FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jaludovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jaludovolimte » 09 jul 2014, 14:14

terabajt je napisao/la:Ti moras navijati za njih zbog Zete da ne bi idalje bili najveca sramota bh futbala ovako necete biti usamljeni.
Upravo, ja ne znam šta je njima barem sam ja navijao za Sarajevo protiv Cluja, Helsingnešta, Zete, Kukesia, Levskog itd. Vjerujem da nisam jedini. Mi se u kupu i ligi ujedamo, zezamo ipak je to rivalitet, ali u Evropi :) :? Mislim da je svaki navijač Želje navijao za vas u Evropi, ali uvijek je bilo da ako ispadneš poslije te provociraju. Ali sada u ovom trenutku da sam navijač Sarajeva zašto bi želio da Lovcen izbaci Želju samo zato što je moj klub izbacila Zeta ili da ja sad želim da Maribor pobijedi Zrinjski samo zato što je nas Maribor izbacio dvije sezone iza :/ Nema logike.
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 09 jul 2014, 14:15

Dzanelemi je napisao/la:
lisander je napisao/la:Sto se mene tice mi se trebamo povuc i cekat da neku loptu nabijemo Bucanu i Stanicu, jer djetici tesko mogu dat gol na postavljenu odbranu, kolko god mi bili nezadovoljni 0 0 je rezultat koji odgovara vise nama, jer ako damo go eto nas u drugom krugu jer valjda nismo tolko ocajni da nam onakva ekipa da 2 gola, u svakom slucaju boji se nasih stopera da ne ispadnu kardinalno, al ne igramo brate protiv neke fudbalske velesile koja ce nas velicanstvenom akcijom izbacit-
Greska, mislim da bi to bila greska. Prvo igraju na domacem terenu i klima im ide u korist i maksimalno povlacenje bi njima samo dalo krila i taj posjed lopte koji oni nikako ne mogu imati ako vi to budete htjeli.
A kad se povuces kad pocnu da gadjaju centarsutevima, ubaci izbij nabij dovoljna je jedna greska ili peh i da primis gol.
ovog pitara staviti umjesto adzema, vidite kako momak zna taktiku. da je on postavljao igru protiv kukesija i zeta sarajevo bi sigurno proslo.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 09 jul 2014, 14:27

jaludovolimte je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Ti moras navijati za njih zbog Zete da ne bi idalje bili najveca sramota bh futbala ovako necete biti usamljeni.
Upravo, ja ne znam šta je njima barem sam ja navijao za Sarajevo protiv Cluja, Helsingnešta, Zete, Kukesia, Levskog itd. Vjerujem da nisam jedini. Mi se u kupu i ligi ujedamo, zezamo ipak je to rivalitet, ali u Evropi :) :? Mislim da je svaki navijač Želje navijao za vas u Evropi, ali uvijek je bilo da ako ispadneš poslije te provociraju. Ali sada u ovom trenutku da sam navijač Sarajeva zašto bi želio da Lovcen izbaci Želju samo zato što je moj klub izbacila Zeta ili da ja sad želim da Maribor pobijedi Zrinjski samo zato što je nas Maribor izbacio dvije sezone iza :/ Nema logike.
Boga mi drug ja nisam. Kad se samo sjetim kako su pojedinci u mom komsiluku slavili kad nam je Makabi trpao kao lopatom, to nikad necu halaliti. Nema sanse.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 jul 2014, 14:32

za koga će ko navijati je totalno nebitno. al' treba izvući taktičku pouku iz načina na koji su oni onomad ispali iako su bili mnogo jači od protivnika. slična je situacija.

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 09 jul 2014, 14:36

emirati je napisao/la:
ovog pitara staviti umjesto adzema, vidite kako momak zna taktiku. da je on postavljao igru protiv kukesija i zeta sarajevo bi sigurno proslo.
Ovakvim i slicnim postovima ubijas pokusaj normalne diskusije na forumu. Ako je cilj samo se prepucavati i pisati takve postove ok evo odmah da krenemo, ili mozda pokusati ipak napisati koji smislen post.
Ja iznosim svoje vidjenje stvari, kao sto svak svoje iznosi, ne kazem da sam upravu...

A ako me vec pitas za te dvije utakmice, ja sam se u obje najezio i fatao za glavu kad sam vidio postavku igre. Prvo protiv Zete napdamo ekipu koja se samo zna braniti i to dobro a imamo aktivan rezultat :crazy: i primamo gol na kontru :crazy: toliko o taktickoj zrelosti Jovica, i Husrefova taktika sa Zetom u obje utakmice je bila meni :wtf: doduse protiv Zete smo imali ekipu na nivou Viteza...

