FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
-
- Kontakt:
kenan_tm87 je napisao/la:Isto tako udruzenje gradjana nema "pravo na profit", odn neprofitabilna su udruzenja... I sta sad dodje 4 miliona u takvo udruzenje i ne mora se platiti porez?Head je napisao/la:@kenan
FK Sarajevo je registrovano kao "Udruzenje Gradana" a udruzenje je neprofitna organizacija tako da mislim da ovaj porez na dobit 30% ne vrijedi za ovo drustvo...
Ovaj fcs, to je toliko prost i naporan lik kakvog forum dugo nije vidio, a dugo sam tu... Sta si se uhvatio tog sto sam rekao kao pijan plota, radim i ja i pricao sam onako ugrubo, ono sam pricao u smislu poreza, da on ne iznosi 17%, nego da ima puno vise razlicitih stavki, al djaba kad je ovaj zapeo ko sivonja, on radi, jedini na svijetu zaposleni pa zna kako to ide... smijesno... Ovdje od ovakvih padobranaca ne smije covjek normalno diskutovati o temi koja je vec data...
pa sta ces drugo nego biti na forumu..za sta si ti drugo ,za ekonomije nisi ..sta bolan ti znas... i nema potrebe da se nesto vadis..radis ti al u guz..i...dijete si ti od 18-19 god

kenane,kenan_tm87 je napisao/la: Isto tako udruzenje gradjana nema "pravo na profit", odn neprofitabilna su udruzenja... I sta sad dodje 4 miliona u takvo udruzenje i ne mora se platiti porez?
Malo raje poznaje ove stvari detaljno a inace je predugo objasnjavati sve od pocetka. Kada dodje neka lova to je prihod a porez se placa na profit. Profit je ono sto ostane kada od prihoda odbijes sve rashode. Ovo je trivijalizovano ali ce posluziti. Rashod firme je da radnicima daje plate, ulazes u novu opremu, zemlju,.... (ignorisimo razliku troskova od kapitalnih ulaganja)
Neprofitabilne organizacije na zapadu imaju solidne prihode ali se to do kraja godine sve "potrosi" tako da je profit i porez 0.
Takodje jedno je taksa a drugo pdv (porez na dodatnu vrijednost). Onda ide diskusija sta je osnovna a sta dodatna vrijednost.
Zato su vrhunske knjigovodje (tax accountant-i) na zapadu jako dobro placeni

Na kraju tesko je gledajuci jednu cifru tacno znati o cemu se radi, tako da se uzalud trudis

kenan_tm87 je napisao/la:Isto tako udruzenje gradjana nema "pravo na profit", odn neprofitabilna su udruzenja... I sta sad dodje 4 miliona u takvo udruzenje i ne mora se platiti porez?Head je napisao/la:@kenan
FK Sarajevo je registrovano kao "Udruzenje Gradana" a udruzenje je neprofitna organizacija tako da mislim da ovaj porez na dobit 30% ne vrijedi za ovo drustvo...
Ovaj fcs, to je toliko prost i naporan lik kakvog forum dugo nije vidio, a dugo sam tu... Sta si se uhvatio tog sto sam rekao kao pijan plota, radim i ja i pricao sam onako ugrubo, ono sam pricao u smislu poreza, da on ne iznosi 17%, nego da ima puno vise razlicitih stavki, al djaba kad je ovaj zapeo ko sivonja, on radi, jedini na svijetu zaposleni pa zna kako to ide... smijesno... Ovdje od ovakvih padobranaca ne smije covjek normalno diskutovati o temi koja je vec data...
FIFA se vodi kao neprofitna organizacija.

SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
-
- Kontakt:
drug nemoj se truditi da im objasniš , oni da znaju računati ne bi za kmelju navijalifcsforever je napisao/la:Nas dug je bio 6 miliona KM..
Tan je uplatio 4,046.000 KM za svoja upravljacka prava
...od toga je vraceno odmah dugova 3 miliona (malo manje..oko 2.850 00)
ostalo je ono sto je ostalo i sklopili smo ugovor sa poreznom upravom na otplatu u roku od 3 god ...s tim sto odmah uplacujemo 700 000 KM a ostalo ide na 3 god...
na osnovu toga sto smo odmah uplatili 3 miliona (poslije uplate Tana)...deblokirani su nam racuni
ovo vam je jedina istina a to hocete li vjerovati ili ne..zaboli me

