Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

adnan24
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la adnan24 » 06 jul 2014, 17:44

Guter Spruch von #Schweinsteiger über #Dante: "Er weiß alles über uns, nur nicht über #Müller. Bei ihm weiß man nie, was kommt! :lol: :lol:

Slazem se za Schurrlea,bar sto se tice ove utakmice...mislim da ce Njemackoj odgovarati da sto duze bude 0-0,tako da bi bolje bilo da igra Ozil ili Gotze,igraci koji ne igraju toliko okomito na gol kao Andre.

Vjerujem da ce i prekidi biti glavno oruzje i jedne i druge ekipe,tako da bi' volio da pocnu i Klose i Martesacker.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 jul 2014, 13:02

amerosm je napisao/la:@ Klare

ne znam je si li citao moje postove, ali sam odmah rekao da je Modni-guru izveo odlicnu formaciju i da je jedina zamjerka mozda Höwedes na poziciji lijevog beka.

Meni se takodjer ne svidja stav vecine igraca i celnika DFB-a koji plasman u 1/2 finale vec prodaju kao ogormni uspjeh.

Da me ne shvatite pogresno...Nije mala stvar izboriti cetiri uzastopna 1/2 finala na SP-ovima, i Elf je vec na posljednjih 5 velikih takmicenja dokazao da spada medju top 3 reprezentacije na svijetu, ali ono sto nedostaje je TITULA.

Imali su previse kredita i od strane medija i od strane navijaca i sada isti sa pravom ocekuju tu TITULU.
Potpisujem sve što si napisao, eto ja bih još dodao da bi to bilo idealno kad bi osim Durma umjesto Howedesa igrao Ozil na polušpici i očito Schurrle lijevo.

Za formaciju govorimo i ponavljamo jedno te isto cijelo prvenstvo. Sada kada je konačno postavio više-manje kako i treba odmah se vidjela bolja igra.

Šta sad ovdje ima da se mi izvinjavamo Klare? Kome, Lowu koji je pod pritiskom javnosti morao vratiti Lahma na beka i Klosea u napad? Šta tu ima da se izvinjavamo??? Pa mi to govorimo cijelo vrijeme!

Ja jedino mogu priznati da sam 'mašio što se tiče borbe i zalaganja. E to mogu priznati jer očito je da su igrači složni i željni da ostvare veliki uspjeh. Tu sam očito pogriješio u procjeni i nemam šta skrivati jer realno, iako igra nije bila najbolja, momčad je odigrala borbeno, požrtvovno i sa srcem prošle dvije tekme i to je prevagnulo na njihovu stranu.

Također moram izraziti veliko nezadovoljstvo što ovaj Kroos igra ispred Mesuta Ozila na polušpici. Svi udaraju po Ozilu nenormalno i neljudski a šta treba taj Ozil da na krilu radi dar-mar kao Robben a te pozicije mu nikako ne odgovaraju??? A šta je to Kroos odigrao cijelo prvenstvo na polušpici???? Jedno veliko ništa i po meni nikako ne zaslužuje da igra u početnoj postavi ispred Ozila.

Šta sad ima da se mi tu izvinjavamo? Mogu samo da se ponavljam, ovo je jedna od najboljih generacija Elfa ikad i momčad je izuzetno kvalitetna na svim pozicijama i logično je da očekujem da takva momčad osvoji naslov. Smatram da to nikako nisu i ne smiju biti prevelika očekivanja jer je realno da ova momčad osvoji veliki naslov.

A to tvrdim sada iako sam apsolutno svjestan da ovoj momčadi nedostaju Schmelzer, S.Bender, Gundogan, Reus, Gomez koji bi svakako bili dio ekipe da su spremni i samim time bi podigli kvalitet ekipe na još veći nivo.

Bez obzira što je Low trener i ima nekog utjecaja na ekipu i igrače, valjda, smatram da ekipa na temelju svojih individualnih kvaliteta dobija utakmice a da je npr. Jupp Heynckes na klupi uvjeren sam da bi to izgledalo puno bolje nego do sada i tom dojmu se ne mogu oteti nikako već dvije godine od kako je Low napravio to što je napravio u polufinalu. Hajde onda je Jupp bio ugovorom obvezan ali prošlo ljeto su trebali postaviti Juppa za trenera i to ohne wenn und aber. Uvjeren sam da bi on do sada napravio stroj od ove ekipe i ovih igrača.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 jul 2014, 20:15

[youtube][/youtube]

Schwarz und Weiß,
wir stehen auf eurer Seite,
und wir holen den Sieg mit euch,
und wir holen den Sieg mit euch
Jetzt gehts los!

:opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 jul 2014, 22:33

Wenn nicht jetzt, wann dann :cool:

Ova sansa se mora iskoristiti, i sutra otresti Brazilce na njihovom terenu. Ne treba se zavaravati izostankom Neymara i Silve, i dalje ceka jedna jako teska utakmica, ali vjerujem da Elf moze do finala.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 jul 2014, 00:43

Upravo tako, ovo se mora iskoristiti. Nadam se da će sudija pošteno suditi i da neće dozvoliti divljačke startove od strane Brazila koji nije ni B od onoga starog. Posljednji put kada je Brazil igrao dopadljivo bilo je u eri Ronaldinha i ranije, ovo poslije je sramota za sve stare generacije. Prije kada spomeneš Brazil prvo pomisliš na fudbal, a ovo što oni igraju je sve osim fudbala. Kritika prema njima mora postojati, valjda su nas starije generacije razmazile. Sjećam se i sad dana kada je Ronaldo u prijateljskoj utakmici sa 19 godina prešao Kopke-a tamo pred sami kraj utakmice za pobjedu od 1:0.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 08 jul 2014, 15:02

Bas tako, samo da sudija bude normalnog kriterija, neka ovi indijanci prave buku, galamu neka ocekuju neocekivano. Veceras Panzer prelazi preko Brazila :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
FC Bayern !!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 jul 2014, 15:54

[youtube][/youtube]

Paul Breitner izjavio da je došlo vrijeme da Njemačka igra sa 11 igrača umjesto 10. Aludira naravno na Ozil-a.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 08 jul 2014, 16:03

naravno...Švabe jedva čekaju da Turčin sjede na klupu....pa oni su njemu zviždali u prijateljskim kad je bilo 5 gorih od njega na terenu....čudi me kako Ezel to trpi...svakodnevne prozivke na svoj račun iako igra na onoj poziciji gdje mu se kaže...od jednog onakvog maestra očekivat da radi ono što radi Robben...vrhunac debilizma..prenesite to ovom Breitneru
A.F.C. Bournemouth!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 jul 2014, 16:25

To što si sada napisao je potpuno besmisleno i pomalo šovinistički.

Ozil se prati na svakom koraku, pratio se od Schalke-a, Bremen-a, Real-a, pa sada Arsenal-a u njemačkim medijima, baš kao i svaki drugi njemački igrač. Jedan Khedira i pored teške povrede i manjka forme ima mjesto u prvih jedanaest Elf-a.

Ozil je prije Svjetskog prvenstva bio alfa i omega u Elf-u. Zabijao je, asistirao, no na Svjetskom prvenstvu nije ni sjena tog igrača. Čovjek ne može ući u priliku, a ne da zabije gol. Neki će reći da je do pozicije, ali jedan Muller igra jednako kvalitetno, tj. trudi se, gine na tri četiri pozicije, desno krilo, lijevo krilo, srednji ofanzivni i napad. Ozil je u nekom svom svijetu na ovom prvenstvu, a i pred samo prvenstvo je djelovao jako izgubljeno.

Rođen je u Gelsenkirchen-u, mogao je birati i izabrao je Njemačku, što li. Njemačka mu je dala priliku, skupio je relativno mlad 50-tak nastupa za Elf i ući će najvjerovatnije u igrače sa preko 100 nastupa u Elf, tako da ti da priča o ugroženosti ne pije vode. Pretpostavljam da i navijač Arsenal-a.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 08 jul 2014, 16:31

ma ne...nije do pozicije....zavoravio igrat lopte...happy?? a baš bi Khedira imao mjesto u prvih 11 da je tu Bender...poredit Ezela i Mullera je besmisleno jer nisu ni sličan tip igrača...Ezel nikad nije bio trkač,a na krilu to moraš raditi...al' kad skontam...pa ima logike u tom što Breitner kaže....Ezel je mnogo korisniji na klupi nego na krilu....
A.F.C. Bournemouth!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 jul 2014, 16:37

Za razliku od tebe ja pratim tim, a ne igrače. Pljuvao sam prvi po igračima koji igraju za "moj" tim i to sa razlogom. Najbolji igrači moraju igrati u prvom sastavu Elf-a, a Ozil po formi trenutno nije dio prvih jedanaest. Ja bi bio najsretniji kada bi on večeras zabio gol ili asistirao. Ne kritikujem samo ja Ozil-a, već svi mediji iz Njemačke, velikani njemačkog fudbala, a Ozil je bio i jako kritiziran od pojedinih navijača Arsenal-a, baš kao i medija iz Engleske (za nastupe u Arsenal-u).

Znam koliko može Ozil, ovo što on do sada pruža nije ni pola Ozil-a kao u kvalifikacijama.

