Dodji malo u Gradacac da vidis teren, sami ga sebi napravili i vec par godina traje..i kad je kisa i suho jedan od boljih terena u nasoj ligi, milina gledat utakmicu..u svakom slucaju postaviti pred kubeve da teren mora biti dobar, kad se mora onda se i nadje nacin i investitori..ovako niko ih ne tjera pa mogu kako hoce, ja kad vidim grbavicu i teren od prijedora, gdje se utakmica snima sa zemlje..pa to je u rangu 2 kantonalne lige,..Eborg je napisao/la:Bez boljih terena nema boljeg fudbala.
Zar je realno ocekivati da ce jedan Rudar Prijedor ili Zvijezda Gradacac imati novca da to odrzavaju kada bi sad svima nove terene napravili? Za 5 godina bili bi u trenutnom stanju.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
nezgodno je to. igras ligu na travi, a treniras na plastici. to ti je smrt za zdravlje igraca i njihovo tijelo. nije to pametno nikako.Eborg je napisao/la:Ali nju treba promijeniti jednom u 10-15 godina, travu svakih 4-5.
Imajuci u vidu da mi nemamo novca da to stalno mijenjamo onda sam zakljuci sta je isplativije.
Travnjak mora biti prioritet u našoj ligi. Crnogorci, Albanci su počeli izbacivati naše klubove koji sve više postaju amaterski klubovi. Šta treba da se desi da ova liga konačno napreduje?
Glavnu nadležnost nad Premijer ligom BiH ima fudbalski savez. Dok savez ne počne uvoditi rigoroznija pravila oko licenciranja klubova za takmičenje gledaćemo brukanje naših timova. Pa dokle će savez dijeliti te licence radi pojedinaca koji primaju sigurno neki keš ispod stola ili što su stranački ljudi, pa se boje izgubiti dobri posao.
Padne kiša i igrači se moraju okupati tri puta da bi isprali zemlju, glinu, šta li je već sa sebe. Ovo je neviđena sramota, godina 2014 - ta i mi idemo prema tituli najlošije lige na svijetu. I ovako smo 100+ liga na svijetu.
Glavnu nadležnost nad Premijer ligom BiH ima fudbalski savez. Dok savez ne počne uvoditi rigoroznija pravila oko licenciranja klubova za takmičenje gledaćemo brukanje naših timova. Pa dokle će savez dijeliti te licence radi pojedinaca koji primaju sigurno neki keš ispod stola ili što su stranački ljudi, pa se boje izgubiti dobri posao.
Padne kiša i igrači se moraju okupati tri puta da bi isprali zemlju, glinu, šta li je već sa sebe. Ovo je neviđena sramota, godina 2014 - ta i mi idemo prema tituli najlošije lige na svijetu. I ovako smo 100+ liga na svijetu.
Evo juce gledam prijateljsku utakmicu Radnik-Drina ,teren uzas,zuta trava,i pored natapanja itd,te jedan navijac pita jednog clana uprave Radnika,kada ce poceti zamjena trave na terenu posto je to vec u stampi najavljeno,da bi mu on na to odgovorio da je u pitanju da li ce do toga uopste doci ,kao u fazonu nema neke potrebne volje,a inace bi se posao mogao brzo zavrsiti i cak kaze da se boje da bi FSBIH mogao zabraniti igranje na takvom terenu.Neutral je napisao/la:Travnjak mora biti prioritet u našoj ligi. Crnogorci, Albanci su počeli izbacivati naše klubove koji sve više postaju amaterski klubovi. Šta treba da se desi da ova liga konačno napreduje?

Slavija ima vise od tih 2000, samo sto to neko smanjuje iz godinu u godinu. Cifra je mnogo bliza 3000.Signore je napisao/la:Slavija ima 2000-2100, Travnik ima 2700, Drina ima 2500-2600. Drina i Travnik su ako nista barem blizu tog broja. Slavija ima jos dvije dodatne tribine pa i njima mogu progledat kroz prste. Ona stara tribina u Prijedoru nije primala ni 1500, a osim nje nisu imali nista vise pa se moralo raditi jos nesto. Naravno, ne mislim da se pravilnik ne treba provoditi, samo kazem da su ovi imali duplo vise od Prijedora. I ja bi radije ovo spustio na 2000 uz dodatak da barem 1000 mora imati krov. To bi puno vise pomoglo napretku, jer bi umjesto 100 gledatelja po kisi doslo 500terabajt je napisao/la:Donijeli su valjda pravilnik da stadion mora imati 3000 sjedećih a ko ga primjenjuje. Prijedor moro napraviti tribinu novu a travnik,slavija vjerovatno drina zvornik nemaju 3000 sjedecih.