Zaista ne znam na koji način je došlo do povećanja duga prema PU za ovoliki iznos, koliko god ga mi smatrali malim i nije Bogami. Nekoliko je mojih teorija odakle sve to:
1. Greška, greška PU u štampanju ove tabele, da li sad ili one ranije u kojoj je prikazan onaj dug (ukupan) od 2,2 miliona. Možda je tad bio i veći ali je, namjerno ili ne, prikazan manji.
2. Ne uplaćivanje poreza (direktnih poreza, isključujući PDV jer to je zasebna cijelina) i doprinosa za uposlene za april i maj mjesec, ali koliko to mi imamo zaposlenih i kolike su im plate da su nam doprinosi 1,3 miliona (650 000 mjesečno):roll:

Sad ovdje možemo pričati o razlozima neuplaćivanja, možda su sredstva preusmjerena na pripreme ili transfere

3. Porez na "investiciju" koju je Tan uplatio na ime upravljačkih uloga, mada je ovo malo vjerovatno jer su sredstva uplaćena prije onog prethodnog izvještaja o dužnicima. A opet ako je porez na investiciju od 4 miliona maraka 1,3 miliona pa nije ni čudo što nemamo više stranih investicija u državi.
Mnogo je nedoumica i vjerujem da će se neko iz kluba oglasiti po ovom pitanju.
Ponavljam ono sa početka, nas navijače ove priče ne trebaju sputati u podršci, prvo igračima na terenu, a onda i upravi naravno.
-
- Kontakt:
Tan je na Forbesovoj listi svjetskih milijardera a tamo se ne dolazi samo tako..da imaš milijardu..i to je to. Sve moraš redovno i uredno plačati..prvenstveno poreze u svim državama gdje imaš firme, klubove itd. Misliš li da bi brko milijarder kocko svoj ugled u svijetu mrtvih bogatuna radi milion i po eura.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Problem je ovih 1,3 miliona od marta na ovamo, da li su laži ili ne ja ne znam, ali ovo treba shvatiti ozbiljno kao i norvežane/velšane

Bojim se da smo zagrizli više nego što možemo progutati.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
-
- Kontakt:
S obzirom da znamo da ovaj forum svi čitaju sutra očekujem neko obašnjenje, ali malo mi je čudno da su se danas svi nekako ušutili, mislim na one silne objave po nekim stranicama na facebook-u.
Ne znam jel u tu tvoju cifru za plate uračunato i ono što se plaća uz plate recimo još 300 000... ali opet mi je ovaj milion i kusur nekako prevelika cifra. Pa nismo BH Telecom ...

-
- Kontakt:
Haj odoh gledati ovaj film 18+
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
a jel mislis hilmo da ce svaki put kad dodje neko na forum klub se oglasvati ?hilmo je napisao/la:Baš za to, da se ne bi stvarala konfuzija među navijačima, u medijima i drugim davao povod za neke provokacije, ovo treba što prije objasniti.
S obzirom da znamo da ovaj forum svi čitaju sutra očekujem neko obašnjenje, ali malo mi je čudno da su se danas svi nekako ušutili, mislim na one silne objave po nekim stranicama na facebook-u.
Ne znam jel u tu tvoju cifru za plate uračunato i ono što se plaća uz plate recimo još 300 000... ali opet mi je ovaj milion i kusur nekako prevelika cifra. Pa nismo BH Telecom ...

jel mislis da pored Tanovih ljudi koji su specijalisti za Finansije moze nesto se desiti a da domah ne reaguju*?
kakvi nemiri medju navijacima ?

sta vam je ljudi mi gradimo U BUTMIRU AKADEMIJU a da nas brinu te stvari, meni j eveca briga ona cifra od 3-4 milje na kosevu a za to nije kriva uprava

-
- Kontakt:

-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Algoritam, Amazon [Bot], Armija1987, bavaracmujo, Beli98, bhfanatic14, Bordo10, brojjedan, Confiance, Dadox, deda, Djulboni, forgempp, Galantni, Haksss, Hamagara, head88, HyperOS, InatSilniBosanski, JavierBosnia, johntravolta123, JuricaSpindl, KarloIvandic, Kockoglavi, Krste11, ledesma, macahz, MaroonWhite1946, MSOZ101, n0dix, OldTownDistrict, PingoFTW, Pitar6785, Posejdon, ristagrad, SamoDaKazeem, sassari, successminator, tenpenny, THEC, USB, Vanja8, WeekendOffender, zagorski i 489 gostiju.