/la:
Samo jedna ispravka, da koledz igracima, ali mislim da je Bird igrao za tu ekipu. Vidjecemo sve, kada zavrsi karijeru moci cemo neki rezime praviti. U svakom slucaju, dvije ljudske i kosarkaske gromade i uzivanje je bilo pratiti jednu i sada pratiti drugu.
jeste Bird igrao, ali drugo je igrati sa igracima na pocetku i na vrhuncu karijere + u vrijeme kosarke sa relativno slabim odbranama

istina da mirza nije osvoio EL i pored kupa kralja bili su prvaci spanije, ali opet ponavljam ovo su druga vremena kosarke, a opet kindze nije nikada igrao najacu ligu svijeta + imao je povrijedu ledza koja je dobrano zakocila njegovu karijeru
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 10 jul 2014, 15:48

Teletovic moze biti "veci" od Delibasica ako uspije napraviti neki veliki uspjeh u NBA. Npr ako do kraja karijere osvoji prsten ili tako nesto. U svim drugim kombinacijama prvi Mirza je veci sportista.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 jul 2014, 16:07

Poštovani navijači, poštovani mediji...
Od danas, sve vijesti vezane za mene i moju karijeru u Brooklyn Netsima i košarkaškoj reprezentaciji BiH, možete pratiti, između ostalog, i preko moje službene Facebook stranice (https://www.facebook.com/mirza.teletovic12?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;). Zahvaljujući mojim vjernim fanovima, prije svih Denisu Agoviću, te Anelu Ždraloviću, koji je, uz mnoge vas, noćima ostajao budan kako bi pratio moje utakmice, stranica je rasla iz dana u dan i danas broji više od 125.000 fanova.
U svijetu gdje su društvene mreže bitan dio komunikacije sa navijačima, odlučio sam da i sam aktivno učestvujem u interakciji sa svojim fanovima, pa sam se, uz objave na zvaničnom Twiter profilu, odlučio oglašavati i na Facebooku.
Stranicu ću uređivati lično ja, kao i moj PR tim, a itekako sam svjestan da će biti i pohvala i kritika u komentarima. Međutim, navijači su uveliko usmjeravali naš put u mnogim utakmicama i bez njih niko od nas ne bi bio ovdje gdje je sada. Zato, sve vaše pohvale i kritike su uvijek dobrodošle, a ja se nadam da ćemo zajedničkim snagama izboriti još jedan Euro, a onda i plasman u drugi krug, jer to smo svi zaslužili.
tako govori pravi sportista, a ne kao neki koji dijele navijače na prave i lažne, koji spominju miševe i mišije rupe .. aferim Mirza :bow:

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 10 jul 2014, 16:12

:tokralju:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 10 jul 2014, 16:14

Chinaglia je napisao/la:
Poštovani navijači, poštovani mediji...
Od danas, sve vijesti vezane za mene i moju karijeru u Brooklyn Netsima i košarkaškoj reprezentaciji BiH, možete pratiti, između ostalog, i preko moje službene Facebook stranice (https://www.facebook.com/mirza.teletovic12?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;). Zahvaljujući mojim vjernim fanovima, prije svih Denisu Agoviću, te Anelu Ždraloviću, koji je, uz mnoge vas, noćima ostajao budan kako bi pratio moje utakmice, stranica je rasla iz dana u dan i danas broji više od 125.000 fanova.
U svijetu gdje su društvene mreže bitan dio komunikacije sa navijačima, odlučio sam da i sam aktivno učestvujem u interakciji sa svojim fanovima, pa sam se, uz objave na zvaničnom Twiter profilu, odlučio oglašavati i na Facebooku.
Stranicu ću uređivati lično ja, kao i moj PR tim, a itekako sam svjestan da će biti i pohvala i kritika u komentarima. Međutim, navijači su uveliko usmjeravali naš put u mnogim utakmicama i bez njih niko od nas ne bi bio ovdje gdje je sada. Zato, sve vaše pohvale i kritike su uvijek dobrodošle, a ja se nadam da ćemo zajedničkim snagama izboriti još jedan Euro, a onda i plasman u drugi krug, jer to smo svi zaslužili.
tako govori pravi sportista, a ne kao neki koji dijele navijače na prave i lažne, koji spominju miševe i mišije rupe .. aferim Mirza :bow:
Tacno se vidi ogromna razlika. Pravi gospodin, covjek prije svega.
A tamo u nogometnoj repci je zahvatio pravi sindrom dijeljenja navijaca i prozivanja misevima i tako dalje.

Bravo Mirza PRAVI patrioto. ( sad cemo i mi da dijelimo ko je pravi a ko ne :D )

Sent from my iPhone using Tapatalk
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jul 2014, 16:34

Porediti Mirzu sa holivudskim dečkom je smiješno. Dok je igrao u Caji pisao sam da je on naš najbolji sportista, a znamo ko je redovno dobijao tu nagradu radi klikova, živjeli nam klikovi.

