Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
Shvatite nije isto dovesti Sancheza i Iturbea... jedan ce otici za 40 mil, dakle uz pofino preplacivanje a dr. ce nama vjerovatno doci za 23mil.. dakle razlika od skoro 20mil... drugo plata jednog ce biti 2mil godisnje a drugog 7-8mil ako ne i vise... i trece ovih 23mil ce biti isplaceno kroz rate, a Arsenal ce 40mil odmah kesirati... a to Juve ne moze... mogao bi da Elkan i Andrea malo otvore dzep...al nece.. jbg zakon ponude i potraznje govori da, razina potraznje kreira cijenu ponudjenog produkta.. ovdje je proiz Alexis .. Da se nisu umijesali Englezi koji sve preplacuju Marotta bi doveo Cileanca po sub pari vrijednosti.... ovako je suludo davati40mil...
Jbg zao je i meni al negdje treba povuci crtu i stati....a Marotta je to na vrijeme uradio... bolje i to nego kao Liverpool ulupati stotinu mil u hrpu bezveze igraca (ne msm samo na ovaj rok) .. uostalom i nas Secco je ulupao skoro mi i sta imamo danas od toga... samo probleme... e vidi se i da Juve moze uloziti al je pozeljnije da to ne uradi ako nece biti racionalno... ne trebaju nam novi Diego i Melo.. 60mil njih dvojica...
Zato Marotta keep going kao i dosada...
Jbg zao je i meni al negdje treba povuci crtu i stati....a Marotta je to na vrijeme uradio... bolje i to nego kao Liverpool ulupati stotinu mil u hrpu bezveze igraca (ne msm samo na ovaj rok) .. uostalom i nas Secco je ulupao skoro mi i sta imamo danas od toga... samo probleme... e vidi se i da Juve moze uloziti al je pozeljnije da to ne uradi ako nece biti racionalno... ne trebaju nam novi Diego i Melo.. 60mil njih dvojica...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
- IlCapitano
- Kontakt:
Kako to Marotta obmanjuje navijače?ultrasstyle_tz je napisao/la:to je ona realna slika ekipe koja nema para, o cem ja pricam vec 2-3 godine dok ste vi vjerovali u Marotine bajke...
to je jedna velika distinkcija izmedju njih, sto ih odmah stavlja na dvije suprotne strane : Konte sigurno voli Juventus, dok je Marota jedva velika lazovcina koja vec godinama obmanjuje navijace " pozitivnim finansijskim izvjestajima" i obecanjima "bice bolje naredne godine"..a isto tako vec jednom je navukao i Kontea, vidjet cemo da li je i drugi put
jbg kod mene je tako, valjda sam tako odgojen, jednom mi mozes slagat, drugi put ne...a ovaj iz godine u godinu obmanjuje navijace...sjecam se vasih komentara prije 2 godine kad je samo nas par pisalo kako Marota prica bajke i kako nema para, neki su u medjuvremenu dosli pameti i skontali da su pojedinci bili upravu..dok samo jos najveci zaludjenici vjeruju u ovo sto TRENUTNO radi Marota..sto ne vodi nigdje, nit ima pravih pojacanja, nit se afirmisu i proizvode mladi igraci...
prvo sam mislio da se mozda radi o taktici , prikrij slabosti da konkurencija ne zna koliko ustvari nema para, pa se lagalo o finansijskom plusu, sanaciji dugova (a svaka godina sem jedne cini mi se zavrsena u minusu), bombasticnim igracima..kasnije vidis da je to cisto mazanje ociju navijacima...kod mene je Marota davno izgubio sve kredite, a vjerujem da ce i kod ostalih navijaca koji nisu zaslijepljeni ako ne ucini cudo do kraja ovog prelaznog roka...ovo mu je zadnja sansa da pokaze da nismo klub bez dugorocne vizije
Nađi mi bilo kakav vjerodostojan izvor gdje je on rekao da će Juventus utući 80-100 miliona na pojačanja. Ja se toga ne sjećam. Onog čega se sjećam je da je on prošlog ljeta obećao kvalitet > kvantitet, što je i ispunio. Isto se tako sjećam da je i on, a i svi u klubu govorili da Juventus nema finansijsku moć da se natječe sa najbogatijim klubovima. Gdje je on tu šta slagao?
I vidim da se uvijek hvataš za to kako si ti govorio da nema para, a svi ostali bili u zabludi. Kad? Gdje?
Ja koliko vidim svi ovdje navijaju za Sancheza, navijali su za Aguera, Suareza, itd. Ali to što se neko nada da bi mogli izvaliti toliki novac za nekoga, ne mora značiti da je u zabludi i da ne razumije da para nema. Prvi ti ovdje prizivaš Di Mariu, Coentraa i sl. pojačanja od 30+ miliona, a hvališ se kako si ti prije 2-3 godine znao da nema para. Gdje je tu logika i po čemu si ti drugačiji od nas u zabludi? I eto hvala Bogu, bio si intuitivan pa sve ovdje uvjeravao kako nema para, kako onda očekuješ da Marotta dovede Sancheza ili Di Mariu bez para?
Nema para, ko je za to kriv? Marotta koji je sklopio šampionsku ekipu tri godine zaredom za mizerne pare ili takvi kakve ti prizivaš u vidu Secca, Giglija i Blanca sa bogatim i promašenim investicijama? Oni nisu nikad lagali, samo su davali i davali...
I opet, "čMarotta je navukao Contea..." Kako? Čime? Šampionskim igračima i mogućnošću osvajanja trofeja? Daj Bože da ga zauvijek tako navlači.
Po tebi, Conte voli Juventus, Marotta je lažov. Conte je moralna vertikala, autoritet, karakter, a Marotta licemjer i moralna nula. Kako je onda moguća tako dobra saradnja između tih ljudi tri godine? Ili Marotta radi **** dobar posao ili drži na sastancima pištolj uz glavu Conteu pa ovaj mora pristati na sve njegove ideje. Koje je vjerovatnije od to dvoje?
I na kraju krajeva, Marotta i Conte nisu jedini ljudi koji upravljaju Juventusom. Tu su Nedved i Paratici, koji je lično preuzeo odgovornost za fijasko sa Martinezom. I najbitnije, tu su Elkann i Agnelli. Ljudi koji su se najeli svakakvih govana od prijašnje velike trojke u upravi, pa sad ne daju novac dok ne vide rezultat i poslovanje u plusu. Hvala Bogu da ne daju. Samim tim Marottina sposobnost i genijalnost samo još više dolazi do izražaja, gdje je bez praktički ikakvih sredstava osim standardnih 15-ak miliona budžeta i prodaja vlastitih igrača sklopio fenomenalnu ekipu.
Što se Contea tiče, MrMuscle je sve objasnio.
Za kraj se moram izdiviti još jednom. "Marotta lažov, žari i pali klubom, pravi privatnu prčiju i pare koje ima, a opet nema, ili laže da ih nema, sakriva sebi, a neće da dovede igrača od 40 miliona jer je lažov..."

