Naklon do poda za post, osim za dio da je jedan od najvećih umjenika koje je svijet vidio. Bilo je puno puno boljih. Čak je i BiH dala puno bolje igrače. Dovoljno je samo reći Ibrahimović, Šuker, Boban. Naravno da će sada krenuti salva uvreda jer ovi momci nisu nastupali za BiH, ali oni su iz BiH.tigar77 je napisao/la:Safet Sušić Pape, usudiću se nazvati ga jednim od najvećih umjetnika s loptom koje je svijet imao priliku gledati, međutim ovdje dolazi do onoga da odličan vozač nije nužno i odličan automehaničar, a Pape kao trener nije ni sjena igračke veličine.
Trener čiji vokabular ne broji više od 100 riječi i koji priča na način da ih samo vrti u krug, a i to sa velikim poteškoćama, a uz to ima harizmu živog mrtvaca,kojom odiše gdje god se pojavi.Naravno pod uslovom da se pojavi, jer ko se zamara sitnicama kao što su izvlačenje grupa za Svjetsko i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pogotovo kada ima priliku gledati meč francuskih prvoligaša u kojima jedini igrač koji bi mogao igrati za ovu zemlju, već godinama brani boje Švedske.
Trener koji izjavi da nema potrebe gledati snimke utakmica, jer on sve vidi na terenu, koji također kaže da ne može on igrače zatvoriti da ne hodaju po kafanama, što nas dovodi do još jedne bitne stavke, štaviše najbitnije u ovom pozivu, a to je autoritet.Riječ koju Pape očito ni ne poznaje, a kamo li sprovodi u svom radu.
Taktičke postavke sa Ibiševićem na desnom krilu,forsiranjem sistema igre bez zadnjeg veznog, čudnim rotacijama igrača i očekivanju da jedan igrač pokriva stranu i u ofanzivnim i defanzivm zadacima su samo neki od genijalnoh poteza ovog stručnjaka.Naravno i stvaranje zdrave takmičarske atmosfere izjavama tipa da Džeko može doći i minut pred utakmicu i imati zagarantovano mjesto u prvih 11.
Naravno i kontradiktorne izjave su sastavni dio rada ovog trenera, ujutro priča jedno, popodne drugo, a uvečer već uradi suprotno od onoga što je govorio.
U psihologiji postoji termin koji se naziva transcedencija, a označava mogućnost nadvladavanja trenutnih mogućnosti, no prateći izjave i rad ovog čovjeka zadnjih par godina, čisto sumnjam da njegove urođene i stečene inteligencijske sposobnosti dozvoljavaju neki veliki napredak,a uz to ovaj čovjek jednostavno nema karakterne crte potrebne za jednog vođu.
Ali na kraju krajeva, najdraža pjesma mu je ,,Kapetan potonolug broda'', a ova država i ovaj savez su odavno potonuli i ovakav čovjek je samo slika naše realnosti, jedan Vaha će ostati samo pusta želja, a ovakvi polovnjaci će da vedre i oblače, praviće se centri koji će zjapiti prazni, pripreme će se svoditi na alkohol,žene i kafane, a iz svega toga pojedini će izvlačiti osobnu korist i nama putem medija prodavati maglu o nekom patriotizmu i tome kako smo nezahvalni i bezobrazni, jer nismo slijepi pored očiju i usudimo se imati kritičko mišljenje potkovano argumentima.
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
- mordfustang
- Kontakt:
plavipatriota je napisao/la:calcio je ili:
1.provokator
2.dijete
3.neko kome pamet nije jača strana..
Zaista su to jedine moguće opcije..
Zaboravio si Sabinha
oba su mućki provokatori
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Susic je pogrijesio, to smo vec rekli. Nije ga trebao otpisati tek tako. Ali ko zna sta se desavalo, mozda su mu raznorazni ljudi preporucavali Prcica i gurali ga, i njemu vise prekipilo. Spekulacije, znam. Ali nije nemoguce da se bas to desilo.Goalgetter je napisao/la:Prvo je on Prcica eliminisao, 5 mjeseci prije SP, pa je onda ovaj u ljutnji sam sebe.calcio je napisao/la: Prcic je sam sebe eliminisao i sam sebe moze vratiti. Prvo naci dobar klub a onda dati neku pomirljivu izjavu.
Safet Susic slavi, ne zato sto je ostao selektor, nego zato cak i kao 3. ima sanse za EP.
1.Belgija
2.Izrael
3.Cipar
4.Wales
5.BiH
6.Neki levati koje smo uspjeli dobiti bez lijevog beka i 30min trke (i vise bi trcali ali nam je nestalo snage)
1.Belgija
2.Izrael
3.Cipar
4.Wales
5.BiH
6.Neki levati koje smo uspjeli dobiti bez lijevog beka i 30min trke (i vise bi trcali ali nam je nestalo snage)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Safet Sušić - Pape
Mozes li mi objasniti kako je soso slab klub??calcio je napisao/la:Prcic je sam sebe eliminisao i sam sebe moze vratiti. Prvo naci dobar klub a onda dati neku pomirljivu izjavu.Kaunas je napisao/la:Ovo treba proglasiti danom zalosti
Btw. Znaci da zaboravimo na Prcica i ovaj ciklus
igraju nam igrači iz hrvatske, turske druge lige, kako je soso slabiji od njih?
Podrska Safetu Susicu,covjek se bori za sebe i svoj dzep.Svaka cast Pape,treba u zivotu bit snalazljiv.
Isto tako se sjetim svih najmilijih predsjedniku,clanovima odbora NSBiH kao i ostalim sto nisu nasli boljeg kandidata od njega i tako produzili ugovor Safetu.

