RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 08 jul 2014, 20:12

tepsija je napisao/la:Šta je ovo,sve bolja vijest od bolje :opaopa:
Buraz, ovo je ono sto sam ja trubio 5 godina. Kad se jednom klub stabilizuje, finansijski dovede u red, otplate dugovi, dobiju license, lako je onda dovest i dobrog trenera i dobre igrace. Sad je banja.

Nije ovo jos nista, jednom kad se dug otplati i izadje iz minusa i krene u plus i pocne lagano kasa Veleza da se puni (po prvi put nakon 25 godina) - tek tad ces ti vidjeti sta su "dobre vijesti". Ovo je tek pocetak. Samo nedaj Boze nekog prevrata.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 08 jul 2014, 20:16

Veliki Div se budi ! Oca mi mog koja gotiva čitati obavještenja na oficijelnoj . Vala i vrijeme je više bilo nakon 20 godina.... Kako se RA sprema za početak sezone? Hoće li biti novijih transparenata, šalova, Maja ,zastavica? Jesmo još uvijek sa ugovorom haad-a Vidim nema dresova u shop-u??!! :bih:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 08 jul 2014, 20:18

MostaracVelezovac je napisao/la:
Kadet91 je napisao/la:Evo ga ko' kec na desetku! ;)

HAURDIĆ DOGOVORIO SARADNJU SA VELEŽOM
Anes Haurdić (24) parafirao je danas vjernost „Rođenim“. Polivalentni fudbaler koji može igrati na nekoliko pozicija u timu dogovorio je saradnju sa Veležom do juna 2016. godine.

On je još kao kadet otišao u Češku, gdje je praktično stekao fudbalsko obrazovanje i proveo ukupno sedam godina. Nastupao je za prvoligaše Češke Jablonec i Znojmo, dok je od BH klubova igrao još i za Sarajevo.

Svojevremeno Haurdić je upisao 10 nastupa za U-19 selekciju BiH, kao i 7 nastupa za U-21 selekciju naše države. Svoj debi u dresu Veleža Haurdić je imao u nedelju protiv Širokog, kada je odmah u prvim minutama u dresu „Rođenih“ i ubilježio i prvi pogodak.
Haurdic na 2 godine?
Uprava napolje!!!! Dje je onaj Stefan? :urnebes:
Stefan Kladar nije mogao fotografu uci u kadar. Bice sam na slici kad ozdravi abd. ;)

To je to, netreba nam vise nikakvih pojacanja za ovu sezonu. Zao mi malo Rame, ali realno ne bi se on puno naigrao ove sezone.

Forza Velez!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 08 jul 2014, 20:19

Haurdić dvije godine,Vlada dvije.
Sjetimo se samo kako smo se radovali kad je Vlada tu bio pola godine,jednu polusezonu.
Ovo je strašno,ponekad mislim da sanjam.Ne treba stavljati prevelik teret na leđa igrača ali sve ispod TOP 3,smatrao bih neuspjehom.
Imaćemo tu 6-7 jakih utakmica,i tu trebamo dokazati i pokazati našu snagu,a sa malim timovima,bilo kući ili na strani,ovako ćemo.Lagano,i s pola snage.
Nema više prosipanja bodova protiv umjetnih ekipa.
Taj rad :opaopa:

[youtube][/youtube]
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 08 jul 2014, 20:22

tepsija je napisao/la:Haurdić dvije godine,Vlada dvije.
Sjetimo se samo kako smo se radovali kad je Vlada tu bio pola godine,jednu polusezonu.
Ovo je strašno,ponekad mislim da sanjam.Ne treba stavljati prevelik teret na leđa igrača ali sve ispod TOP 3,smatrao bih neuspjehom.
Imaćemo tu 6-7 jakih utakmica,i tu trebamo dokazati i pokazati našu snagu,a sa malim timovima,bilo kući ili na strani,ovako ćemo.Lagano,i s pola snage.
Nema više prosipanja bodova protiv umjetnih ekipa.
Taj rad :opaopa:

[youtube][/youtube]
Tako je brate, samo Feja treba da nadje kljuc za bunker koji ce se igrati u 95% utakmica protiv nas kuci ove sezone. Ja imam puno povjerenje u njega. Bunker ce se igrati vec prve dvije tekme u sezoni i tu cemo vidjet gdje smo. ;)

Forza Velez Ljuvavi Moja!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 08 jul 2014, 20:32