Eto ti umjetnosti, donijeti kofer para, pljunuti traženu svotu i potpisati igrača. Napolje!

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- IlCapitano
- Kontakt:
Što se tiče Evre, skeptičan sam pravo po njegovom pitanju. Izgleda mi u potpunosti istrošen, ali daj Bože da griješim.
- firefirefirely
- Kontakt:
MereCarli je napisao/la:Mere l' onaj Koman i desno i lijevo igrat?

- bianconeros
- Kontakt:
Roma have contacted Bayern Munich for Xherdan Shaqiri. Bayern's price tag is €20M
Hajde Marotta pokusaj dovesti ovog dragulja...Ako moze rioma pokusati mogli bi i mi,,,dobro bi nam dosao..
Sto se tice Evre, valjda ce biti ok solucija 1-2 god taman dok se neki drugi mladji nadje na tu poziciju. Vidilo se na SP da je jos spreman...
Hajde Marotta pokusaj dovesti ovog dragulja...Ako moze rioma pokusati mogli bi i mi,,,dobro bi nam dosao..
Sto se tice Evre, valjda ce biti ok solucija 1-2 god taman dok se neki drugi mladji nadje na tu poziciju. Vidilo se na SP da je jos spreman...
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Forza Juventus ohhhhh..
Forza Juventus ohhhhh..
Objasnio.MrMuscle je napisao/la:Shvatite nije isto dovesti Sancheza i Iturbea... jedan ce otici za 40 mil, dakle uz pofino preplacivanje a dr. ce nama vjerovatno doci za 23mil.. dakle razlika od skoro 20mil... drugo plata jednog ce biti 2mil godisnje a drugog 7-8mil ako ne i vise... i trece ovih 23mil ce biti isplaceno kroz rate, a Arsenal ce 40mil odmah kesirati... a to Juve ne moze... mogao bi da Elkan i Andrea malo otvore dzep...al nece.. jbg zakon ponude i potraznje govori da, razina potraznje kreira cijenu ponudjenog produkta.. ovdje je proiz Alexis .. Da se nisu umijesali Englezi koji sve preplacuju Marotta bi doveo Cileanca po sub pari vrijednosti.... ovako je suludo davati40mil...
Plus porezi i doprinosi na platu su dosta veci nego u Engleskoj sto dodatno otezava Juventusu dovodjenje igraca koji zahtjevaju velike plate.
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
ovdje neki hvale Marottu kao da je nepogresiv a brzo su zaboravili kakve je poluproizvode dovodio i kolike je milione bacio uzalud. Krasic, Elia, Diego, Estigarribia, Martinez, Pepe, Padoin itd itd. naravno da je imao i jako uspjesnjih transfera ali tu dosta zasluga ide i Paraticiu.
ne kontam po cemu je potreban Morrata i to da se iskesira 20mil, za te pare se moze dovest daleko bolji napadac. za te pare ce mandzukic prec u Atletico.
Iturbe je veliki talenat ali pitanje je kako ce se snac u velikom klubu, u Portu se nije snasao a Juve je daleko veci klub. neka realna cijena je 15tak mil, dati 30mil za nedokazanog igraca koji iza sebe ima jednu dobru sezonu i iznad koga stoje upitnici je itekako rizicno.
vec par godina se pokusavaju dovest vrhunske zvijezde ali Marotta to nikako da uspije. namece se pitanje kako Juventus koji ima svoj stadion, jake sponzore, osvaja trofeje, konstatno nema para da dovede neko mega pojacanje...
ne kontam po cemu je potreban Morrata i to da se iskesira 20mil, za te pare se moze dovest daleko bolji napadac. za te pare ce mandzukic prec u Atletico.
Iturbe je veliki talenat ali pitanje je kako ce se snac u velikom klubu, u Portu se nije snasao a Juve je daleko veci klub. neka realna cijena je 15tak mil, dati 30mil za nedokazanog igraca koji iza sebe ima jednu dobru sezonu i iznad koga stoje upitnici je itekako rizicno.