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 09 jul 2014, 14:38

ChWilla je napisao/la:za koga će ko navijati je totalno nebitno. al' treba izvući taktičku pouku iz načina na koji su oni onomad ispali iako su bili mnogo jači od protivnika. slična je situacija.
:thumbup: o tome se radi

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 09 jul 2014, 14:44

ma to su suplje price da navijaci zelje navijaju u evropi za sarajevo. pa ne bih za te dusmane navijao za ne znam ti sta. samo kad se sjetim kad su se skupljali na kosevu i pjevali bolesne pjesme a vec znamo o kome i da za tu bagru navijam, ma nema boga. nego nije to tema. tema je da mi ne smijemo ispasti od Lovcena, jer smo svi vidjeli na kosevu kakva je to kanta od ekipe. ako se to desi svi kolektivno se moramo zapitati sta dalje i kako. licno sto se mene tice mislim da necemo imati probleme da prodemo lovcen. a ti pitaru pregledaj svoje postove i pogledaj kakve si sve debilizme pisao na ovoj temi i da s tobom raspravljam normalno. nekad se zapitam zar ste toliko ludi da mi mislimo da ste vi kao neki prijatelji dosli da normalno komunicirate.

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 09 jul 2014, 14:45

jaludovolimte je napisao/la:
Ti očito imaš nekih problema ili nemaš pojma o odnosu između navijača i klubova u gradu Sarajevu kad si navijao za pitare. Ni jedan pravi navijač Želje neče nikad za njih navijati s kim god igrali a bogami ti je tako slično i kod njiha.

titulesutu
Kontakt:

Post Postao/la titulesutu » 09 jul 2014, 14:49

Dzanelemi je napisao/la:Bicu iskren pa cu reci da bih vise volio da vas izbace đetići, onako radi provokacija i "dobrosusjedskih" odnosa :mrgreen:
Ali posto je ovo vasa tema, da dam neko svoje vidjenje.
Onako gledajuci nije vam neki napad i ne ulijeva sigurnost da ce iskoristiti svaku priliku koju budete imali, pa barem hajmo reci 1 od 2 stopostotne. Ako vas bas krene ko u Plzenu to ce biti druga situacija, medjutim ako bude ko u prvoj bice malo nezgodno. Đetići neće 200% sam siguran napasti. I dalje ce oni cuvati posebno jer im 0:0 daje sansu za produzetke i penale. Faktor klime je na njihovoj strani kao i njihovog terena. Ako napadnete odmah jako i ne iskoristite prilike koje cete imati, moze se desiti da fizicki grohnete na pola utakmice i onda da primite gol na umor, pad koncetracije i...
Mislim da bi ste trebali igrati sporije, drzati loptu sa laganim pritiskom i cekati da oni pogrijese. Mislim da ne mogu odigrati 180 minuta skoncentrisane odbrane bez gresaka. Iskustvo je na vasoj strani.

Mada eto iskren da budem navijacu za đetiće kao sto gore rekoh :mrgreen: :salut: :bih:
Gospodin ciji post citiram me natjerao na repliku.
Prvo, priča o klimi ne pije vodu... pa ne igramo u Brazilu, pa da je tolika razlika u klimi. Petrovac jeste primorsko mjesto, ali ako gledas po klimi onda je isto igrati dole kao u Trebinju ili Širokom u ljeto.
Drugo, oni ne igraju na svom terenu jer je njihov teren na Cetinju, pa je po tvome i za njih klima problem.
Treće, imaju oni iskusne igrače koji su nekada igrali euro takmičenja pa se ne moze reci da smo nesto pretjerano iskusniji.
Četvrto, vidim da pratis Zelju pa znas sa kakvim mi kvalitetom u napadu raspolazemo.
Peto i najvaznije, smatram da je Zeljo ipak kvalitetnija ekipa u svakom smislu. Treba reci da su oni na Kosevu nama bili treca utakmica od pocetka priprema, uz cinjenicu da su oni kasnije zavrsili svoje prvenstvo.