A što se tiče posjete,vidićete.
Vratila se vjera u Velež,u gradu na Neretvi.Ima da rokamo.
Glupo je sada govoriti,nije ni počela sezona,ali ono što sam pisao,TOP 3 i izlazak u Evropu.
Iz jednog razloga,kada nas na gostovanju bude 10 milja,šok i nevjerica mnogih.
Onih koji su mislili da smo umrli,kad vide kompletnu tribinu nekog 'europejca' u crvenom,kad vide šta je Velež,i koliku armiju ima iza sebe,e to čekam.Čekam taj tać.
FORZA ROĐENI!!!!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 08 jul 2014, 21:05

VIDI NAS MAMA DOBRI SMO DRAMA
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 08 jul 2014, 21:07

E ljudi moji,raja moja fina braćo moja crvena e vala me sad pravo strah.Sagledah sve ove vijesti današnje koda neko iz uprave čita moje misli,moram priznati da ni u snu nisam očekivao da naša uprava može napraviti ovoliko ne odličnih nego za mene logičnih poteza.Iako mi je Sinan srcu prirastao a opet iako se nije kod nas naigrao(povreda) nekako cijelo ovo vrijeme u mojim razmišljanjima on mi je stalno dolazio da je prekobrojan.U ovakvoj konstalaciji i u ovakvom kvanitetu i kvalitetu našeg rostera mislim da je i on postao svjestan da bi teško i do klupe dobacio.U upravi su valjda svjesnbi da je njegov ugovor vjerovatno novčano malo jači da mu se plaća hrana i spavanje a to sve plaćati a da on ne igra logično je da se mirno tiho i fino oprostimo s momkom da mu svi mi zaželimo prvo puno zdravlja i gdje god da ode da igra što više i bolje, osim ako igrao protiv nas.Sinane sine sretno ti :salut: :tokralju: :thumbup: :wave: :clap:
Drugi potez danas je potpisivanje i putovanje na pripreme dvojice omadinaca,pogotovo ovog malog šetke ako je tačno da je lijevi bočni, tu smo ipak čini mi se najranjiviji pa je dobro da naše dijete uz Peju stekne iskustvo, a pogotovo što je poptisao na četiri godine a što opet znači da kad Peja ode da mali bez problema može uletiti na to mjesto.Svaka čast na fantastično odrađenom prellaznom roku.Ako se pitamo kako ćemo igrati, igrat ćemo ovako: :D :o :urnebes: :crazy: :clap: :thumbup: :kafa: :njanjanja: :zviz: :salut: :tokralju: :rol: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Protivnici će igrati ovako: :plac: :beba: :roll: :( :shock: :eh: :pray: :problem: :stop: :plac: :plac: :plac:
Ovo je samo moje razmišljanje ;)
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 08 jul 2014, 21:28

Znaci taktika od prosle sezone da se gradi TURBO EKIPA , ima da deremo dizelase ove sezone kao sto smo oderali zadnji put ZELJU .. .Bit ce kao englezi nabi tempo i pumpaj :clap: :clap: :clap: ko god bira igrace PAJDO ako citas svaka ti dala a i ti mogao !!! Bit cemo pravo potentni .
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 jul 2014, 21:34

Uprava. :tokralju:

Sve vijesti bolja od bolje. Kada uzmemo u obzir i omladince koji su potpisali četverogodišnje ugovore možemo samo reći da se USPAVANI DIV BUDI, i to je jasno kao dan.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 08 jul 2014, 21:36

Ljudi moji evo se polomih provjeravajući sam sebe,ma sve mislim da nisam otvorio temu nekog drugog kluba iz Evrope.Ne mogu da se na čitam ovih dobrih vijesti,pa se vratim nazad 10-ak stranica pa opet ispočetka,ovo je tačno da te obuzme strah do 02.08.Nervozan sam k'o ukrajinka bez posla :D
SINANE hvala ti i sretno gdje god igrao,da budeš živ i zdrav :clap: :clap:
A za one što su mislili ili još uvijek misle da ćemo se raspasti,ugasiti ili nestati mogu samo jedno reći:Dokle god budu vidjeli planinu iznad grada,gledat će i dva simbola tog istog grada Stari Most i F.K Velež.Samo vam preostaje da se jedete dušmani :tralala: :tralala: :tralala:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 08 jul 2014, 22:26

Gledamo li ovog našeg Veleža u sljedećoj sezoni :thumbup: :wave: ;) :cool:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 08 jul 2014, 22:36

Svaka čast upravi :clap: :tokralju:
Nikad nisam s većim optimizmom čekao početak sezone :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Nikad širu klupu nismo imali :njanjanja:

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 08 jul 2014, 22:36

Vitez - Velež snimak na BHT1

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 08 jul 2014, 22:38

drakensang je napisao/la:Vitez - Velež snimak na BHT1
:lol: :tokralju: :tokralju: :bow:

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 08 jul 2014, 22:41

BMV22 je napisao/la:
drakensang je napisao/la:Vitez - Velež snimak na BHT1
:lol: :tokralju: :tokralju: :bow:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 jul 2014, 22:56

svaka čast upravi kao što kaže @MostaracVelezova,c to je rezultat 5-to godišnjeg odricanja svih u klubu, da bi smo došli na ovaj nivo. Nemojte nikada zaboraviti da nam se spremalo gašenje 2009. godine, kada se bukvalno samo čekalo iz Mostar vijest da je Velež ugašen. :x Evo sad opet čitam, da ćemos e ugasiti kada Nikšić ode s funkcije premijera. Kome je u interesu da širi laži o Veležu? :roll: Neprijatelja smo uvijek imali i imat ćemo, a oni koji žele gašenje kluba i da u Mostaru postoji samo jedan klub, ti žele ponovo rat u ovom gardu, jer žele da izazovu sukobe, i treba se čuvati. ;)

e sad o ekipi- Letić je otišao pa me zanima da li neko može na pp napisati gdje bi mogao ići i da li ćemo dobiti obeštećenje? Bio bih zahvalan.

Šta je sa stadionom, da li će se raditi na njemu sada kada ekipa ode u Austriju?

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 08 jul 2014, 23:34

AlemC85 je napisao/la:svaka čast upravi kao što kaže @MostaracVelezova,c to je rezultat 5-to godišnjeg odricanja svih u klubu, da bi smo došli na ovaj nivo. Nemojte nikada zaboraviti da nam se spremalo gašenje 2009. godine, kada se bukvalno samo čekalo iz Mostar vijest da je Velež ugašen. :x Evo sad opet čitam, da ćemos e ugasiti kada Nikšić ode s funkcije premijera. Kome je u interesu da širi laži o Veležu? :roll: Neprijatelja smo uvijek imali i imat ćemo, a oni koji žele gašenje kluba i da u Mostaru postoji samo jedan klub, ti žele ponovo rat u ovom gardu, jer žele da izazovu sukobe, i treba se čuvati. ;)

e sad o ekipi- Letić je otišao pa me zanima da li neko može na pp napisati gdje bi mogao ići i da li ćemo dobiti obeštećenje? Bio bih zahvalan.

Šta je sa stadionom, da li će se raditi na njemu sada kada ekipa ode u Austriju?
Kad se sjetim 90% ljudi ovdje navalilo lincovat te Tanovica, te Velagica, te sve redom. :rol: :rol:
Sjecate se onog delegata sto je od mene mislio da sam Nedim Ajanic zato sto stalno branim upravu? :urnebes: :urnebes:

A nisam branio upravu - nit znam veliku vecinu njih, znam 2-3 ljudi ali ne znam Tanu a Velagica sam upozno kad sam bio klinac prije 20 godina negdje na Korculi. Ali meni je odma tada (kad su oni poceli sa stabilizacijom) bilo jasno bilo sta ti ljudi rade - skidali finansijske okove s kluba da bi Velez bio nezavisan od svakoga i da bi mogao krenut naprijed. Sad kad smo blizu toga - svak vidi mudrost tih odluka i svak prepoznaje jedan novi Velez - a niko nece da kaze da je pogrijesio sa lincovanjem.

A kad se sjetim - vecina raje je gubila zivce (ovdje na forumu) "jer smo 13. na tabeli" ili "jer smo 12. na tabeli" a nisu svatali da se moralo strpiti i prezivjeti tih 3-4 godine loseg Veleza (jer se nije moglo trosit na igrace) da bi se stvari u red dovodile. Svi su tad lajali "Tana lopove" ili ona narodna "odlazi iz svetinje" :urnebes: , a sad kad su se dovele u red - niko od ovih sto je lajao na Tanu do juce nije dovoljno fer da kaze "U redu, nisam bio u pravu -bravo Tana".

