FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Veči kretenluk nisam vidio odavno odakle ba Sarajevu 5 a kamoli 10 miliona o čemu vi to!?A još račun bio blokiran nisi bio likvidan da bi napravio takav posao da vrijedi toliko nisi mogao kad si bio na nuli a ne sad hahahaha.Ne znam bit če greška najprije ali eto vidjet ćemo. Mene brine jedino da nisu namirisali amidžine pare pa zinula guza da ne bude kao za utakmicu u Zenici plati a ostali če kad mognu malo me to brine znajuči kakva đubrad rade u državi i toj poreskoj a i usavezu.Ovo je toliko glupo i jadno da ne možeš vjerovati pa sarajlija TM zar i ti vjeruješ u ovo e svaštaaa.
Sarajevo ljubavi moja!
nema veze sto su poletili odmah na temu da nesto ocrne, nego gdje su oni pametnjakovici sa nase strane sa svojim dobrosusjedskim stavovima prema svakom navijacu zelje (cast pojedincima)
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
- kenan_tm87
- Kontakt:
Head je napisao/la:Po kojem clanu zakona o porezu?kenan_tm87 je napisao/la:Nisi u pravu, upravo porez varira u zavisnosti na sta se odnosi...Head je napisao/la:Ama porez prema poreskoj upravi federacije iznosi 17 % i ti si ga duzan placati. Nema tu sad razlike da varira lupam na plate 17 % a na nekretnine 30 %. On je 17 % pa ti imao promet marku ili milijardu.

Sta pise koja je stopa poreza na dobit?
I moze li biti da je 30% od Tanovih 4 miliona upravo tih 1.3 miliona?
Zadnja izmjena: kenan_tm87, dana/u 08 jul 2014, 19:17, ukupno mijenjano 2 puta.
FORZA ZELJO
- SarajlijaTM
Iskreno sekac, najblize mi je nekoj stamparskoj gresci. Malo kad bacis pogled na to koja lova je u pitanju nije puno vjerojatno da je tacno.
Ali ko sto pisac rece moze biti svasta, znas ono, takvi smo mi, hebo ti nas...
sekac je napisao/la:Veči kretenluk nisam vidio odavno odakle ba Sarajevu 5 a kamoli 10 miliona o čemu vi to!?A još račun bio blokiran nisi bio likvidan da bi napravio takav posao da vrijedi toliko nisi mogao kad si bio na nuli a ne sad hahahaha.Ne znam bit če greška najprije ali eto vidjet ćemo. Mene brine jedino da nisu namirisali amidžine pare pa zinula guza da ne bude kao za utakmicu u Zenici plati a ostali če kad mognu malo me to brine znajuči kakva đubrad rade u državi i toj poreskoj a i usavezu.Ovo je toliko glupo i jadno da ne možeš vjerovati pa sarajlija TM zar i ti vjeruješ u ovo e svaštaaa.
pa o tome sam i ja pisao greska je moguca jer je nase bilo da odblokiramo racun i to je to, ostalo cemo vracati kao sto je i drugiima receno na rate sto bi mi sad odmah isplacivali pare kad ima odredjen rok za to interval od god dana da se uplati odredjrna suma novcai da se dugovi izbrisu.. a mene zanima kad bi trebao zakon da bude na snazi?
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
ima i onaj fazon da se plate plaćaju na pocetku godine sve nesto mada nisma shvatio taj fazon ...
Ma ja jarane bolan pa sad realno otkud ta lova, smiješno oca mi.Niko pojma nema koliko je Tan uložio u Sarajevo bila je priča oko 3 miliona a sad evo cifre neke, dok nije bilo ovog bila je priča isfoliro vas Tan nema ništa samo šuplja nema para sad navodno ima a **** ti naše dušebrižnike samo kad im paše onda pušu onako kako im odgovara.Tan nije budala da daje pare koje če više od pola uzeti država a šta če tek biti kad počne graditi "kamp za akademiju" onda porez na dobit ako kamp npr. košta 100 miliona poreza još 30 miliona ma smiješno ali znajuči lopove kakvi su moguće je to zato niko kod nas u ne ulaže ne samo u fudbal nego i u privredu i u sve i to me zaista brine kao čovjeka.SarajlijaTM je napisao/la:Iskreno sekac, najblize mi je nekoj stamparskoj gresci. Malo kad bacis pogled na to koja lova je u pitanju nije puno vjerojatno da je tacno.
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 08 jul 2014, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo ljubavi moja!
@kenan
FK Sarajevo je registrovano kao "Udruzenje Gradana" a udruzenje je neprofitna organizacija tako da mislim da ovaj porez na dobit 30% ne vrijedi za ovo drustvo...
FK Sarajevo je registrovano kao "Udruzenje Gradana" a udruzenje je neprofitna organizacija tako da mislim da ovaj porez na dobit 30% ne vrijedi za ovo drustvo...
1946
-
- Kontakt:
Prvo LAZES sebe pa onda pokusavas LAGATI sve oko sebe. Na platu od MILJE idu doprinosi od 69%...znaci jos 690 KMkenan_tm87 je napisao/la:Ne bavim se time, ali imam dovoljno iskustva da znam da to nema veze sa porezom na dodanu vrijednost... Plata igraca npr ako je neto 1000 KM, onda na nju imas jos toliko i to je bruto, eh ne ide sve na porez, jer imaju i druge stavke ali ide izuzetno velik procenat. To je samo jedan primjer. Pdv ima veze samo npr kod Fan Shopa, pa da plati tih 17% na prodati dres drzavi... To je primjer samo, a te stavke su puno vece od tih 17%... Mozda su morali platiti porez na dohodak, na ulozenih 4 miliona 30% jer je Tan dao toliko, eto to mi npr ima logike?
...i ne glupraj se LUDOJE..trolas ovdje zadnja 3 sata ,sjasi ..jest...duzni smo seljacicu maleni 6 miliona , raspadamo se...bicete sampioni sa Nedom i podmladjenim timom od 355 god).. vi niste nista duzni i osim sto vam svi bjeze pa vam je Nedo spic ...sve vam je idila i rahatluk (a ni sami ne znate kome i kolko ste duzni)
admini skinite ovog ekonomskog bolesnika sa teme MOLIM VAS
- kenan_tm87
- Kontakt:
Ne sekiraj se Sekac, dace Tan, samo ga trebate fino zamoliti i staviti mu se na raspolaganje... Pa nije to livadic neki da ne zna ispitati zakone drzave gdje ulaze a ima ga po cijelom svijetu... 

