AlemC85 je napisao/la:svaka čast upravi
kao što kaže @MostaracVelezova,c to je rezultat 5-to godišnjeg odricanja svih u klubu, da bi smo došli na ovaj nivo. Nemojte nikada zaboraviti da nam se spremalo gašenje 2009. godine, kada se bukvalno samo čekalo iz Mostar vijest da je Velež ugašen.

Evo sad opet čitam, da ćemos e ugasiti kada Nikšić ode s funkcije premijera. Kome je u interesu da širi laži o Veležu?

Neprijatelja smo uvijek imali i imat ćemo, a oni koji žele gašenje kluba i da u Mostaru postoji samo jedan klub, ti žele ponovo rat u ovom gardu, jer žele da izazovu sukobe, i treba se čuvati.
e sad o ekipi- Letić je otišao pa me zanima da li neko može na pp napisati gdje bi mogao ići i da li ćemo dobiti obeštećenje? Bio bih zahvalan.
Šta je sa stadionom, da li će se raditi na njemu sada kada ekipa ode u Austriju?
Kad se sjetim 90% ljudi ovdje navalilo lincovat te Tanovica, te Velagica, te sve redom.
Sjecate se onog delegata sto je od mene mislio da sam Nedim Ajanic zato sto stalno branim upravu?
A nisam branio upravu - nit znam veliku vecinu njih, znam 2-3 ljudi ali ne znam Tanu a Velagica sam upozno kad sam bio klinac prije 20 godina negdje na Korculi. Ali meni je odma tada (kad su oni poceli sa stabilizacijom) bilo jasno bilo sta ti ljudi rade - skidali finansijske okove s kluba da bi Velez bio nezavisan od svakoga i da bi mogao krenut naprijed. Sad kad smo blizu toga - svak vidi mudrost tih odluka i svak prepoznaje jedan novi Velez - a niko nece da kaze da je pogrijesio sa lincovanjem.
A kad se sjetim - vecina raje je gubila zivce (ovdje na forumu) "jer smo 13. na tabeli" ili "jer smo 12. na tabeli" a nisu svatali da se moralo strpiti i prezivjeti tih 3-4 godine loseg Veleza (jer se nije moglo trosit na igrace) da bi se stvari u red dovodile. Svi su tad lajali "Tana lopove" ili ona narodna "odlazi iz svetinje"

, a sad kad su se dovele u red - niko od ovih sto je lajao na Tanu do juce nije dovoljno fer da kaze "U redu, nisam bio u pravu -bravo Tana".
Ne kazem da covjek nije grijesio - jeste grijesio - to sam govorio i tad i govorim i sad. Ali ispostivilo se da je njegova strategija UGLAVNOM upalila - bolje se strpit 3-4 godine pa sredit stanje u kuci i otplatit dugove pa onda napravit najjacu ekipu u 25 godina i jurisat na Evropu nego ostat u dugovima, ne dobivat licensu za takmicenja, stalno bit otirac drugima i opet bit 9-10 na tabeli. Tana je uradio ono sto je MORAO, a ne ono sto je zelio. I ja mu skidam kapu za pretrpljene uvrede dok je dovodio situaciju na ovaj nivo - a pretrpio ih je mnogo.