vec par godina se pokusavaju dovest vrhunske zvijezde ali Marotta to nikako da uspije. namece se pitanje kako Juventus koji ima svoj stadion, jake sponzore, osvaja trofeje, konstatno nema para da dovede neko mega pojacanje...
Secco: Diego+Amauri+Melo(75 miliona) + plate po 4 miliona plus doprinosi i porezi bez LP dvije godine = ogroman dug koji Marotta skoro pa sanira do kraja.Calcio7 je napisao/la: vec par godina se pokusavaju dovest vrhunske zvijezde ali Marotta to nikako da uspije. namece se pitanje kako Juventus koji ima svoj stadion, jake sponzore, osvaja trofeje, konstatno nema para da dovede neko mega pojacanje...
Ovo fakat žele dati 20mil za Moratu? Puno je idiotskih tračeva, pa sam koliko-toliko siguran da je ovo uber glupost.
Sama pomisao mi izaziva
Sama pomisao mi izaziva

- masteRofPoker
- Kontakt:
To je gotova stvar. 19 miliona i neki sitni bonusi bez opcije otkupa od strane Real M.Stranac je napisao/la:Ovo fakat žele dati 20mil za Moratu? Puno je idiotskih tračeva, pa sam koliko-toliko siguran da je ovo uber glupost.
Sama pomisao mi izaziva
On i Nando ce da se bore za poziciju centralnog napadaca, jer formacija se mijenja.
Sent from my iPhone using Tapatalk
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
Ne bi trebalo upste da se vodi rasprava oko Marotte, u ovakvom poslu, napraviti ovoliko dobrih stvari, sa tako malo gresaka je gotovo nemoguce! Ja mu se divim ! Eh sto bi pojedinci ovdje alexisa, pa sad pljuju to je druga stvar! Mogu samo reci da sam ga tako lahko prezalio, mi nemamo 40 miliona, i tu je kraj price, ovo za marotu 20mil, cisto sumnjam iako on je velika zelja Contea, tako da Marotta mora da zrtvuje nekoliko miliona inace znamo da on to ne bi nikada uradio ! Pocinje da se kuha, pa vidjet cemo ! Forza Juvee !
Max Allegri
- IlCapitano
- Kontakt:
Marotta ima svojih promašaja kao i svako drugi, ali otkad su on i Agnelli na čelu kluba svako pojačanje je došlo u suglasnosti sa trenerom.Calcio7 je napisao/la:ovdje neki hvale Marottu kao da je nepogresiv a brzo su zaboravili kakve je poluproizvode dovodio i kolike je milione bacio uzalud. Krasic, Elia, Diego, Estigarribia, Martinez, Pepe, Padoin itd itd. naravno da je imao i jako uspjesnjih transfera ali tu dosta zasluga ide i Paraticiu.
Krasić je imao odličnu polusezonu, kasnije se izgubio. 50:50 transfer, nije uopšte velika svota. Elia je kiks cjelokupne uprave i Contea, jednostavno nije odgovarao čitavom sistemu, a više vremena je na Twitteru nego na treninzima provodio.
Diego je kupljen u Seccovom režimu, Conte ga nije htio kad je došao i Beppe ga je prodao. Estigarribia, Pepe i Padoin su itekako poslužili svojoj svrsi. Pogotovo ovaj drugi gdje je bio jedan od ključnih igrača za prvu titulu. Kasnije se ozlijedio i propao jbg... Estigarribia i Padoin su dovedeni za iznose u hiljadama ili besplatno, igrači sa klupe koji će prije ili kansije otići. Ne vidim tu promašaje. Za Martineza je Paratici javno priznao da je to njegova odgovornost najviše jer je on inzistirao da će se isplatiti.
S druge strane: Barzagli, Licht, Bonucci, Asamoah, Pirlo, Vidal, Pogba, Tevez i Llorente. To je 9/11 igrača rekordne ekipe. Naklon do poda.