Helem jedino sto si ti svojim postom htio da kazes je da ces svim srcem navijati za Lovcen, pa si to malo kao upakovao, ali nema veze... znamo mi ko i kakvi ste vi.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 jul 2014, 14:59

Ma ne mogu imati onoliko sreće kao na Koševu nikako. I mi smo protiv Plzena gore imali velike sreće i rezultat je govorio da smo ekipa koja bi mogla izbaciti Plzen. U revanšu je ipak sve došlo na svoje i vidjelo se ko je zaista jači i bolji tim. Tako će nadam se i sutra da bude u Petrovcu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 09 jul 2014, 15:16

Ljubimac navijača Željezničara se vraća na Grbavicu?

Piše: B. T.

Samir Bekrić, jedan od ljubimaca navijača Željezničara, ponovo bi mogao obući dres tima sa Grbavice.

Nekadašnji veznjak plavih priznao kako nema ništa protiv povratka, uprkos ponudama koje ima, javlja Oslobođenje.

“Završio sam epizodu u Iranu i rado bih se vratio u Evropu. Imam nekih opcija za Kinu, ali iskreno, ne ide mi se tako daleko. Ukoliko bi došlo do razgovora sa menadžerom Amarom Osimom, mislim da bismo se lako dogovorili, nadam se na obostrano zadovoljstvo”, uz smiješak je priznao Bekrić, koji je uživo pratio Željin meč protiv Lovćena.

“Ova ekipa ima potencijal”, smatra nekadašnji veznjak plavih, koji je u dva navrata nosio dres Želje.

Također, uspostavljen je i kontakt sa Sašom Kajkutom, koji će najprije sačekati neku od inostranih ponuda, nakon čega će se okrenuti konkretnim razgovorima sa Željom.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 jul 2014, 15:22

Ima i nekih novih igraca na probi...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 jul 2014, 15:29

pile87 je napisao/la:Ima i nekih novih igraca na probi...
A šta je sa onim igračima što su bili na probi? Treniraju li i oni još? Evo već pet dana to pitam a niko ne zna. HOće li potpisati onaj KOličić ili kako već?

BlueForever87
Kontakt:

Post Postao/la BlueForever87 » 09 jul 2014, 15:30

Bekrić nam treba podhitno, jer nemamo prave 10-ke u ekipi. Bekrija i još jedan dobar napadač, a ne bi bilo loše vratiti i Bogija iz Olimpika..
HARIS SELMAN - ČATA, nek ti je laka zemlja bosanska!

Pa-pa-paranoja

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 09 jul 2014, 15:33

Zajebite vi sva ta prepucavanja, ako ne produ ovog Lovecena nece biti na Grbavici 1.500 ljudi kada krene sezona....

titulesutu
Kontakt:

Post Postao/la titulesutu » 09 jul 2014, 15:34

BlueForever87 je napisao/la:Bekrić nam treba podhitno, jer nemamo prave 10-ke u ekipi. Bekrija i još jedan dobar napadač, a ne bi bilo loše vratiti i Bogija iz Olimpika..
Od Bogija nema nista, a ja svakako mislim da je ovaj Kosoric trenutno bolja opcija.
Bekric i Kajkut, po meni dovoljno... uz ovo sto imamo.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 09 jul 2014, 15:35

DzoleZeljo je napisao/la:Zajebite vi sva ta prepucavanja, ako ne produ ovog Lovecena nece biti na Grbavici 1.500 ljudi kada krene sezona....

Tacno tako pasa, sutra bi mogli ispusiti citavu sezonu.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 09 jul 2014, 15:37

ovom pitaru se sjetim mame sa kobilje glave, bara ili vogosce odakle je vec :cool:

bekrija bi bio izuzetno pojacanje, samo sto ga nasi ne zovu ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

BlueForever87
Kontakt:

Post Postao/la BlueForever87 » 09 jul 2014, 15:38

Cuo sam i ja da Kosoric nije los mada do sad je bilo bezbroj primjera na kojima se dokazalo suprotno, nadam se da grijesim..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
HARIS SELMAN - ČATA, nek ti je laka zemlja bosanska!

Pa-pa-paranoja

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 09 jul 2014, 15:38

fedeltafrotta je napisao/la:ovom pitaru se sjetim mame sa kobilje glave, bara ili vogosce odakle je vec :cool:

bekrija bi bio izuzetno pojacanje, samo sto ga nasi ne zovu ;)
Problem je izgleda sto nasi nece da prave jos jednog duznika kada vec ne mogu da placaju covjeka.

Takoder, mislim da se ovo pomladivanje vise radi iz finansijske potrebe, nego radi nekog reda ili plana.
Svabo je iznad to dobro opisao.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Bing [Bot], Cwirek, Orvel i 48 gostiju.