Navijaci..

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

steve-o
Kontakt:

Re: Najbolji navijači na svijetu su ...?

Post Postao/la steve-o » 27 feb 2010, 01:25

GoRaN je napisao/la:
@steve-o
Mozes li sta napisati o poljskoj sceni koju dosta cijenim i madjarskoj o kojoj ne znam nista a interesuje me... ;)

PS:
Stvarno sam uzivao u ove vase zadnje 2-3 stranice... 8-) 8-)8-)
@Goran: o madarskoj sceni nisam bas nesto extra upucen, al' znam da uglavnom njihovi ultrasi puno furaju nacizam, nesto slicno ko' bugari. znam da se bas tu isticu ultras ferencvaros i ultras ujpest koji su kako sam cuo i vrh madjarske scene. ovu sam sliku gostovanja ferencvarosu u pragu nasao na forumu stormfront-a, to dovoljno govori o njihovome mjesanju u politiku..

slika

ultras ujpest:
slika

slika

sto se tice poljske scene, tu sam malo vise upucen hehe. scena im stalno "cvijeta" bez dvojbe, razvijaju se i stalno pokazivaju da poljska scena nije samo fights u sumama.. vrh sacinjavaju ultrasi lecha, widzew, wisla i mozda jagiellonia. u samom vrhu bih nekad svrstao ultrase legie, al nakon sto im je klub kupljen od nekog kapitaliste, oni bojkotuju sve i bilo je cak interni problema dvije frakcije grupe.. od pocetka 2000. poljaci su se odlucili da promjene svoj stil i da budu vise vjerni ultra' style-u u svim segmentima. ps: valja isto pomenuti da su se u decembru 2004. dogovorili sve vece ultra grupe u poljskoj da prestanu nositi nozeve, palice i ta sranja na utakmice i da se ujedine kada igra repka ;)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 27 feb 2010, 01:28

Neutral je napisao/la:WAZZUP :mrgreen:

Nego, kada si već spomenuo St.Pauli i njihove navijače , onda mogu reći da ih većina dolazi tek radi reda. Mislim da su tu samo da bi se pokazali , mislim da kažu bili smo na utakmicu. Nisu oni ni blizu navijačima Rostocka, Dynama Dresdena i okolice. Previše polotike u tom klubu.

http://www.youtube.com/watch?v=xmCz90xcO9I

Stasi - Schweine raus bei Hansa!!!!!! :lol:
meni su dragi jer cuvaju do svog identiteta, pravo bore se za svoj klub, al' mrze komuniste i zapadnu-njemacku ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 feb 2010, 01:31

GoRaN je napisao/la:@Neutral
Bubnjar u ovih od Zwickaua nije normalan!!!!Predobro!!! :o :o :o
@steve-o
Mozes li sta napisati o poljskoj sceni koju dosta cijenim i madjarskoj o kojoj ne znam nista a interesuje me... ;)

PS:
Stvarno sam uzivao u ove vase zadnje 2-3 stranice... 8-) 8-)8-)

Brate moj, lahko je normalno diskutovati sa ljudima koji to znaju. Da je samo više ovakvih večeri. Uživao sam i ja. Nego uključi se i ti malo.

U pravu si, bubnjar im je lud, haha.

Ni ja nisam upoznat nešto sa Mađarskom nacijačkom scenom, ali sa Poljskom jesam. Naravno, opet jedan od glavnih razloga je opet moj msn sa frendovima iz Poljske.

http://www.youtube.com/watch?v=ae7GxWI6HYU

Inače, volim njihov jezik. SIEMA :mrgreen:

@Stevinho

Vjeruj mi, slažem se sa njihovim stavom oko jedne stvari. ;)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 27 feb 2010, 01:34

Neutral je napisao/la: @Stevinho

Vjeruj mi, slažem se sa njihovim stavom oko jedne stvari. ;)
brate idem malo u off ovdje, al prije nekad sam vise volio ideje ljevicara, al nakon par godina i kad sam skontao svoju naivnost :? , mogu reci danas da sve vise naginjem desnoj strani sto se tice neki stvari ;)

cc_97
Kontakt:

Post Postao/la cc_97 » 27 feb 2010, 01:35

@neutral, steve
sta mislite o ovome?

[youtube][/youtube]

GoRaN
Kontakt:

Post Postao/la GoRaN » 27 feb 2010, 01:43

@Neutral

Ma ukljucicu se neki drugi put sad je vrijeme za kreveta jbg... :D
A koja su to poznanstva boga ti ja imam 40-ak prijatelja na msn-u i to iz blize okolice... :lol: :P :oops:
Metropolita nema sta... 8-)

@steve-o

Ej hvala puno...kralj si bgm.... ;)
A kad se sjetim da nam je prvi kontakt bio fight...Trazio ja da te banuju... :D :mrgreen: :P

Eto laku noc ljudi...Nakucajte sta da me ceka u jutro.... :mrgreen: :mrgreen:

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 27 feb 2010, 01:45

@Goran: ma to sam ja davno zaboravio bio :D . vec malo sam cekprkao o ovim madjarima, interesantni su.. ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 feb 2010, 01:49

@Stevinho

Heh, ja furam neki svoj sopstveni stil. I sam mi nick govori to :mrgreen:

Demokratija. :mrgreen:

@cc_97

O brate, lijepo je vidjeti novog forumaša. E vidiš, oni su ti tek sada u tom fazonu, počinju se formirait kao neka grupa. Bili su i prije tu, ali nedostajo je kontinuitet. I naravno, više pjesama. Inače, se trude, i skoro sve Njemačke grupe idu sve bolje u stilu Ultrasa.