- badblueboylivno
- Kontakt:
Ne treba nam plastika, nismo tako podneblje niti smo tako financijski moćni... klubovi samo trebaju zaposliti osobu za održavanje travnjaka i da se to radi kako treba. Mi smo, u raspalom klubu, imali ponajbolji teren u FBiH (hvaljen od svakog protivnika i igrača koji je igrao ovdje), iako se na njemu igraju tri utakmice tjedno i trenira se svaki dan, što je dokaz da se može kad se hoće. Neka se plastika radi za pomoćne terene da se uvijek može trenirati i da se smanji opterećenje glavnih terena, to bih stavio kao jedan od glavnih uvjeta za dobivanje licence.Eborg je napisao/la:Treba citava Premijer liga da se igra na plasticnim terenima, prirodnu travu ce prosjecna bosanska seljacina da vrlo brzo unisti.
Nije rjesenje napraviti teren pa pustiti da propada narednih 20 godina, tako se nista ne dobija. Ako cemo dobre terene onda bi teren u Zenici trebalo mijenjati svakih par godina, a nekih 300.000 KM nije bas ostvariva cifra za taj klub i grad.
Odmah plastiku (kao i u Skandinaviji recimo) koja traje i nema potrebe za onom debilnom pauzom.
Hayley <3
- DukeOfWellington
- Kontakt:
To je ključno. Niko ništa ne radi zato što ne mora.badblueboylivno je napisao/la: Ne treba nam plastika, nismo tako podneblje niti smo tako financijski moćni... klubovi samo trebaju zaposliti osobu za održavanje travnjaka i da se to radi kako treba. Mi smo, u raspalom klubu, imali ponajbolji teren u FBiH (hvaljen od svakog protivnika i igrača koji je igrao ovdje), iako se na njemu igraju tri utakmice tjedno i trenira se svaki dan, što je dokaz da se može kad se hoće. Neka se plastika radi za pomoćne terene da se uvijek može trenirati i da se smanji opterećenje glavnih terena, to bih stavio kao jedan od glavnih uvjeta za dobivanje licence.
Ma ne može u nas ništa, mi smo svi kolektivno nehljebi.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ne znam gdje da napisem, al evo ovdje, vidim svi nesto poceli da bojkotuju ovaj forum, polahko svi odlaze i ovaj forum ce postati kao onaj stari bihsoccer , ako se neko od starijih sjeca.
Prvo navijaci Borca, pa Veleza sad i Zrinjskog
Evo citam na pdf Zrinjskog kao imaju FB i jos neke stranice, pa ljudi realno evo ovdje ima bruku navijaca Sarajeva al mozemo reci sto se tice foruma imamo sigurno jedan od najjaci na ovim prostorima , a u BiH siguno najjacu to je fksinfo, hz.ba i predobru FB stranicu pa opet smo ovdje i zezamo se, a mozemo i mogli smo svi prvi otici sa ovog foruma.
Trebaju administratori ove sto konstnto ponavljaju jedne te iste price i provokacije banovati za sva vremena jer i fakat postaje ovo malo monotono citati jedno te isto i uvijek se isti svadjaju i raspravljaju.
Evo citam na pdf Zrinjskog kao imaju FB i jos neke stranice, pa ljudi realno evo ovdje ima bruku navijaca Sarajeva al mozemo reci sto se tice foruma imamo sigurno jedan od najjaci na ovim prostorima , a u BiH siguno najjacu to je fksinfo, hz.ba i predobru FB stranicu pa opet smo ovdje i zezamo se, a mozemo i mogli smo svi prvi otici sa ovog foruma.
Trebaju administratori ove sto konstnto ponavljaju jedne te iste price i provokacije banovati za sva vremena jer i fakat postaje ovo malo monotono citati jedno te isto i uvijek se isti svadjaju i raspravljaju.
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=4500aS_Roma je napisao/la:Ne znam gdje da napisem, al evo ovdje, vidim svi nesto poceli da bojkotuju ovaj forum, polahko svi odlaze i ovaj forum ce postati kao onaj stari bihsoccer , ako se neko od starijih sjeca.
Budu banovani, no pojave se kao klonovi predstavljajući se kao neko drugi. Nakon par postova ljudi shvate ko zapravo stoji iza nekog account-a. Imaš tipova koji koriste i IP - changer.
Eto ti tema, tu napiši svoju sugestiju.
Imaš mnogo ljudi koji uopće ne prate našu ligu.
Slozio bi se. I ja vec par dana razmisljam da napustim forum, a nisam navijac ni Zrinjskog, ni Veleza, ni Sarajeva, nit ikog iz PL. Jednostavno se na forumu pocelo previse nacionalizirat, prisvajat, optuzivat i slicno. Mene ne zanima tko je koga ubijao, tko je za koga glasao i slicno. Za takve stvari se posjecuju drugi forumi, a ne sportski. Clan sam foruma duze od 3 godine i mogu rec da je forum vec pomalo otisao u k*.aS_Roma je napisao/la:Ne znam gdje da napisem, al evo ovdje, vidim svi nesto poceli da bojkotuju ovaj forum, polahko svi odlaze i ovaj forum ce postati kao onaj stari bihsoccer , ako se neko od starijih sjeca.
Glavni problem ovog foruma je objektivnost.
To nažalost ne postoji jer nekima se dopušta sve i svašta dok neki čim jednu pogrdnu riječ napišu - odma prijetnje i ban.
Ja shvaćam frustriranost svojih kolega, kao što sam shvaćao i kad su navijači Borca bili u pitanju.
Uzmi za primjer samo Tepsiju kojem se dopušta apsolutno sve, dok se drugog kolegu napadne iako ne vrijeđa
već raspravlja na humani način uz činjenice.
To je jako žalosno, jer admini moraju biti ti koji su ravnopravni i pošteni.
Teško da ćemo to ovdje doživjeti
To nažalost ne postoji jer nekima se dopušta sve i svašta dok neki čim jednu pogrdnu riječ napišu - odma prijetnje i ban.
Ja shvaćam frustriranost svojih kolega, kao što sam shvaćao i kad su navijači Borca bili u pitanju.
Uzmi za primjer samo Tepsiju kojem se dopušta apsolutno sve, dok se drugog kolegu napadne iako ne vrijeđa
već raspravlja na humani način uz činjenice.
To je jako žalosno, jer admini moraju biti ti koji su ravnopravni i pošteni.
Teško da ćemo to ovdje doživjeti
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
prestao sam pisati ovde dana, kada je moderatorska "objektivnost" postala nocna mora... tada sam shvatio da se ne cijeni kvalitetan komentar sa informacijama nego ko vise koga moze opsovati i jbt im majku... nazalost ovde samo ponekad dodjem da procitam imal sta novo... ali ako se ovako nastavi postace ko bihsoccer sto rece neko gore... 