Khedira je igrao i dok su tu bili Lars i Sven Bender. Mogli su igrati bez problema sa Schweinsteiger-om i Lahm-om na tim pozicijama ili Schweinem i Kroos-om. Imaju mnogo opcija ali Khedira igra, a znamo što.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 08 jul 2014, 16:51

jock.. eto samo ti pratiš fudbal...pardon...Ezel je u Arsenalu imao sasvim dobru sezonu što i statistika kaže....naravno adaptacija i povreda koju je imao mu nije dopustila da pokaže sve što može,ali uopšte nije loše igrao...naravno igrao je 10-ku a ne krilo....al' pošto ti imaš neku svoju viziju fudbala (kao i Low) po kojoj Ezel mora dobro igrat i na krilu,ja bih da prekinem raspravu...Sellam
A.F.C. Bournemouth!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 08 jul 2014, 16:56

Ozil kao i Gotze su bezopasni na krilima, to je jasno k'o dan.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 jul 2014, 17:00

Povreda je davno prošla i igra katastrofalno za Elf, baš kao i Mario Gotze, koji je odigrao statistički odlično u Bayern-u (10 golova i 9 asistencija), Liga prvaka tri gola i asistencija, kupu, gol i tri asistencije, Fifa klupskom prvenstvu gol i sve to sa velikim problemima povreda. I pored toga, svako ko je pratio detaljno njegovu igru zna da ovo nije ni blizu Gotze kao iz BvB-a.

Elf ima već jednog Kaspera u vidu Kroos-a, ne trebaju dva na terenu, nešto slično kao u Bayern-u.

Nemam samo ja vizije, nego sva njemačka javnost koja prati njemački fudbal, kao i velikani njemačkog fudbala. Low nema posebne vizije, kod Low-a Ozil igra. Igrač se treba podrediti timu, a ne tim igraču.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 08 jul 2014, 17:09

A on se nije podredio? Ili barem ne pokušava?

Ozil ne može doprinijeti sa krila ni blizu koliko može iz sredine, tj. sa svoje prirodne pozicije. Tu nema nikakve rasprave i kritikovanja Ozila. Samo Low se tu može i treba da kritikuje.

Gotze je precijenjen igrač, odavno poznato.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 08 jul 2014, 17:09

Ja kazem stavi Ozila na cenera, nek' odigra lose i nek' se onda udari po njemu kako na forumu tako i u medijima.
Koja je svrha stavljati najboljeg na svojoj poziciji na drugu poziciju koja mu nikako ne odgovara? Uostalom koja to desetka moze na WC nivou odradjivati poziciju krila? A da pritom nema skoro nikakvu slobodu buduci da Ozil skoro nikako ne ulazi u sredinu nego je prikovan za tu lijevu stranu.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 08 jul 2014, 17:13

evo realni ljudi dođu i kažu mišljenje...al' sad će biti da ni oni ne prate fudbal...geoxx je mislim rek'o poentu..."stavi ga na 10-ku na onda kritikuj"...on jadan na krilu bude uklješten imeđu beka i onog drugog protivničkog krilnog igrača...prostor za manavar ne postoji
A.F.C. Bournemouth!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 08 jul 2014, 17:13

Amar Dzeko je napisao/la:Gotze je precijenjen igrač, odavno poznato.
Po kojoj logici?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 jul 2014, 17:15

Gotze je precijenjen samo u tvom mozgu, nigdje više.

Bože zdravlja, pa ćemo vidjeti večeras da li su kritike urodile plodom kod Low-a. Idealno rješenje je Ozil-a na desetku, a kao lijevo krilo Reus-a, ali Reus je ispao pred Svjetsko prvenstvo. Schurrle igra sjajno kada uđe sa klupe, možda i on dobije šansu.

Niko nije kritizirao Kroos-a niti jedanput na ovom prvenstvu, igrao je slabije ali opet je on siguran u prvih jedanaest. General mora igrati, a Khedira je pravi zadnji vezni. Ozil plaća najveći ceh povrede Reus-a i jednostavno je tako.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 08 jul 2014, 17:21

Istina je da Ozil nije dosao u Bog zna kakvoj formi na prvenstvo ali sam uvjeren da se pravilno koristio na svojoj poziciji da bi u grupi mogao uhvatiti formu. Ovako je nezgodna stvar buduci da citavo prvenstvo igra krilo.
@Neutral, mislim da opet Ozil ne bi igrao desetku cak i da je Reus tu. Mislim da bi igrao desno krilo dok bi Kroos igrao tog nekog ofanzivnog veznjaka. Bas nezgodna situacija. Ozilovim igranjem desetke bi najvise izgubio vjerovatno Kroos. Jer vezni duo ionako moraju ciniti Schweini-Lahm(Khedira). Ne vidim drugi razlog forsiranja na krilu.
A Kroos je najstandardniji veznjak Bayerna prosle sezone. Bez njega se ne pocinje.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: SHZ82 i 1 gost.