Safet Sušić - Pape

Ajax
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ajax » 10 jul 2014, 10:07

TMmanija2012 je napisao/la:Kad budemo imali savez kao susjedi Hrvati..gdje ce moliti i kumiti bosansku djecu da igraju za nas nacionalni tim..kad taj isti savez bude imao jasan cilj i plan na velikim takmicenjima.e tad cemo imati i trenera..ovo sad je sve na horuk.Pape nije lud da ode iz repke..sam je svijestan da nemoze voditi neki ozbiljan ili osrednji evropski klub.
+1

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 jul 2014, 10:11

1988risha je napisao/la:
Nadam se da će Safetu neko na vrijeme reći da Gareth Bale igra za Wales,zajedno sa sjajnim igračem koji se zove Aron Ramsey ili Joe Allen iz Liverpoola :D

A ona 4 igrača iz seoskog kluba Swansea,ne treba nikako da nas brinu...

Zadnji put kad smo igrali s Walesom onaj Bale nije bio uopste brz,nadam se da neće sad iznenaditi Saju svojom brzinom... Može se čoek zabunit pa kontat da je to drugi neki igrač... jer ipak je to davno bilo kad im je Stevanović mjeru uzimao :kafa:
:D :D :thumbup: :thumbup:

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 10 jul 2014, 10:18

E moj Safete, još dvije godine temeljno da nas uništavaš... :( :(

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 10 jul 2014, 10:24

DukeOfWellington je napisao/la:U državi gdje je prosječan IQ 85 takvi uvijek imaju svoje mjesto. On se tu negdje vrti oko prosjeka, a ti kao njegov fan kvariš ovaj prosjek.
Nažalost, istina. Takvi imaju mjesto i moraju imati mjesto, dok sposobni nikada ne mogu doći u ovoj zemlji do izražaja. Jedini put za takve ljude je da napuste svoju zemlju i odu tamo gdje se cijeni red, rad, sposobnost, inteligencija i disciplina. Kod nas u BiH to nikada nije bilo na cijeni. Uvijek su se izričito gledale nepotističke varijable u vidu porodično-stranačke pripadnosti i podobnosti. Drugi put je da čovjek ostane u BiH, zatupi se i pomiri se sa sudbinom da će mu životni put određivati ljudi sa jedva osnovnom školom i bez mogućnosti sklapanja prosto-proširene rečenice.

Nogomet nam je samo ogledalo stanja u državi. Imamo potencijal, imamo kapacitet da napravimo nešto veliko, ali nas nepotizam i korupcija vuku na dno, baš kao što je slučaj sa kompletnim društvom.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 jul 2014, 10:26

Drago mi je sto je Susic ostao selektor,prije svega zbog njegovih rezultata sa reprezentacijom! Savez i IO su pokazali ozbiljnost i donijeli ocekivanu odluku! imao je selektor i gresaka,dosta,ali koji selektor ih nemma!? treba izvuci pouku iz utakmica sa SP,i u kvalifikacijama za EURO biti jos bolji,da nastavimo kontinuitet pobjeda i dobrih rezultata! Safet je pobjedio Mexiko koji je sve redom razvaljivao na SP,izgubili jedva od Argentine u prvoj utakmici- koja je u finalu SP,pobjedio Obalu Slonovace,Iran(koji je umalo pobjedio Argentinu),nesretno smo izgubili od Nigerije,sudija,sreca,malo losa igra i to je to...sve u svemu ja sam zadovoljan! Samo naprijed Safete,ako nista zbog ove djecurlije po forumima!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 10 jul 2014, 10:50

Čestitke Sušiću na ponovnom izboru za selektora.

Nadam se da će održati riječ i da ćemu u narednim kvalifikacijama igrati najbolji igrači i igrači koji se fino ponašaju. Safet Sušić je kazao DA NITI JEDAN INCIDENT, IZMEĐU SELEKTORA STRUČNOG ŠTABA I IGRAČA, NA SP NIJE BIO. Dodao je i da mu je žao, što toga nije bilo, jer bi to motivirajuće djelovalo na igrače.