FORZA ZELJO
-
- Kontakt:
sta kazes strucnjak..na platu od milje ide jos tolko pa je to brutokenan_tm87 je napisao/la:Ne sekiraj se Sekac, dace Tan, samo ga trebate fino zamoliti i staviti mu se na raspolaganje... Pa nije to livadic neki da ne zna ispitati zakone drzave gdje ulaze a ima ga po cijelom svijetu...
kakav si ti strucnjak LAZLJIVI , NEPISMENI i ti doso nama drzati predavanja..

Ma nema sekiracije ako je po " dušebrižnicima" amidja je dao 10 miliona tako da je ova suma minorna.Mi smo svoje molbe drug već završili on je tu pa svidjelo se nekom ili ne a slažem se sa tobom da nije levat ipak on radi po cijelom svijetu.kenan_tm87 je napisao/la:Ne sekiraj se Sekac, dace Tan, samo ga trebate fino zamoliti i staviti mu se na raspolaganje... Pa nije to livadic neki da ne zna ispitati zakone drzave gdje ulaze a ima ga po cijelom svijetu...

Sarajevo ljubavi moja!
Re: Odg: FK Sarajevo
Zakon o drustvima i poslovnim subjektima je jasan, a zakon o sportu ne postoji. Kada kazem otpisati dugove, svi od nule, to bi bilo najbolje. Decidirano utvrditi nova prava i obveze i krivicnu odgovornost, to bi bio naprijed. Puno vazniji je klub koji kroz 10 godina ima konstantu od recimo 10000 clanova, sto aktivnih sto simpatizera i neki bijedni privatnik sa nekom firmicom koji radi iskljucivo za profit, on ne donosi drustvu visesmjerno kao sportski klubovi.pisac je napisao/la:Ne slazem se. Ja imam firmu, ne placam porez, guram sve sebi u dzep i drzava mi otpise dug. Ti imas istu firmu, placas sve redovno i na kraju ostanemo na istom. Je li to posteno?England je napisao/la:Preglupo je pisati o dugovima jer 3miliona km nije nikakav dug za klub kao sto je SArajevo ili Zeljeznicar , realno. Treba zakon o sportu da se moze radi transparento i kvalitetno poslovati, a najbolje bi bilo da se kompletan dug otpise, ne kamate, sve. Mozemo primjer Hrvatske koja je dva puta otpisala kompletan dug klubovima, a klubovi se opet guse u problemima, osim Dinama. Treba prepoznati klubove kao institucije od koristi, klubovi stvaraju zdravo drustvo, a bolesna nacija nikome ne treba.
Svi trebaju platiti ono sto su duzni.
Zasto se trosilo ono cega nije bilo?
Dosta je bilo humanitarne pomoci. Svi su u istim ****, neka se najsposobniji izvuku a oni drugi neka se ugase.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
-
- Kontakt:
Nas dug je bio 6 miliona KM..
Tan je uplatio 4,046.000 KM za svoja upravljacka prava
...od toga je vraceno odmah dugova 3 miliona (malo manje..oko 2.850 00)
ostalo je ono sto je ostalo i sklopili smo ugovor sa poreznom upravom na otplatu u roku od 3 god ...s tim sto odmah uplacujemo 700 000 KM a ostalo ide na 3 god...
na osnovu toga sto smo odmah uplatili 3 miliona (poslije uplate Tana)...deblokirani su nam racuni
ovo vam je jedina istina a to hocete li vjerovati ili ne..zaboli me
Tan je uplatio 4,046.000 KM za svoja upravljacka prava
...od toga je vraceno odmah dugova 3 miliona (malo manje..oko 2.850 00)
ostalo je ono sto je ostalo i sklopili smo ugovor sa poreznom upravom na otplatu u roku od 3 god ...s tim sto odmah uplacujemo 700 000 KM a ostalo ide na 3 god...
na osnovu toga sto smo odmah uplatili 3 miliona (poslije uplate Tana)...deblokirani su nam racuni
ovo vam je jedina istina a to hocete li vjerovati ili ne..zaboli me
znaci milioni su legli

RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Re: Odg: FK Sarajevo
Ti si vlasnik Head-a dok je s druge strane Nike.. Nike svjetski poznata marka koja moze napraviti po milijardu KM prihoda, dok Head ne moze ni milion..pisac je napisao/la:Ne slazem se. Ja imam firmu, ne placam porez, guram sve sebi u dzep i drzava mi otpise dug. Ti imas istu firmu, placas sve redovno i na kraju ostanemo na istom. Je li to posteno?England je napisao/la:Preglupo je pisati o dugovima jer 3miliona km nije nikakav dug za klub kao sto je SArajevo ili Zeljeznicar , realno. Treba zakon o sportu da se moze radi transparento i kvalitetno poslovati, a najbolje bi bilo da se kompletan dug otpise, ne kamate, sve. Mozemo primjer Hrvatske koja je dva puta otpisala kompletan dug klubovima, a klubovi se opet guse u problemima, osim Dinama. Treba prepoznati klubove kao institucije od koristi, klubovi stvaraju zdravo drustvo, a bolesna nacija nikome ne treba.
Svi trebaju platiti ono sto su duzni.
Zasto se trosilo ono cega nije bilo?
Dosta je bilo humanitarne pomoci. Svi su u istim ****, neka se najsposobniji izvuku a oni drugi neka se ugase.
Pomoc klubovima u svakom slcaju.. To sto su prije ljudi krali, odvesti ih pred lice pravde i kazniti.. Nisu klubovi krivi nego ljudi koji upravljaju klubovima
-
- Kontakt:
pusti ba Rule..ovaj bolesnik prica budalastine i veze nema a zavodi raju ovdje proturajuci svoju pricu..pa na kraju padne kloc na onoj prici o platama i doprinosima na istu. Radim i prijavljen sam ,znam koliko firma daje na moju isplacenu platu doprinosa drzavi..DAJE 69%......Naravno kod filozofa mrtvog na milju plate daje se jos milja doprinosa...i ovdje se pravi pametan...Rule_hz je napisao/la:znaci milioni su legli![]()
![]()
![]()

- JosipBukal
- Kontakt:
Pa ja sam na ovom forumu čitao da fk sarajevo dolaskom tana nema više nikakvih dugova. Znači da je opet bila laž.
@arsenalsa
Naravno, al' ove prije sto navodis i nema nekakve krivicne odgovornosti bez zakona o sportu, jer to je vrlo lako otjerati u zastaru, svima otpisati sve, al' po novim uvijetima gdje ce se svaki potpis, svaka i najmanja neodgovornost pojedinca drasticno kaznjavati. Svako daljnje izbijegavanje doprinosa, neizmirenja obveza zaposlenicima kluba, cistacica ne dobije placu , suspenzija, to je posteno. To navodim primjer od 10 godina iz Celja, kada su bili radi cistacica pod suspenzijom.
Naravno, al' ove prije sto navodis i nema nekakve krivicne odgovornosti bez zakona o sportu, jer to je vrlo lako otjerati u zastaru, svima otpisati sve, al' po novim uvijetima gdje ce se svaki potpis, svaka i najmanja neodgovornost pojedinca drasticno kaznjavati. Svako daljnje izbijegavanje doprinosa, neizmirenja obveza zaposlenicima kluba, cistacica ne dobije placu , suspenzija, to je posteno. To navodim primjer od 10 godina iz Celja, kada su bili radi cistacica pod suspenzijom.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
- kenan_tm87
- Kontakt:
Isto tako udruzenje gradjana nema "pravo na profit", odn neprofitabilna su udruzenja... I sta sad dodje 4 miliona u takvo udruzenje i ne mora se platiti porez?Head je napisao/la:@kenan
Ovaj fcs, to je toliko prost i naporan lik kakvog forum dugo nije vidio, a dugo sam tu... Sta si se uhvatio tog sto sam rekao kao pijan plota, radim i ja i pricao sam onako ugrubo, ono sam pricao u smislu poreza, da on ne iznosi 17%, nego da ima puno vise razlicitih stavki, al djaba kad je ovaj zapeo ko sivonja, on radi, jedini na svijetu zaposleni pa zna kako to ide... smijesno... Ovdje od ovakvih padobranaca ne smije covjek normalno diskutovati o temi koja je vec data...
FORZA ZELJO
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 69 gostiju.