Ne kazem da covjek nije grijesio - jeste grijesio - to sam govorio i tad i govorim i sad. Ali ispostivilo se da je njegova strategija UGLAVNOM upalila - bolje se strpit 3-4 godine pa sredit stanje u kuci i otplatit dugove pa onda napravit najjacu ekipu u 25 godina i jurisat na Evropu nego ostat u dugovima, ne dobivat licensu za takmicenja, stalno bit otirac drugima i opet bit 9-10 na tabeli. Tana je uradio ono sto je MORAO, a ne ono sto je zelio. I ja mu skidam kapu za pretrpljene uvrede dok je dovodio situaciju na ovaj nivo - a pretrpio ih je mnogo.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 jul 2014, 23:41

MostaracVelezovac je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:svaka čast upravi kao što kaže @MostaracVelezova,c to je rezultat 5-to godišnjeg odricanja svih u klubu, da bi smo došli na ovaj nivo. Nemojte nikada zaboraviti da nam se spremalo gašenje 2009. godine, kada se bukvalno samo čekalo iz Mostar vijest da je Velež ugašen. :x Evo sad opet čitam, da ćemos e ugasiti kada Nikšić ode s funkcije premijera. Kome je u interesu da širi laži o Veležu? :roll: Neprijatelja smo uvijek imali i imat ćemo, a oni koji žele gašenje kluba i da u Mostaru postoji samo jedan klub, ti žele ponovo rat u ovom gardu, jer žele da izazovu sukobe, i treba se čuvati. ;)

Kad se sjetim 90% ljudi ovdje navalilo lincovat te Tanovica, te Velagica, te sve redom. :rol: :rol:
Sjecate se onog delegata sto je od mene mislio da sam Nedim Ajanic zato sto stalno branim upravu? :urnebes: :urnebes:

Tada je odma jasno bilo sta ljudi rade - skidali finansijske okove s kluba da bi Velez bio nezavisan od svakoga. Vecina raje je gubila zivce "jer smo 13. na tabeli" ili "jer smo 12. na tabeli" ali nisu svatali da se moralo strpiti i prezivjeti tih 3-4 godine loseg Veleza (jer se nije moglo trosit na igrace) da bi se stvari u red dovodile. A sad kad su se dovele u red - niko od ovih sto je lajao na Tanu do juce ne kaze "bravo Tana".

Ne kazem da covjek nije grijesio - jeste. Ali ispostivilo se da je njegova strategija upalila - bolje se strpit 3-4 godine pa sredit stanje u kuci i otplatit dugove pa onda napravit najjacu ekipu u 25 godina i jurisat na Evropu nego ostat u dugovima, ne dobivat licensu za takmicenja, stalno bit otirac drugima i opet bit 9-10 na tabeli. Tana je uradio ono sto je MORAO, a ne ono sto je zelio. I ja mu skidam kapu za pretrpljene uvrede dok je dovodio situaciju na ovaj nivo - a pretrpio ih je mnogo.
a što je najgore, svi se dušno nadaju našem gašenju kada Nikšić ode, kao da je samo ON velež? :roll: Oj Bože dragi, pa Velež je sportskod ruštvo, kojeg pomažu mnogi, a i taj Nikšić je u Veležu još od 2007. nakon one skupštine kada smo vratili zvijezdu petokraku. Nikšić je uvijek pomagao klubu, a što pojedinci lupaju kao maksim po diviziji, njihov problem. Velež se nikada neće ugasiti, nego ćemo od ove sezone pa i u buduće pričati sa ,mnogima koji su htjeli naš nestanak. :x Samo polahko. ;)

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 08 jul 2014, 23:50

Pa postoji razlog sto Niksic nije dao Tanovicu da dadne otkaz prosle godine nakon sto je Tanovicu bilo prijeceno sto je Rahimic izbacen iz kluba. Niksic ne zeli Niksicev Velez, nego neovisni Velez, finansijski i politicki i drustveno nezavisan od svih - tako da ti niko nemoze nista. A takav Velez nije prihvatljiv niti SDA niti HDZ niti mnogim njihovim patuljcima i potrccima po gradu.

A Tana je bio u pravu da odstrani Rahimica i ako sam i ja tad prvi lajao na njega - ali bio je u pravu. Kako smo vidjeli nakon dolaska Feje, covjek zaista nije znao kako upravljati ekipom. Feja je sa istim igracima je bukvalno uduplao broj golova i bodova, sto znaci nije bilo do igraca nego do Rahimica. Sad mozemo s pravom reci da nas je Rahimic kostao Evrope prosle sezone - on je bacio 12 bodova u vodu. A Feja ih je nadoknadjivao i kod kuce i na strani. Eh da je babi kita ....

A Velez se i stabilizuje UPRAVO radi toga da se nebi mogao ugasiti i kad Niksic ode i kad ode sva podrska Velezu. RAZLOG stabilizacije i jeste da si neovisan od svih. I ta ideja je kljucna u razvoju Veleza u ovo danas.

Sad je lako dovest i trenere i igrace. Ko nebi u Velezu igrao kad su plate sredjene, ne pretjerano visoke ali ne i niske, situacija sredjena, profesionalan odnos, niko nije zakinut ... Lako je sad dovest igrace - ali trebalo je doci do ovde.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.