Imajući u vidu Sušićeve riječi, u narednim kvalifikacijama će nas i dalje voditi kapiten Emir Spahić, koji je poslije Bešića i Pjanića najviše pretrčao od svih naših igrača na SP. Spahiću su 34 godine, ali je odigrao sve utakmice kvalifikacija za SP i pritom nije zaradio ni jedan žuti ili crveni karton, a uz Begovića je činio stub naše odbrane. Na SP je odigrao ispod očekivanja i jedan je od direktnih krivaca za poraz od Nigerije uz Safeta Sušića i njegovu taktiku.

Volio bih da se Senijad Ibričić vrati u Hajduk, gdje je bio kapiten, najbolji igrač i vođe te ekipe na terenu. Ibričić bi u HNL ponovo postao ono što je bio i vjerovatno postao najbolji igrač Hajduka. Ovo spominjem jer Sušić "voli" igrače iz ovog Kluba.

Nadam se da će Sušić pružiti šansu mlađim igračima - Prcić, Arslanagić.... i da će Ervin Zukanović ponovo postati jedna od važnih karika naše Reprezentacije. Sjetite se samo utakmica protiv Grčke.

Edin Džeko i Vedad Ibišević će i dalje biti glavni igrači u napadu, stim što treba pronaći i trećeg špic igrača. Volio bih da se Miske vrati u Bundes ligu i pokaže svoj kvalitet na najvećem nivou.

Nadam se da će čelnici NFSBiH, pred Sušića postaviti jasan cilj, a to je odlazak na EP. Kada tamo odemo i tamo mu treba postaviti jasan cilj. Ne bih volio da nam kao na SP u Brazilu cilj bude - lijepo predstavljanje i da se ne obrukamo. Ako je cilj bio 3 boda, lijepa igra protiv Irana, onda je taj cilj i ostvare. To znaju ljudi iz Saveza.

Sušiću i našoj Reprezentaciji želim mnogo uspjeha u predstojećim kvalifikacijama.

P.S. Drago mi je što je Sušić demantovao sve napise o neprimjerenom ponašanju naših igrača na SP.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 10 jul 2014, 10:53

meni nije drago sto je ostao pape selektor..ali tko pita nas navijace jesmo li ili nismo zadovoljni??nema vise sekiranja ako izgubimo,jednostavno,ne vrijedi se sekirati kada imate selektora kao sto ga mi imamo...od danas me savrseno zaboli neka stvar ako se ne plasiramo na evropsko prvenstvo u francuskoj..dosta se pisalo i pricalo o ponasanju pojedinih
igraca pa evo da i ja napisem nesto o tome.......................................................................................1-BEGOVIC-ministar odbrane,covjek kojem bih sutra dao kapitensku traku,spasio nas katastrofe od nigerije koju smo podcijenili prije nego smo i izasli na teren da odigramo tekmu protiv istih..2-SPAHIC-covjek koji se mijenja kao vrijeme,kako vjetar puse tako i on,ima zasluga ali ima i gresaka brate mili,i to katastrofalnih gresaka.bahato ponasanje,jednostavno mu netko treba reci DOSTA ,nije on gazda a nije ni nezamjenjiv..3-KOLASINAC-drzak,bezobrazan u pozitivnom smislu,smiren u situacijama kada treba da bude,igrac kakav nam je trebao da unese mir u zadnju liniju.4-ŠUNJIĆ-momak odigrao fenomenalno,pokrivao koliko je mogao i kada se spahic gubio ko abdest na terenu.5-BEŠIĆ-momak koji nema pardona,slican kao kolasinac,nema pardona ni prema kome pa ni prema messiju,jednostavno buducnost naseg tima.6-PJANIC-o ovome momku ne treba mnogo da se pise.7-LULIĆ-momak je odigrao koliko je mogao i nema mu se sta zamjeriti.8-MUJDZA-isto kao i lulic,vidjelo se da je povreda ostavila traga na njegovu igru..9-MISIMOVIC-isto kao i lulic,stigle su ga godine a i kilaza bogami.10-HAJROVIC-standardan,radilica prava.11-DZEKO-covjek koji nakon utakmice sa grckom u zenici nije odigrao ni blizu kako bi trebao da igra,setnja na terenu,izigravanje manekena,totalna nezainteresovanost,valjda momak misli da je zvijezda neka i da nema tko da igra umjesto njega,on izgleda mora biti u pocetnom sastavu ili ne valja nikako...spusti se malo DZEKO bolan,nisi ti reprezentacija,,,ima tko da te zamjeni ako ti se ne igra..ibisevic-covjek profesionalac,vise proveo na klupi nego na terenu..nedaj boze da je dzeko bio na klupi umjesto njega...ne mogu ni da zamislim sta bi se desilo..