Što se vrhunskih zvijezda tiče, zbog prijašnje uprave i pljuvanja po 100 miliona svakog ljeta na mediokritete, sada nema novca, tj. Agnelli ne želi ponavljati iste greške, za dovođenje pojačanja od 40-50 miliona. Uostalom, ja ću uvijek uzeti stvaranje vlastitih zvijezda prije kupovanja 3-4 igrača po 50 miliona...
Patrice Evra alla Juventus, questione di giorni. Forse di ore. La Juventus spera infatti di chiudere l’operazione con lo United entro le prossime 24-48 ore, due milioni circa il costo del cartellino. Al giocatore, invece, biennale da 3,5 milioni di euro netti a stagione. Evra corre verso l’Italia, la Juventus è pronta a chiudere.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
20 mil za Moratu.
3.5 miliona neto plate raspalom Evri.
Ja sam, iskreno, mislio da su ovi malo pametniji.
Ali nije još zvanično pa se tješim da je laž.

3.5 miliona neto plate raspalom Evri.

Ja sam, iskreno, mislio da su ovi malo pametniji.
Ali nije još zvanično pa se tješim da je laž.

E dobro je. Al' bio bi bolji u vezi sa Vidalom i Pogbomfirefirefirely je napisao/la:MereCarli je napisao/la:Mere l' onaj Koman i desno i lijevo igrat?

Allegri je gospodin!
Juventus F.C.
AS kaze da je done deal, 22 miliona eura, klauzula o povratku na isteku druge godine od 33 miliona.
Naravno, nisam za dealove sa ovakvom klauzulom, ali nije lose ako razmislimo. Morata bi morao bas eksplodirati da bi ovi odlucili da ga vrate, a cifra je opet dobra, pogotovo jer se radi o centralnom napadacu, ne nekom Suarezu u najavi recimo i slicno. Nelose je ovo.
Naravno, nisam za dealove sa ovakvom klauzulom, ali nije lose ako razmislimo. Morata bi morao bas eksplodirati da bi ovi odlucili da ga vrate, a cifra je opet dobra, pogotovo jer se radi o centralnom napadacu, ne nekom Suarezu u najavi recimo i slicno. Nelose je ovo.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Ne mogu da vjerujem da ce Juve platiti 22 miliona za klasicno drvo kao sto je Morata.Yebo majku neki dan nudili za Alexisa 18 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Juventus F.C.
Tako je to danas. Kada pogledas ovu cifru malo budu smijesna pisanja i suskanja oko Vidala i 40 miliona. 
Istina, i Immobilea smo cijenili oko 20 miliona, a za moj ukus je Morata bolji igrac, mladji i potencijalno moze vise uraditi u karijeri. S te strane i nije fula.

Istina, i Immobilea smo cijenili oko 20 miliona, a za moj ukus je Morata bolji igrac, mladji i potencijalno moze vise uraditi u karijeri. S te strane i nije fula.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- 10DelPiero
- Kontakt:
Ma kako nije lose, to je prelose, sramota pa radije bih gledao i Matrija 10 godina nego na ovako niske grane srozavat klub renomea kakav je Juventus. Znaci covjek ako se razvije onako kako oni ocekuju, kako se nadaju hladno ce ga vratit nazad za 10 mil. kad se prebije ta razlika ako ne Juve pusi 22 mil. Sta je tu Juventus onda uradio, zaradio bijednih 10 mil. razvio igraca njima kosto to radi Osasuna i ostale smijesne ekipe a da ne govorim onda o toj potrebi da se nadomjesti njegov odlazak. Imas 22 miliona i toliko trziste i toliko mogucnosti a ti ovo radis, ma komedija eto sve sam mogao pretrpit al' ovo je vrh.Pogba je napisao/la:AS kaze da je done deal, 22 miliona eura, klauzula o povratku na isteku druge godine od 33 miliona.
Alessandro Del Piero !
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.