https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
de molim vas, navedite primjer te neobjektivnosti, da vidimo i to...
-
- Kontakt:
istina je da neki mogu pisati sta hoce dok se drugi banuju za najobicnije gluposti.eto ja sam nekidan napisao na temi sarajeva da nisu bosanski klub nego srpskohrvatski,i popio ban...dok ljudi se cijelu noc prepiru na temi klubova u Evropi na nacionalnoj osnovu,jebu,i vrijedjaju,i nista.uz objasnjenje admina da ce samo brisati one postove koji nisu potkrijepljeni cinjenicama,tj Koje smatra neistinitim,haloo basonik24 je napisao/la:de molim vas, navedite primjer te neobjektivnosti, da vidimo i to...

i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Dobro si proš'o.wienultras je napisao/la:istina je da neki mogu pisati sta hoce dok se drugi banuju za najobicnije gluposti.eto ja sam nekidan napisao na temi sarajeva da nisu bosanski klub nego srpskohrvatski,i popio ban...dok ljudi se cijelu noc prepiru na temi klubova u Evropi na nacionalnoj osnovu,jebu,i vrijedjaju,i nista.uz objasnjenje admina da ce samo brisati one postove koji nisu potkrijepljeni cinjenicama,tj Koje smatra neistinitim,haloo basonik24 je napisao/la:de molim vas, navedite primjer te neobjektivnosti, da vidimo i to...![]()
![]()

Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
Ako to znači da više nećemo morati čitati njihova glupa prepucavanja, nemam ništa protiv niti će se to negativno odraziti na forum.aS_Roma je napisao/la:Prvo navijaci Borca, pa Veleza sad i Zrinjskog

Zadnja izmjena: Edol, dana/u 17 jul 2014, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.
Stvarno?sonik24 je napisao/la:de molim vas, navedite primjer te neobjektivnosti, da vidimo i to...
Uzmi za primjer samo šta sve Tepsija piše ovih dana ili šta se na našem PDF-u dopuštalo kada par kola prije kraja,
pa kod utakmice uzvrata sa Sarajevom u kupu.
Pa opet i prekjučer i jučer kod utakmicu sa Mariborom.
Ja da jednom tu napišem nešto protiv muslimana (ali hvala Bogu da sam normalno odgojen i poštujem svako ljudsko biće) bi odma dobio sva sranja protiv sebe, a nemoj da krenem c/p tu sve šta se nama pisalo.
- samo_lijevo
- Kontakt:
navedi malo i gospodu sa teme o Vitezu.HercUSrcu je napisao/la:Stvarno?sonik24 je napisao/la:de molim vas, navedite primjer te neobjektivnosti, da vidimo i to...
Uzmi za primjer samo šta sve Tepsija piše ovih dana ili šta se na našem PDF-u dopuštalo kada par kola prije kraja,
pa kod utakmice uzvrata sa Sarajevom u kupu.
Pa opet i prekjučer i jučer kod utakmicu sa Mariborom.
Ja da jednom tu napišem nešto protiv muslimana (ali hvala Bogu da sam normalno odgojen i poštujem svako ljudsko biće) bi odma dobio sva sranja protiv sebe, a nemoj da krenem c/p tu sve šta se nama pisalo.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.