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 10 jul 2014, 11:00

bhsport je napisao/la:Ovdje je sve gotovo u naredne dvije godine.
Safetu treba cestitati na reizboru, nadati se da ce se promijeniti (iako sumnjam), da ce smanjti broj igraca sportagenture a zvati nase talente.
Ako uspije dovesti par igraca mladjih, posebno napadaca i rijesiti se nemira u svlacionici i ovih koji kvare atmosferu, pola posla za plasman na EP je zavrsio.
Opet kazem imamo mladu i talentovanu ekipu kojoj trenutno fali vrhunski stoper i desni bek (Mujdza, na zalost od Malude nije onaj pravi).
Ako cemo i realno imamo igrace koji odgovaraju Safetovoj postavci igre (da cuvamo loptu), treba poraditi na tranziciji jer imamo sporih igraca Miske i Medo, kao i taj desni bek koji nas koci.
Rijesili smo dvije pozicije koje su nas mucile u prethodnom ciklusu a to su lijevi bek i zadnji vezni i tu smo mirni narednih 10 godina jer imamo veliki kvalitet i mladost.
Po nekom mom skromnom misljenju pozivi Prcicu i Vrancicu ce doprinijeti da budemo trkacki jaci, dok bi npr Arslanagic uz Zuku, Bicu i Tonija mogao donijeti solidnu odbranu.
Licno sam se nadao da ce od Seje Hajrovica ispasti odlican stoper, ali to za sada ne ide kako bi trebalo.
Treba obratiti paznju na Spikica, vrlo je kvalitetan i ako Arsla ne udje treba mu davati minute, decko stvarno vrijedi.
Desno krilo imamo Izeta i Stevu dva relativno mlada i brza igraca, nasuprot njima Viscu i Lulica.
Pjanic je mozak ekipe i uz podrsku Vrancica, Prcica i Besica gdje kucaju jos Grahovac, Zola ne moramo brinuti za centralni dio ekipe.
Kao backup Pjanicu imamo Stilica, Galesica, Tinu koji mogu uraditi nesto u tim minutama koje dobiju i koji imaju kvalitet da igraju protiv L ekipa.
U napadu smo trenutno najjaci, a inace najtanji. Treceg napadaca nema i treba ga izmisliti, bio to Ermin Zec ili Armin Hodzic, a licno bih najzadovoljniji bio kada bi Hrgota pristao igrati za nas.
U rezervi imamo Djurica, Maletica i eto Hodzica od ovih ozbiljnijih igraca.
Ovdje mi je zao i Mirka Marica jer bi nam sjeo ko kec na 11.
Treba vidjeti i ovog malog iz Herculesa ako predje u Segundu ili pukom srecom u primeru.

Golmane sam ostavio za kraj, i tu treba napraviti rez, dovesti mladog golmana mjesto Avdukica da uci od Begovica, ovaj Fejzic nit smrdi nit mirise, nismo ga imali prilike gledati, a mislim da nije neka pljacka. Asmir ovdje drzi letvicu pravo visoko.

Dakle sve je na Susicu i on bira pravac kojim ce ici, ako popravi stvari koje je kiksao i shvati da je i on samo obicni covjek koji grijesi, moze vratiti podrsku na svoju stranu,
ako izabere put kojim je koracao zadnjih godinu dana, tada ce izgubiti i ovo malo branjenika sto mu slijepo vjeruju.
Grupa nije neprolazna i cilj mora biti prolaz grupe i kvalifikacija na EP, a u zavisnosti od same grupe na samom EP i prolaz te grupe.
Licno misljenje je da smo ovu grupu na SP morali proci i da je bilo mozda i najlaksa na prvenstvu, ali sto je bilo bilo je, vratiti se ne moze.

