Uoči susreta Željezničar - Čelik
Napokon, nakon najduže pauze u Evropi započinje i Premijer liga BiH. Na Grbavicu u prvom kolu proljeća dolazi zenički Čelik, isti onaj Čelik kojeg je Željo savladao u Zenici u prvom kolu ove sezone. Tada je pogodio Mešanović za pobjedu, a navijači se nadaju da bi se nešto slično moglo dogoditi i sutra. Povodom sutrašnje utakmice danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica u kojoj su menadžer i stoper plavog tima, Amar Osim, odnosno Elvis Mešić govorili o proljetnoj Premijeri. Iz Čelika su najavljivali da u Sarajevo dolaze po sva tri boda.
"Pa i mi igramo da uzmemo sva tri boda. Skoncentrisani smo na ovu utakmicu, još uvijek ne znamo koji će sastav istrčati sutra. I sastav će zavisiti od vremena. Nakon večerašnjeg treninga na glavnom terenu ćemo najvjerovatnije znati, jer ni mi nismo izašli na teren od kako smo u Sarajevu.", rekao je Amar Osim.
Plavi će sutra biti oslabljeni neigrranjem Ibrahima Šehića i Denisa Selimovića, koji će pauzirati zbog kartona, dok će zbog povrede meč propustiti desni bek Benjamin Čolić. Stanić se oporavio i bit će spreman za Čelik.
"Stanić je zadnjih dana trenirao kao da mu ništa nije bilo. Išao e odlično i moguće da ćemo mu pružiti priliku. Svi ostali su u kombinaciji, jer niko ne zna koji će sastav istrčati. Imamo još nekoliko dilema oko toga. I novi igrači že biti u konkurenciji", kaže Osim.
Sutra počinje i bitka Željezničara za izlazak na evropsku scenu.
"Možemo reći da smo u boljoj poziciji nego nekih prethodnih sezona. Ali opet ako ne osvojimo trofej Kupa i u prvenstvu budemo treći svi će opet reći da je sve po starom. Napredak je vidljiv i u odnosu na prvi dio, ali naravno da tu ima još prostora", istakao je menadžer plavih.
Novi igrač Jadranko Bogičević, koji je stigao iz Modriče, potpisao je ugovor na godinu i pol, što će sigurno pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji.
"Konkurencija može biti samo dobra. Na pripremama smo imali malih problema kada sam ja bio odsutan pa su Kerla i Bajić morali igrati više utakmic u nizu. Sada je tu i Jadranko i sigurno da to može biti samo bolje po klub, a i po nas. Što se tiče sutrašnje utakmice, više je stereotipno pričati dat ćemo sve od sebe. Normalno da ćemo dati svoj maksimum, jer pred našim navijačima ne možemo igrati nikako drugačije nego punom snagom. Nadam se da će doći u što većem broju i da ćemo im se odužiti pobjedom", rekao je Elvis Mešić, štoper Želje.
Treba istaći da je Uprava Željezničara potpisala ugovor sa firmom Green-oil koji će u budućnosti pomagati klubu. Čelnici ove firme su ljudima iz kluba podijelili kartice na koju će svi vlasnici imati popust od tri posto, a taj novac će biti prebačen na račun FK Željezničar.
Utakmica Željezničar - Čelik igra se sutra, 27.02. sa početkom u 17:30.
http://www.fkzeljeznicar.com/novosti/uo ... -celik.php