Igrao je u najjačoj ligi u Evropi, bio je nosilac te ekipe, hladno trpao tricama ali to je nebitno, bitan je klik.

Mirza legendo, hvala ti što si prije svega čovjek.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 jul 2014, 16:43

a gledaj, Edin Džeko je također čovjek, humanista, dao je puno Bosni i Hercegovini! to što je postao arogantan, što spominje miševe i dijeli navijače na prave i lažne, što ne podnosi kritiku i što se uvrijedi kao mala curica, to je neki drugi par cipela .. al' i Edin je veliki patriota i opet kažem, mnogo je zadužio BiH! kad strancu kažeš BiH, on kaže: Džeko!

obojica su veliki ljudi, al' različiti karakteri, ali ipak trebamo biti ponosni što ih imamo, svjetski, a naši :cool:

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 10 jul 2014, 16:49

Chinaglia je napisao/la:a gledaj, Edin Džeko je također čovjek, humanista, dao je puno Bosni i Hercegovini! to što je postao arogantan, što spominje miševe i dijeli navijače na prave i lažne, što ne podnosi kritiku i što se uvrijedi kao mala curica, to je neki drugi par cipela .. al' i Edin je veliki patriota i opet kažem, mnogo je zadužio BiH! kad strancu kažeš BiH, on kaže: Džeko!

obojica su veliki ljudi, al' različiti karakteri, ali ipak trebamo biti ponosni što ih imamo, svjetski, a naši :cool:
Pa to je istina i nije niko rekao drugacije. Ali ovdje se radi o komunikaciji sa ljudima, nista drugo. Dobro si to opisao, bas se uvrijedi kao curica. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 10 jul 2014, 16:51

Edin je samo malo poletio u visine, dok je Mirza ostao čvrsto na zemlji cijelo vrijeme.

Velike patriote i veliki ambasadori su obojica, u to nema sumnje.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jul 2014, 16:52

Mirza je jedan veliki gospodin (i igrač, naravno) i tu svaka priča staje. Odgojen, skroman, nema problema u interakciji s ljudima, podnosi kritiku (bila ona pozitivna ili negativna) i trudi se ispraviti svoje greške. Istinski ponos Bosne i Hercegovine. :salut:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 jul 2014, 18:49

Amar Dzeko je napisao/la:Ne može biti veći od Delibašića, nikad.
Kako brate ne moze ? Igra u NBA vec 2 sezone i igrat ce jos najmanje toliko..U evropi ostvario odlicne rezultate s obzirom na to u kojem je klubu bio..U posljednoj sezoni najbolji strijelac Eurolige i sigurno medju 5 najboljih igraca..U NBA igrao u PO,imao zapazenu rolu,a ko zna,mozda u narednim godinama zaigra i u NBA finalu ( tesko,ali moguce)
Osim toga,van terena,veliki covjek i patriota,pravi primjer djeci koja se zele baviti kosarkom i postici nesto u zivotu..Sto se mene tice on je nas najbolji sportista,iako izuzetno postujem Kindzeta i njegove uspjehe

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 10 jul 2014, 18:53

Najveci profesionalac medju nasim sportasima :tokralju:

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 10 jul 2014, 18:55

Mirza ljudi te brat!!! :clap: :clap: :clap:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 10 jul 2014, 19:04

jel neko od vas svjestan kakve uspjehe je imao Mirza Delibašić??? pa čovjek je osvojio SVE što se moglo osvojit u Europskoj košarci...čovjek je proglašen za jednog od najboljih košarkaša slavnog REALA zajedno sa veličinama kao što su Sabonis,Dražen etc etc....čovjek je izabran za HOF-a 2007-e godine od strane FIBE...čovjek je osvajao Europsko,Svjetsko pa čak ima i Olimpijsko zlato....i onda neko dođe i kaže Teletoviće je "veći" ili šta već....KINĐE OPROSTI IM!!
A.F.C. Bournemouth!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 10 jul 2014, 19:15

Kinđe je bio više od sportaša. Ikona. Čovjek koga su i protivnički navijači voljeli.

Poštujem Teletovića, zapravo volim ga k'o brata, ali sve ima granicu. Mislim da bi se i sam Mirza naljutio da mu neko kaže da je veći od Delibašića. ;)
Ronaldo - Isco - Bale

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 jul 2014, 19:47

Kad jednog dana Teletovic zavrsi karijeru,u zavisnosti od ostatka NBA karijere i onoga sto ce sa repkom uraditi,jer ipak on ima jos najmanje 3 godine vrhunske kosarke,mislim da ce se moci raspravljati o tome ko je veci

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BIHpatriota, lol89 i 19 gostiju.