Suma svega: Podrska Papetu do prve greske, a onda kanonada!
Lijepo napisano, ali u prethodne 4 godine smo se uvjerili s kakvim čovjekom imamo posla. Pred SP sam imao nadu da će pozvati sve ono najbolje što imamo, dok nije pročitao onaj famozni spisak i još se kesi k'o tele kada ga pitaju otkud na njemu neki igrači.
On je govedo, a sada će se još više osiliti jer vidi da ga niko ne spriječava da poziva igrače iz menadžerske agencije burazera ili igrače čiji menadžeri blisko sarađuju s burazom. Živi bili pa vidjeli.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 10 jul 2014, 11:11

I gdje bi u svakoj iole normalnoj zemlji ovaj dobio otkaz, mi mu lagano damo podršku i još 2 godine mandata.

slika
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 10 jul 2014, 11:30

Nasi "novinari" cestitaju, sve bajno i sjajno. Nema ni P od pitanja o problemima u repki, pogotov o Papetovim potezima. Svaka cast samo Nerminu Biseu, ostali su pichkice i uvlakuse.
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 10 jul 2014, 11:33

szlaja je napisao/la: Svaka cast samo Nerminu Biseu, ostali su pichkice i uvlakuse.
+1
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jul 2014, 11:34

Kad je Bise pisao o Spahiću nije vam valjao...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 10 jul 2014, 11:41

''Sad moram reći da u Brazilu nije bilo nikakvih sukoba između stručnog štaba i igrača niti između igrača. Zato me bole priče koje čitam o tome. Možda i da su se posvađali i potukli nakon prve utakmice bi i bilo nešto drukčije, ali nisu. Kod nas toga nije bilo'', rekao je Pape. :bih:
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 jul 2014, 11:48

bosnas_ je napisao/la:
Safet je pobjedio Mexiko koji je sve redom razvaljivao na SP,izgubili jedva od Argentine u prvoj utakmici- koja je u finalu SP,pobjedio Obalu Slonovace,Iran(koji je umalo pobjedio Argentinu),nesretno smo izgubili od Nigerije,sudija,sreca,malo losa igra i to je to...sve u svemu ja sam zadovoljan! Samo naprijed Safete,ako nista zbog ove djecurlije po forumima!
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Veze ti nemas o fudbalu drzi se kosarke bolje ti je. Iran umalo pobjedio Argentinu. :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
I nije Safet pobjedio Meksiko. Igraci su preorali teren. I Pape je imao svoj udio sa taktikom i motivacijom. Ali ipak pobjedili su igraci. Da si rekao da je Low pobjedio Brazil ja bi se nasmijao. Jer su naravno igraci DALEKO najzasluzniji. A Low je imao itekakvog uticaja u onoj fenomenalnoj pobjedi. Od fenomenalnog skautinga protivnika. Do fenomenalne fizicke pripreme sa kondicionim trenerima. Postojanje plana A, B, C, D, u zavisnosti od situacije na terenu. Safetu kad je propao plan A protiv Nigerije ( koji je bio jako jako los ) one vise nije znao sta da radi. Ostavio covjek Misketa 90 min ( koji inace ne igra toliko ) i nadao se nekom cudu ( indivudalnom kvalitetu igraca ) da ga spasi poraza itd.......

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 10 jul 2014, 11:58

Ajax je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:
Safet je pobjedio Mexiko koji je sve redom razvaljivao na SP,izgubili jedva od Argentine u prvoj utakmici- koja je u finalu SP,pobjedio Obalu Slonovace,Iran(koji je umalo pobjedio Argentinu),nesretno smo izgubili od Nigerije,sudija,sreca,malo losa igra i to je to...sve u svemu ja sam zadovoljan! Samo naprijed Safete,ako nista zbog ove djecurlije po forumima!
Tako je. Ne znam sto traze profesionalnost i strucnost kad nam to uopste nije potrebno. Pobijedili smo Iran pobogu. Bas sto kazes, vidjeli smo kako su pravili finalistima probleme bunkerom. Argentinci su bili na koljenima. Mi smo uspjeli ubjedljivo potuci takav Iran. Na njihovu zalost protiv nas su morali igrati ofanzivno i to im je najveca slabost ali to uopste nije bitno i ne umanjuje nasu veliku pobjedu i uspjeh na svjetskom. Naprijed Safete jer je najbitnije inat pokazati kriticarima, ljudima koji misle da moze bolje i naravno djecurliji koja je u zabludi da im je stalo do repke. Podrazavm Safeta samo zbog djecurlije koja ce se ljutiti a ne zbog rezultata :bow: :bow: :bow:

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 10 jul 2014, 12:00

Čitam onaj intervju Ibričića što je SS objavio.
I vidjeh preskočili su ovaj dio....

Razočaran sam zbog BiH, ali bit će vremena za tu priču

Priča o minutaži uvod je u priču koju će Ibro tek ispričati. Još nije vrijeme, kaže, iako su neke stvari jasne i pticama na grani. Njegov odnos s izbornikom Safetom Sušićem daleko je od idealnog, ako uopće i postoji. Ibričić nije dobio ni minute na SP-u. Zašto?

"Prije svega ovdje želim istaknuti jednu stvar - jako sam razočaran što nismo prošli skupinu. Za sada ne želim u detalje, ali želim da napišete istinu, a ona glasi da odnosi među igračima nikada nisu bili bolji. Deset godinama sam tu i znam što govorim. Nikakve svađe, tučnjave... To mediji izmišljaju zbog nekih drugih interesa. Nitko nije lud, svi vide što se događa. To je naš mentalitet, zbog njega smo ispali iz grupe koju smo morali proći. Svi znamo kakve igrače imamo i netko mora biti odgovoran za debakl", u dahu priča razočarani Ibričić

Al golemo od portala :mrgreen: :mrgreen:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 jul 2014, 12:11

donniedarko je napisao/la:
Tako je. Ne znam sto traze profesionalnost i strucnost kad nam to uopste nije potrebno. Pobijedili smo Iran pobogu. Bas sto kazes, vidjeli smo kako su pravili finalistima probleme bunkerom. Argentinci su bili na koljenima. Mi smo uspjeli ubjedljivo potuci takav Iran. Na njihovu zalost protiv nas su morali igrati ofanzivno i to im je najveca slabost ali to uopste nije bitno i ne umanjuje nasu veliku pobjedu i uspjeh na svjetskom. Naprijed Safete jer je najbitnije inat pokazati kriticarima, ljudima koji misle da moze bolje i naravno djecurliji koja je u zabludi da im je stalo do repke. Podrazavm Safeta samo zbog djecurlije koja ce se ljutiti a ne zbog rezultata :bow: :bow: :bow:
:D :D :thumbup: :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jul 2014, 12:13

Zna Ibro da je završio sa reprezentacijom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 10 jul 2014, 12:19

Virtu4l je napisao/la:Zna Ibro da je završio sa reprezentacijom.
State bgmi ako je tako. :(

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jul 2014, 12:23

Moramo jednu činjenicu shvatit da je biti selektor u BiH jedan od najtežih poslova, djeca od 16, 17, 18 godina pa i mlađa pa sve do 100 godine su svi selektori, svi znaju koji igrači trebaju biti pozvani, koja taktika treba i ako tako ne bude odmah je taj selektor na crnoj listi. Vaha zbog ovoga i neće da radi, to je otvoreno rekao, naravno, da on želi reći i da neće zbog ljudi u vrhu ali i ovo je jedan od razloga. Da mi, ipak, pustimo da selektori rade svoj posao, a da im dajemo ono što i trebamo - podrški. Naravno, ne kažem da mi ne trebamo o taktici i ostlim stvarima razgovarat, pisat ali da, ipak, ako ne bude onako kako smo mi to zamisli da to ne bude odmah smak svijeta, raspad sistema, nema gotovo, treba selektora na sred trga objesit...

I vi koji govorite da će navodno bojkotovat, hoćete ali malo sutra, kad dođe dan kad repka igra hajd stisni pa ne pogledaj. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.