Isto tako se sjetim svih najmilijih predsjedniku,clanovima odbora NSBiH kao i ostalim sto nisu nasli boljeg kandidata od njega i tako produzili ugovor Safetu.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
- DukeOfWellington
- Kontakt:
adriano_leite je napisao/la: Hahahha, blago tebi, sigurno je lijepo zivjeti u kutiji u kojoj mislis da si najpametniji, good for you boy.

Opet nisi skont'o. Ne pričamo o mojoj eventuanoj intelektualnoj superiornosti nego o tvojoj činjeničnoj inteletkualnoj inferiornosti. I ne samo tvojoj, nažalost.
- 1988risha
- Kontakt:
Ja samo ne razumijem ove sto slave!? Zbog čega ???
Zbog toga što smo dobili starog selektora kojem ni plasman na SP nije pomogao da dođe na klupu nekog kluba u Europi !
Slavimo sto smo otisli na SP i pobijedili ekipu za koju nam nije trebalo SP pa da znamo da smo bolji,bolji od tog paklenog Irana...
Tamo gdje smo se trebali pokazat Nigerija,Argentina kiksali smo... Sto i nije novost,kiksali smo i protiv Portugala u baražu,tj demolirani 6-2... Kiksali smo i protiv Francuske na Koševu i izgubili EP... sve sa istim selektorom...
Sve utakmice koje nešto znače i koje su nas mogle dići iznad prosjeka i popraviti ugled u svijetu kako nase repke,tako i države,mi smo izgubili...
Sad ćemo opet čekati kvalifikacije i diviti se mozda pobjedi nad Kiprom nekih mjesec dana,a onda idemo Walesu s onom poznatom parolom kao i protiv Albanije u Tirani : Dosta je nama bod... A onda ti za 3 dana dolazi Belgija i nek ti je Bog na pomoći ako ovaj utrefi taktiku... a i pitanje s kojim i kakvim sastavom ce igrati,posto smo vidjeli da kod njeg nije siguran ni jedini lijevi bek u repki,i uz sve to najbolji defanzivni igrač uz Bešića...
Ovo danas nit je za slavlja niti za tuge... A raja će svakako navijati za BIH,tako da ovi džaba ne slave... I karte ce opet biti 100 KM i više... tako ni tu niko nije na dobitku
Zbog Papeta mi ne pada na pamet da prestanem navijat za repku... Nadam se da će biti koliko toliko normalno stanje kad je u pitanju atmosfera oko repke i nadam se da će pozive dobijati najbolji igrači...
I MOŽE PAPE PRIČAT DO UJUTRU DA ĆE IGRATI ONI KOJI SE LIJEPO PONAŠAJU I IGRAJU U KLUBOVIMA,ALI I BUDALA ZNA DA HAJDUK NEMA NITI JEDNOG IGRAČA KOJI IMA KVALITET ZA A TIM BOSNE I HERECEGOVINE
Zbog toga što smo dobili starog selektora kojem ni plasman na SP nije pomogao da dođe na klupu nekog kluba u Europi !
Slavimo sto smo otisli na SP i pobijedili ekipu za koju nam nije trebalo SP pa da znamo da smo bolji,bolji od tog paklenog Irana...
Tamo gdje smo se trebali pokazat Nigerija,Argentina kiksali smo... Sto i nije novost,kiksali smo i protiv Portugala u baražu,tj demolirani 6-2... Kiksali smo i protiv Francuske na Koševu i izgubili EP... sve sa istim selektorom...
Sve utakmice koje nešto znače i koje su nas mogle dići iznad prosjeka i popraviti ugled u svijetu kako nase repke,tako i države,mi smo izgubili...
Sad ćemo opet čekati kvalifikacije i diviti se mozda pobjedi nad Kiprom nekih mjesec dana,a onda idemo Walesu s onom poznatom parolom kao i protiv Albanije u Tirani : Dosta je nama bod... A onda ti za 3 dana dolazi Belgija i nek ti je Bog na pomoći ako ovaj utrefi taktiku... a i pitanje s kojim i kakvim sastavom ce igrati,posto smo vidjeli da kod njeg nije siguran ni jedini lijevi bek u repki,i uz sve to najbolji defanzivni igrač uz Bešića...
Ovo danas nit je za slavlja niti za tuge... A raja će svakako navijati za BIH,tako da ovi džaba ne slave... I karte ce opet biti 100 KM i više... tako ni tu niko nije na dobitku