@Goran

Hah, imam ja Poljaka, Brazilaca, imao sam Panamaca. Imam tu i Šveđana, naravno Njemaca i mnogo više. Mora se imati da se malo prošiti znanje Engleskog jezika, te da upoznajem malo njih stil i opću kulturu.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 27 feb 2010, 01:57, ukupno mijenjano 1 put.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 27 feb 2010, 01:56

Neutral je napisao/la:@Stevinho

Heh, ja furam neki svoj sopstveni stil. I sam mi nick govori to :mrgreen:

Demokratija. :mrgreen:
a ja furam patriotizam i pozitivan nacionalizam(ne onaj ruzni koji i danas vlada balkanom), cijeni, cuvaj i voli svoje, a ko hoce da bude dio tvoga bujrum al nek se prilagodi tvome 8-) to ti je moja ideologija :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 feb 2010, 02:02

Vidiš brate, čini drugima što želiš da se tebi čini, a anti-komunista sam. ;)
Da, naravno patriotizam. Ma svoj sam čovjek, ne miješam se "još" u politiku 8-)

Dobro, svako ima svoj stil, neko će reći ne može to zajedno tako, a neki će se slagati, no vratimo se mi temi.

Iako sam imao frenda iz Walse-a, nisam ga nikada stigao pitati kako je to kod njih, a sigurno su "loši". Također Slovaci. Gledao sam ih u ogledima sa našim klubovima, i vidio sam da se trude, ali posebno impresivno je bilo skandiranje Sarajevo.

http://www.youtube.com/watch?v=x6s-BX4W_vg

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 27 feb 2010, 02:04

Neutral je napisao/la:Vidiš brate, čini drugima što želiš da se tebi čini, a anti-komunista sam. ;)

Dobro, svako ima svoj stil, neko će reći ne može to zajedno tako, a neki će se slagati, no vratimo se mi temi.

Iako sam imao frenda iz Walse-a, nisam ga nikada stigao pitati kako je to kod njih, a sigurno su "loši". Također Slovaci. Gledao sam ih u ogledima sa našim klubovima, i vidio sam da se trude, ali posebno impresivno je bilo skandiranje Sarajevo.

http://www.youtube.com/watch?v=x6s-BX4W_vg
velsani furaju casuals style, dobre navijace u tom smislu imaju cardiff, newport i swansea iako nije to ultra' style ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 feb 2010, 02:08

Lično mislim da se naša navijačka scena dosta dobro razvija, a o Srpskoj i ne treba trošiti riječi. Po meni je Hrvatska iz nas i Srba. Imamo ogroman potencijal, a sam pokazatelj je i prisustvo različitih Ultrasa iz drugih država na našim stadionima. Sljedeći put ću ako Bog da i uslikati par stvari, kada Nijemci dođu na naše utakmice. Inače su bili oduševljeni utakmicom Čelik-Sarajevo, pred punim stadionima i kišom koja je neprestano padala. LIjepota, lijepa vremena.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 27 feb 2010, 02:41

nasao sam ovaj video, ima se sta vidjeti:

[youtube][/youtube]

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 feb 2010, 02:43

Nije li taj Ferencvaros izbačen u nižu ligu zbog namještanja ili financijskih problema. Zaboravih ja sve to.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 27 feb 2010, 02:49

Neutral je napisao/la:Nije li taj Ferencvaros izbačen u nižu ligu zbog namještanja ili financijskih problema. Zaboravih ja sve to.
jest, meni se cini da je klub bankrotirao prije par godina, citao sam da su u trecoj ligi imali prosjek oko 10.000 gledalaca. sjecam se kad je igrao millwall protiv njih u kup uefa, uh kako je bilo "veselo" u budimpesti 8-)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 feb 2010, 02:53

Hah, a moguće da su bankrotirali, ali dobar im je i dalje prosjek. Nekada velikan u Mađarskoj nestade tek tako (ne)radom uprave.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 27 feb 2010, 02:57

Neutral je napisao/la:Hah, a moguće da su bankrotirali, ali dobar im je i dalje prosjek. Nekada velikan u Mađarskoj nestade tek tako (ne)radom uprave.
jasta brate, steta kako unistava kapitalizam nogomet. al' izgleda da su izronili iz krize i da ih je prije godinu ili dvije neki englez iz sheffielda kupio koji zaista ulaze u tim..

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 feb 2010, 14:26

Da ubacimo malo perverzije na ovaj topic :mrgreen:
Paok-Pao
slika
slika
slika

Oly-Bordeaux
slika
slika
slika

Usput zna li neko sta pise na ovj paroli Olympiakosa od nekoliko kilometara? :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 feb 2010, 18:57

steve-o je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Hah, a moguće da su bankrotirali, ali dobar im je i dalje prosjek. Nekada velikan u Mađarskoj nestade tek tako (ne)radom uprave.
jasta brate, steta kako unistava kapitalizam nogomet. al' izgleda da su izronili iz krize i da ih je prije godinu ili dvije neki englez iz sheffielda kupio koji zaista ulaze u tim..

Da, ali smiješnije je kada neko fura taj sistem, a ne poznaje ga. Furaju se na to radi nekih određenih stvari, ali iza toga ništa. Navijači na beterije. Okanio sam se ja toga, sada samo to gledam iz nekog drugog ugla. Lijepše je odavde pratiti malo okolicu, nego primitivizam, ako razmuiješ ;)

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.