Zbog Papeta mi ne pada na pamet da prestanem navijat za repku... Nadam se da će biti koliko toliko normalno stanje kad je u pitanju atmosfera oko repke i nadam se da će pozive dobijati najbolji igrači...
I MOŽE PAPE PRIČAT DO UJUTRU DA ĆE IGRATI ONI KOJI SE LIJEPO PONAŠAJU I IGRAJU U KLUBOVIMA,ALI I BUDALA ZNA DA HAJDUK NEMA NITI JEDNOG IGRAČA KOJI IMA KVALITET ZA A TIM BOSNE I HERECEGOVINE

Zadnja izmjena: 1988risha, dana/u 09 jul 2014, 20:06, ukupno mijenjano 1 put.
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Al' jedno mi nije jasno ? Koga on to bojkotuje kad zaobilazi najbolji sportski centar za pripreme u Zenici ?
Mislim stvarno svi cekamo da prvo poslozi neke stvari sa sobom i da se vrate u centar kojeg nam je Platini darovao nedavno.
Mislim stvarno svi cekamo da prvo poslozi neke stvari sa sobom i da se vrate u centar kojeg nam je Platini darovao nedavno.
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 09 jul 2014, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
- donniedarko
- Kontakt:
Calcio brojis li koliko puta si rekao za Susica da je pogrijesio. Bukvalno za svaku stvar za koju se kritikuje ti kazes pogrijesio je ali i onda neke teorije zavjerecalcio je napisao/la:Susic je pogrijesio, to smo vec rekli. Nije ga trebao otpisati tek tako. Ali ko zna sta se desavalo, mozda su mu raznorazni ljudi preporucavali Prcica i gurali ga, i njemu vise prekipilo. Spekulacije, znam. Ali nije nemoguce da se bas to desilo.Goalgetter je napisao/la:Prvo je on Prcica eliminisao, 5 mjeseci prije SP, pa je onda ovaj u ljutnji sam sebe.calcio je napisao/la: Prcic je sam sebe eliminisao i sam sebe moze vratiti. Prvo naci dobar klub a onda dati neku pomirljivu izjavu.

- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Blago nama sa Papetom još dvije godine.
ebo me svak ako Era Ojdanić nije bolji stručnjak od Papeta 

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Pricajte i pjenite se koliko hocete. Covjek je bio 2. u grupi i sad 1. u grupi. Direktno na SP. Sto nikad nismo. I ako nas odvede na EP opet ce te traziti olaksavajuce okolnosti. Statistika je na njegovoj strani. Uspjesniji nikad nismo bili. Prema tome zacepite. Ako budemo losi u kval za EP prvi cu biti protiv njega.
- donniedarko
- Kontakt:
BlasfemijaKaunas je napisao/la:ebo me svak ako Era Ojdanić nije bolji stručnjak od Papeta

TEK SADA SMO NAJEBALI !!!! 

JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!
donniedarko je napisao/la:BlasfemijaKaunas je napisao/la:ebo me svak ako Era Ojdanić nije bolji stručnjak od PapetaPape ce te ostaviti bez daha protiv Kipra.

15.10.2013.
Proglasiti Dan pobjede maloumnika u Bosni i Hercegovini.Principatus je napisao/la:XDukeOfWellington je napisao/la:Savez odlučio da sahrani reprezentaciju. Možda će se u narednim godinama više posvetiti Premijer ligi.
Tužan dan za sve istinske fanove reprezentacije, poznavaoce fudbala u našoj zemlji kao i sve istinske patriote koji vole ovu zemlju više od svega. Sretan dan za ispodprosječno inteligentne likove, dječurliju, babe i ostrašćene mučke provokatore, nadam se da će znati da proslave ostanak neznalice i varalice na klupi jer će otriježnjenje biti brzo i bolno.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
Makar cu sad bit rahat. Nema vise zivciranja i bacanja para na tekme. Sad nista posebno ne ocekujem. Sretno Germaniji
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !
- donniedarko
- Kontakt:
Tako je KrajinaFKKrajina je napisao/la:Pricajte i pjenite se koliko hocete. Covjek je bio 2. u grupi i sad 1. u grupi. Direktno na SP. Sto nikad nismo. I ako nas odvede na EP opet ce te traziti olaksavajuce okolnosti. Statistika je na njegovoj strani. Uspjesniji nikad nismo bili. Prema tome zacepite. Ako budemo losi u kval za EP prvi cu biti protiv njega.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.